2 Οκτωβρίου 2022

Έκθεση Λύτρα: Αδιανόητο πολιτικό «έγκλημα» – Οι «αχρείαστες» ΜΕΘ έφεραν χιλιάδες αχρείαστους θανάτους

 
Κάθε διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ και μια θανατική καταδίκη. Η υποβαθμισμένη δημόσια περίθαλψη έγινε «ταφόπλακα» για χιλιάδες συνανθρώπους μας.
 
Να που αποκαλύφθηκε σε ολόκληρο το «μεγαλείο» του, το μεγαλύτερο «επίτευγμα» του Θάνου Πλεύρη στην ολική καταστροφή της δημόσιας υγείας. Κάθε εισαγωγή πάσχοντα από Covid – 19 που δεν έβρισκε ΜΕΘ, και μια υπογεγραμμένη θανατική καταδίκη. Κάθε διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ, και ένα ραντεβού με τον θάνατο. 
 
Τα υποβαθμισμένα, υποστελεχωμένα και καταρρέοντα δημόσια νοσοκομεία, έγιναν υγειονομικές ταφόπλακες για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα που αδυνατούσαν να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές Υγείας. Δεν μπόρεσαν να «προσαρμοστούν» στις απαιτήσεις του καπιταλισμού και πέθαναν. Χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες, εμπιστεύθηκαν την πρόνοια του κράτους και έλαβαν ως ανταπόδοση τον τερματισμό της ζωής τους. 
 
Αυτό αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο, από το δεύτερο μέρος της έκθεσης του Επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θοδωρή Λύτρα. Το 97,7% των ασθενών με κορονοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, πέθαναν. Το 72,7% των ασθενών με κορονοϊό που είχαν την… τύχη να βρουν κλίνη ΜΕΘ, κατέληξαν.  
 
Μόνο οι 3 στους 10 διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ, κατάφεραν – αισίως – να παρακάμψουν τις θανατηφόρες «παγίδες» των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, των ανεπαρκών δομών, του ελλιπούς εξοπλισμού και του λειψού υγειονομικού προσωπικού. Ας μην ξεχνούμε δε πως υπήρξαν νοσοκομεία της επαρχίας που η θνητότητα των διασωληνωμένων εντός ΜΕΘ, πλησίαζε ή έφτανε το 100%!  
 
Η πολιτική των «αχρείαστων» ΜΕΘ, έσπειρε τον θάνατο
 
Ποια ήταν η στάση της κυβέρνησης για όσο ο θάνατος θέριζε ζωές μέσα στα ελληνικά νοσοκομεία;  
 
Ας θυμηθούμε ενδεικτικά την δήλωση Μητσοτάκη πως δεν έχει ένδειξη ότι υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς εκτός ΜΕΘ (ενώ είχε ήδη παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα που αποδείκνυε το θανατικό εκτός ΜΕΘ), την δήλωση Γεραπετρίτη πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε μεγαλύτερη θνητότητα, και την δήλωση Άκη Σκέρτσου πως «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα Υγείας».  
 
Όλα αυτά, και πολλά περισσότερα, ειπώθηκαν σε ένα χρονικό εύρος που η «νόσος» της φτώχειας (γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά) άφηνε πίσω της εκατόμβες νεκρών. Σε ένα διάστημα που η Υγεία παρέμενε ο «φτωχός συγγενής» των κρατικών δαπανών και πακτωλός δημόσιου χρήματος δινόταν στην συντήρηση των απολυταρχικών lockdown και τις λίστες Πέτσα. Η κυβέρνηση ακόμα θεώρησε πως διέθετε και την άνεση να διώξει 7.000 υγειονομικούς επειδή χαλούσαν την απολυταρχική «σούπα».  
 
Όλους αυτούς τους μήνες που τα δημόσια νοσοκομεία είχαν γίνει η – εγγυημένη – προτελευταία κατοικία του κάθε φτωχού, είχαμε δημοσιογραφικά τσιράκια και επιστημονικές «τηλεπερσόνες» που αντί να θίγουν το μείζον θέμα των ανεπαρκών ΜΕΘ και των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, έβαζαν τους εμβολιασμένους πολίτες να στρέφονται εναντίον των ανεμβολίαστων, γιατί – τάχαμου- τους… έτρωγαν την θέση στη ΜΕΘ! Ή δεν τα ακούσαμε ΚΑΙ αυτά στην ελληνική τηλεόραση;  
 
Ασφαλώς είναι οι ίδιοι οι «πετσωμένοι» και οι «ακαταδίωκτοι» που σπεύδουν σήμερα να απορρίψουν τα συμπεράσματα της έκθεσης Λύτρα και να υποβιβάσουν αυτό το τεράστιο ζήτημα, που σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα αποτελούσε «βόμβα» μεγατόνων στα θεμέλια μιας δημοκρατίας. O μόνος που δεν καλείται στα κανάλια να σχολιάσει την μελέτη Λύτρα, είναι ο… ίδιος ο Θοδωρής Λύτρας. Όλοι οι άλλοι «ειδικοί» καλούνται για να τον «λιθοβολήσουν».  
 
Όλες οι παθογένειες κρύφτηκαν πίσω από το εμβόλιο
 
Ουσιαστικά, η στρατηγική της κυβέρνησης στην προστασία της δημόσιας υγείας, ξεκινούσε και κατέληγε αποκλειστικά και μόνο στο εμβόλιο. Δεν σου παρέχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης, άλλα κάνε το εμβόλιο και θα σωθείς. Δεν θες να πέσεις στην ανάγκη νοσοκομείου; Κάνε το εμβόλιο. Δεν θες να καταλήξεις ημιθανής να ψάχνεις για ΜΕΘ και να μην βρίσκεις; Κάνε το εμβόλιο. Δεν είσαι σίγουρος αν θα σωθείς ακόμα και εντός ΜΕΘ; Κάνε το εμβόλιο. Δεν έχει γιατρούς και νοσηλευτές το νοσοκομείο της περιοχής σου; Κάνε το εμβόλιο για να μην τους χρειαστείς. Ανησυχείς για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου; Κάνε το εμβόλιο και θα τα… βρούμε μετά. Ανησυχείς γιατί δεν παρέχουμε όσα μονοκλωνικά απαιτούν οι περιστάσεις; Κάνε το εμβόλιο και μην ασχολείσαι με αυτά.  
 
Αποτέλεσμα; Δεκάδες χιλιάδες θάνατοι ανθρώπων που πίστεψαν πως τα εμβόλια των φαρμακευτικών κολοσσών ήταν η απάντηση για όλα.  
 
Πίστεψαν πως η αντιμετώπιση της πανδημίας θα μπορούσε να γίνει από ένα κράτος που πατούσε με το ένα πόδι σε πειραματικά σκευάσματα αμφίβολης αποτελεσματικότητας και με το άλλο σε ένα τσακισμένο σύστημα Υγείας, που παρέμενε σε «καταστολή» για να κερδίζουν κάποια αρπακτικά των ιδιωτικών δομών. Σημειωτέον πως οι ιδιωτικές κλινικές με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης έμεναν μονίμως έξω από το κάδρο της περίθαλψης σοβαρών περιστατικών Covid και ουσιαστικά δεν βοήθησαν – παρά ελάχιστα – στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.  
 
«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο» έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλα χιλιάδες πολίτες δεν είναι παρόντες πια στη ζωή για να του απαντήσουν πως η καλύτερη ΜΕΘ είναι η πάντα εύκαιρη, εξοπλισμένη και στελεχωμένη ΜΕΘ.  
 
Πλέον δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως μιλάμε για εγκληματικές πολιτικές ευθύνες. Η δημιουργία επαρκούς αριθμού ΜΕΘ κρίθηκε ως αχρείαστη σπατάλη από την κυβέρνηση. Από την άλλη, το να επιδοτούνται συνεχώς οι αυξήσεις του ρεύματος που επιβάλλει το καρτέλ των παρόχων ενέργειας, κρίνεται μονόδρομος. Για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος μόνο για τον Σεπτέμβριο, δόθηκαν 1,9 δισ. ευρώ. Πόσες ΜΕΘ θα μπορούσαν να λειτουργούν με αυτές τις δαπάνες, και πόσοι συνάνθρωποι μας που χάθηκαν, θα συνέχιζαν σήμερα τη ζωή τους;  
 
Τελικά τι αποδείχθηκε «εθνική απειλή» για τη χώρα; Το «παγιδευμένο»… κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη ή η τραγική κατάσταση της δημόσιας περίθαλψης που έστειλε στον τάφο δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας; 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

...........Η πολιτική των «αχρείαστων» ΜΕΘ, έσπειρε τον θάνατο.........
ΟΧΙ .......Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ''ΑΡΙΣΤΩΝ'' ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.