7 Οκτωβρίου 2022

Για τον πόλεμο με την Τουρκία

Οι γείτονες νικούν μόνο όταν τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν ΟΛΑ στραβά και είμαστε διχασμένοι και διεθνώς απομονωμένοι.
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Η Τουρκία μπορεί να έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα, αλλά οι αριθμοί δεν λένε και τόσo πολλά πράγματα αν υπάρχει ποιοτική διαφορά – και αυτή υφίσταται εδώ και αιώνες. Οποιος διαφωνεί ας ρίξει μια ματιά στην ελληνική Ιστορία και ας την αντιπαραβάλει με το ποινικό μητρώο της Τουρκίας. 
 
Για να βρεθεί η χώρα του Ερντογάν σε θέση να υπερισχύσει στρατιωτικά των Ελλήνων πρέπει να είμαστε και διχασμένοι και αφοπλισμένοι και διεθνώς απομονωμένοι. Αυτές οι συνθήκες τώρα δεν συντρέχουν. Σε επίπεδο εξοπλισμών, η ψαλίδα, που έχει ανοίξει, τείνει να κλείσει – κι αυτό ίσως αποτελέσει δέλεαρ για τον Ερντογάν να επιτεθεί για να… προλάβει την εξισορρόπηση της κατάστασης. Αν το κάνει, θα «λουστεί» τις συνέπειες της επιλογής του, η οποία θυμίζει αμφίστομο μάχαιρα. Από τη μια μεριά θα έχει να αντιμετωπίσει τους Ελληνες αξιωματικούς, οπλίτες και λαό, και από την άλλη μια (μικρή ή μεγάλη) μερίδα από τους δικούς του αξιωματικούς και στελέχη της ευρύτερης τουρκικής διοίκησης, που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον ξένο παράγοντα (που δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί, όπως συχνά αναφέρει). 
 
Υπάρχει επίσης η αίσθηση σε μερίδα αναλυτών της πολιτικής σκηνής της γείτονος ότι η τουρκική αντιπολίτευση, με τη συμπεριφορά της, εξωθεί τον επίδοξο «σουλτάνο» σε πόλεμο με την Ελλάδα για να χάσει -ή έστω να φανεί ότι έχασε- στην αναμέτρηση και εκείνος να καταλήξει στην ίδια κρεμάλα με τον Μεντερές και τον Ζορλού. 
 
Αυτό που πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά είναι ο έλεγχος του εσωτερικού υπό το πρίσμα της αποφυγής αποσταθεροποιητικών ενεργειών, όπως «εξέγερση» των μουσουλμανικών πληθυσμών που μας στέλνει… πεσκέσι κάθε τόσο ο Τούρκος πρόεδρος. 
 
Επίσης, πρέπει να διαλυθούν -όχι χθες, αλλά προχθές- τα νεοταξικά πνευματικά νέφη που υλοποιήθηκαν, θυμίζουν το… «Μωρό της Ρόζμαρι» (βλ. ταινία του 1968) και μολύνουν με το κακό που κουβαλούν τη δημόσια εκπαίδευση. Ο μόνος τρόπος να διαλυθούν είναι αφενός να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει αυτό το «μωρό της Ρόζμαρι» με το δημόσιο χρήμα, αφετέρου να δοθεί χώρος στις ελληνικές ιδέες. 
 
Και, πάνω απ’ όλα, χρειάζεται αστραπιαία επανασύνδεση με τη μεγαλύτερη πηγή της ελληνικής δυνάμεως: τον Θεό.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.