24 Νοεμβρίου 2023

Ελλάδα, όπως λέμε σουρωτήρι

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
1) "Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου για παράνομη διακίνηση μεταναστών".
2) "Στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, συνέλαβαν χθες 41χρονο αλλοδαπό στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων".
3) "Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός μετά την αποβίβαση των 41 μεταναστών από θαλαμηγό στη Βραυρώνα σημαίας Σιέρα Λεόνε"
4) "Δεκάδες παράνομοι μετανάστες ήρθαν με φουσκωτό από τη Σμύρνη στο Μαρκόπουλο Αττικής"
 
Από άκρη σε άκρη της Ελλάδος τα σύνορα μας παραβιάζονται κατάφωρα, στην ουσία ξεσκίζονται από τους λαθροδιακινητές της γειτονικής χώρας και η σημερινή κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να αποτρέψει αυτές τις επαναλαμβανόμενες αποβάσεις παράνομα εισερχομένων στην χώρα μεταναστών, ως επί το πλείστων οικονομικών και όχι από πόλεμο, που δικαιούνται προστασίας.
 
Τα κυκλώματα διακίνησης στην Τουρκία είναι εξαιρετικά οργανωμένα και το πιο πιθανό είναι να λειτουργούν είτε με την βοήθεια, είτε με την ανοχή του τουρκικού κράτους. Η δική μας πλευρά υποτίθεται ότι φιλάει ασφυκτικά τα χερσαίες και θαλάσσιες οριογραμμές: συνοριοφύλακες, στρατός, λιμενικό, ραντάρ επιφανείας, πολεμικό ναυτικό, φυλάκια σε νησίδες και βραχονησίδες που ο σκοπός τους είναι η αποτροπή του οποιοδήποτε να περάσει παρανόμως τα ελληνικά σύνορα πως ανταποκρίνονται;
 
Εδώ η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει, δεν υπάρχει μέρος της ελληνικής επικράτειας που να μην έχει γίνει σουρωτήρι, σε λίγο θα αποβιβάζονται μέχρι και στο λιμανάκι της Ζέας. Κάτι δεν πάει καλά και επειδή το “ψάρι βρωμάει από την κεφαλή” η ευθύνη πέφτει πρωτίστως στη σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που άθελα της θέλω να πιστεύω δίνει το σύνθημα αθρόας εισδοχής παρανόμων, με την δήλωση ότι: «Έχουμε ανάγκες για εργατικό δυναμικό» και δευτερευόντως στο σύστημα ασφάλειας, που λαμβάνει εντολές από την πολιτική ηγεσία.
 
Εφόσον έχουμε ανάγκη για εργατικά χέρια ας κάνουμε διακρατικές συμφωνίες με όμορες και μη χώρες, που θα επιτρέπουν στους πολίτες τους να έρχονται για ένα διάστημα στην Ελλάδα, αποκτώντας ένα σημαντικό εισόδημα και μετά να επιστρέφουν στις πατρίδες τους αξιοπρεπώς και χωρίς να κινδυνεύουν και το κυριότερο, θα γνωρίζουμε ποιοι είναι και από που ήρθαν, όχι όπως τώρα που είναι “μπάστε σκύλοι και αλέστε και αλεστικά μην δίνεται”.
 
Εμείς περιμένουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, που σε λίγες μέρες θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας,να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να του θέσει το εξής θέμα που θα λύση το πρόβλημα άπαξ και για πάντα, ενώ θα βοηθήσει τον “φιλάνθρωπο“ Ερντογάν που κόπτεται για τους Παλαιστίνιους αλλά σφυροκοπά τους Κούρδους, να σταματήσει το πνίξιμο των ανθρώπων στο Αιγαίο με μια απλή κίνηση, η οποία σίγουρα θα έχει την βοήθεια της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Αναμένουμε λοιπόν από τον πρωθυπουργό μας να πει το εξής: – κύριε πρόεδρε η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα, κρατήστε λοιπόν όσους μετανάστες έχετε και όσοι από αυτούς θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα σας για την Ευρώπη, να φροντίσουμε έτσι ώστε κατά τακτά διαστήματα ειδική υπηρεσία της κοινότητας να εξετάζει τα αίτημα ασύλου και αν όντως ανταποκρίνονται τότε θα εισέρχεται στο έδαφος της Ε.Ε , αν όχι ή θα μείνει στην χώρα σας ή θα τον απελαύνεται. Με αυτόν τον τρόπο λύνονται μια και έξω τα προβλήματα και δεν θα θρηνούμε πλέον νεκρούς στο Αιγαίο ούτε ο κος Ερντογάν θα μας λέει δολοφόνους παιδιών, που οι δικοί του άνθρωποι τους έσπρωξαν να πνιγούν.
 
Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις συνομιλίες και τι αποτελέσματα θα βγάλουν, αν βγάλουν.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.