29 Οκτωβρίου 2022

ΟΙ ΟΗΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ

Το ιστορικό της παραπάνω φωτογραφίας.
 
ΟΙ ΟΗΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙ ΤΟ 1963 ΚΑΙ ΤΟ 1964 ΚΑΙ ΤΟ 1967 ΚΑΙ ΤΟ 1974.
 
Επίκαιρο, αποσπασματικό και αποκαλυπτικό άρθρο, για τις μέρες και πράξεις των «ειρηνευτών» στην Ελληνική Κύπρο.  
 
Επέρασαν κάθε όριο τα κατοχικά στρατεύματα στη νεκρή ζώνη, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα της Δένειας. Πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, προσέγγισαν ε/κ γεωργό το πρωί της Τρίτης απειλώντας τον να εγκαταλείψει τις καλλιέργειες του για να μην τον σκοτώσουν. 
 
Αποκαλυπτικός ο Κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πρόκληση από τα κατοχικά στρατεύματα. Συγκεκριμένα είπε δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρούν με οπλισμό εντός της νεκρής ζώνης προσεγγίζοντας τον γεωργούς και απειλώντας τους να τους σκοτώσουν.  
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, τον γεωργό προσέγγισαν τρία φορτηγά με 30-40 ένοπλους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αποχώρησαν από την περιοχή μόνο όταν αποχώρησε ο γεωργός.
 
Όταν οι Ειρηνευτές, αφού ειδοποιήθηκαν κατέφθασαν, αντί να προστατεύσουν τον γεωργό του είπαν επιτακτικά να … φύγει «Αυτός απάντησε [στα ΗΕ] ότι καλλιεργεί το χωράφι εδώ και 15 χρόνια, εκείνοι τον ρώτησαν γιατί δεν πάει στο φυλάκιο που ανήγειραν παράνομα οι Τούρκοι, για να διαμαρτυρηθεί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη του είπαν ότι έχουν αυτές τις οδηγίες και πως έχουν πληροφορίες ότι «σε λίγο οι Τούρκοι θα έρθουν για να σε συλλάβουν….». Πράγματι, ανέφερε ο Κοινοτάρχης Δένειας, «σε λίγη ώρα κατέβηκαν Τούρκοι στρατιώτες με φορτηγά, αλλά ο γεωργός ήταν προς το τέλος των εργασιών του και αναχωρούσε και ήταν δύσκολο να τον συλλάβουν γιατί ήταν κλεισμένος μέσα στο τρακτέρ του. Ο γεωργός τελείωσε τη δουλειά του και έφυγε». Εν τω μεταξύ οι ΟΗΔΕΣ εκ του μακρόθεν άπραγοι παρακολουθούσαν... ενώ οι Τούρκοι τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν και του έδειχναν τις γεμιστήρες. Θα τις αδειάσουμε πάνω σου αν δεν φύγεις».  
 
Ερωτηθείς κατά πόσο οι δυνάμεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ήταν παρούσες στο επεισόδιο, απάντησε ότι μόλις τους κάλεσαν ήρθαν στην περιοχή και συμβούλεψαν αμέσως τον γεωργό να εγκαταλείψει την περιοχή για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη βδομάδα, τα κατοχικά στρατεύματα έκαναν «πλάτες» σε εποίκους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πήραν τα ζώα τους εντός των καλλιεργειών των ε/κ για να βοσκήσουν…. 
 
Το πιο πάνω είναι ένα μικρό παράδειγμα από τα δεκάδες επεισόδια, που συμβαίνουν εις βάρος των Ελληνοκυπρίων από τις δυνάμεις κατοχής με την ανοχή των κυανόκρανων ειρηνευτών οι οποίοι εστάλησαν στη Κύπρο για να προστατεύσουν το διεθνές δίκαιο και απεδείχθη τελικά ότι είναι φίδια στον κόρφο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και συνεχίζουν ανενόχλητοι οι βάρβαροι να αναγείρουν νέα τουρκικά φυλάκια, να δολοφονούν, να εισβάλλουν στην ουδέτερη ζώνη όπου βρίσκονται τα κτήματα των Ε/Κ που με βάση τις συμφωνίες δικαιούνται να τις εκμεταλλεύονται μεν, αλλά όχι να κτίσουν ένα δικό τους σπίτι στα δικά τους πατρογονικά χώματα, εισβάλλουν και επισκευάζουν χώρους και κτίρια στην νεκρή ζώνη που ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους. 
 
Π.χ. Οι εργασίες κατασκευής τουρκικού γηπέδου «Ταξίμ» (Διχοτόμηση), που βρίσκεται στην νεκρή ζώνη στην περιοχή του Λήδρα Πάλας στην Λευκωσία πραγματοποιούνται από τη «Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Επιχειρήσεων (YİGM) του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας… Δήλωσε στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. «Η αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως ο επικεφαλής της αποστολής Κόλιν Στιούαρτ, συνέχισε να βρίσκεται σε επαφή με καλή πίστη μαζί μας και κυρίως με την προεδρία. Στο τέλος επιτεύχθηκε συμφωνία και σήμερα άρχισαν οι εργασίες», ανέφερε.. Αιδώς αχρείε Κόλιν Στιούαρτ και ΟΗΕ, που σκόπιμα δεν εφαρμόζετε το διεθνές δίκαιο, το οποίο καταπατείτε και εσείς και οι βάρβαροι εισβολείς. Είστε συνένοχοι, συναυτουργοί και σύμμαχοι των βαρβάρων εισβολέων και του παράνομου Τ/Κ καθεστώτος. Άντε να χαθείτε! 
 
Από το 1963-64-67 και το 1974 οι Ειρηνευτές ύποπτο ρόλο παίζουν κατά του Κυπριακού Ελληνισμού. Συμπεριφέρονται ως εάν οι Κύπριοι είναι ο παράνομος στρατός κατοχής. 
 
Μερικές παλαιότερες ενδεικτικές επαίσχυντες πράξεις ανοχής του ΟΗΕ προς τους εξτρεμιστές ΤΚ στην Κύπρο ανέκαθεν … 
 
Π.χ.
Κατά τις επικές μάχες της Αγίας Τηλλυρίας οι κύριοι του ΟΗΕ, εσκεμμένα, εγκατέλειψαν, τα στρατηγικά υψώματα του Λωρόβουνου, τα οποία ουσιαστικά παρεχώρησαν στους Τούρκους, γνωρίζοντας την υπεροπλία των Τούρκων, όπως επίσης ότι σε λίγο θα κτυπούσαν σμήνη τουρκικών αεροπλάνων, έβαζαν στοιχήματα, ότι οι Κύπριοι, ούτε καν θα προσεγγίσουν τους πρόποδες του Λωρόβουνου. (Οι Τούρκοι είχαν ήδη οχυρωθεί και ενισχυθεί παράνομα από Τουρκία πολύ καλά.) Διαψεύσθηκαν οικτρά οι Ειρηνευτές και δεν πρόλαβαν ούτε τα χέρια τους να τρίψουν, οι φιλότουρκοι… 
 
Όταν οι μάχες εξελισσόταν ραγδαία, υπέρ της ΕΦ, οι κύριοι «Ειρηνευτές» θέλησαν να μπουν εμπόδιο σε νέες επίθεσεις των ΕΚ… 
 
Τότε ο αδίστακτος Καρούσος, διότι και προηγουμένως οι κυανόκρανοι ειρηνευτές είχαν προτάξει τα τεθωρακισμένα τους, σαν εμπόδιο πρόσβασης της ΕΦ και τα οποία απέσυραν, μετά από τελεσίγραφο του Στρατηγού Γρίβα και ο Καρούσος έφτασε στα όρια ανοχής του προς τους ΟΗΕδες., οι οποίοι πλέον πραγματικά χωρίς ντροπή έδειχναν την αθέμιτη τους συμμαχία και στήριξη προς τους εξτρεμιστές, οι οποίοι όταν πρώτοι άρχισαν επιθέσεις κατά αμάχων και παραβίαζαν τους όρους εντολής του ΟΗΕ, περί ανακωχής, ποτέ δεν παρενοχλήθηκαν. Ποτέ! 
 
Όταν απειλητικά παρουσιάστηκαν οι Ειρηνευτές για να παρεμποδίσουν την Ελληνική επίθεση, όπλισε τα δύο αυτόματα, που κρατούσε, μαζί με τους σκληροτράχηλους αδίστακτους άνδρες του, ρητά και τους τόνισε, ότι: 
«Εάν σε 5 λεπτά δεν αποχωρήσετε, τότε θα μείνετε μόνιμα εδώ μαζί με τους Τούρκους φίλους σας», δηλ. νεκροί. 
 
Παρακολουθώντας την αυτοθυσία και ηρωισμό του Καρούσου, μπροστάρη των Λοκατζήδων, κατάλαβαν πολύ καλά πλέον ότι σίγουρα δεν αστειευόταν… Οι ΟΗΔΕΣ αποχώρησαν μαζί με τα τεθωρακισμένα τους πριν περάσει το πρώτο λεπτό και δεν ξαναενόχλησαν… Είχαν πάρει το μήνυμα ότι ο Καρούσος δεν έπαιζε και δεν φοβόταν ούτε τα τεθωρακισμένα τους, ούτε και τις απειλές τους. Ήταν βέβαιοι πλέον οι κύριοι του ΟΗΕ, ότι ούτε αυτούς θα άφηνε να τον παρεμποδίζουν, αλλά ούτε και τους Τούρκους πλέον να προχωρήσουν έστω ένα βήμα μπροστά. Μόνο πίσω και με ολοκληρωτική τους ήττα. Είχαν ξεπεράσει κάθε όριο και οι Τούρκοι και οι Ειρηνευτές! Προστίθεται ότι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όταν ενημερώθηκε για τις μεροληπτικές πράξεις των ΟΗΕΔΩΝ υπέρ των Τούρκων, συμφώνησε απόλυτα, για την σθεναρή αντιμετώπιση τους, εκ μέρους των Ελλήνων αξιωματικών και της Ε.Φ. 
 
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μιμούμαστε τον Στρατηγό Καρούσο; Και οι ΟΗΔΕΣ και οι Τούρκοι μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν. 
 
Πρόσθετη σημείωση:.
Ενδεικτικά ο εξτρεμιστής Τουρκοκύπριος επικεφαλής των Κοκκίνων περιγράφει σε συνέντευξή του τα παρακάτω:
«Η μεταφορά των όπλων και πυρομαχικών από την Τουρκία γινόταν μέσω της παραλίας των Κοκκίνων. Τα υλικά αποκρύβονταν σε σπηλιές με την ανοχή των Άγγλων «ειρηνευτών». Την επόμενη έρχονταν οι Βρετανοί, και μυστικά μετέφεραν τον οπλισμό, αφού εισέπρατταν τα λεφτά για τις υπηρεσίες τους και αναχωρούσαν προς διανομή του, για τα Τ/Κ χωριά, που θα εξοπλίζονταν. Αναφέρει ως παράδειγμα την Πόλη Χρυσοχούς, η οποία εξοπλίστηκε με φορτίο όπλων, που απεκρύβη σε φορτωτική αλευροειδών σε ειδικό κοντέινερ και με την συνοδεία και υπό την προστασία των δόλιων Άγγλων παραδόθηκε στη ΤΜΤ.»
 
Αυτονόητο λοιπόν ότι ο σταδιακός εξοπλισμός και η αποθράσυνση των Τουρκοκυπρίων απολάμβανε την ανοχή και τη στήριξη των ΟΗΕΔΩΝ συμπεριλαμβανομένων και των Άγγλων. Γιατί όχι και σήμερα να μην υποστηρίζουν τις επαίσχυντες πράξεις των εισβολέων;
 
Δεκέμβρης 1963: Άγγλοι «ειρηνευτές» στην περιοχή Νεάπολης – Ομορφίτας – Τράχωνα. 
 
Οι μεροληψίες τους σε βάρος των Ελλήνων προκάλεσαν πολλά και σοβαρά προβλήματα. 
 
Η ετοιμότητα των Τούρκων για τις συγκρούσεις των ματωμένων Χριστουγέννων του 1963 αποδεικνύεται από τον άρτιο εξοπλισμό τον οποίο διέθεταν σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ελλήνων οι οποίοι μπήκαν στις μάχες με παμπάλαια όπλα, ακόμα και κυνηγετικά. Παρά την προπαγάνδα, που αναπτύσσεται από γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους, η αλήθεια είναι ότι μετά τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, ενώ η Ε.Ο.Κ.Α. παρέδωσε τον οπλισμό της στους Άγγλους ( Δεν απαίτησαν οι δόλιοι το ίδιο να πράξει και η παράνομη τουρκική οργάνωση Τ.Μ.Τ), .οι οποίοι τον προώθησαν προς ΤΚ.  
 
Πολλά όπλα με εγχάρακτο την λέξη ΕΟΚΑ βρέθηκαν σε κατειλημμένα τουρκικά φυλάκια.  
 
«Παράνομες και αιμοσταγείς τουρκικές συμμορίες της ΤΜΤ καθοδηγούμενες με σατανικό τρόπο από τον Ραούφ Ντενκτάς δεν δίσταζαν να δολοφονούν ακόμη και Τ/Κ που εργάζονταν με ζήλο για την ειρηνική συνύπαρξη. Θύματα τους μεταξύ των άλλων οι δικηγόροι και δημοσιογράφοι Αιχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουσαφέρ Γκιουρκάν, εκδότες της εφημερίδας «Μποζκούρτ» οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Απρίλιο του 1962, από την Τ.Μ.Τ. Η ίδια οργάνωση πραγματοποίησε ακόμα δολοφονίες Τουρκοκυπρίων αστυνομικών, που εργάζονταν για τον εντοπισμό παράνομου οπλισμού στην ΤΚ κοινότητα».  
 
Ιδιαίτερα κατά το 1957, η βρετανοτουρκική συνεργασία έγινε απροκάλυπτη. Ακόμη και ο βρετανικός Τύπος αποκάλυπτε λεπτομέρειες, αφού δεν τηρούσαν πλέον ούτε τα προσχήματα. 
 
Τούρκοι επικουρικοί αστυνομικοί μετέβαιναν στην Τουρκία, υπό την ανοχή της βρετανικής διοίκησης, όπου εκπαιδεύονταν στη χρήση όπλων. Τουρκικά πλοιάρια εκφόρτωναν όπλα και πυρομαχικά στη Χρυσοχού, την Λάπηθο και τον κόλπο της Αμμοχώστου, τα οποία προωθούντο στα τουρκοκυπριακά χωριά.
 
Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν ανεμπόδιστα Αγγλικά υπηρεσιακά οχήματα για να καταδιώκουν Έλληνες ή να ρίχνουν φυλλάδια της ΤΜΤ ή να μεταφέρουν παράνομο οπλισμό. Συχνά, μάλιστα, εντοπίσθηκαν να συμμετέχουν ως καθοδηγητές στους βανδαλισμούς ελληνικών περιουσιών.  
 
Επανειλημμένα, μέλη της ΤΜΤ συνελήφθησαν για κατοχή όπλων και βομβών, χωρίς να υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες. 
 
Το αποκορύφωμα ήταν όταν στις 12 Ιουνίου 1958 συνελήφθησαν από βρετανική περίπολο δύο επικουρικοί Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί , οι οποίοι μετέφεραν βόμβες. Αφέθηκαν ελεύθεροι. Για το ίδιο αδίκημα ο Ευγόρας Παλληκαρίδης οδηγήθηκε στην αγχόνη.. 
 
Οι Άγγλοι «Ειρηνευτές) τότε δεν έμειναν μόνο στο έγκλημα της «Πράσινης Γραμμής». Φρόντισαν να συγκαλέσουν και πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στο Λονδίνο, με εκπρόσωπο των Τ/κ τον Ραούφ Ντενκτάς, ηγέτη της τρομοκρατικής ΤΜΤ, ο οποίος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τα ειδεχθή εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων! 
 
Σημειώνεται ότι μετά την έναρξη των διακοινοτικών ταραχών τον Δεκέμβριο του 1963, και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, ο Βρετανός υφυπουργός για Κοινοπολιτειακές Σχέσεις Ντάνκαν Σάντυς επισκέφθηκε τη Λευκωσία, όπου πέτυχε διάφορες συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και η περιπολία και επιτήρηση, από βρετανικά στρατεύματα, της λεγόμενης πράσινης γραμμής που θα εδημιουργείτο μεταξύ του ελληνοκυπριακού και του τουρκοκυπριακού τομέα της Λευκωσίας. Η συμπεριφορά, ωστόσο, των βρετανικών δυνάμεων κρίθηκε τότε ευνοϊκή για την τουρκοκυπριακή πλευρά, πράγμα που οδήγησε την κυπριακή κυβέρνηση στο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της. Ήταν φανερό ότι με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον ρόλο της βρετανικής «ειρηνευτικής δύναμης» από την ελληνική κυπριακή πλευρά, έπρεπε να αναζητηθεί μια άλλη διαδικασία. 
 
Επτά συνολικά εθνοφρουροί δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους Τούρκους στρατιώτες από την εισβολή του 1974 στη πράσινη γραμμή. 
 
Ας μην ξεχνάμε την δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στις 11 Αυγούστου 1996 στην Πράσινη Γραμμή, στην περιοχή της Δερύνειας, νότια της Αμμοχώστου, όπου οι «απαθείς» Ειρηνευτές ένιψαν και έτριψαν τας χείρας τους… 
 
Και το 1974 ένα ενδεικτικό παράδειγμα, όσον αφορά ρόλο Ειρηνευτών….. 
 
*Η φώτο της προμετωπίδας τραβήχτηκε στην περιοχή της Μιάς Μηλιάς, από την οποία πρώτα πέρασαν οι Βάρβαροι. Τους κατοίκους Ε/Κυπρίους ηρωϊκούς χωρικούς, αυτού του χωριού τους κατάσφαξαν όπως και άλλους, εκδικούμενοι που υποδέχτηκαν ηρωϊκα τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές στις 20 Ιουλίου και με τσουγκράνες, φτυάρια, κυνηγετικά δίκαννα τους αποδεκάτισαν. Ο αγροτικός δρόμος, που φαίνεται, μετά από αξίωση των δόλιων Ειρηνευτών, δεν είχε ναρκοθετηθεί, για να διευκολύνονται οι ίδιοι, στις μετακινήσεις τους…. Τον δρόμο λοιπόν αυτό, που οδηγούσε προς Μεσαόρια, οι ~κύριοι~ ειρηνευτές τον παρέδωσαν στους Τούρκους εισβολείς, για να τον χρησιμοποιήσουν, για την προέλαση τους, με τα εκατοντάδες τανκς προς Μεσαορία, που ακόμη και με τις ερπύστριες τους καταπλάκωναν αμάχους και γυναικόπαιδα… Και οι Ειρηνευτές με εγκληματική απάθεια παρακολουθούσαν, οι συναυτουργοί πρώτου βαθμού… Η φώτο τραβήχτηκε ίσως από τον Τούρκο ανταποκριτή Γκιουνεκσεβέρ ή το πιθανότερο μάλλον, από το ζεύγος Τζων του BBC και την Χίλαρυ Μπίαρμαν του ABC, οι οποίοι καλά πληροφορημένοι ήταν και για τον χώρο ρίψης των πρώτων αλξιπτωτιστών και ακόμη, για τον χώρο απόβασης, αλλά και κατά την β΄ φάση και το δρομολόγιο των Τουρκικών δυνάμεων, τοποθεσίες από όπου τράβηξαν συνταρακτικό βίντεο και φώτο. Το ζεύγος θετική στάση κράτησε έναντι των ΕΚ και έψεξαν τα εγκλήματα πολέμου των βαρβάρων….. Κατά πληροφορίες οι φιλοκύπριοι Μπίαρμαν, μετά την εισβολή εγκαταστάθηκαν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου… 
 
Μια ακόμη προδοσία των εγγυητών Άγγλων και των συν αυτών C.I.A. και ειρηνευτών του ΟΗΕ από τις μύριες κατά της Κύπρου το 1974. 
 
Οι “εγγυητές” Άγγλοι σε συνεργασία με C.I.A. του Κίσσινκερ, ήταν αυτοί που αφειδώς έδιναν πληροφορίες και οδηγίες μέσω του παγκόσμιας εμβέλεια κατασκoπευτικού τους ραντάρ ECHELON, από τη κορυφή του Τρόοδους στα τουρκικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, που εκατοντάδες απαγορευμένες εμπρηστικές βόμβες ΝΑΠΑΛΜ, που τους προμήθευσαν οι Αμερικάνοι μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, σκορπούσαν στις κατοικημένες περιοχές ….Αυτοί παρέμβαλλαν παράσιτα στους παμπάλαιους ασυρμάτους του Β ΠΠ, της Ε.Φ. με επακόλουθο οι επικοινωνίες μεταξύ ταγμάτων της Ε.Φ. να νεκρώνονται…..  
 
Όταν δε η μοναδική βοήθεια (21 προς 22 Ιουλίου 74) προς Κύπρο, «Επιχείρηση ΝΙΚΗ» της ηρωϊκής αποστολής αυτοκτονίας της Α ΜΚ βρισκόταν σε εξέλιξη ΑΥΤΟΙ υπέκλεψαν το απόρρητο σήμα ότι έρχονται 15 πορτοκάλια (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΡΑΤΛΑΣ) …. το οποίο αποκωδικοποίησαν …. και αμέσως αναμετάδωσαν εν είδη διεθνών ειδήσεως ότι….* «Εντός ολίγου θα προσγειωθούν Τουρκικά μεταγωγικά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας…». Παράλληλα με παρεμβολές καθυστέρησαν το σήμα ΓΕΕΦ προς δυνάμεις εθνοφρουράς αεροδρομίου ότι τα αεροπλάνα ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΑ και έγινε το γνωστό μοιραίο λάθος…. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ αεροπλάνα να θεωρηθούν τουρκικά και να βληθούν από φίλια πυρά…  
 
Σημειώνεται ότι: Και στο αεροδρόμιο Λευκωσίας διατηρούσαν επίσης μικρή κατασκοπευτική βάση και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση της Ε.Φ. Μάλιστα κατά την αποτυχημένη προσπάθεια των Τούρκων εισβολέων να καταλάβουν το αεροδρόμιο επίγεια καθοδηγούσαν τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες όμως τα μούτρα τους έσπασαν λόγω της ηρωϊκής αντίστασης των μαχητών Ελλήνων Κυπρίων και Ελλαδιτών αδελφών της Α΄Μ.Κ. 
 
Σημ. Ο αντισμήναρχος Φίλιππος Κόλλιας, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο, επιβεβαιώνει ότι …στους ασυρμάτους άκουγαν πληροφορίες, πως εκείνες τις ώρες έρχονταν Τούρκοι, για να κάνουν αεραπόβαση στο αεροδρόμιο και να το καταλάβουν…  
 
Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια για τις προδοσίες των εντεταλμένων κυανόκρανων ειρηνευτών του ΟΗΕ στην ημικατεχόμενη από βαρβάρους Τούρκους. Η συμπεριφορά τους ανέκαθεν ήταν υπέρ των Τούρκων και του παράνομου ΤΚ καθεστώτος και αυτονόητο είναι ότι οι δόλιοι Τούρκοι πολύ καλά τους δωροδοκούν μέχρι σήμερα… 
 
Με αθέμιτα «μέσα», ύποπτες συναλλαγές, δώρα, οι Τούρκοι εξαγόραζαν, πάντα την εύνοια των «Ειρηνευτών» και άσπονδων συμμάχων…. Τουρκάλα χορεύει «χορό της κοιλιάς», προς ψυχαγωγία και τέρψη Άγγλων «Ειρηνευτών». Προσέξτε το ύφος και τις αντιδράσεις τους, αλλά και τα όπλα τους στραμμένα όχι προς του ΤΚ εξτρεμιστές, που πρώτοι επιτέθηκαν ύπουλα και κατέσφαξαν εκατοντάδες αμάχους, αλλά προς τα φυλάκια της ΕΦ που προστάτευαν γυναικόπαιδα …Μεθυσμένοι και ζαλισμένοι …Μετά ακολουθούσαν ..άλλα προς τέρψη και ικανοποίηση….των εξαγορασμένων δολίων….
 
Επιμέλεια – Έρευνα από ομάδα εργασίας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά. Όλα τα μέλη της ομάδας μας είναι πρόσφυγες από κατεχόμενη Βόρεια Ελληνική Κύπρο, που θρηνήσαν εκτός τις πατρογονικές τους εστίες και στενούς συγγενείς και φίλους.



Share

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ.
Χαίρομαι που αγωνίζεσαι συνεχώς για την παρουσίαση της αλήθεια
Με αγάπη
Δ.A.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Αντώνη μια ειλικρινή απορία, αν οι του ΟΗΕ είναι ισλαμικού θρησκεύματος, πιθανόν να αισθάνονται πιο κοντά στους Τούρκους και κάνουν αυτά, τα οποία δεν δικαιολογούνται με τίποτα, τότε πρέπει να απαιτηθεί η αντικατάσταση τους. Αν όμως δεν είναι και προέρχονται από χριστιανικές χώρες τότες τα πράγματα είναι άπειρος χειροτέρα.
Γ.Ν.Π.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κατατοπιστική η αναφορά σου με ντοκουμέντα στη συνεχή αβελτηρία της δύναμης του ΟΗΕ και της υποχωρητικότητάς της στις επιδιώξεις των βαρβάρων. Μαζί και η συμπαιγνία των Άγγλων.
Γ.

Ανώνυμος είπε...

Χωσμένες στην αμφιλύκη των αιώνων οι ρίζες μας. Κι η γης μας, βορά πολλών ξένων κατακτητών και επιδρομέων. Κουρσεύτηκε, βιάστηκε, κατακτήθηκε. Κι όμως, δεν αλλοτριώθηκε. Στο πολυτάραχο ταξίδι προς την Ιθάκη, η ψυχή της παρέμεινε ελληνική. Οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες δεν την κατέβαλαν. Στους μνηστήρες που καραδοκούσαν, ο λαός αντέταξε ιώβεια υπομονή και στωικότητα, υφαίνοντας καρτερικά την ελπίδα.
Με ένοπλο αγώνα κατά των Άγγλων, αξιώσαμε Λευτεριά και Ένωση με την Ελλάδα. Με αίμα ηρώων καθαγιάστηκαν αγχόνες. Φωτοδότες Λευτεριάς έγιναν το Μερσινάκι, το Λιοπέτρι, το Δίκωμο, ο Μαχαιράς, τα φυλακισμένα μνήματα. Οι ισχυροί της γης δεν συγκινήθηκαν. Κουτσουρεμένη πρόσφεραν την ανεξαρτησία μας. Όρισαν κηδεμόνες, τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.
Μια από αυτές, στάθηκε ο κακός μας δαίμονας. Με συνενχόχους και συναυτουργούς τους δόλιους Άγγλους, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Σία (CIA). O εισβολέας και διαρρήκτης της γης μας, η Τουρκία πασκίζει να αλλάξει τη φυσιογνωμία των κατεχόμενων εδαφών μας. Εθνικό ξεκαθάρισμα. Μαζικός παράνομος εποικισμός. Βεβήλωση ναών, αρχαιολογικών χώρων, κοιμητηρίων, εξαφάνιση ελληνικών τοπωνυμίων... Αρνείται να δώσει στοιχεία για αγνοούμενους. Δεν εφαρμόζει διεθνή ψηφίσματα. Αγνοεί διεθνείς δεσμεύσεις και το Πρωτόκολλο της Άγκυρας.
Ας μη ξεχνάμε, άλλωστε, το αισιόδοξο μήνυμα του ποιητή Κώστα Μόντη: «Χρόνια σκλαβκιές ατέλειωτες, τον πάτσο τζιαι τον κλώτσον τους, εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσο τους...». Στίχοι βαθυστόχαστοι και λακωνικοί, αισιόδοξοι και επίκαιροι όσο ποτέ...

Εξαιρετικό Απόσπασμα από ομιλία της φίλης
ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόεδρου ΓΟΔΗΚ-τέως Ευρωβουλευτής
Π.Β.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΗΕ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ...... ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Ανώνυμος είπε...


Ένα από τα πιο κραυγαλέο παραδείγματα για τη συνωμοτική-εγκληματική δράση των Τούρκων (και των Άγγλων) αποτελεί η σύλληψη, ανοικτά της Καρπασίας, ενός 25 τόνων αλιευτικού τουρκικού πλοίου, προερχόμενου από τη Μ. Ασία που έμεινε γνωστό στην ιστορία με το όνομα «ΝΤΕΝΙΖ» (στα επιχειρησιακά σχέδια της Τ.Μ.Τ., έφερε το κωδικό όνομα «Ελμάς»). Το «ΝΤΕΝΙΖ», με καπετάνιο τον Ρεσάτ Γιαβούζ, μηχανικό τον Ογούζ Κόντογλου και ασυρματιστή τον μόνιμο αρχιλοχία διαβιβάσεων του τουρκικού στρατού Αλί Λεβέντ, ανακόπηκε (τυχαία και κατά λάθος) από βρετανική ακταιωρό, η οποία αν και της εστάλησαν εντολές να μην παρενοχλήσει δεν τις έλαβε … Δεν ήταν το πρώτο που ερχόταν στη Κύπρο παράνομα, ούτε το τελευταίο ... Πολλά άλλα πέρασαν με την ανοχή των Άγγλων. Εδώ κάνανε το λάθος και ξεσκεπάστηκαν ... Ήταν φορτωμένο με 6.000 βόμβες, 500 τυφέκια και ένα εκατομμύριο φυσίγγια, στις 18 Οκτωβρίου 1959, δηλαδή οκτώ μήνες μετά την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου κι ενώ η Κύπρος τελούσε ακόμα υπό αγγλική διοίκηση. Σημειώνεται ότι η μυστική μεταφορά πολεμικού υλικού από την Τουρκία είχε ήδη αρχίσει από το 1955 και οι Άγγλοι έτριβαν και ένιβαν τας χείρας τους. Η ΕΟΚΑ έπρεπε να διαλυθεί ...
Με διαταγή του «εγκέφαλου» της Τ.Μ.Τ. ταγματάρχη Ισμαήλ Τάνσου (μέσω ασυρμάτου από την Άγκυρα) το πλήρωμα του «ΝΤΕΝΙΖ» προκάλεσε την αυτοβύθιση του σκάφους, ώστε «να μην ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο που θα έφερνε σε δύσκολη κατάσταση την τουρκική Κυβέρνηση», όπως είπε ο ταγματάρχης Τάνσου. Όμως, η αγγλική ακταιωρός (mine-sweeper HMS Burmaston) πρόλαβε να περιμαζέψει από το αμπάρι του βυθιζόμενου «ΝΤΕΝΙΖ» δύο κιβώτια πυρομαχικών και να συλλάβει το τριμελές πλήρωμα του «αλιευτικού». Ήδη τα ΜΜΕ έλαβαν την πληροφορία και την μετέδιδαν. Με παρέμβαση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Φατίν Ρουστού Ζορλού προς τον Άγγλο ομόλογό του, διευθετήθηκε ώστε οι τρεις συλληφθέντες, αφού παραδεχθούν τις κατηγορίες που διαμόρφωσε ο Άγγλος εισαγγελέας, να καταδικασθούν από το αγγλικό δικαστήριο της Κύπρου σε 9 μήνες φυλάκιση και να αποσταλούν αυθημερόν στην Τουρκία προς «έκτιση της ποινής τους». Καθησυχάζοντας τον ταγματάρχη Τανσού για τη «σύλληψη» του «ΝΤΕΝΙΖ», ο Υπουργός Ζορλού τον διαβεβαίωσε ότι «η αποκάλυψη της μεταφοράς οπλισμού ίσως συνετίσει τους Άγγλους να είναι πιο "συνεργάσιμοι" με τους Τούρκους! «...Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, οι οποίες υπήρχαν διάχυτες μέχρι τότε, για τον συστηματικό εξοπλισμό των Τ/κ από την Άγκυρα με την ανοχή και παρότρυνση των δόλιων Άγγλων. Ήταν πλέον φανερό ότι οι Τ/κ δέχονταν τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου ως ένα προχωρημένο φυλάκιο, από το οποίο θα εξορμούσαν αργότερα, για να πραγματοποιήσουν τον στόχο στον οποίο συστηματικά από το 1959 απέβλεπαν και που δεν ήταν άλλος από τη διχοτόμηση της Κύπρου ...». ( Απόσπασμα του αδελφικού φίλου του κ. Αντωνά, Α. Αθανασίου, «Πορεία ολέθρου», σελ. 77).
"Η περίπτωση του "Ντενίζ" δεν είναι η μόνη. Η αποστολή όπλων από την Τουρκία για εξοπλισμό των παρανόμων ομάδων της ΤΜΤ (τουρκική τρομοκρατική οργάνωση που οργανώθηκε από τον Ντενκτάς πρώην εισαγγελέα και πράκτορα των Άγγλων), με σκοπό την προώθηση της διχοτομήσεως. Ήταν συστηματική και προσχεδιασμένη από τους Βρετανούς, οι οποίοι έκαμαν τα στραβά μάτια, όπως αποδεικνύεται από επίσημα βρετανικά στοιχεία και έγγραφα...." Όπως και σήμερα...
Κλπ.
Μαρία Ρ. Μέλος της ομάδας εργασίας και έρευνας του συγγραφέα κ. Α. Αντωνά

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Με ξεκάθαρο στόχο να υποσκάψουν τον ρόλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, να κερδίσουν ότι περισσότερο μπορούν επί του εδάφους της Νεκρής Ζώνης και μετέπειτα να επιτύχουν μια διμερή συμφωνία μεταξύ του ψευδοκράτους και της δύναμης του ΟΗΕ, εργάζονται οι Τούρκοι, οι οποίοι συνεχίζουν να δημιουργούν συνθήκες αστάθειας.
Την ίδια ώρα ο δόλιος επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο "αμφιταλαντεύεται" με ύπουλο τρόπο κάτι που υποχρέωσε τον Γιαννάκη Κασουλίδη να προβεί σε αυστηρό τηλεφωνικό διάβημα.
Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά και το διάβημα του ΥΠΕΞ, τα όσα συνέβησαν στη Νεκρή Ζώνη με το γήπεδο TAΞΙΜ - ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ και της Δένειας κ.α. προκαλούν θυμηδία στον Κυπριακό Ελληνισμό.
Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια ...Να κηρυχθεί ο Κόλιν Στιούαρτ persona non grata ως τουρκόφιλος...
Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει ήδη το προηγούμενο με τον Δανό, Michael Møller, που είχε διοριστεί ως ειδικός αντιπρόσωπος και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο στο διάστημα 2006-2008, όπου το ΤΚ παράνομο καθεστώς "ζήτησε και πέτυχε" την αντικατάστασή του επειδή μιλούσε ελληνικά!!!!
Άντε να χαθείτε από την Ελληνική Κύπρο και εσείς οι Τουρκομογγόλοι, αλλά και οι πάτρωνες σας του ΟΗΕ...
Οι μεν Τουρκία έχει ρόλο πόρνης επ΄ αμοιβή, οι δε ΟΗΕΔΕΣ είναι οι προαγωγοί. Για αυτό σας θωπεύουν βάρβαροι ... μέχρι να χάσετε την μπογιά σας ... και να δουν το πραγματικό απαίσιο ανθρωπόμορφο πρόσωπο σας ...
Ο καιρός εγγύς.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Προς Δ.Α.
Και εγώ επίσης χαίρομαι για σένα, διότι αληθινά πολέμησες ΕΛΛΗΝΑ Στρατηγέ μου για της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Κύπρου την Λευτεριά
Ο συμπολεμιστής σου
Α.Αντωνάς

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Προς Γ.Ν.Π.
Φίλτατε Γιώργο,
Εύλογη η απορία σου.
Σημειώνω ότι είναι Χριστιανοί και βεβαίως απείρως χειρότερα.
Μάλλον μιμούνται τους Σταυροφόρους, που το 1204 άλωσαν την Κωνσταντινούπολη με εντολή Πάπα και άνοιξαν τις κερκόπορτες στους βάρβαρους Ισλαμιστές.
Καλά νάσαι πάντα.
Α. Αντωνάς

Ανώνυμος είπε...

Για πολλούς άγνωστα ...

Συμπληρώνω στο εξαιρετικό άρθρο του φίλου και συμμαθητή Α.Α.

Είναι αλήθεια, ότι όταν η ΕΟΚΑ παρέδωσε τον οπλισμό της το 59, βάσει των συμφωνιών Ζ.Λ. και ουσιαστικά παρέμεινε άοπλη, τον οπλισμό αυτό οι Άγγλοι τον προώθησαν μέσω των Τούρκων πραιτοριανών τους στην εξτρεμιστική ΤΜΤ. Πολλά από αυτά το 63, βρέθηκαν σε κατειλημμένα τουρκικά φυλάκια με εγχάρακτο την λέξη ΕΟΚΑ! ( Μαρτυρία αγωνιστή Νίκου Σαμψών ή του τ. Τομεάρχη ΕΟΚΑ Ρένου Κυριακίδη, που συμμετείχαν στις νικηφόρες επιχειρήσεις των Β. Προαστίων Λ/σίας.)
Στο δια ταύτα, η πολιτική της Βρετανίας ήταν πάντα και παραμένει ακόμα και σήμερα διχοτομική, όπως ακριβώς επιθυμούσε από το 1955, η Τουρκία και όπως της υποσχέθηκαν οι Άγγλοι, με τη δήλωσή τους, της 19ης Δεκεμβρίου 1956, από τη Βουλή των Κοινοτήτων, βάσει των μυστικών συμφωνιών, που έκανε στην Κωνσταντινούπολη ο Υπ. Αποικιών με την τουρκική Κυβέρνηση στις 16 Δεκεμβρίου 1956... Αυτοί ήταν και είναι δόλιοι Άγγλοι. Μας εκδικούνται για την ντροπιαστική τους ήττα από την ΕΟΚΑ το 55-59! Για αυτό και μέχρι σήμερα είναι «προστάτες» του Τουρκικού στρατού εισβολής, του παράνομου ΤΚ Ταταρικού καθεστώτος και του σύμμαχου τους νεοσουλτάνου Ερντογάν, όπως και οι όμοιοι τους Οηέδες ... σήμερα.
Κώστας - Συγγραφέας - Εκπαιδευτικός.

Ανώνυμος είπε...

Για πολλούς άγνωστα ...

Συμπληρώνω στο εξαιρετικό άρθρο του φίλου και συμμαθητή Α.Α.

Είναι αλήθεια, ότι όταν η ΕΟΚΑ παρέδωσε τον οπλισμό της το 59, βάσει των συμφωνιών Ζ.Λ. και ουσιαστικά παρέμεινε άοπλη, τον οπλισμό αυτό οι Άγγλοι τον προώθησαν μέσω των Τούρκων πραιτοριανών τους στην εξτρεμιστική ΤΜΤ. Πολλά από αυτά το 63, βρέθηκαν σε κατειλημμένα τουρκικά φυλάκια με εγχάρακτο την λέξη ΕΟΚΑ! ( Μαρτυρία αγωνιστή Νίκου Σαμψών ή του τ. Τομεάρχη ΕΟΚΑ Ρένου Κυριακίδη, που συμμετείχαν στις νικηφόρες επιχειρήσεις των Β. Προαστίων Λ/σίας.)
Στο δια ταύτα, η πολιτική της Βρετανίας ήταν πάντα και παραμένει ακόμα και σήμερα διχοτομική, όπως ακριβώς επιθυμούσε από το 1955, η Τουρκία και όπως της υποσχέθηκαν οι Άγγλοι, με τη δήλωσή τους, της 19ης Δεκεμβρίου 1956, από τη Βουλή των Κοινοτήτων, βάσει των μυστικών συμφωνιών, που έκανε στην Κωνσταντινούπολη ο Υπ. Αποικιών με την τουρκική Κυβέρνηση στις 16 Δεκεμβρίου 1956... Αυτοί ήταν και είναι δόλιοι Άγγλοι. Μας εκδικούνται για την ντροπιαστική τους ήττα από την ΕΟΚΑ το 55-59! Για αυτό και μέχρι σήμερα είναι «προστάτες» του Τουρκικού στρατού εισβολής, του παράνομου ΤΚ Ταταρικού καθεστώτος και του σύμμαχου τους νεοσουλτάνου Ερντογάν, όπως και οι όμοιοι τους Οηέδες ... σήμερα.
Κώστας - Συγγραφέας - Εκπαιδευτικός.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Μια επισήμανση για τους φίλους σχολιογράφους και αναγνώστες.
Το άρθρο επιμελήθηκε η εξαιρετική ομάδα εργασίας μας με δική μου απλά συνεργασία.
Συγχαίρω λοιπόν τη ομάδα μας, που αποτελείτε από διαπρεπείς (άνδρες και γυναίκες) συγγραφείς κ.ά. και είναι όλοι πατριώτες πρόσφυγες, που θρήνησαν στενούς συγγενείς και φίλους.
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι αχτύπητοι! Ειδικά ο αξιότιμος κ. Αντώνας στα άρθρα του και σχόλια είναι πολιορκητικός κριός και καταπέλτης. Όταν στην Ελληνική Κύπρο υπάρχουν τέτοιοι πατριώτες, δεν κινδυνεύει πλέον.
Ντίνα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή ομάδα εργασίας και Αντώνη προσθέτω αποσπάσματα προς επιβεβαίωση των όσων γράφετε,

Εκτός από την περιοχή των Κοκκίνων, τουρκικός οπλισμός υπό την προστασία των Άγγλων, ξεφορτωνόταν επίσης και στα τουρκικά χωριά της Καρπασίας, Πλατανισσό και Γαληνόπορνη όπως τεκμηριώνεται από "απόρρητο" τηλεγράφημα του κυβερνήτη Ser Hugh Foot (Σερ Χιου Φουτ) ημερομηνίας 8 Φεβρουαρίου 1960, δηλαδή 4 μήνες μετά το επεισόδιο "Ντενίζ"». (Α. Φάντη, «ΚΥΠΡΙΑΚΟ 1960-1974 - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» τ.α., σελ. 47).
Ένα αυτονόητο συμπέρασμα είναι ότι οι Τούρκοι δεν περίμεναν τον Μακάριο να καταργήσει τα 13 σημεία των συμφωνιών Ζ.Λ. που ευνοούσαν κατάφωρα τους ΤΚ για να «στασιάσουν». Είχαν προετοιμασθεί προ πολλού και εμείς …στον ύπνο του δικαίου.
Η πολιτική της Βρετανίας ήταν πάντα και παραμένει ακόμα και σήμερα διχοτομική, όπως ακριβώς επιθυμούσε από το 1955 η Τουρκία.
Και όντως, οι δόλιοι Άγγλοι έχοντας ως μοναδικό στόχο να κάμψουν το ενωτικό φρόνημα και τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., ο οποίος άρχισε να δρέπει καρπούς, παρότρυναν τους Τ/Κ (Τούρκους Κυπρίους) στη δημιουργία παράνομων μυστικών ένοπλων οργανώσεων, πιο γνωστή από τις οποίες είναι η περιβόητη δολοφονική Volkan («Ηφαίστειο»). Οι οργανώσεις αυτές δολοφονούσαν αδιακρίτως αθώους Ε/Κ και Τ/Κ δημοκρατικούς πολίτες χωρίς ποτέ να συλληφθεί, από τους Άγγλους έστω ένας ΤΚ εξτρεμιστής, Το 1958 οι ένοπλες αυτές οργανώσεις αντικαταστάθηκαν από την οργάνωση T.M.T. (Turk Mukavemet Teskilatι, «Τουρκική Αντιστασιακή Οργάνωση»), η οποία ιδρύθηκε από το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού με αξιωματικούς και όπλα του τουρκικού στρατού και Τ/Κ εθελοντές.
Η πολιτική της Βρετανίας ήταν πάντα και παραμένει ακόμα και σήμερα διχοτομική, όπως ακριβώς επιθυμούσε από το 1955 η Τουρκία και όπως της υποσχέθηκαν οι Άγγλοι, με τη δήλωσή τους, της 19ης Δεκεμβρίου 1956, από τη Βουλή των Κοινοτήτων, βάσει των μυστικών συμφωνιών, που έκανε στην Κωνσταντινούπολη ο Υπ. Αποικιών με την τουρκική Κυβέρνηση στις 16 Δεκεμβρίου 1956...
Γιατί λοιπόν και σήμερα τόσον οι βρωμεροί Άγγλοι, όσον και οι συνοδοιπόροι τους ΟΗΕΔΕΣ να μην συνεχίζουν να υποσκάπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία;
Γε. Μα.
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Ανώνυμος είπε...

NAI.
Αυτοί ήταν και είναι δόλιοι Άγγλοι. Μας εκδικούνται για την ντροπιαστική τους ήττα από την ΕΟΚΑ το 55-59! Για αυτό και μέχρι σήμερα είναι «προστάτες» του Τουρκικού στρατού εισβολής, του παράνομου ΤΚ Ταταρικού καθεστώτος και του σύμμαχου τους νεοσουλτάνου Ερντογάν, όπως και οι όμοιοι τους Οηέδες ...

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Αγαπητή Κωνσταντίνα, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, όμως μην υπερβάλλεις. Η ομάδα εργασίας πράττει απλά το καθήκον της και εγώ προσπαθώ, όπως και τόσοι άλλοι πατριώτες συγγραφείς να γράφουμε ιστορικές αλήθειες, όπως τις αντλούμε από την ένδοξη Ελληνική ιστορία με πρόσθετα σχόλια μας και πληροφορίες.
Δι..ΑΣΗΜΟΣ είμαι και ενίοτε δι..ΑΠΡΕΠΗΣ με τους απρεπείς.
Νάσαι καλά.
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά ευχαριστούμε όλους τους φίλους, για τα πρόσθετα χρήσιμα σχόλια.
Ευχαριστούμε και κ. Θάνο του KOUKFAMILY, για την καταχώρηση του σχετικού άρθρου, όπως και τους προσωπικούς μας αποδέκτες, για τα επιπλέον σχόλια, που μας απέστειλαν στο μέηλ μας.
Μας δίνεται κουράγιο για να συνεχίσουμε.
Ομάδα εργασίας και έρευνας του συγγραφέα κ. Αντωνά.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.