9 Δεκεμβρίου 2023

Το τέλος της δυτικής βοήθειας στην Ουκρανία με αριθμούς: Μειώθηκε κατά 87%!

Η Δύση έχει σταματήσει να δίνει σημαντική βοήθεια στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες, μετά και την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, αυτό δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας του γερμανικού Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW, Κίελο).
 
Η βοήθεια προς την Ουκρανία από τη Δύση έχει φτάσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2023 – μειωμένη κατά σχεδόν 90% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.
 
Η Ουκρανία εξαρτάται πλέον όλο και περισσότερο από μια βασική ομάδα υποστηρικτών, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι χώρες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες συνεχίζουν να υπόσχονται και να παραδίδουν τόσο οικονομική στήριξη όσο και βασικά όπλα, όπως μαχητικά αεροσκάφη F-16.
 
Οι προοπτικές είναι αβέβαιες, καθώς η μεγαλύτερη εκκρεμής υπόσχεση βοήθειας -αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης- δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και οι υποσχέσεις από τις ΗΠΑ μειώνονται.
 
Αυτά είναι τα ευρήματα της τελευταίας επικαιροποίησης του προγράμματος παρακολούθησης της στήριξης της Ουκρανίας, το οποίο καλύπτει πλέον τις υποσχέσεις μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023.
 
Κατά την περίοδο από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2023, σημειώθηκε σημαντική μείωση των δεσμεύσεων στήριξης σε ετήσια βάση. Η συνολική αξία των νέων πακέτων ανήλθε σε μόλις 2,11 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 87% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022 και το χαμηλότερο ποσό από τον Ιανουάριο του 2022.
 
Από τους 42 δωρητές που καταγράφηκαν, μόνο 20 έχουν υποσχεθεί νέα πακέτα βοήθειας τους τελευταίους τρεις μήνες, το χαμηλότερο ποσοστό ενεργών δωρητών από την έναρξη του πολέμου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν επίσης δώσει ελάχιστες νέες υποσχέσεις.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.