2 Οκτωβρίου 2022

Οι ηλίθιοι ανακαλύπτουν ότι αυτός ο πόλεμος είναι επικίνδυνος

Γράφει η Caitline Johnstone 
 
Όλοι αυτοί που συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται για κάποια νέα και πρωτοφανή φρίκη κάθε φορά που ο Πούτιν υπενθυμίζει στη Δύση ότι η αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή εξακολουθεί να είναι η ημερήσια διάταξη, απλώς παραδέχονται ότι ποτέ δεν κατάλαβαν τι διακυβεύεται σε αυτόν τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων και πάντα πίστευαν ότι πρόκειται για κάποιο είδος παιχνιδιού.
 
«Θεέ μου, λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα!» Ναι, αυτό συμβαίνει όταν ξεκινάς πόλεμο με ένα πυρηνικά εξοπλισμένο έθνος, ηλίθιε. Γι’ αυτό είσαι ηλίθιος που φωνάζεις σε όσους από εμάς ζητούν αποκλιμάκωση και ύφεση. Αλλάξτε τους τρόπους σας. Σταματήστε να ενθαρρύνετε αυτό το παράλογο παιχνίδι πυρηνικής κλιμάκωσης και αρχίστε να ζητάτε αποκλιμάκωση.  
 
Είναι τρελό πώς οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιούσαν πυρηνικά όπλα ως απάντηση στο ίδιο είδος επιθέσεων για το οποίο προειδοποιεί ο Πούτιν. Όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια περίεργη νέα απειλή που επινόησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σωστά; Καταλαβαίνουμε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αντιπολεμικοί ακτιβιστές έχουν περάσει χρόνια προειδοποιώντας για αυτή την αντιπαράθεση και ζητώντας εκτόνωση;  
 
Αυτό δεν θα πρέπει να σας είναι νέο. Αν η επανάληψη της μακροχρόνιας αρχής της αμοιβαία εξασφαλισμένης καταστροφής από τον Πούτιν σας κάνει να πανικοβάλλεστε σαν να λέγεται κάτι καινούργιο, τότε δεν έχετε δώσει προσοχή στο μάθημα της ιστορίας. Εάν δεν γνωρίζατε ότι η απειλή της πυρηνικής καταστροφής ήταν ενσωματωμένη σε αυτόν τον πόλεμο με αντιπροσώπους από την αρχή, αυτό σημαίνει απλώς ότι ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσετε την υποστήριξή σας σε αυτόν τον πόλεμο με αντιπροσώπους. Ναι, αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όχι, δεν είναι εξαιτίας αυτών που είπε ο Πούτιν.  
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.