4 Δεκεμβρίου 2023

Νέο ρεκόρ ψύχους στην Ανταρκτική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης

Μετάφραση: Απολλόδωρος
30 Νοεμβρίου 2023 | Anthony Watts | Διαβάστε το εδώ
 
Ήταν μια πολυάσχολη χρονιά στη βάση του κόσμου, από ζέστη σε κρύο, με την κλιματική αλλαγή να βρίσκεται στο επίκεντρο για την απόδοση ευθυνών από τα μέσα ενημέρωσης. Για παράδειγμα, το άρθρο της Washington Post για το "Κύμα καύσωνα" της Ανταρκτικής για τον σταθμό Concordia τον Μάρτιο του 2022.
 
Ή αυτό από το The Business Standard: : Researchers found the most intense heat wave ever registered- in Antarctica (Οι ερευνητές διαπίστωσαν το πιο έντονο κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ανταρκτική), ή το Vox που ισχυρίστηκε, It's even hot in Antarctica, where it's winter (Κάνει ζέστη ακόμη και στην Ανταρκτική, όπου είναι χειμώνας.)
 
Ακολουθεί μια συλλογή μερικών γεγονότων σχετικά με το θέμα που τα μέσα ενημέρωσης δεν θα σας πουν ποτέ.
 
Από τον Frits Buningh στο LinkedIn
 
Houston - Έχουμε ένα νέο ρεκόρ ψύχους όλων των εποχών για τη Δυτική Ανταρκτική: Αύγουστος 2023!
 
Σε αντίθεση με όσα λέει το 97% των Δημοσιογράφων καθώς και ο John Kerry, ο Ειδικός Απεσταλμένος για την προπαγάνδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που σχετίζεται με το Κλίμα, σχετικά με το επικείμενο "λιώσιμο" ολόκληρης της Δυτικής Ανταρκτικής και την καταστροφική άνοδο της στάθμης της θάλασσας που θα προκαλέσει, οι οποίοι επικαλούνται το 3% των "Επιστημόνων" σύμφωνα με τους αριθμούς της Σημαντικής Μελέτης που παρέχουν οι Cook et. all (2013), φαίνεται ότι ίσως η Δυτική Ανταρκτική να μην υφίσταται 3 ή 4 φορές την "Θέρμανση" που λαμβάνει χώρα παντού αλλού στον "Πλανήτη Α", δηλαδή φυσικά στον "Πλανήτη Γη". Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, https://www.westarctica.wiki/index.php
 
"Τα τελευταία χρόνια ο σταθμός έχει καταγράψει μια τάση αύξησης της θερμοκρασίας, με την αύξηση της θερμοκρασίας να είναι ταχύτερη το χειμώνα και την άνοιξη. Η τοποθεσία αυτή, στην καρδιά του παγοκαλύμματος της Δυτικής Ανταρκτικής, είναι ένα από τα μέρη με την ταχύτερη θέρμανση στη Γη".
 
Όχι τόσο γρήγορα, λένε τα επιτόπια Δεδομένα στην Ανταρκτική.
 
Σύμφωνα με τα Δεδομένα που παρέχονται από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο:
 
 
Και το αποθετήριο AMRDC του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στο Μάντισον:
 
 
Στα οποία βασίζεται ο πίνακας που περιλαμβάνεται εδώ, φαίνεται ότι υπάρχει ΝΕΟ ρεκόρ ψύχους όλων των εποχών το 2023 για τον σταθμό Byrd της Δυτικής Ανταρκτικής.
 
Αύγουστος 1983: -42,5 C
Αύγουστος 1981: -43.0 C
Αύγουστος 1978: -43.7 C
Σεπτέμβριος 1986: -44.7 C
Αύγουστος 2023: -45.54 C
 
Ένας μήνας με ρεκόρ ψύχους όλων των εποχών τουλάχιστον από το 1957; Ίσως! Αναμείνατε για το Ινστιτούτο Κοπέρνικος της Ευρώπης, καθώς και για το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου του Maine, να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου αργότερα σήμερα για να επισημοποιήσουν την ανακοίνωση. Η Greta από τη Σουηδία, θα είναι εκεί για να σερβίρει αναψυκτικά για τους δημοσιογράφους που θα εμφανιστούν σε αυτό το γεγονός; Οι NYT, η WAPO και ο Jake Tapper από το CNN έχουν όλοι ενημερωθεί ότι αυτό θα συμβεί. Περιμένετε το ρεπορτάζ τους, ειδικά από την Kasha Patel, που μας έφερε το κομμάτι "Heat Wave" για τον σταθμό Concordia τον Μάρτιο του 2022. https://lnkd.in/eWtfvc2b
————- 
 
Από το SnowBrains:
 
Ο ερευνητικός σταθμός Concordia στην Ανταρκτική κατέγραψε προσωρινή χαμηλή θερμοκρασία -117,76ºF (-83,2ºC) στις 25 Ιουλίου, σημειώνοντας τη χαμηλότερη θερμοκρασία στον κόσμο εδώ και έξι χρόνια. Το νούμερο αυτό, το οποίο υπόκειται ακόμη σε επίσημη επικύρωση, κοινοποιήθηκε από το Ιταλικό Μετεωρολογικό-Κλιματολογικό Παρατηρητήριο της Ανταρκτικής, μαζί με στοιχεία από τον κοντινό αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό Dome C II, ο οποίος κατέγραψε επίσης θερμοκρασίες κάτω των -80ºC (112ºF) στις 24 και 25 Ιουλίου.
 
(αναδημοσίευση από τη σελίδα της στο Facebook)
 
Τον περασμένο μήνα (Ιούνιος 2023), η Ανταρκτική αναφέρθηκε ως "καυτή" σε διάφορα δημοσιεύματα, συμπεριλαμβανομένου του Vox.com. Ωστόσο, η μέση μέγιστη θερμοκρασία για το Mawson ήταν μείον 12,6 βαθμοί Κελσίου, που δεν είναι τόσο κρύο όσο ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος του Ιουνίου για όλα τα έτη από το 1954 και μετά, ο οποίος είναι μείον 13,5 C. Όταν οι μέγιστες θερμοκρασίες του Ιουνίου για το Mawson κατατάσσονται από την υψηλότερη στη χαμηλότερη, ο Ιούνιος του 2023 έρχεται ως ο 29ος πιο ζεστός και 42ος πιο κρύος - γεγονός που υποδηλώνει ότι οι θερμοκρασίες στην Ανταρκτική δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες για την επικαιρότητα και μάλλον κρύες.
 
Ωστόσο, οι φυλλάδες και οι μοντέρνοι ισχυρίζονται ότι ο Ιούνιος του 2023 είναι ζεστός - ακόμη και στην Ανταρκτική. Όλα αυτά είναι ανοησίες.
 
Ορισμένοι από αυτούς τους ισχυρισμούς έχουν την προέλευσή τους στο Climate Reanalyzer του Πανεπιστημίου του Maine, ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα και προσομοιώσεις στον υπολογιστή. Έτσι, αντιπροσωπεύουν έναν αναδιαμορφωμένο μέσο όρο. Πράγματι, δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος όπου κάποιος μπορεί να μετρήσει τη μέση θερμοκρασία της Γης - ή της Ανταρκτικής. Αντίθετα, όταν ανακοινώνεται ότι είναι η πιο ζεστή που υπήρξε ποτέ, γίνεται αναφορά σε μια στατιστική.
 
Αυτή η μέση θερμοκρασία είναι αναγκαστικά ένας αριθμός που έχει προκύψει από άλλους αριθμούς. Ίσως να έχουν γίνει κάποιες μετρήσεις εδώ και εκεί, και στη συνέχεια να έχουν γίνει κάποιες προσαρμογές, και στη συνέχεια να έχουν γίνει κάποιες προσθέσεις και πάλι προσαρμογές. Έτσι γίνεται με τον υπολογισμό των περιφερειακών και παγκόσμιων μέσων θερμοκρασιών - είτε από δορυφόρους, είτε από δακτυλίους δέντρων, είτε από πυρήνες πάγου, είτε από θερμόμετρα. Για να είμαστε σίγουροι, κάθε χρόνο μας λένε ότι γίνεται όλο και πιο ζεστά, και στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αυτό επιτεύχθηκε για το παγκόσμιο μέσο όρο των καταγραφών των θερμομετρικών σταθμών με το να αφαιρεθούν ορισμένοι από τους ψυχρότερους μετεωρολογικούς σταθμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, τη στιγμή που οι θερμοκρασίες σε πολλούς μεμονωμένους σταθμούς έπεφταν κάπως.
 
Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πολιτική της μέτρησης των θερμοκρασιών μπορεί επίσης να θυμούνται τη διαβόητη φράση στα ηλεκτρονικά μηνύματα Climategate, σύμφωνα με την οποία οι παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες που βασίζονται στους δακτυλίους των δέντρων, οι οποίες επίσης παρουσιάζουν πτώση μετά το 1980, "διορθώνονται" με την αντικατάσταση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας από τις καταγραφές των θερμομέτρων - χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι η πτώση σε αυτή την καταγραφή είχε ήδη "διορθωθεί" με την αφαίρεση δεδομένων από πολλούς μετεωρολογικούς σταθμούς υψηλού γεωγραφικού πλάτους του Καναδά και της Ρωσίας.
 
Αντλώντας από αυτή την άθλια ιστορία του υπολογισμού παγκόσμιων και περιφερειακών θερμοκρασιών, μπορώ να σκεφτώ έναν μεγάλο αριθμό τρόπων με τους οποίους ο Αναλυτής Κλίματος του Πανεπιστημίου του Maine θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει μια θερμοκρασία υψηλότερη του μέσου όρου για την Ανταρκτική και ιδιαίτερα για τη Γη.
 
Πράγματι, όσο μεγαλύτερη είναι η γεωγραφική περιοχή που καλύπτεται, τόσο περισσότερες είναι οι ευκαιρίες για δημιουργική λογιστική, για την οποία οι εταιρείες που χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές θα πήγαιναν στη φυλακή, ενώ οι επιστήμονες του κλίματος συνήθως προάγονται.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των θερμοκρασιών στο Mawson, μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό κεφάλαιο από το Climate Change: The Facts 2020, που βρίσκεται εδώ: https://climatechangethefacts.org.au/2023/07/17/no-evidence-of-warming-at-mawson-antarctica/
 
Δικτυογραφία:
New Antarctic All-Time Cold Record Flies in the Face of Media Reporting - ClimateRealism



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΩΝΑΣ ΒΑΡΕΛΟΤΩΝ Κ ΑΠΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΟΣΟ ΕΓΩ ΕΧΩ 100Ο ΠΤΥΧΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ ΑΛΛΑΓΗ!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΙΩΝΕΣ .
ΜΠΑΙΝΑΚΙΣ ΒΓΑΙΝΑΚΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΝΕ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.