29 Οκτωβρίου 2022

Η οικογένεια του Σουνάκ διευθύνει τεχνολογική εταιρεία ψηφιακού ελέγχου πολιτών με δεσμούς με την Κίνα και το WEF

Ο Ρίσι Σουνάκ, που έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας – έχει οικογενειακούς δεσμούς με έναν τεχνολογικό συνεργάτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που έχει υποστηρίξει μια οικονομία κινεζικού τύπου με δυνατότητα παρακολούθησης, ψηφιακές ταυτότητες και νόμισμα.
 
 
Ο πατέρας της συζύγου του Σουνάκ, Akshata Murthy, είναι ο ιδρυτής της Infosys μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας που παρέχει ψηφιακή παρακολούθηση και ασφάλεια για τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Η Infosys αναφέρεται ως επίσημος εταίρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες αναπτύσσουν την τεχνολογία για να εφαρμόσουν το σύστημα «κοινωνικής πιστοληπτικής ικανότητας».  
 
Τα Social Credit Scores χρησιμοποιούνται ήδη στην Κίνα, η οποία ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής ενός ατόμου μέσω του συστήματος.  
 
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υπερασπίζεται το σύστημα, υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητο για να ελεγχθούν πράγματα όπως η «κλιματική αλλαγή» και πιέζουν τις κυβερνήσεις να το εφαρμόσουν  
 
Η οικογένεια του Σουνάκ που βρίσκεται πίσω από το σύστημα Social Credit Score δεν αποτελεί έκπληξη για κάποιους που έχουν ήδη επισημάνει το σύστημα «Προγραμματιζόμενου Χρήματος» που έχει ορκιστεί να εφαρμόσει απλώς την άλλη όψη του (ψηφιακού) νομίσματος.  
Αρκετά στελέχη της Infosys έχουν επίσης συνεισφέρει άρθρα στον ιστότοπο του WEF, συμπεριλαμβανομένου του Global Head, του Προέδρου και του Chief Compliance Officer της εταιρείας. Ο πρόεδρος της Infosys Mohit Joshi έχει γράψει άρθρα για τον ιστότοπο υπέρ της ψηφιακής τραπεζικής συναλλαγής, το οποίο παρέχει το τεχνολογικό πλαίσιο για το σύστημα «κοινωνικής πίστωσης» που το WEF έχει αποπειραθεί να θέσει σε εφαρμογή σε όλο τον κόσμο.  
 
«Με εμπειρία τριών δεκαετιών στη διαχείριση των συστημάτων και της λειτουργίας των παγκόσμιων επιχειρήσεων, καθοδηγεί τους πελάτες στο ψηφιακό τους ταξίδι, δίνοντάς τους τη δυνατότητα με έναν πυρήνα που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά να δοθεί προτεραιότητα στην εκτέλεση της συναλλαγής…» 
 
– WEF για το InfoSys που συνδέεται με τον Σουνάκ  
 
Ο Joshi απηχεί αυτά τα συναισθήματα σε ένα άρθρο για το WEF από τον Αύγουστο του 2020: «Γιατί ήρθε η ώρα να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών». «Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η κρίση του COVID-19 παρουσιάζει πολλές προκλήσεις – αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον τρόπο διαχείρισης και χρήσης των χρημάτων στην κοινωνία μας», αναφέρει.  
 
«Υπάρχουν επίσης αξιόπιστες ανησυχίες ότι το χαρτονόμισμα μπορεί να μεταδώσει τον ιό», ισχυρίστηκε πριν ρωτήσει: «Τότε ποιος μπορεί να κατηγορήσει τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) όταν ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα καταστρέψει τα μετρητά που συγκεντρώθηκαν σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπως τα δημόσια μέσα μεταφοράς, οι αγορές ή τα νοσοκομεία;»  
 
Η οικογενειακή εταιρεία του Σουνάκ είναι επίσης μέλος της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας κατά της Διαφθοράς (PACI) του WEF, η οποία περιλαμβάνει εκπροσώπους του κλάδου από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Η National Pulse αποκάλυψε πρόσφατα πώς η πρωτοβουλία, η οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεται για τη διαφάνεια στις επιχειρηματικές πρακτικές, είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Reuters που τώρα υπηρετεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία παραγωγής εμβολίων COVID-19 Pfizer, μια εταιρεία που είναι εντελώς αδιαφανής με τις δικές της επιχειρηματικές πρακτικές.  
 
Ο ίδιος ο Σουνάκ έχει ιστορία να είναι ευγενικός με την Κίνα, λέγοντας στην Telegraph ότι ήθελε μια «πλήρη αλλαγή στη θάλασσα» στις σχέσεις με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα υπέρ των αυξημένων εμπορικών δεσμών και της οικονομικής συνεργασίας. Η Κίνα, με τη σειρά της, έχει υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Σουνάκ.  
 
Ένα άλλο άρθρο του Joshi – «Η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών χωρίς αποκλεισμούς» – υποστηρίζει την παραχώρηση σε κάθε άτομο μιας «μοναδικής ψηφιακής ταυτότητας» για τη διεξαγωγή οικονομικών συναλλαγών. Επισημαίνει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ως επιτυχημένο παράδειγμα αυτής της πολιτικής:  
 
«Η κινεζική κυβέρνηση στην επαρχία Zhejiang έχει αναπτύξει έναν «ψηφιακό κωδικό επιχείρησης» για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ανταποκρινόμενος στις μικρές και μεσαίες τράπεζες (SMB) με οικονομικούς πόρους που έχουν εύκολη πρόσβαση. Η MYBank, θυγατρική της Ant Financial, της κινεζικής εταιρείας Big Tech, συνεργάζεται με την κινεζική κυβέρνηση μέσω αυτού του προγράμματος για την παροχή φθηνών δανείων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».  
 
Ζητεί επίσης τη δημιουργία ενός «ψηφιακού πίνακα σταθερότητας» που θα ρυθμίζει όλες τις πληρωμές. «Αυτός ο «ψηφιακός πίνακας σταθερότητας» θα έδινε στα μέλη την πλατφόρμα για να ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές και να παρακολουθούν τους κινδύνους στο ψηφιακό εμπόριο και την υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα. Με αυτόν τον πίνακα στη θέση του, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν καταπιστεύματα δεδομένων για τη διαχείριση των δεδομένων των ατόμων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», εξηγεί.  
Έτυχε η αποτυχία της Τρας ή πέτυχε;
 
με πληροφορίες από thenationalpulse.com
πηγή
απόσπασμα από ΕΔΩ
 
Σημείωση: Το άρθρο γράφτηκε προ της εκλογής του στην αρχηγία του κόμματός του και κατ' επέκταση στην πρωθυπουργία της Βρετανίας...
Το διαμορφώσαμε λοιπόν καταλλήλως στην αρχή του... 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.