27 Ιουλίου 2022

Πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες και πρωτίστως οι ακρίτες μας;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
 
Για ασύμμετρες απειλές έκανα λόγο σε πρόσφατο άρθρο μου, όπου μεταξύ άλλων, έλεγα:
«…Μήπως η κυβέρνηση και οι Υπηρεσίες της ΕΥΠ γνωρίζουν πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν πιθανότατα να χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδος νέες υβριδικού τύπου επιχειρήσεις; Μήπως υπάρχουν πληροφορίες παρουσίας Τούρκων πρακτόρων (ΜΙΤ) στην Αθήνα και τον Πειραιά καθώς και ανώτατων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, που ενδεχομένως μεθοδεύουν μαζί με Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς εκτροπή της νομιμότητας στην Ελλάδα; 
 
Μήπως λοιπόν, η παραπάνω κυβερνητική απόφαση (οπλισμένων στρατιωτικών σε ρόλο αστυνομικών) – πρωτίστως – αφορά την διασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας, προκειμένου να μην επιτραπεί να βρεθούμε σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω ασύμμετρων τουρκικών απειλών;…»!
 
Έτσι διαπιστώνουμε ξαφνικά να καίγεται όλη η Ελλάδα από μεγάλες πυρκαγιές! Που αρκετές από αυτές είναι μυστήριες, είναι ύποπτες, είναι ανεξιχνίαστες! 
Φταίει μόνο κάποιος απερίσκεπτος πολίτης που έριξε ένα αναμμένο τσιγάρο; Φταίει ένας ηλικιωμένος που καθάριζε τα χόρτα στο εξοχικό του;
Φταίει ο “στρατηγός άνεμος” που φυσούσε; Φταίει η πολυδιαφημισμένη κλιματική αλλαγή του Έλληνα Πρωθυπουργού;  
 
Όμως οι φωτιές σε Έβρο και Μυτιλήνη, προσπερνούν το όποιο κυβερνητικό αφήγημα, που κατά σύμπτωση εξυπηρετούν τα επιθετικά σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν κατά της Ελλάδος! 
 
Με την “αμέριστη συνδρομή” μιας βλακώδους κυβέρνησης, η οποία φρόντισε στα τέλη του Δεκεμβρίου 2021 με αποφάσεις της (ΦΕΚ Β΄ 6191/23 ΔΕΚ. ΄21), του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά (του πρώην διεθνιστή “Ποταμίσιου”) να πάψει να είναι ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) και οι αρμοδιότητες Εθνικών Δρυμών μεταβιβάστηκαν στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)! 
 
Μεταξύ αυτών των Εθνικών Δρυμών και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, που έγινε παρανάλωμα του πυρός!  
 
Οι άλλοι είναι:
Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας
Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής
Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης
Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων
Εθνικό Δρυμό Ολύμπου!
 
Όμως δεν δικαιολογείται αυτή η κυβέρνηση, όσο ανίκανη και να είναι, όσο εμμονική και να είναι περί της κλιματικής αλλαγής και να μην αντιλαμβάνεται πως πρέπει να διαχειριστεί το πλήθος πληροφοριών – που πιθανώς έχει – από τις ελληνικές υπηρεσίες!
 
Αφού πολύ καλά γνωρίζει, ότι η τουρκική ακραία επιθετική ρητορική της “γαλάζιας πατρίδας” είχε ως βάση της, το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου “Στρατηγικό Βάθος”, στο οποίο συνοψιζόταν η τουρκική εξωτερική πολιτική και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος, σε χρονικό ορίζοντα 20ετίας!  
 
Μια κυβέρνηση που επιτρέπει – και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε – στον Αχμέτ Νταβούτογλου (πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας, πρώην ΥΠΕΞ, Πρόεδρο του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, Τούρκο-Εβραίο Ντονμέ) να επισκέπτεται την Ελλάδα επισήμως, αλλά και ανεπισήμως!  
 
Όπως πριν λίγες ημέρες, επισκέφτηκε την Ξάνθη, την “περιοχή των απογόνων του Πορθητή”, όπως είπε και αποκάλεσε Τούρκους τους Έλληνες Μουσουλμάνους το θρήσκευμα που ζουν εκεί! 
 
Αλλά οι πληροφορίες μας λέγουν, ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκέπτεται τακτικά τα Δωδεκάνησα και κυρίως την Κω! Δείχνοντας να την αγαπάει ιδιαίτερα, αφού απολαμβάνει τον “καφέ γλυκύ βραστό” στην χόβολη, σε μικρά καφενεδάκια, δίπλα σε οθωμανικά τεμένη, οθωμανικά λουτρά, κάτω από σκιερά πλατάνια, πλαισιωμένος πάντοτε από κουστωδία, φανατικών τουρκόφρονων χαριτζήδων Οθωμανών, που ενδεχομένως να είναι και πράκτορες!
 
Πράκτορες, που συλλαμβάνονται στα Δωδεκάνησα επί τω έργω! Πράκτορες που αλωνίζουν ανενόχλητοι την Χίο και την Μυτιλήνη! 
Πράκτορες, που συλλαμβάνονται για τη στρατολόγηση ατόμων των θαλασσίων δρομολογίων Κως – Καστελόριζου! Θαλάσσιας περιοχής, ιδιαίτερα στοχοποιημένης από την Τουρκία και την ΜΙΤ!  
Της Μυστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας, που στρατολογεί Γερμανούς, Ολλανδούς και άλλες φιλότουρκες ράτσες, που διαβιούν μόνιμα στα Δωδεκάνησα, και κάποιοι εξ αυτών “έχουν πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη”! 
 
Αν τώρα συμπεριλάβουμε σε αυτούς και όσους “έχει φορτώσει” στα νησιά μας (Αλβανούς, Πακιστανούς, Γεωργιανούς, Άραβες και “λοιπές φυλές του Ισραήλ”) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αντιλαμβάνεστε όλοι, το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται στα νησιά μας!  
 
Έτσι διερωτώμεθα, αν έχει γνώση η ελληνική κυβέρνηση όλες αυτές τις ασύμμετρες απειλές και αν τις γνωρίζει, τι κάνει για να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά; Γνωρίζει τις κινήσεις Αχμέτ Νταβούτογλου σε Ξάνθη, Κω, Ρόδο και αλλού;  
 
Κάλεσε ο Πρωθυπουργός το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας, για να συζητήσουν τα της παρουσίας του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στη σύναξη που έγινε στην Ξάνθη με την “προεδρία” Νταβούτογλου;  
Τον κάλεσαν για να τον “εξομολογήσουν”; 
 
Ή όλα σε αυτήν την κυβέρνηση φαίνονται φυσιολογικά και για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή, που έχει πρωτίστως επηρεάσει τα κυβερνητικά μυαλά;Τελικά πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες και πρωτίστως οι ακρίτες μας;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.