27 Νοεμβρίου 2023

Το BBC ισχυρίζεται ψευδώς ότι η «Κλιματική Αλλαγή» προκαλεί περισσότερες πλημμύρες

Μετάφραση: Απολλόδωρος
5 Αυγούστου 2021 | Climate Change Dispatch | Διάβαστε το εδώ.
 
Η σημερινή δόση κλιματικής προπαγάνδας του BBC: Οι αιφνίδιες πλημμύρες πλήττουν πόλεις σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει πιο συχνές λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τμήματα του Λονδίνου και της νότιας Αγγλίας έμειναν κάτω από το νερό μετά από έντονες βροχοπτώσεις τον Ιούλιο.
 
Το άρθρο του BBC αναφέρει:
 
«Τι είναι οι αιφνίδιες πλημμύρες;
Οι αιφνίδιες πλημμύρες συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων - όταν η ποσότητα του νερού είναι υπερβολικά μεγάλη για να την αντιμετωπίσουν οι αποχετεύσεις και οι υπόνομοι.
 
Μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση.
Οι δρόμοι μπορεί να γίνουν αδιάβατοι - με εγκαταλελειμμένα οχήματα - και τα σπίτια και τα καταστήματα να υποστούν ζημιές από τα νερά της πλημμύρας.
 
Οι πλημμύρες μπορούν να επηρεάσουν βασικές δημόσιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων μεταφορών και των νοσοκομείων. Στο Λονδίνο, ορισμένα νοσοκομεία αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τους ασθενείς να μείνουν μακριά αφού έχασαν το ρεύμα.
 
Γιατί συμβαίνει σε πόλεις και κωμοπόλεις;
Οι αστικές περιοχές είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το είδος πλημμύρας "επιφανειακών υδάτων" επειδή έχουν πολλές σκληρές επιφάνειες - από πλακόστρωτους προαύλιους κήπους μέχρι δρόμους, χώρους στάθμευσης και κεντρικούς δρόμους.
 
Όταν η βροχή πέφτει πάνω τους, δεν μπορεί να απορροφηθεί από το έδαφος, όπως θα συνέβαινε στην ύπαιθρο.
 
Ένα παράδειγμα είδαμε όταν η πόλη της Νέας Υόρκης χτυπήθηκε από την καταιγίδα Έλσα τον Ιούλιο, πλημμυρίζοντας το σύστημα του μετρό.»
 
 
Θα πίστευε κανείς ότι το BBC απάντησε το ίδιο του το ερώτημα σε αυτές τις τελευταίες προτάσεις, αλλά, έκπληξη έκπληξη, πρέπει να βγάλει τον μπαμπούλα της κλιματικής αλλαγής:
 
Σε πολλά μέρη - συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου - τα παλιά συστήματα αποχέτευσης κατασκευάστηκαν με βάση ιστορικές προβλέψεις βροχοπτώσεων.
 
Η Dr. Veronica Edmonds-Brown του Πανεπιστημίου του Hertfordshire δήλωσε ότι η ανάπτυξη του Λονδίνου αποτελεί επίσης πρόβλημα, καθώς το αποχετευτικό σύστημα της βικτωριανής εποχής "δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την τεράστια αύξηση του πληθυσμού".
 
Τι απόλυτες ανοησίες!
 
Οι βικτωριανοί υπόνομοι δεν κατασκευάστηκαν για να διοχετεύουν τις βροχοπτώσεις, αλλά για να απομακρύνουν τα λύματα. Μπορείτε ειλικρινά να φανταστείτε κάποιον βικτωριανό μηχανικό να υπολογίζει πόση βροχόπτωση μπορεί να πέσει;;;
 
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι το Λονδίνο και άλλες πόλεις έχουν ξεπεράσει προ πολλού αυτούς τους παλιούς υπονόμους.
 
Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι οι πόλεις είναι πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου τσιμεντοστρωμένες. Πίσω στη βικτοριανή εποχή, μεγάλες περιοχές ήταν γυμνές από χώμα και βλάστηση, οπότε η βροχόπτωση απλά διοχετευόταν στο έδαφος και όχι στους αγωγούς.
 
Φυσικά, το BBC πηγαίνει παραπέρα:
 
«Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στις πλημμύρες, αλλά η κλιματική αλλαγή καθιστά πιο πιθανές τις ακραίες βροχοπτώσεις.
Μια θερμότερη ατμόσφαιρα μπορεί να συγκρατήσει περισσότερη υγρασία και έτσι αυτές οι καταιγίδες γίνονται πιο έντονες.
 
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Hayley Fowler, του προγράμματος ανθεκτικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου στο κλίμα, οι αιφνίδιες πλημμύρες ήταν "σχετικά ασυνήθιστες".
 
Αλλά η ίδια δήλωσε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας σημαίνει ότι "αυτές οι βαριές εκρήξεις μικρής διάρκειας από καταιγίδες που προκαλούν αστραπιαίες πλημμύρες γίνονται όλο και πιο συχνές".
 
Η έρευνα της κ. Fowler υποδεικνύει ότι οι αστραπιαίες πλημμύρες - που μετρώνται ως 30 χιλιοστά βροχής ανά ώρα - "θα πενταπλασιαστούν μέχρι τη δεκαετία του 2080", εάν η κλιματική αλλαγή συνεχίσει την τρέχουσα πορεία της.»
 
Όπως συμβαίνει συνήθως με αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν γίνεται καμία προσπάθεια να παρασχεθούν στοιχεία που να τους υποστηρίζουν, παρά μόνο κάποια τρομερή προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί σε εξήντα χρόνια.
 
Πού είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι αιφνίδιες πλημμύρες είναι πιο συχνές τώρα;;; Και πού είναι τα στοιχεία ότι οι βροχοπτώσεις στην Αγγλία γίνονται πιο ακραίες;;;
 
Στην πραγματικότητα, η μελέτη στην οποία παραπέμπει το BBC, από την ίδια τη Fowler, δείχνει ότι δεν υπάρχει τέτοια τάση εδώ. Αυτό βασίζεται σε μια άλλη μελέτη της Fowler, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα:
"Η φυσική μεταβλητότητα φαίνεται να κυριαρχεί στις τάσεις που παρατηρούνται σήμερα...".
 
Αν, βέβαια, η θεωρία της είναι σωστή, θα περιμέναμε να δούμε σαφείς αποδείξεις στο μακροβιότερο μετεωρολογικό site της χώρας, στο Radcliffe Observatory, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Αλλά δεν το βλέπουμε:
 
Όταν τα δεδομένα δεν ταιριάζουν με τη θεωρία, αλλάξτε τη θεωρία!
 
Όλη αυτή η τελευταία προπαγάνδα του BBC γίνεται, φυσικά, με αφορμή κάποιες πλημμύρες στο Λονδίνο την Κυριακή, όπου η μεγαλύτερη ημερήσια βροχόπτωση ήταν μόλις 41,6 χιλιοστά:
 
Αυτό, περιττό να πούμε, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.
 
Το 1975, έπεσε τετραπλάσια ποσότητα σε διάστημα μικρότερο των τριών ωρών πάνω από το Hampstead. (Ο Christopher Booker υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος της έπεσε μέσα σε περίπου 20 λεπτά, καθώς καθόταν σε ένα λεωφορείο στη μέση όλων αυτών!)
 
 
Σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο της επιστήμης, κανένας επιστήμονας δεν θα προέβαινε σε ισχυρισμούς χωρίς να έχει τα γεγονότα που θα τους υποστήριζαν.
 
Αλλά στην επιστήμη του κλίματος, οι τσαρλατάνοι του κλίματος έχουν τη δυνατότητα να τα επινοούν κατά το δοκούν.
 
Δείτε περισσότερα εδώ: climatechangedispatch.com
 
Δικτυογραφία:
BBC Falsely Claim Climate Change Causing More Flash Floods | Principia Scientific Intl.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.