25 Νοεμβρίου 2023

Χρησιμοποιείται η Γενοκτονία της Γάζας για να προωθηθεί ο ψεύτικος "Πολυπολικός Κόσμος" ως "Λύση";

Μετάφραση: Απολλόδωρος
21 Νοεμβρίου 2023 | Catte Black | Διαβάστε το εδώ
 
Αυτό το σχόλιο ενός αναγνώστη που αυτοαποκαλείται "Théophile Gautier" εμφανίστηκε στην OffG την περασμένη εβδομάδα. Βρίσκουμε το σχόλιό του ενδιαφέρον και άξιο συζήτησης (η υπογράμμιση δική μας)
 
"Βλέπω περισσότερους ανθρώπους να λένε τώρα ότι το ζητούμενο είναι η διαίρεση και η απόσπαση της προσοχής και συμφωνώ και είναι ευχάριστο να βλέπουμε τους ανθρώπους να ξυπνούν στις νέες πραγματικότητες. Ωστόσο, νομίζω ότι μπορεί να είναι ακόμη ένα βήμα πιο κυνικό και διαβολικό.
 
Πιστεύω από αυτά που βλέπω ότι σύντομα μπορεί να γίνουμε μάρτυρες μιας "ανατροπής του σεναρίου". Πιστεύω ότι το Ισραήλ μπορεί σύντομα να εγκαταλειφθεί από όλους, εκτός από τη λεγόμενη "alt right" που θα επιλέξει να βυθιστεί μαζί με το πλοίο της.
 
Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης θα μείνει πίσω από τη λεγόμενη "σιωπηλή πλειοψηφία" των απλών ανθρώπων και θα αρχίσει όλο και περισσότερο να καταδικάζει το Ισραήλ.
 
Τελικά οι πολιτικοί θα ακολουθήσουν "απρόθυμα" το παράδειγμά τους, το Ισραήλ θα καταδικαστεί στον ΟΗΕ και θα υπάρξουν υποσχέσεις για τιμωρία, δίκες για εγκλήματα πολέμου κλπ.
 
Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να παρουσιαστεί στις μάζες ως "θρίαμβος του απλού ανθρώπου" και όλοι θα κολακευτούμε που οι διαμαρτυρίες και ο δίκαιος θυμός μας επικράτησαν. Αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά θα έχουν σχεδιαστεί.
 
Στην πλάτη αυτού πιστεύω ότι τα ελεγχόμενα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης θα ενωθούν με τα "πεφωτισμένα" κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σε εκκλήσεις για τη λήψη μέτρων ώστε να αποτραπούν τέτοιες καταχρήσεις όπως αυτές που έγιναν από το Ισραήλ να ξανασυμβούν. Αυτό θα μας παρουσιαστεί ως μια "νέα εποχή λογοδοσίας και άμεσης δημοκρατίας", η οποία θα είναι ένα ψέμα.
 
Πιστεύω ότι οι μάζες θα το υποστηρίξουν αυτό με την ψευδή πεποίθηση ότι μια νέα εποχή ελπίδας ανατέλλει.
 
Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι αυτό θα γίνει όταν η Ατζέντα 2030 αρχίσει να εισάγεται σοβαρά και μεγάλη κεντρική εξουσία θα δοθεί στον ΟΗΕ ή ίσως σε ένα νεοσύστατο όργανο, αρχικά με το πρόσχημα ότι τα έθνη θα λογοδοτήσουν και μόνον αργότερα η αλήθεια θα γίνει φανερή σε όλους, αλλά μέχρι τότε θα είναι πολύ αργά.
 
Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό θα συμβεί σίγουρα, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να συμβεί".
Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή την ανάλυση;
 
Είναι σίγουρα αλήθεια ότι τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης δίνουν όλο και περισσότερο χώρο στη δυσχερή θέση του λαού της Γάζας απ' ό,τι συνηθίζεται στην κάλυψη των ιμπεριαλιστικών/σιωνιστικών πολέμων. Για παράδειγμα...
Αυτό είναι σίγουρα μια σημαντική ποσότητα mainstream κάλυψης για μια καταπιεσμένη μειονότητα. Συγκρίνετε και αντιπαραβάλλετε αυτό με την αντιμετώπιση της Υεμένης από τα ίδια μέσα ενημέρωσης, για παράδειγμα.
 
Το παράδειγμα του BBC Verify αναλήφθηκε από κατ' όνομα εναλλακτικά κανάλια μέσων ενημέρωσης ως απόδειξη ότι η επικρατούσα τάση έβλεπε το φως. Για παράδειγμα, η Novara Media κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τίτλο: “Now Even the BBC Is Seeing Through Israel’s Lies” ("Τώρα ακόμη και το BBC βλέπει μέσα από τα ψέματα του Ισραήλ")
 
Χμμμ. Αλήθεια; Αυτό είναι το επίπεδο αφέλειας που θεωρούμε κατάλληλο; Ας κάνουμε κάτι καλύτερο.
Όπως παρατήρησε εύστοχα ένας άλλος σχολιαστής -
 
Δεν αρκεί να πούμε "δόξα τω Θεώ, το CNN είδε το φως", ή "είναι ωραίο να βλέπουμε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να είναι στη σωστή πλευρά για αλλαγή". Γιατί αυτά τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Το mainstream (ΜΜΕ) δεν πρόκειται ποτέ να "δει το φως", πάντα, πάντα, ΠΑΝΤΑ θα ακολουθεί την ατζέντα της μικροσκοπικής μειοψηφίας που το κατέχει και το ελέγχει.
 
Ακριβώς. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης μας δείχνουν τα δεινά στη Γάζα επειδή για κάποιο διεστραμμένο λόγο οι ελεγκτές τους θέλουν να δούμε και να καταδικάσουμε την ίδια τη σφαγή που δημιούργησαν.
 
Το μεγάλο ερώτημα που θα έπρεπε να αναβοσβήνει με ροζ νέον στο μυαλό όλων μας είναι:
 
ΓΙΑΤΙ;
Γιατί θέλουν να σοκαριστείτε, να τραυματιστείτε, να συμπάσχετε με τα δικά τους θύματα;
 
Μήπως πρόκειται για το κυνικό παιχνίδι και με τις δύο πλευρές για να κρατήσουν τη διαμάχη σε σημείο βρασμού - το αρχαίο τέχνασμα του "διαίρει και βασίλευε", ένα πρώτο βήμα σε έναν οργουελικό "για πάντα πόλεμο";
 
Ή μήπως ο "Thèophile Gautier" έχει δίκιο; Μήπως αυτό είναι το πρώτο μέρος ενός δολώματος και μιας αλλαγής που αποσκοπεί στο να πείσει τους ανθρώπους ότι θέλουν και χρειάζονται τον Γενναίο Νέο Πολυπολικό Κόσμο της Μεγάλης Επαναφοράς ως τον μόνο τρόπο για να σταματήσουν οι δολοφονίες αθώων;
 
Μήπως ελπίζουν ότι όλοι θα τραυματιστούμε τόσο πολύ από τις ατελείωτες ταινίες θανάτου και καταστροφής που θα αρπάξουμε την πρώτη ευκαιρία που θα μας δοθεί για "ειρήνη", ακόμη και αν αυτή συνεπάγεται ότι θα μας κυβερνά το σύμπλεγμα ΟΗΕ/ΓΕΣ/ΚΠΑ;
 
Είναι όντως αυτός ο τρόπος με τον οποίο οι παγκόσμιοι διαχειριστές σκοπεύουν να αποτινάξουν επιτέλους το δέρμα της "συλλογικής Δύσης" και να μεταμορφωθούν στον πολυπολικό κόσμο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης/της μεγάλης επαναφοράς;
 
Η νέα - χωρίς αποκλεισμούς, "δίκαιη" και πολύ χειρότερη τυραννία.
 
Θα μπορούσαν ακόμη και οι χειραγωγοί αυτού του θλιβερού κόσμου να είναι τόσο κυνικοί και διπρόσωποι;
Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι κάτι τέτοιο είναι στα χαρτιά. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα στοιχεία δεν το αποκλείουν σε καμία περίπτωση προς το παρόν.
 
Και ας μην ξεχνάμε ποτέ...
  • Η απάτη της πανδημίας μας δίδαξε πόσο στενά δικτυωμένη είναι η παγκόσμια ηγεσία πίσω από τη βιτρίνα της σύγκρουσης. 
  • Γνωρίζουμε ήδη ότι το αφήγημα των κοβιδών απέτυχε στην προσπάθειά του να μας παρασύρει στην Ατζέντα 2030 δέκα χρόνια πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
  • Από τότε γνωρίζουμε ότι αυτή η ατζέντα έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο, αλλά εξακολουθεί να σέρνεται στη θέση της, καλυμμένη από ατελείωτους πολέμους, σφαγές, ψεύτικες κρίσεις και "πολιτικές" από χαρτόνι.
Ένα δόλωμα και μια αλλαγή του μεγέθους που περιγράφει ο αναγνώστης μας μπορεί να φαίνεται ακραίο και απίθανο - αλλά δεν θα φαινόταν έτσι και το ψέμα για την πανδημία πριν από πέντε χρόνια;
 
Ας παραμείνουμε λοιπόν σε εγρήγορση - και ας μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Οι καιροί είναι ύπουλοι και παράξενοι.
 
Πείτε μας τη γνώμη σας. Πρόκειται για μια " τρελλή θεωρία συνωμοσίας " ή για μια εύλογη ερμηνεία των τρεχόντων γεγονότων;
 
Δικτυογραφία:
Is Gaza genocide being used to push fake “multipolar world” as a “solution”? – OffGuardian
 



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά ερωτηματικά και καμμία σαφής θέση.
Μήπως το ένα μήπως το άλλο μήπως το παράλλο..
Το σίγουρο είναι ότι ο συντάκτης δεν πολυχαίρεται που επιτέλους δόθηκε βήμα σαφώς καθυστερημένα και στην άλλη πλευρά πλην της επίσημης και σπεύδει να παρουσιάσει μια αέναη εικοτολογία.
Μήπως, θα ρωτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας -αφού μας ρωτάει-, ενέδωσαν σε μια πίεση από την κοινή γνώμη που γεμίζει δρόμους και πλατείες και τέλος πάντων ως ΜΜΕ που ψευτοκάνουν τη δουλειά τους δεν τους έπαιρνε για πολύ ακόμα να κάνουν την πάπια;
Σίγουρα πάντως την εποχή του deepfake πρέπει να έχουμε το νου μας και τα μάτια 14.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.