1 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλες στιγμές ζει η Ρωσία: Αυξήθηκε κατά 13% ο πληθυσμός της και μαζί με την Κριμαία πήρε συνολικά το 23% των εδαφών της Ουκρανίας

Για μια «ιστορική ημέρα» μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφότου ανακοίνωσε την ενσωμάτωση των τεσσάρων ρωσόφωνων περιοχών κατά την οποία ο πληθυσμός της αυξήθηκε κατά 8% και μαζί με την Κριμαία πήρε συνολικά το 23% των εδαφών της Ουκρανίας!
 
«Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για μια μέρα απονομής της αλήθειας και της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, μπροστά σε πλήθη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
 
Στην Κόκκινη Πλατεία είχαν στηθεί εορτασμοί με πλήθος κόσμου να χορεύει.
«Αγαπητοί φίλοι, θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τα αδέρφια μας σε Ζαπορίζια, Χερσώνα, Nτονέτσκ και Λουχάνσκ» τόνισε.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας σε αυτές τις περιοχές. Θα κάνουμε τα πάντα γι’αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.
«Θα κάνουμε τα πάντα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και της βιομηχανίας. Θα χτίσουμε ξανά σχολεία, ινστιτούτα, νοσοκομεία», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος δίνοντας υποσχέσεις στον ρωσικό λαό που πανηγύριζε.
 
Το μήνυμα του έκλεισε με τα εξής λόγια: «Έχουμε γίνει πιο ισχυροί επειδή είμαστε μαζί. Ζούμε στην αλήθεια. Αλήθεια σημαίνει δύναμη και κατ’επέκταση νίκη. Η νίκη είναι δική μας».
 
Στον χάρτη βλέπουμε τι επιδιώκει να καταλάβει η Ρωσία από τα εδάφη της Ουκρανίας.


 
Μπορεί η Ρωσία να κατέχει το 23% της πρώην ουκρανικής επικράτειας του 2014 (ή 25% αν ληφθεί υπ’όψιν και η περιοχή της περιφέρειας του Νικολάγιεφ που έχει καταληφθεί) αλλά σε αυτή την έκταση βρίσκονται σχεδόν 20 εκατ. πληθυσμού από τα 43 εκατ. πληθυσμού που αποτελούσαν πριν την έναρξη του πολέμου τον πληθυσμό της Ουκρανίας. 
 
Ο πληθυσμός αυτός είναι ρωσόφωνος στην συντριπτική του πλειοψηφία (90%) και αναμένεται να απορροφηθούν εύκολα από την Ρωσική Ομοσπονδία. 
 
Από τις νότιες περιοχές του Χαρκόβου μέχρι τα δυτικά της Χερσώνας που έχουν περιέλθει υπό την ρωσική κυριαρχία (ή κατά τους Ρώσους «απελευθερώθηκαν»), η πληθυσμιακή «ένεση» που γίνεται στη Ρωσία αντιστοιχεί σε δημογραφική αύξηση του πληθυσμού της κατά 13%! 
 
Οι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας από 143 εκατομμύρια πλέον θα ξεπερνούν τα 160 εκατομμύρια, μαζί με την Κριμαία, με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομική και κρατική «δυναμική» της Ομοσπονδίας. 
 
Ταυτόχρονα ελέγχεται το 60% των σιτοβολώνων της Ουκρανίας και το 50% του βιομηχανικού της δυναμικού. 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, τον οποίο θα λειτουργεί πλέον η Ρωσία αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό περί 23% (άλλες πηγές αναφέρουν 20% και άλλες 28%) της ενέργειας που χρειάζεται η Ουκρανία. 
 
Μόνο ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια με μία μικρή επέκταση των μονάδων του μπορεί να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρα τα νέα εδάφη που θα ενταχθούν στην Ρωσία. 
 
Επίσης στη Ρωσία έχουν ενταχθεί το 80% των μεγάλων λιμένων της Μαύρης Θάλασσας από το 2014, με την Οδησσό και ένα δευτερεύων λιμάνι δυτικά της Κριμαίας να είναι τα μοναδικά της Ουκρανίας που μπορούν να εξυπηρετήσουν εμπορική κίνηση. 
 
Και αυτό για πόσο; Είναι δεδομένο ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί και βασικός στόχος είναι η κατάληψη των ακτών της βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας. 
 
Άλλωστε η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι μόλις τελειώσει με την επιχείρηση στο Ντονμπάς θα προχωρήσει δυτικά προς την Οδησσό, εκτός από το Χάρκοβο. 
 
Άρα η Ρωσική Ομοσπονδία έχει, άμεσα σχεδόν, διπλασιάσει τα έσοδά της από τα ορυκτά καύσιμα (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα κ.α.), έχει σχεδόν τριπλασιάσει τα έσοδά της από τα σιτηρά και μέταλλα, όπως το νικέλιο, έχει αυξήσει τον πληθυσμό της κατά 13% και την γεωστρατηγική της θέση στην βόρεια Μαύρη Θάλασσα σε ποσοστό επί της ακτογραμμής 80% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014. 
 
Την ίδια ώρα οργισμένη ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της Μόσχας στο αίτημα της Ουκρανίας για «ταχεία προσχώρηση» στο ΝΑΤΟ ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών και τη Μαρία Ζαχάροβα, η οποία χρησιμοποίησε εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμούς για το Κίεβο και τη Συμμαχία. 
 
«Σήμερα, ο καθένας έχει επιλέξει το δικό του δρόμο. Οι αιμοσταγείς χασάπηδες που σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά πηγαίνουν στον σκουπιδότοπο του ΝΑΤΟ. Και εμείς προχωράμε στο μέλλον», δήλωσε η Ζαχάροβα. 
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες για τη Ρωσία, διότι το να κερδίζεις ύψος είναι πάντα πιο δύσκολο από το να πέφτεις. Παράλληλα, πρόσθεσε πως «τα φτερά που έχουμε, μας εμποδίζουν από το να συρθούμε στο έδαφος». 
 
«Μπροστά, μαζί, στο όνομα του φωτός και μαζί με τον Θεό!», συνόψισε η επίσημη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.




Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί, λέω μπορεί ο Πούτιν να έχει κάποιο ελαφρυντικό ...ίσως. Η ιστορία θα γράψει ...
Αλλά και αν ο νεοσουλτάνος Ερντογάν θεωρήσει ότι και οι Τουρκοκύπριοι είναι αδέλφια του και πρέπει να τους ενσωματώσει στην Τουρκία ή τα Ελληνικά νησιά είναι τουρκικά και πρέπει να τα καταλάβει, εδώ τι λέμε;
Κύριοι οι εισβολές και κατοχή ξένων εδαφών με βάση το διεθνές δίκαιο είναι παράνομες ... Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και κανένα δικαιολογητικό ..., ούτε για τους Ρώσους, ούτε για το ΝΑΤΟ, ούτε για τους Αμερικανούς, που σε ουκ ολίγες χώρες εισέβαλαν, ούτε για τους εισβολείς Τούρκους, που κατέχουν την μισή Ελληνική Κύπρο..., αλλά ούτε και για τον Ζελένσκυ, που προκάλεσε την τύχη του ... Είμαι διατεθειμένος να πεθάνω για την Ελλάδα, την Ελληνική Κύπρο, αλλά για κανένα από τους πιο πάνω δόλιους εμπόρους ψυχών, ανθρώπων και χωρών ...
Και πότε η Ουκρανία υποστήριξε τα Ελληνικά ή Κυπριακά δίκαια; Ποτέ!
Και κάτι τελευταίο ... Ο Ερντογάν ενισχύει τον κατοχικό στρατό στην Κύπρο και η Ελλάδα αποστέλλει βαρύ οπλισμό στην αδελφή Ουκρανία ... Μήπως έχασε τον προσανατολισμό της η μητέρα πατρίδα η μήπως η Ελληνική Κύπρος θεωρείται νόθα θυγατέρα, είναι ξένη χώρα και κείται μακράν;

Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Άντε σύντομα τουρκικό δημοψήφισμα και στην Θράκη για ενσωμάτωση στην Τουρκία. Ήδη οι πρώτες αποσχιστικές δηλώσεις εξτρεμιστών μουσουλμάνων στην Ελληνική Θράκη άρχισαν ... και όχι μόνο... Ο Ερντογάν αποκτά προηγούμενο ...και εμείς εν υπνώσει ... Τώρα για κατεχόμενη Κύπρο εν αναμονή...
Κ.Κ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αν και στα σχόλια δεν απαντώ συνηθως θα πρέπει να κάνω μια μικρή τοποθέτηση προς αποφυγην παρεξηγησεως.

Ο καλος μου φίλος Αντώνης γνωρίζει τις θέσεις μου για τον πόλεμο της Ουκρανίας, ομως θα τις επαναλάβω εν συντομία σε σχεση με την Κύπρο μας για τους αναγνωστες μας...

Το ουκρανικό δεν έχει ουδεμίαν σχέση με το Κυπριακό όσο κι αν ξέρουμε ότι ίσως ο Ερντογαν πάει να μιμηθεί κακέκτυπα τον Πουτιν...
Οι Ρωσοι εισεβαλαν σε αρχαία ιστορικά ρωσικά εδαφη που μετα τον χωρισμό της Σοβιετικης Ενωσης βρεθηκαν στο έδαφος της νεοσυστατης ανεξαρτητης χωρας Ουκρανίας.
Μιας χωρας που ποτε δεν υπηρξε ανεξάρτητη, αλλά πάντα ιστορικώς ηταν επαρχία της Ρωσίας...
Οι ουκρανοί ως λαός είναι ουσιαστικά Ρωσοι και η γλωσσα τους ειναι ουσιαστικά διάλεκτος της Ρωσικής (Σλαβικης)...
Το αν μεσα απο τις εποχες δημιουργηθηκε μια τεχνητη εθνικη ουκρανικη συνειδηση αυτο οφείλετε σε άλλους λόγους που δεν θα αναλυσουμε τωρα...
Ετσι λοιπον οι Ρωσοι οπου εισβαλλουν συναντουν ρωσικους πληθυσμους όπως καλη ωρα συναντουσαν τετοιους οι Ελληνες εκστρατεύοντας στην Μικρά Ασία...
Οι κάτοικοι της Ανατολικης Ουκρανίας είναι λάθος να ονομαζονται Ρωσοφωνοι... ειναι Ρωσοι με ρωσικη εθνικη συνειδηση.

Στην Κυπρο οι Τουρκοι εχουν καταλάβει Ελληνικα εδαφη και ξερίζωσαν τους Ελληνες... οπως ακριβως εκαναν στην Μικρά Ασία...
Συνεπως πρέπει να αντιληφθουμε οτι στην θεση των Τουρκων στο παραδειγμά μας ειναι οι Ουκρανοί κι όχι οι Τουρκοι...

Το εχω ξαναπει...
Η επιχειρηση των Ρωσων θυμιζει πολυ περισσότερο το παρακατω υποθετικο παράδειγμα...
Να υποθεσουμε οτι οι Τουρκοι εχουν καταλάβει ολοκληρο το νησι της Κυπρου μας και καποια στιγμη οι Ελληνες της Λάρνακας, αποφασιζουν να αντισταθούν ενόπλως στους κατακτητες... (πράγμα που έγινε στο Λουγκανσκ και στο Ντονιεσκ).
Τωρα αν η Ελλάδα αποφασισει να στειλει στρατό να ενισχυσει τους Ελληνες Κυπρίους αδερφους της Λαρνακας πως θα της ρίχναμε το φταίξιμο;

Πρέπει φιλοι μου καλοι να γνωριζετε οτι η συντριπτικη πλειοψηφία των Ελλαδιτων Ελληνων βρισκεται στο πλευρό της Ρωσίας σε αυτον τον πολεμο...
Οσο για τον Μητσοτακη κι ολα τα άλλα πολιτικα ανδρεικελα που δεν ενδιαφερονται για το τι θελει ο ελληνικος λαος, μονο ενα εχω να πω.
Αυτοι πρεπει να γνωριζετε οτι ειναι ετοιμοι να αναγνωρισουν το Κοσοβο ενα παραδειγμα πολυ πιο κοντα στο Κυπριακο...

Στο Κοσοβο το οποιο ειναι καθαρα σερβικη επαρχία οι Αλβανοί δημιουργησαν με πολεμο και υποστηριξη των αμερικανων μια νεα χωρα, που ομως ξερουν πολυ καλα οτι ΔΕΝ τους ανηκει αφου το Κοσοβο θεωρείται ιερή κοιτιδα για τους Σερβους... Οπως για τους Ελληνες η Πολη μας και για τους Ρωσους η ιστορικη πρωτεύουσα τους το Κίεβο...

Αυτά είχα να πω προς αποφυγην παρεξηγησεως...

ΥΓ. Καταλαβαίνω πληρως την ανησυχία σας αλλα οτι κι αν κανει ο Ερντογαν η Κυπρος θα ειναι για παντα ελληνικη....

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

O Ερντογάν ίσως πάει να μιμηθεί κακέκτυπα τον Πούτιν... σημειώνω αυτή την φράση σου ...

Φίλε γνωρίζω πολύ καλά τις θέσεις σου. Δεν υπήρχε λόγος να μου τις επαναλάβεις, αλλά το εκτιμώ ιδιαίτερα.
Αδελφέ εγώ εκφράζω ανησυχίες με τα του οίκου μας. Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία της Ουκρανίας και πως προέκυψε, όπως και πως μας προέκυψε και η μαριονέττα κλόουν Ζελένσκυ φερέφωνο του ΝΑΤΟ.

Επειδή ο φίλος Κ.Κ. αναφέρθηκε και στους ελλοχεύοντες κινδύνους της Ελληνικής Θράκης θα ήθελα να ξανδιαβάσετε και ένα σχετικό άρθρο πιο κάτω...

Αναφέρω χαρακτηριστικά ... Το 1963 μετά την κατάργηση των 13 σημείων Ζ.Λ. από Μακάριο, που ευνοούσαν κατάφωρα του Τ/Κ ... αφορμή βοήθα... Οι φιλήσυχοι Μουσουλμάνοι Κύπριοι πολίτες ήδη πλήρως εξοπλισμένοι και προετομασμένοι από Τουρκία, Ντεκτάς, ΤΜΤ κλπ... μας έπιασαν στον ύπνο και ευτυχώς μας έσωσε η αυτοθυσία και ηρωισμός των εθελοντών Κυπρίων μαχητών ( Τότε συμμετείχα στα γεγονότα και γνώρισα πολύ καλά τους ειρηνικούς Μουσουλμανους Κύπριους πολίτες...)
Απεύχομαι λοιπόν ότι θα συμβεί ότιδήποτε και στην Κύπρο και στα Ελληνικά νησιά μας και την Ελληνική Θράκη, αλλά δεν το αποκλείω διότι οι βάρβαροι τουρκομογγόλοι είναι απρόβλεπτοι...
Αυτά ήθελα να επισημάνω και για να σου πω την αλήθεια ...Ποσώς με ενδιαφέρει και η Ουκρανία και η Ρωσία και το ΝΑΤΟ ...
Θα ήθελα να γράψω περισσότερα, αλλά βιαστικά αναχωρώ για εθνική εκδήλωση βετεράνων με θέμα .. Οι απειλές της Τουρκίας, η ενίσχυση του κατοχικού στρατού, η αδράνεια εξοπλισμού της ΕΦ από μητέρα πατρίδα κλπ.

ΙΔΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ... ΚΑΙ ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΙ ..

Μαΐου 2021 - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilyhttps://koukfamily.blogspot.com › 20...

Της Θράκης τα μελλούμενα; - Olympiahttps://www.olympia.gr › diethni › ti...

Με εκτίμηση
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τους δύο φίλους, αλλά ...

Είδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το έθνος μας...

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε. Σολωμός...

Και εμείς τι κάνουμε και που μας οδηγούν οι ταγοί μας ...;

Γράφει πιο κάτω ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ ..., αλλά ρομπότ μας κατάντησαν ..με remote control ..

Μ.Ρ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.