1 Οκτωβρίου 2022

Εικόνα φρίκης με τον Μητσοτάκη να χαιρετά χαμογελαστός τον σφαγέα Αλίεφ

Ο διεφθαρμένος δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν βαρύνεται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και με εκτεταμένη δωροδοκία ευρωπαίων πολιτικών και δημοσιογράφων
 
Λίγες εβδομάδες αφότου τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν βίασαν, βασάνισαν, τεμάχισαν και δολοφόνησαν Αρμένιες αιχμάλωτες πολέμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον σφαγέα, δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στη Σόφια πριν από την τελετή έναρξης του αγωγού διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB.
 
Οι δύο ηγέτες έκαναν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των διμερών σχέσεων και ανέλυσαν τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα. 
 
Ο Μητσοτάκης υπογράμμισε τον βασικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια και στον εφοδιασμό των Βαλκανίων και της Ευρώπης λόγω της θέσης της, τόσο με τις υποδομές στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη, όσο και με τις κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει ως γέφυρα με την Αφρική, όπως π. ως ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου. 
 
Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον αγωγό φυσικού αερίου IGB, που συνδέει το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας με το βουλγαρικό δίκτυο και θα μπορεί να μεταφέρει 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, ως « αγωγός αξιών». 
 
«Το IGB είναι ένας αγωγός ενέργειας. Ταυτόχρονα, είναι ένας «αγωγός αξιών» που θα μεταφέρει το μήνυμα της εθνικής ασφάλειας, της βαλκανικής αλληλεγγύης, της διακρατικής συνεργασίας και της ευημερίας των λαών», είχε πει ο Μητσοτάκης τον Ιούλιο. «Αυτά τα μηνύματα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν τον διαταραγμένο κόσμο μας. Σε μια περιοχή όπου, δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει μια εξαίρεση ανιστόρητης επιθετικότητας, στην οποία όμως ανταποκρίνεται τόσο η παγκόσμια πραγματικότητα όσο και η εθνική μας ετοιμότητα». 
 
Αυτός είναι φυσικά ένας περίεργος ισχυρισμός, καθώς ο αγωγός IGB παρέχει ενέργεια από το Αζερμπαϊτζάν, τη χώρα που το 2020 πραγματοποίησε εθνοκάθαρση των αυτόχθονων Αρμενίων από τα εδάφη των προγόνων τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 
 
Ακόμη πιο πρόσφατα, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σε πολλά τμήματα των μακρών συνόρων τη νύχτα 12-13 Σεπτεμβρίου, καταλαμβάνοντας ορισμένες από τις θέσεις του αρμενικού στρατού εκεί. Λεπτομέρειες για τις θηριωδίες του Αζερμπαϊτζάν κατά την επίθεσή τους στην Αρμενία αναφέρθηκαν λεπτομερώς από τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού Edward Asryan. 
 
«Διέπραξαν φρικαλεότητες στις θέσεις μάχης μας εναντίον των στρατιωτών μας, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών στρατιωτών», είπε ο Αστριάν. «Δεν μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω πώς τεμάχισαν μια γυναίκα στρατιώτη, της έκοψαν τα πόδια, τα δάχτυλα και την έγδυσαν. Αυτό είναι πρωτόγνωρη σκληρότητα». 
 
Ένα φρικτό βίντεο που απεικονίζει την επίθεση που περιέγραψε ο Asryan κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε η Asbarez, η οποία εξέτασε το βίντεο αλλά δεν το δημοσίευσε λόγω των φρικτών σκηνών. 
 
Η Αρμένισσα που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε είναι η Anush Apetyan, 36 ετών, μητέρα τριών παιδιών, που σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ζωντανή στο Jermuk και στη συνέχεια βιάστηκε, βασανίστηκε και διαμελίστηκε από στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν. Της έβαλαν τα κομμένα δάχτυλά της στο στόμα και της έβγαλαν το μάτι. 
 
Ωστόσο, παρά τα φρικτά γεγονότα που συνέβησαν εβδομάδες νωρίτερα, ο Μητσοτάκης δεν είχε κανένα ενδοιασμό να χαμογελάσει χαρούμενα και να σφίξει τα χέρια του δικτάτορα που είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αλλά ελέγχεται και για το μεγαλύτερο σκάνδαλο χρηματισμού δυτικών πολιτικών, το λεγόμενο Λονδρωματ, όπου το Αζερμπαϊτζάν μέσω ενός δικτύου οφσόρ εταιρειών φέρεται να χρημάτισε με τρία τοις Δισεκατομμύρια δολάρια πολιτικούς και δυτικούς δημοσιογράφους προκειμένου να «χαμογελούν» και να αποκρύπτουν τα εγκλήματα του Αζερμπαϊτζάν. 
 
Ο Μητσοτάκης ανοίγει κερκόπορτα στην εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας
 
Αν και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο για συνδεσιμότητα αγωγών και ενέργειας, την ίδια στιγμή θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την προδοτική ακύρωση του αγωγού East Med, επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας χωρίς κανένα αντίκρισμα, ενώ μετά και την πρόσφατη καταστροφή του αγωγού Nord Stream, η Τουρκία έχει εξελιχθεί στον βασικότερο κόμβο ενέργειας για την Ευρώπη! 
 
Παράλληλα, η Ελλάδα που λόγω Μητσοτάκη έχασε τον πολύτιμο East Med και λόγω άλλων πολιτικών τύπου Μητσοτάκη δεν προχώρησε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αυτή τη στιγμή εξαρτάται πλήρως από τον αγωγό Turk Stream για την ενεργειακή της ασφάλεια. 
 
Ο Αλίεφ από την άλλη, δήλωσε ξεκάθαρα κατά την τελετή παράδοσης των διαπιστευτηρίων του Έλληνα Πρέσβη το 2020 ότι το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας. 
 
«Μπορώ να σας πω, και δεν είναι μυστικό, ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος και εταίρος μας, αλλά και μια αδελφική χώρα για εμάς. Χωρίς κανέναν δισταγμό, στηρίζουμε την Τουρκία και θα τη στηρίξουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τους υποστηρίζουμε [την Τουρκία] σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο δικτάτορας. 
 
Μόλις τον Μάιο πραγματοποιήθηκε η τουρκική άσκηση EFES 2022 με τη συμμετοχή αζερικών ειδικών δυνάμεων και είχε ιδιαίτερη εστίαση στις αποβάσεις και τις εισβολές σε ελληνικά νησιά. 
 
Η πολιτική Μητσοτάκη κατέστησε την Τουρκία ενεργειακό κέντρο για όλη την νοτιοανατολική Μεσόγειο  
 
Αν γινόταν πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αναμφίβολα το Αζερμπαϊτζάν θα έχει μεγάλη συμμετοχή και δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι η ροή ενέργειας από τη χώρα του Καυκάσου προς την Ελλάδα θα διακοπεί. Εμβαθύνοντας τους δεσμούς με το Αζερμπαϊτζάν, ο Μητσοτάκης φέρνει την Ελλάδα σε θέση μεγαλύτερης ευπάθειας και εμπιστοσύνης, όπως ακριβώς συνέβη στη Γερμανία με τη ρωσική ενέργεια, και τώρα βλέπουμε την οικονομική καταστροφή να εκτυλίσσεται σε όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι η ανάλυση που κάνει το έγκυρο Greek city times.
 
Ο Μητσοτάκης πάντα δικαιολογούσε τη διακοπή των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, η οποία προφανώς υπερασπίζεται τη δημοκρατία και τον φιλελευθερισμό. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί αναμφίβολα ότι δεν είναι παρά μια φάρσα. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τσιτάτα για να δικαιολογήσει γιατί ακολουθεί εντολές από ανώτερες δυνάμεις. 
 
Είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε πώς το Αζερμπαϊτζάν υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τον φιλελευθερισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλους αυτούς τους άλλους όρους που επαναλαμβάνονται σαν ατελείωτο παραλήρημα. Μάλλον, όλα όσα έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι το αρμενικό αίμα δεν έχει αξία και προσθέτει προσβολή στην αξία περιγράφοντας τον αγωγό διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB ως «αγωγό αξιών».
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.