6 Ιουλίου 2022

«Turkaegean»: Ύπνε που παίρνεις τα (πολιτικά) παιδιά, γιατί πήρες και τούτο(ν);

 
H κυβέρνηση δηλώνει πως πιάστηκε στον ύπνο με το εθνικό στραπάτσο του «TurkAegean» και δεν έχουμε παρά να απαντήσουμε «καληνύχτα σας»...
 
Φιάσκο «Turkaegean»: Κατά πόσο θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να φορτώσει σε έναν και μόνο υπάλληλο, την ανυπαρξία του ως προς την προστασία των εθνικών συμφερόντων μας; Το Μαξίμου για δυόμιση χρόνια τώρα, μας έχει μάθει να δείχνει μονίμως κάποιους άλλους με το δάχτυλο, ενόσω η ίδια ασχημονεί στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας.  
 
Για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, έφταιγε η προηγούμενη κυβέρνηση που την καθιέρωσε και δεν έφταιγε με τη σειρά της και η παρούσα, που έφτασε να την υπερασπίζεται με πάθος. Για την επέλαση του κορονοϊού και των θανάτων, έφταιγαν οι «ανεμβολίαστοι» και οι «τζαμπατζήδες», γιατί ως γνωστόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως πρόκειται για «πανδημία των ανεμβολίαστων». Για την ακρίβεια, φυσικά έφταιγε και συνεχίζει να φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, βεβαίως – βεβαίως. 
 
Και τώρα για το διεθνώς κατοχυρωμένο «μπαϊράκι» του «Turkaegean» φταίει ένας υπάλληλος που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, και όχι ο κοιμώμενος Άδωνις Γεωργιάδης που τον τελευταίο χρόνο μιλάει κυρίως για τις καλές τιμές των αγγουριών στο e – Καταναλωτής και για το πόσες σέλφι του ζητάνε στα super market.  
 
Ο καθένας με τις προτεραιότητες του  
 
Εν τω μεταξύ το τουριστικό «logo» που επιχειρεί να γκριζάρει το Αιγαίο, ήδη από πέρυσι ήταν γνωστό και στο τελευταίο τουριστικό γραφείο, και στον τελευταίο ιστότοπο που φιλοξενούσε τουριστικές διαφημίσεις.  
 
Για όσο ο Άδωνις καμάρωνε που η Pfizer βρίσκει κοψοχρονιά εργαζόμενους στην Ελλάδα, ο Τούρκος δήλωνε ευλογημένος στην τοποθεσία «Turkaegean» και ευτυχής για τους κοιμώμενους πολιτικούς της Ελλάδας.  
 
Για όσους μήνες η ελληνική κυβέρνηση ήταν απασχολημένη με το να συμπεριφέρεται ως πλασιέ του κυρίου Μπουρλά και ως ο καλύτερος μαθητής της ΕΕ στην άσκηση υγειονομικής απολυταρχίας, οι Τούρκοι σταθερά προάσπιζαν τις εθνικές επιδιώξεις τους σε όλα τα επίπεδα. Και κάπως έτσι η μία πολιτική (η ελληνική) γεννούσε πχ. υγειονομικά πρόστιμα ντροπής σε ηλικιωμένους και η άλλη (η τουρκική) γεννούσε διπλωματικά τεχνάσματα επεκτατικής πολιτικής. Ο κάθε ηγέτης έδειξε και συνεχίζει να δείχνει που θέτει τις προτεραιότητες του.
 
Εξωτερική πολιτική «ολιστικής» καταστροφής  
 
Τι άλλο έπραξε η κυβέρνηση ως προς τα εθνικά μας θέματα; Θα λέγαμε ότι έκανε λυκοφιλίες με τους διαχρονικούς εχθρούς, και κατέστησε εχθρούς, όχι μόνο τους ουδέτερους άλλα ακόμα και παραδοσιακούς μας φίλους.  
 
Ο Κ. Μητσοτάκης από πρώην «μακεδονομάχος» έφτασε στο σημείο να καταδικάζει τη Βουλγαρία για την πρόθεση της να ασκήσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ. Πριν λίγες μέρες εισηγούνταν στη Σύνοδο Κορυφής να ενταχθούν άμεσα στην ΕΕ, Αλβανία και Σκόπια, δύο χώρες με τις οποίες έχουμε ανοιχτές διαφορές σε σοβαρά εθνικά ζητήματα.  
 
Κατάφερε να φέρει τις ελληνορωσικές σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο της μεταπολιτευτικής περιόδου. «Εκδικείται» τα ρωσικά οπλικά συστήματα που κατείχε η χώρα μας, αδειάζοντας ένα υποτιθέμενο «απόθεμα» από τα νησιά μας, που δεν έχουν την πολυτέλεια της παραμικρής αποδυνάμωσης. Καλωσόρισε στη Βουλή τον νεοναζισμό που φωλιάζει εντός της ουκρανικής αντίστασης. Κατέστρεψε τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ιράν, για τα «μάτια» της Δύσης. Χαρακτήρισε «τρομοκρατικές οργανώσεις» τα Κουρδικά κινήματα ακολουθώντας τη ρητορική Ερντογάν και ξεπλένοντας τη συστηματική προσπάθεια εξόντωσης του Κουρδικού λαού από τους Τούρκους.  
 
Αυτά, μόνο ενδεικτικά.  
 
Και τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω» για την καθιέρωση του όρου «Τουρκικό Αιγαίο». Και μια ολόκληρη παράταξη, από τον τελευταίο βουλευτή μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προσπαθούν να πείσουν τον λαό πως οι ευθύνες είναι «υπηρεσιακές» και φταίει ένας υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου που έχαφτε μύγες την ώρα που πέρασε το εμπορικό σήμα μπροστά από τα μάτια του.  
 
Εντωμεταξύ ο Μανώλης Κωστίδης του φυλοκυβερνητικού ΣΚΑΪ από τον Νοέμβριο του 2021 ανέμιζε στην κάμερα την εφημερίδα «Ηurriyet» και μιλούσε για το σποτάκι του «Turkaegean». Καταλαβαίνει κανείς πως τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού, είναι μάλλον δύσκολο να έχει ξαναϋπάρξει.
 
Ύπνος βαθύς απλώνεται…
 
Κάπως έτσι έχουμε επανάληψη του εθνοαποδομητικού «έργου» της υποτιθέμενης «Βόρειας Μακεδονίας», με μονομερή ανάδειξη ενός γεωγραφικού προσδιορισμού που μέσα από ένα καλωσόρισμα της διεθνούς κοινής γνώμης, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο των παράλογων και παράνομων διεκδικήσεων.  
 
Μετά την «Βόρεια Μακεδονία», την «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη, το διεθνές φιγουράρισμα της «Βόρειας Κύπρου» τώρα έχουμε και το «Τουρκοαιγαίο» ως ένα νέο αγκάθι για να κεντρίζει τα πλευρά της εθνικής μας ανεξαρτησίας.  
 
Ύπνος βαθύς έπιασε την πολιτική εμπροσθοφυλακή της χώρας. Κοιμόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, κοιμόταν και το υπουργείο Τουρισμού, κοιμόταν και ο πρωθυπουργός, κοιμόντουσαν και οι Ευρωβουλευτές μας. Γενικώς… καληνύχτα μας και όνειρα γλυκά. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.