4 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί οι τουρκοφοβικές Αθήνα και Λευκωσία ρίχνουν ξανά σωσίβιο στον πειρατή Ερντογάν;

Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης
 
Τι γυρεύει ο Τούρκος πειρατής στην Αθήνα; Είναι ένα ερώτημα που υποβάλλει κάθε Έλληνας, με αφορμή την εισβολή του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν, την Πέμπτη, 7/12/2023, στην ελληνική πρωτεύουσα. Από την Αθήνα μπορεί να υποστηριχθεί ότι «βεβαίως και θα συζητήσουμε με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι διαβουλευτική και επιθυμεί την ειρήνη επί τη βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου», όπως ο Έλληνας ΥπΕξ, Γ. Γεραπετρίτης, δήλωσε (29/9/2023). Και ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση και καμία κρυφή ατζέντα στον ελληνοτουρκικό διάλογο». Για ποια ειρήνη και για ποιο διάλογο γίνεται λόγος; Η Αθήνα, όπως και η Λευκωσία, φαίνεται να μη θέλει ν’ αντιληφθεί τι είναι Τούρκος και ποια είναι η αρπακτική, κατακτητική σουλτανική πολιτική του Ερντογάν.
 
Από την εποχή της μάχης του Μαντζικέρτ (26/8/1071), μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν καμία συμφωνία ή συνθήκη. Παράσπονδοι. Άρπαγες. Ληστές. Όσα άρπαξαν με το σπαθί τους, δεν τα επέστρεψαν ποτέ με την υπογραφή τους. Για να κατανοηθεί, επιτέλους, η τεχνοτροπία και η βαρβαρική νοοτροπία των Τούρκων, ιδού: Σε ομιλία του (31/8/2023), ο Ερντογάν είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη. Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων. Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Μαντζικέρτ». Ο Tούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε: «O Aύγουστος για εμάς είναι ένας τόσο ιδιαίτερος μήνας, καθώς έχουμε γράψει ιστορία με τις νίκες μας. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, που με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία όπως στο Μαντζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο».
 
Την ίδια μέρα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση-απάντηση στις ανιστόρητες και εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν, υπογράμμισε: «Εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας». Ποιος διαβεβαίωσε την Αθήνα ότι η Τουρκία επιθυμεί κλίμα ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Πότε η ελληνική κυβέρνηση θα ξυπνήσει και θ’ αντιληφθεί ότι ο Τούρκος μία, μόνο, γλώσσα καταλαβαίνει και σέβεται: Τη γλώσσα της ισχύος και της δυναμικής αποτροπής. Ο Ερντογάν είναι ασυγκράτητος στις επιθετικές, αρπακτικές και υβριστικές, κατά πάντων, εξάρσεις του. Επιτίθεται χυδαία κατά του Ισραήλ. Καθυβρίζει τη Δύση των «νέων σταυροφόρων». Χλευάζει την αδύναμη και τρεμαλέα Ευρώπη. Και πυκτεύει ξανά και αδίστακτα τον Ελληνισμό. Ο Ερντογάν δεν θέλει ούτε διάλογο, ούτε ηρεμία, ούτε συνεργασία. Απαιτεί την υποταγή και της Ελλάδος και της Κύπρου, τις οποίες αντιμετωπίζει ενιαία και επιθετικά.
 
Λίγες μόνο ημέρες πριν από την εισβολή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ωμά, προς τους ευσεβοποθιστές της Αθήνας και της Λευκωσίας, τους τουρκικούς στόχους. Σε δηλώσεις του (21/11/2023) είπε: «Θεσσαλονίκη, Μοσούλη, Ιερουσαλήμ, τις βλέπουμε όπως τις δικές μας πόλεις. Υπάρχει μια πραγματικότητα, την οποία θέλω να υπενθυμίσω. Τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας δεν ορίζονται από τα επίσημα σύνορά της, αλλά περιλαμβάνουν μια πολύ ευρύτερη περιοχή, από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας. Πράγματι, αισθανόμαστε το ίδιο για κάθε εκατοστό γης στη γεωγραφία της καρδιάς μας. Κάθε γεγονός που συμβαίνει στις τέσσερεις γωνιές της γεωγραφίας μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα. Η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές μας και η θέση της Γάζας στις καρδιές μας είναι η ίδια, όπως δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα στη Βοσνία και το Χαλέπι, την Τρίπολη και τη Βάκτρα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μοσούλη, έτσι βλέπουμε και την Ιερουσαλήμ».
 
Για να μην έχει κανείς Έλληνας ψευδαισθήσεις, ο Τούρκος ΥπΕξ, αρχικατάσκοπος Φιντάν, την ίδια μέρα αναφέρθηκε στην «τουρκική μειονότητα στη Θράκη» και σε «ομογενείς στα Δωδεκάνησα». Την προσεχή Πέμπτη, λοιπόν, θα συνέλθει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας, που συμφωνήθηκε μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, στο Βίλνιους, τον περ. Ιούλιο, με τους εξής άξονες: Πολιτικός διάλογος, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θετική ατζέντα. Όλα αυτά, βέβαια, έχουν ήδη ανατιναχτεί και κονιορτοποιηθεί από τον σουλτάνο, ο οποίος θα αποβιβαστεί στην ελληνική πρωτεύουσα με 300 άτομα κουστωδία! Το κυνικό μήνυμα είναι ευκρινές σε όσους αναλύουν την τουρκική παθογένεια: «Η Τουρκία είναι μεγάλη και τεράστια, η Ελλάδα μικρή και ανύπαρκτη». Γι’ αυτό συνεχίζει τις παραβιάσεις, τις αμφισβητήσεις και τις εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου. Ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Τατλίογλου, σε ομιλία του (18/11/2023) διευκρίνισε ξανά τους αρπακτικούς στόχους της τουρκικής πολιτικής σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος. Καμία αντίδραση από την Αθήνα και τη Λευκωσία, για να μη χαλάσει το… κλίμα των τουρκοφοβικών ψευδαισθήσεών τους για διάλογο και συνομιλίες με την Τουρκία.
 
Είναι να απορεί κανείς με τον Μητσοτάκη και τον Κύπριο Πρόεδρο, Χριστοδουλίδη: Νομίζουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν με έναν Ερντογάν που τα έσπασε με τις ΗΠΑ, ειρωνεύεται και απαξιώνει την Ευρώπη, πρόσβαλε και εξευτέλισε μόλις πρόσφατα τη Γερμανία και καθυβρίζει με γλώσσα καρραγωγέως το Ισραήλ; Ακόμα χειρότερα: Μόλις την περ. Δευτέρα, ο κατοχικός στρατός προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο στον ημικατεχόμενο Δήμο Αγίου Δομετίου, της Λευκωσίας, σε μια προσπάθεια αρπαγής κι άλλου τμήματος της «νεκρής ζώνης», εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκχωρήθηκε στην Ειρηνευτική Δύναμη για επιτήρηση της εκεχειρίας. Όπως ακριβώς έκανε τις προάλλες στο χωριό Πύλα και παλαιότερα στα Στροβίλια. Η Τουρκία επιχειρεί δημιουργία τετελεσμένων στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Τα προαναγγέλλει μεγαφωνικά! Κι όμως: Αθήνα και Λευκωσία είναι έτοιμες, ξανά, να προσφέρουν σωσίβιο στον Τούρκο πειρατή. Η μεν Αθήνα καίγεται για διάλογο διότι επιθυμεί κλίμα ηρεμίας στις σχέσεις των δύο χωρών. Η δε Λευκωσία γλείφει κυριολεκτικά τον κατακτητή να συναινέσει σε συνομιλίες «από εκεί που μείναμε το 2017»…
 
Αθήνα και Λευκωσία αρνούνται να παραδεχτούν ότι η τουρκοφοβική πολιτική του κατευνασμού, του καλοπιάσματος και της εξημέρωσης δεν τιθασεύουν, δεν ημερεύουν, δεν πείθουν αλλά αποθηριώνουν και εξαγριώνουν περισσότερο το τουρκικό θηρίο. Ο Τούρκος δεν σέβεται τον γελοίο ικέτη. Τον σφαγιάζει! Θα συμφωνήσουμε με τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά: «Όταν δημιουργούν τετελεσμένα εναντίον σου κι ύστερα σου λένε, έλα να τα βρούμε, εσύ απαιτείς πρώτα να πάρουν πίσω τα τετελεσμένα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος».
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.