16 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΡΕΕΣ ΠΟΥ ΤΑΖΕΙΣ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ.

Γράφει ο Δαναός
 
Σίγουρα την έκφραση ...... τρικυμία εν κρανίω την έχετε ακούσει.
Ε ! αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην γενική εικόνα της εποχής μας.
 
ΑΛΛΑ ...ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!
 
Οι άνθρωποι με συνέπεια λόγων και πράξεων σπανίζουν και είναι εύρημα κυριολεκτικά επί της γης.
Το να γνωρίζει μια γυναίκα ....να είναι γυναίκα τελικά έγινε επιστήμη που κάποτε ήταν επίκτητο.
Το να μπορεί ένας άντρας να έχει σκέψη, απόφαση και πράξη χωρίς να γίνεται κόμπος, είναι σπάνιο ταλέντο.
 
Όταν όμως δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις σοβαρές και συνέχειες ζωής, αυτοί οι άνθρωποι κινητό τρελοκομείο ...με την καλή την έννοια ... αν βρίσκονται σε παρέα, είναι η ψυχή της.
 
Όλοι οι υπόλοιποι που παλεύουν να τους καταλάβουν και τί γίνεται εκείνη την στιγμή, κατά σύμπτωση γιορτάζουν κάθε 13 Μαρτίου στην εορτή της αγίας Υπομονής!!!
 
Είχα έναν φίλο που είχε ιδιαίτερο χιούμορ αλλά καρδιά μάλαμα.
Κάποιον που πολύ δύσκολα στην κουβέντα τον έπιανες ... τον έλεγε αεροπορία βυθού.
Τους λιμενικούς τους έλεγε νερομπάτσουλες!
Το σορτς το έλεγε κοντομάνικο παντελόνι κλπ κλπ.
 
Μία γυναίκα άλλου φίλου μου στα νιάτα μας στην παρέα, έμενε για αρκετή ώρα αμίλητη ...λες και φόρτιζε λες και κουρδιζόταν!
Όταν μετά από λίγο έπαιρνε εμπρός κι άρχιζε να μιλάει, σταματημό δεν είχε. 
Κριτίκαρε κάθε θέμα που είχε προηγηθεί! 
Ήταν ένας καταιγισμός πάρλας, που τα δικά μας χείλη στεγνώνανε από την αγωνία, του πότε θα σταματήσει!
Μετά ψάχναμε περίπτερο για ντραμαμίνες!
 
Υπήρξαν και ανταγωνισμοί υπερβολών, φαντασιόπληκτες ιστορίες ...κουρκούτι τα μυαλά μας!
Δεν ξέρω πόσοι έχετε τέτοιες εμπειρίες, αλλά είναι στιγμές που γράφουν στις μνήμες.
Τώρα για γέλια, για κλάματα, για θυμό;;;
 
Ότι και να είναι όμως, ήταν και είναι αδέλφια μας και χιλιάδες φορές καλύτεροι, από τα βούρλα που γενικά έχουν θέσεις και διατάζουν ή κυβερνούν σαν ξύλινα πιόνια, που τα κουνάνε σπάγγοι.
 
Η ζωή θέλει και λίγο τρέλα και όλοι αυτοί γενικά είναι το αλατάκι της, αρκεί να μην σου πηγαίνουν την πίεση ταβάνι.
Αυτά φιλαράκια έτσι κάτι για λίγο χαμόγελο. 
 
Μας έχουν μπουκώσει στα προβλήματα, ας μασήσουμε και εμείς λοιπόν την τσίχλα χιούμορ.
 
Υ.γ Γιορτάζουμε πρώτα μέσα στην ψυχή μας την γέννηση του Χριστού μας και μετά όλα τα καταναλωτικά μπιχλιμπίδια που μας σερβίρει το εμπόριο.
 
ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΑΡΗ. 
ΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ. 
 



Share

7 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ;; ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ;;; Ο ΘΑΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΓΕΛΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΟΜΩΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ , ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΣΟ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΙΣΩΜΑ .
ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ .
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .

Αναστασία είπε...

Καλά Χριστούγεννα και σε εσένα Δαναέ, καλές γιορτές και σε όλους όσους απαρτίζουν αυτή την ιστοσελίδα.Και του χρόνου...με υγεία!!!

periklis είπε...

Δεν υπάρχει τίποτα για να συμπληρώσω εγώ αδελφέ μου ...
Μόνο το ότι πολλές φορές οι φίλοι απεδείχθησαν πιό καλοί από συγγενείς εξ αίματος αλλά αυτό το γνωρίζεις καλά ...
Εύχομαι η Γέννηση Του Κυρίου να σε βρεί υγιή και πάντα χαμογελαστό μαζί με την αξιαγάπητη σύντροφό σου.
Χρόνια Πολλά σε όλους, και ιδίως στον Πάνο ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα για ελεύθερη φωνή.
Ο Θεός μαζί σας ...

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Αναστασία
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ .
ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ Κ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ .

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ periklis
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ...ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΚΟΡΠΑΝΕ Κ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΣ.
ΟΣΟ Κ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΟΥΡΑΓΙΑ Κ ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ....ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ .
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ Κ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΣΤΩ Κ ΕΤΣΙ.

ΑΝΝΑ ΠΑΟΚ είπε...

Δαναέ μου νομίζω δε χρειάζεται να σου υπενθυμίζω κάθε φορά την ομορφιά των άρθρων σου. Άλλωστε μέχρι τώρα αποτυπώνεις με ακρίβεια τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας. Όσων τουλάχιστον από μας νιώθουμε το ίδιο...Παραθέτω ένα όμορφο κατ' εμέ κείμενο:
Οι φίλοι αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μας. Είναι εκείνοι που θέλουμε κοντά μας τόσο στις όμορφες στιγμές και στις χαρές μας, όσο και σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Για να μας δώσουν δύναμη και θάρρος, να μοιραστούμε όσα μπορούμε μαζί, να μας δέχονται όπως είμαστε και να τους δεχόμαστε όπως είναι.

Το κείμενο του Χόρχε Λουίς Μπόρχε αποτυπώνει ακριβώς αυτό.

«Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου, ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου όμως μπορώ να σ’ ακούσω και να τα μοιραστώ μαζί σου. Δεν μπορώ ν’ αλλάξω το παρελθόν ή το μέλλον σου. Όμως όταν με χρειάζεσαι θα είμαι εκεί μαζί σου.
Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματά σου. Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου να κρατηθείς και να μην πέσεις. Οι χαρές σου, οι θρίαμβοι και οι επιτυχίες σου δεν είναι δικές μου, όμως ειλικρινά απολαμβάνω να σε βλέπω ευτυχισμένο.

Δεν μπορώ να περιορίσω μέσα σε όρια αυτά που πρέπει να πραγματοποιήσεις, όμως θα σου προσφέρω τον ελεύθερο χώρο που χρειάζεσαι για να μεγαλουργήσεις. Δεν μπορώ να αποτρέψω τις οδύνες σου όταν κάποιες θλίψεις σου σκίζουν την καρδιά, όμως μπορώ να κλάψω μαζί σου και να μαζέψω τα κομμάτια της για να την φτιάξουμε ξανά πιο δυνατή. Δεν μπορώ να σου πω ποιος είσαι ούτε ποιος πρέπει να γίνεις.
Μόνο μπορώ να σ’ αγαπώ όπως είσαι και να είμαι φίλος σου. Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν τους φίλους μου και τις φίλες μου, δεν ήσουν πάνω ή κάτω ή στη μέση. Δεν ήσουν πρώτος ούτε τελευταίος στη λίστα. Δεν ήσουν το νούμερο ένα ούτε το τελευταίο. Να κοιμάσαι ευτυχισμένος. Να εκπέμπεις αγάπη. Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί. Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους άλλους. Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες. Να ακούμε την καρδιά μας.

Να εκτιμούμε τη ζωή. Πάντως δεν έχω την αξίωση να είμαι ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος στη λίστα σου. Μου αρκεί που με θέλεις για φίλο. Ευχαριστώ που είμαι»
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η Γέννησή του να φέρει Ευλογία και Αγάπη στις καρδιές όλων....Να έχει πάντα ο Θεός καλά εσένα και την οικογένειά σου και να σας γεμίζει δύναμη! Τον ευχαριστώ που σας γνώρισα....ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΙ!!!!

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΝΑ ΠΑΟΚ
ΒΡΕ ΑΝΝΑ ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ ;;
ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΤΟΥ Χόρχε Λουίς Μπόρχε !
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ Κ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Κ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ .
ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ Κ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ .
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Κ ΜΕ ΤΙΜΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ , ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ = ΣΑΣ ΑΝ Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ.
ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΑΤΕ.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ΜΥΑΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΣ ΖΩΕΣ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.