30 Οκτωβρίου 2022

Γενοκτονία λευκών στη Νότιο Αφρική – Κυβέρνηση, ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα «θάβουν» το γεγονός

Σημείωση Καταχανά: το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να διαδοθεί σε όλη την υφήλιο. Είναι καθήκον μας να διαδοθεί η αλήθεια. 
 
Σε παλαιότερο άρθρο είχα αναφέρει ότι στη νότια Αφρική έχει αλλάξει πλέον το καθεστώς Apartheid. Ο κομμουνιστής ηγέτης Νέλσον Μαντέλα, πάντα σε συνεργασία με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, έδωσε έναν αγώνα στη νότια Αφρική με σκοπό να γκρεμίσει το ρατσιστικό καθεστώς, όπως το αποκαλούσαν. Η αλήθεια είναι ότι ο γηγενής πληθυσμός είχε υποφέρει αρκετά. Αρχικά, οι Άγγλοι, που φρόντισαν να κάνουν τη νότια Αφρική αποικία τους και στη συνέχεια οι Ολλανδοί οι οποίοι τους διαδέχθηκαν, φέρθηκαν πολύ βάναυσα στον ντόπιο πληθυσμό. Ήταν πράγματι μία βάρβαρη υποδούλωση.
 
Ήταν το 1990 όταν ο Νέλσον Μαντέλα αποφυλακιζόταν, για να αναλάβει Μόλις το 1994 την προεδρία της χώρας στις πρώτες εκλογές τις οποίες επετράπη να ψηφίζουν και λευκοί και μαύροι. Από εκεί και πέρα η χώρα πήρε μία άλλη τροπή. Σιγά-σιγά η εγκληματικότητα αυξήθηκε. Οι συμμορίες έγχρωμων λυμαίνονταν όλους τους δρόμους και εξακολουθούν να τους λυμαίνονται, με τα ποσοστά εγκληματικότητας και βιασμού να έχουν ανέβει στα ύψη. Σχετική έρευνα αναφέρει, ότι το 2020 είχαν αναφερθεί 42.289 περιστατικά βιασμού και 7.749 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Δηλαδή είχαν αναφερθεί περίπου 115 βιασμοί ανά ημέρα.  
 
Και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από το 1994 μέχρι σήμερα, πάνω από 68.000 λευκοί αγρότες έχουν δολοφονηθεί, όπως αναφέρει το People Against Afrikaner Genocide. 
 
Ο δημοφιλής νοτιοαφρικανός μουσικός Steve Hofmeyr έχει υποστηρίξει ότι ο αριθμός των λευκών Νοτιοαφρικανών που σκοτώνονται από τους μαύρους θα γέμιζε ένα ποδοσφαιρικό στάδιο, ότι οι λευκοί Αφρικάνερς σκοτώνονται «σαν μύγες» και ότι ένας λευκός αγρότης δολοφονείται κάθε πέντε ημέρες. Όπως ήταν αναμενόμενο οι νοτιοαφρικανοί fact checkers έσπευσαν να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του μουσικού. Η γνωστή παλιά και εφαρμοσμένη τακτική…  
 
Μέσα σε μία ημέρα από την ανάρτησή της, η καταχώρηση του Hofmeyr στο ιστολόγιο και ένα κυκλικό διάγραμμα που χρησιμοποίησε για να υποστηρίξει ορισμένους από τους ισχυρισμούς του έγιναν «αρεστοί» από περισσότερους από 2 000 χρήστες του Facebook. Ένας παρόμοιος αριθμός μοιράστηκε επίσης την ανάρτηση στις σελίδες τους στο Facebook.  
 
Η καταχώρηση στο Facebook αφαιρέθηκε στη συνέχεια, αλλά αργότερα αναρτήθηκε εκ νέου χωρίς το κυκλικό διάγραμμα.  
 
Γενικώς οποιαδήποτε ανάρτηση γίνεται για το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα εξαφανίζεται. Αυτή η προσπάθεια της Νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης να φιμώσει όσους μιλάνε για τη γενοκτονία των λευκών, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όπως έχει αποτύχει και η φίμωση που αφορά τα γνωστά μας εμβόλια. 
 
Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας που πλασάρει στον κόσμο η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής;  
 
Η χώρα έχει ξεκάθαρα περάσει από το λευκό Apartheid, στο μαύρο Apartheid. Αυτά για τα οποία κατηγορούσαν τους λευκούς, τώρα τα κάνουν οι ίδιοι. Και σε χειρότερο βαθμό! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Dlugwane Mfundo, ο οποίος το 2010 καλούσε τον έγχρωμο πληθυσμό να δολοφονεί λευκά μωρά, με την αιτιολογία ότι αυτά τα παιδιά όταν μεγαλώσουν θα γίνουν καταπιεστές των μαύρων…  
 
Από το 1994 μέχρι σήμερα, 28 χρόνια μετά, Η γενοκτονία των λευκών της Νοτίου Αφρικής περνάει απαρατήρητη. Αν αναλογιστούμε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν ένας μαύρος χτυπηθεί από λευκό γίνονται ολόκληρες διαδηλώσεις, ξεσπάνε ταραχές και η κατάσταση βγαίνει εκτός ορίων και ελέγχου, τότε δικαιούμαστε να λέμε ότι στη Νότιο Αφρική διαπράττεται μία συνωμοσία λεύκης γενοκτονίας, πλήρως αποδεκτής από ολόκληρο τον πλανήτη.  
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, από τον Ιανουάριο του 2018 έως και τον Ιούνιο του 2018 είχαμε 39 δολοφονίες λευκών αγροτών, δηλαδή περίπου 1 δολοφονία κάθε 4,6 ημέρες. Μάθατε τίποτα εσείς; Φυσικά και όχι! 
 
Η πολιτική του Black lives Matter πού εφαρμόζεται σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα αλλά κυρίως στο Facebook, επιβάλλει να εξαφανίζονται οι αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτά τα γεγονότα, διότι ως γνωστόν «δεν ακολουθούν τους κανόνες της κοινότητας». Οι κανόνες της κοινότητας όμως, δεν παραβιάζονται όταν ένας μαύρος χρήστες του Facebook ζητάει να δολοφονηθούν όλοι οι λευκοί. Προφανώς Ο κύριος Mark Zuckerberg, συναινεί στην εξαφάνιση των λευκών. 
 
Η δημοσίευση αυτού του χρήστη κατέβηκε εντελώς «δημοκρατικά» από το Facebook και ο χρήστης τιμωρήθηκε με 30 ημέρες μπλοκάρισμα. Το έγκλημα του ήταν ότι αναρωτήθηκε τι θα πρέπει επιτέλους να κάνουν για να σταματήσουν οι μαύροι να δολοφονούν λευκούς. 
 
Αντίθετα η ανάρτηση αυτού εδώ του χρήστη, μία χαρά μένει στο Facebook. Ο συγκεκριμένος χρήστης «ακολουθεί» τους κανόνες του Facebook πίστα ζητώντας να δολοφονηθούν όλοι οι λευκοί, όπως έκανε και ο Χίτλερ Με τους Εβραίους… Κι αν αναλογιστούμε βέβαια το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, αλλά και το τι κάνει το Facebook για αναρτήσεις εναντίον της Ουκρανίας, είναι λογικό να καταλάβουμε ότι το Facebook ακολουθεί πιστά τις ναζιστικές τακτικές. Σας φαίνεται όμως περίεργο που οι μαύροι χρησιμοποιούν ναζιστικές εντολές και τακτικές; Κακώς! Μην ξεχνάτε ότι το ίδιο κάνουν και τα μέλη του BLM. 
 
Ο σύνδεσμος μου στη νότια Αφρική ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου προκειμένου να μου μεταφέρει τα τραγικά συμβάντα που βιώνουν οι λευκοί νοτιοαφρικανοί, μου περιέγραψε σκηνές «απείρου κάλλους».  
 
Οι λευκοί νοτιοαφρικανοί αντιμετωπίζονται με εχθρικότητα και απαξίωση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στην αστυνομία, στην Πυροσβεστική, αλλά ακόμα και στα νοσοκομεία. Εισπράττουν αδιαφορία και απαξίωση από παντού. Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση, διότι στη χειρότερη θα έχουν να αντιμετωπίσουν όπλα, καδρόνι, πέτρες, ρόπαλα και άλλα.  
 
Μου περιέγραψε μία σκηνή στην οποία ένας λευκός νοτιοαφρικανός πήγε στην εταιρεία ηλεκτρισμού προκειμένου να τακτοποιήσει μία οφειλή. Το χρέος όμως ήταν παραπάνω από αυτό που πραγματικά υφίστατο. Όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε στον υπάλληλο Ο υπάλληλος του απάντησε με απαξίωση: «Ποιος σου είπε να έχεις το χρώμα δέρματος που έχεις;»  
 
Κι αν νομίζετε ότι στον ιδιωτικό τομέα είναι καλύτερα τα πράγματα, απατάστε! Ο ρατσισμός έχει περάσει και εκεί. Πολλά καταστήματα απαγορεύουν την είσοδο σε λευκούς, ενώ κάποιοι άλλοι που σκέφτονται και το κέρδος, απλώς δε δέχονται λευκούς υπαλλήλους. Όπως ο ιδιοκτήτης αυτού του καταστήματος, ο οποίος αρνείται να δεχτεί λευκούς είτε ως πελάτες είτε ως υπαλλήλους: 
 
Σε ένα προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, το Heildemberg, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μείνουν για πολλές μέρες χωρίς νερό, με τη δικαιολογία ότι είχε στερέψει η δεξαμενή. Κατά «σύμπτωση», το εν λόγω προάστιο κατοικείται κυρίως από λευκούς νοτιοαφρικανός. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι κάτοικοι ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο σταθμό της πυροσβεστικής προκειμένου να παίρνουν νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες. Έπρεπε να ξοδέψουν ολόκληρες περιουσίες προκειμένου να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό για τις ανάγκες του φαγητού αλλά και για να πιουν.  
 
Το αν είχε στερέψει πραγματικά η δεξαμενή ή όχι, είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Όμως, ποιες είναι οι πιθανότητες να στερέψει μία δεξαμενή και κανείς να μην το καταλάβει; Ποιες επίσης είναι οι πιθανότητες να κοντεύει να στερέψει μία δεξαμενή και οι αρχές να μη φροντίσουν για την αναπλήρωση του νερού;  
 
Αν λάβουμε υπ’ όψην μας το πώς συμπεριφέρεται η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση στους λευκούς πολίτες της, μπορούμε να εξάγουμε μόνο μία λέξη για το συγκεκριμένο συμβάν: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!  
 
Γεγονός είναι ότι σε πολλά σημεία η δράση των μαύρων θυμίζει έντονα τη δράση των Black Panthers, της κομμουνιστικής οργάνωσης, που Υποτίθεται ότι ζητούσε ισότητα.  
 
Όπως είναι φυσικό οι λευκοί της Νοτίου Αφρικής, εύλογα συνειδητοποίησαν ότι η λευκή είναι τελικά η μοναδική φυλή την οποία μπορεί κάποιος να εξολοθρεύσει νόμιμα ακόμα και βάζοντας νόμους για αυτό…  
 
Είναι πραγματικά αποτροπιαστικό να συνειδητοποιείς ότι το μένος των μαύρων της Νοτίου Αφρικής στρέφεται όχι μόνο κατά ενηλίκων αλλά και υπερηλίκων και παιδιών. Χωρίς κανένα οίκτο, χωρίς κανένα έλεος, χτυπούν και δολοφονούν αδιαφορώντας για το τι έχουν μπροστά τους.  
 
Όλα αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να αποκαλέσουμε το καθεστώς της Νοτίου Αφρικής φασιστικό. Το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών το βλέπουμε και στη Νότιο Αφρική. Η απαίτηση για ισότητα μετατρέπεται σε φασισμό μεγαλύτερο από εκείνον που ήθελαν να διώξουν. Ας αναρωτηθούν λοιπόν κάποιοι, αυτό είναι άραγε το νόημα που έδωσε ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ;  
 
«Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι- μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος- μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό». Dr. Martin Luther King  
 
Αυτό που συμβαίνει στη Νότιο Αφρική, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να πει ότι έχει σχέση με το φως για το οποίο μίλησε ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Αντιθέτως μόνο σκοταδισμό μπορεί να σημαίνει. Έναν σκοταδισμό όπου οι αδικημένοι έγιναν χειρότεροι από αυτούς που τους αδικούσαν.  
 
Εύχομαι αυτό εδώ το άρθρο να φτάσει στα πέρατα της υφηλίου προκειμένου Όλοι οι άνθρωποι να μάθουν από τη γενοκτονία που συντελείται από το 1994 μέχρι τώρα στη Νότιο Αφρική. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φυλής, ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως χρώματος, να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να σταματήσει αυτή η αποτρόπαια τραγωδία. Όλοι μαζί να καταδικάσουμε το ρατσισμό και το φασισμό της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής.  
 
Όλοι όλοι εμείς στην απαίτηση του Black Lives Matter απαντάμε All Lives Matter! 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.