29 Οκτωβρίου 2022

Ανδρέας Πάτσης: Σαν βουλευτής ψηφίζει την λεηλασία του σπιτιού σου – Σαν εισπρακτική στο παίρνει. Αυτές είναι δουλειές

 
Ο Ανδρέας Πάτσης ενσάρκωσε το όραμα του νεοφιλελευθερισμού και η κυβέρνηση ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να «θριαμβεύσει»
 
Ανδρέας Πάτσης: Η πιο ανησυχητική πλευρά της υπόθεσης του Ανδρέα Πάτση που απασχολεί την επικαιρότητα δεν είναι πώς βουλευτής της κυβέρνησης χρησιμοποιούσε την ιδιότητα του για να λειτουργεί ως «αρπακτικό» δανείων και αναθέσεων, άλλα το ότι ο κόσμος δεν δείχνει καθόλου να πέφτει από τα σύννεφα με αυτό το σκάνδαλο. Η πολιτική σήψη πλέον είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο, που δεν έχει απομείνει κανένα περιθώριο για εκπλήξεις.  
 
Τα έργα και οι ημέρες του Ανδρέα Πάτση, είναι ακόμη ένα απόστημα διαφθοράς που έσπασε και αποκάλυψε την δυσωδία που αναδίδεται από το πολιτικό φάσμα. Η αλαζονική και ανεξέλεγκτη μέθη της εξουσίας, έχει δημιουργήσει τόσο σαθρό υπόβαθρο, που πλέον το ξέσπασμα σκανδάλων γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.  
 
Κανένας «δεν ξέρει» τίποτα
 
Ο κ. Πάτσης πλούτιζε από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, ενώ μετά την διαγραφή του από την ΝΔ, ομολόγησε πως όλοι στο κόμμα γνώριζαν την «επιχειρηματική» δράση του. Κι όμως στην κυβέρνηση κυριαρχεί για μία ακόμη φορά το «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω».
 
Ο ίδιος ο Πάτσης δεν… γνώριζε ότι παρανομεί με το να συμμετέχει σε εταιρεία του εξωτερικού και «δεν καταλάβαινε» πως διαπράττει μια χυδαία πολιτική ανηθικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως συνήθως «δεν γνώριζε» τίποτα. Όπως «δεν γνώριζε» και για την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού από την ΕΥΠ, η οποία βρισκόταν υπό την εποπτεία του ίδιου και είχε ως Γενικό Γραμματέα τον ανιψιό του.  
 
Ο δε Γιάννης Οικονόμου (που είναι δεξί χέρι του πρωθυπουργού) όλως περιέργως «γνώριζε» και απλώς είχε κάνει κάποιες… υποδείξεις. Ο Στέλιος Πέτσας που συμπεριέλαβε στην περιβόητη λίστα του, το site που διευθύνει η σύζυγος του Πάτση, επίσης δεν δείχνει να ξέρει τίποτα. Ο Mr «digital success», Κυριάκος Πιερρακάκης, επίσης «δεν ξέρει τίποτα» για τα όργια αισχροκέρδειας στα ΕΛΤΑ. Η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, που απάλλαξε τον κ. Πάτση από την καταγγελία για αθέμιτες επιχειρηματικές δραστηριότητες, επίσης «δεν ξέρει τίποτα».  
 
Ο μόνος που ξέρει οπωσδήποτε κάτι σε αυτήν την υπόθεση, είναι ο πολίτης. Ξέρει και είναι πεπεισμένος πλέον πως η κυβέρνηση τον κοροϊδεύει κατάμουτρα. Ξέρει πως υπό την ανοχή της κυβέρνησης, κάποιοι πολιτικοί δρουν με όρους συμμορίας και κάνουν πλιάτσικο του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Ξέρει πως το βουλευτικό αξίωμα έχει καταντήσει εν πολλοίς, πεδίο δράσης για «κοράκια». Ξέρει πως ζει σε μια «Κολομβία» των Βαλκανίων.  
 
Γι’ αυτό και δεν εκπλήσσεται από τέτοια σκάνδαλα, που σε οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα που διέθετε έστω και στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό, θα ήταν αφορμή για ουσιαστική παρέμβαση της δικαιοσύνης, παραιτήσεις και προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Οι πολίτες πλέον συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω φόρων έναν παρασιτικό βουλευτή (ο οποίος δεν παρέδωσε την έδρα και συνεχίζει ως ανεξάρτητος) που παραδέχεται πως πλουτίζει με το να λεηλατεί τα σπίτια τους.  
 
Οι λίγοι θησαυρίζουν – Οι πολλοί μετράνε τα «pass»
 
Η λογική του κάθε κυρίου Πάτση είναι: στηρίζω μια μνημονιακή κυβέρνηση που φτωχοποιεί συστηματικά την Ελλάδα και σπρώχνει το βιος των Ελλήνων στα νύχια των τραπεζιτών και μετά στήνω και μια εισπρακτική εταιρεία για να σου πάρω και το σπίτι. Από την μία ψηφίζω νομοσχέδια για να παραδώσω την περιουσία σου στα Funds και από την άλλη καρπώνομαι τα όσα ψηφίζω, αγοράζοντας κόκκινα δάνεια και ξεκληρίζοντας νοικοκυριά. «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», λέει ο σοφός λαός.  
 
Και κάπως έτσι, ο Έλληνας μένει να παλεύει την φτώχεια με τα φραγκοδίφραγκα από τα «κοροϊδία – pass» και όσο κάποιοι πολιτικοί θησαυρίζουν με την δυστυχία του, αυτός θα πρέπει να δηλώνει ευγνώμων για τα προϊόντα του «καλαθιού του νοικοκυριού» και να διαπραγματεύεται αν θα συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι εξαθλίωσης και τα μακαρόνια νο10 ή ίσως και να πανηγυρίζει αν τα σούπερ μάρκετ προσθέσουν στην λίστα και ρύζι σπυρωτό.  
 
Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες και κάποια πολιτικά «βαμπίρ» κάνουν φαγοπότι στις σάρκες του λαού, οι πολίτες καλούνται να κάνουν διακανονισμό στην δυστυχία των χρεών τους.  
 
Την ίδια στιγμή που κάποιοι βουλευτές καταπατούν τον όρκο τους και υπηρετούν τα άθλια συμφέροντα τους και τα συμφέροντα των τραπεζών, η κυβέρνηση έφερε διάταξη που νομιμοποιεί ελεγκτές της ΑΑΔΕ να εισβάλουν όποτε θέλουν σε σπίτια – ακόμα και μικρο-οφειλετών – και να κάνουν επιτόπου έρευνες για εντοπισμό αντικειμένων που έχουν αξία. Το βουλευτικό «μήλο» κάτω από την κυβερνητική «μηλιά» θα πέσει.  
 
Ένας φιλόδοξος άρπαγας μπαίνει στην πολιτική για να φουσκώσει τις καταθέσεις του, και ένας πολίτης εμπιστεύεται μια κυβέρνηση για να την δει τελικά να αδειάζει το σπίτι του, και στο τέλος να του το παίρνει, ίσως για να το παραδώσει σε κάποιον φεουδάρχη – βουλευτή. Αυτά τα ωραία…
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ !!!
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝΕ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ, Κ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ !!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.