6 Ιουλίου 2022

Εξαίρεση των σκαφών αναψυχής και των εταιρικών αεροσκαφών από το σχέδιο της ΕΕ για την τιμολόγηση του διοξειδίου του άνθρακα (βλ. Απάτη της "κλιματικής αλλαγής")

14 Ιανουαρίου 2022, Tyler Durden Διάβαστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Αν υπάρχει κάποιος που ακόμα μπερδεύεται γιατί η Environmental, social, and corporate governance (ESG) (Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση)) και ολόκληρο το "πράσινο" κίνημα είναι ένα τεράστιο, καζάνι που βράζει από Ψέματα, Υποκρισία και Απάτη, διαβάστε παρακάτω. 
 
Το περασμένο καλοκαίρι, αναφέραμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -αυτή η δολοφονία των γραφειοκρατών καριέρας- πρότεινε την εξαίρεση των ιδιωτικών τζετ, της μίας πιο ρυπογόνου μορφής μεταφοράς, από τον σχεδιαζόμενο φόρο καυσίμων αεροσκαφών της ΕΕ. Ένα σχέδιο ανέφερε ότι ο φόρος θα εφαρμοστεί σταδιακά για τις επιβατικές πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταφέρουν φορτίο. Τα ιδιωτικά αεροσκάφη θα απολαμβάνουν απαλλαγής μέσω της ταξινόμησης της "επιχειρηματικής αεροπορίας" ως της χρήσης αεροσκαφών από επιχειρήσεις για τη μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων ως "βοήθημα για την άσκηση της επιχείρησής τους", εφόσον γενικά θεωρείται ότι δεν προορίζονται για δημόσια μίσθωση. Το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο: παρέχεται περαιτέρω απαλλαγή για τις πτήσεις "αναψυχής", κατά τις οποίες ένα αεροσκάφος χρησιμοποιείται για "προσωπικούς ή ψυχαγωγικούς" σκοπούς που δεν συνδέονται με επιχειρηματική ή επαγγελματική χρήση. 
 
Αυτό είναι περίεργο, διότι πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι οι εκπομπές CO2 από τα ιδιωτικά αεροσκάφη στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 31% μεταξύ 2005 και 2019, με τις πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς να αυξάνονται αισθητά κατά τις περιόδους των καλοκαιρινών διακοπών. Έτσι, αν η Ευρώπη ενδιαφερόταν πραγματικά για τον περιορισμό των εκπομπών CO2, φαινομενικά θα κυνηγούσε μερικούς από τους μεγαλύτερους ενόχους... αλλά όχι. 
 
Φυσικά, δεδομένου ότι είναι κυρίως οι δισεκατομμυριούχοι και οι υπερπλούσιοι που πετούν ιδιωτικά, και αυτοί οι ίδιοι οι δισεκατομμυριούχοι και οι υπερπλούσιοι τείνουν να εξαιρούνται από τους κανονισμούς (οι οποίοι συνήθως γράφονται από πολιτικούς που οι υπερπλούσιοι έχουν προηγουμένως δωροδοκήσει ή εξαγοράσει) που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες, αυτό δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. 
 
Γι' αυτό και αμφιβάλλουμε ότι η τελευταία είδηση που δείχνει πόσο διάχυτη είναι η "πράσινη" υποκρισία, θα αποτελέσει επίσης έκπληξη. 
 
 
Οι αυθαίρετες εξαιρέσεις υπονομεύουν την ακεραιότητα της ναυτιλιακής νομοθεσίας ("Arbitrary exemptions undermine integrity of shipping laws"), περισσότερα από τα μισά πλοία της Ευρώπης θα εξαιρεθούν από το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τιμολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα. Μεταξύ αυτών: τα ιδιαίτερα ρυπογόνα αν και εξαιρετικά επιθυμητά - για το σύνολο του Μόντε Κάρλο - σκάφη αναψυχής. 
 
Σύμφωνα με την έκθεση, τον Ιούλιο του 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα σύνολο προτάσεων για την απαλλαγή του ναυτιλιακού τομέα από τον άνθρακα. Ωστόσο, αυτό που σιωπηλά δεν αναφέρεται, είναι ότι το προτεινόμενο σύστημα τιμολόγησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (ETS) και το πρότυπο καυσίμων χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (FuelEU Maritime) θα ισχύουν μόνο για πλοία άνω των 5.000 GT και θα αποκλείουν ορισμένους τύπους πλοίων, όπως τα υπεράκτια σκάφη, τα αλιευτικά σκάφη και.... τα γιοτ. 
 
Φαίνεται ότι ένα κατώτατο όριο μεγέθους εφαρμόστηκε εκ των υστέρων, ακριβώς για να επιτραπεί στα σκάφη αναψυχής να συγκαταλέγονται μεταξύ των σκαφών που εξαιρούνται από τον κανονισμό. Το πρόβλημα είναι ότι, θέτοντας το όριο τόσο ψηλά, τα πλοία που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 20% των ναυτιλιακών εκπομπών της ΕΕ - θα εξαιρεθούν, διπλάσια από αυτά που η Επιτροπή αρχικά ισχυρίστηκε ότι θα κάλυπτε η εξαίρεση. 
 
Ή, όπως το θέτει η T&E, "οι προτάσεις της ΕΕ για τη ναυτιλία εξαιρούν τόση ρύπανση όση οι συνολικές ετήσιες εκπομπές CO2 της Δανίας".!!!! 
 
Αλλά... αλλά... η εξόρυξη bitcoin είναι τόσο, τόσο βρώμικη και πρέπει να σταματήσει αμέσως! 
Και πάλι, αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να μπορούν οι ηλικιωμένοι ολιγάρχες της Ευρώπης να καλούν τις 20χρονες Ρωσίδες ερωμένες τους στα γιοτ τους που αγκυροβολούν δίπλα στο Μόντε Κάρλο. 
 
Στην έκθεση, η T&E γράφει ότι ανέλυσε τις τρέχουσες προτάσεις και διαπίστωσε ότι πάρα πολλά πλοία που εκπέμπουν μεγάλες εκπομπές θα μπορούσαν να απαλλαγούν από το αγκίστρι. Η T&E αντιθέτως "συνιστά ένα σύστημα που βασίζεται σε ένα κατώτατο όριο εκπομπών και όχι στο μέγεθος. Αυτό θα κάλυπτε περισσότερες εκπομπές χωρίς να προσθέτει διοικητικό βάρος στη βιομηχανία". 
 
Φυσικά, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, διότι ένα τέτοιο σύστημα δεν θα εξαιρούσε πλέον τα σκάφη αναψυχής. Και δεδομένου ότι το βασικό δόγμα ολόκληρης της φάρσας των Πράσινων/ESG είναι να δημιουργηθούν δύο σύνολα κανόνων: ένας για το 0,001% και ένας άλλος για όλους τους άλλους, οι απλοί πολίτες θα πρέπει να το αποδεχτούν... και αν τολμήσουν να βγάλουν τις μάσκες τους όταν διαμαρτύρονται, θα τους στείλουν κατευθείαν στα αυστραλιανά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ...έεε συγγνώμη στη 5στερη δομή καραντίνας.
************ 
 
Δικτυογραφία
Yachts To Be Exempt From EU's Carbon Pricing Plan | ZeroHedge
https://www.zerohedge.com/markets/yachts-be-exempt-eus-carbon-pricing-plan




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.