21 Ιουνίου 2022

Επιτέλους κάποιες Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες άρχισαν να διαβλέπουν το πρόβλημα με τους τρανς αθλητές και λαμβάνουν αξιοπρεπείς αποφάσεις για να μην διακωμωδείται ο αθλητισμός!!!

Η διεμφυλική κολυμβήτρια Λία Tόμας μιλά στον προπονητή της μετά τη νίκη στα 500 μέτρα ελεύθερο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με το Χάρβαρντ τον Ιανουάριο. 22, 2022, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.
via Associated Press
 
Γράφει ο
 
Το διοικητικό όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας κολύμβησης απαγόρευσε ουσιαστικά στις τρανς γυναίκες να συμμετέχουν σε αγώνες γυναικών, από τη Δευτέρα (20/6).
 
Τα μέλη της FINA υιοθέτησαν ευρέως μια νέα «πολιτική ένταξης φύλου» την Κυριακή που επιτρέπει μόνο σε κολυμβήτριες που έχουν αλλάξει φύλο πριν από την ηλικία των 12 ετών να αγωνίζονται σε αγώνες γυναικών. Η ομοσπονδία πρότεινε επίσης μια «κατηγορία ανοιχτού διαγωνισμού».
 
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της FINA, Χουσεϊν αλ Μουσαλάμ, δήλωσε στο Associated Press: ”Αυτό δεν σημαίνει πως ενθαρρύνουμε να αλλάξουν φύλο πριν από τα 12 τους έτη. Οι επιστήμονες λένε πως όποιο άτομο αλλάζει φύλο μετά την έναρξη της εφηβείας έχει ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι των άλλων”. 
 
Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τρανς γυναίκες που να διαγωνίζονται σε ελίτ επίπεδα κολύμβησης. 
 
Η Παγκόσμια Επαγγελματική Ένωση για την Υγεία των Τρανς εξάλλου πρόσφατα μείωσε την προτεινόμενη ελάχιστη ηλικία για την έναρξη θεραπείας με ορμόνη μετάβασης του φύλου στα 14 έτη και ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στα 15 ή τα 17 έτη. 
 
Η νέα πολιτική της FINA πρότεινε επίσης μια νέα κατηγορία «ανοικτού διαγωνισμού». Ο οργανισμός είπε ότι δημιουργεί «μια νέα ομάδα εργασίας που θα αφιερώσει τους επόμενους έξι μήνες εξετάζοντας τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη δημιουργία αυτής της νέας κατηγορίας».
 
«Κανείς δεν ξέρει πώς αυτή θα λειτουργήσει. Και πρέπει να συμπεριλάβουμε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των τρανσέξουαλ αθλητριών», είπε ο Τζέιμς Πιρς. «Έτσι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ακόμα. Η ανοιχτή κατηγορία είναι κάτι που θα αρχίσει να συζητείται από αύριο». 
 
Τα μέλη της Ομοσπονδίας ψήφισαν 71,5% υπέρ στο έκτακτο γενικό συνέδριο του οργανισμού αφού πρώτα άκουσαν τις εισηγήσεις από τρεις ομάδες ειδικών —μια ομάδα αθλητών, μια ομάδα επιστημόνων και ιατρών και μια ομάδα νομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων— που συνεργάζονταν για να διαμορφώσουν την πολιτική μετά από συστάσεις που είχαν δοθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο. 
 
Η ΔΟΕ προέτρεψε να μετατοπιστεί η εστίαση από τα μεμονωμένα επίπεδα τεστοστερόνης και να ζητηθούν στοιχεία που να αποδεικνύουν πότε υπάρχει πραγματικά πλεονέκτημα απόδοσης. 
 
Η «βαθιά μεροληπτική, επιβλαβής, αντιεπιστημονική» νέα πολιτική της FINA «δεν είναι σύμφωνη με το πλαίσιο (της ΔΟΕ) για δικαιοσύνη, ενσωμάτωση και μη διάκριση με βάση την ταυτότητα φύλου και τις παραλλαγές φύλου», δήλωσε η Aνι Λίμπερμαν του Athlete Ally, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υποστηρίζει τους ΛΟΑΤΚΙ αθλητές, ανέφερε σε δήλωση του. 
 
«Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη γυναικεία κατηγορία, όπως ορίζονται στην πολιτική (θα) αστυνομεύουν τα σώματα όλων των γυναικών και δεν θα είναι υλοποιήσιμα χωρίς σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οποιασδήποτε αθλήτριας θέλει να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών», πρόσθεσε η Λίμπερμαν.
 
Η FINA είπε ότι αναγνωρίζει «ότι ορισμένα άτομα και ομάδες μπορεί να αισθάνονται άβολα με τη χρήση ιατρικής και επιστημονικής ορολογίας που σχετίζεται με το φύλο και τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με το φύλο (αλλά) απαιτείται κάποια χρήση ευαίσθητης ορολογίας για να είμαστε ακριβείς σχετικά με τα χαρακτηριστικά του φύλου που δικαιολογούν ξεχωριστές κατηγορίες ανταγωνισμού». 
 
Τον Μάρτιο, η Λία Tόμας έγραψε ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες ως η πρώτη διεμφυλική γυναίκα που κέρδισε το κολλεγιακό πρωτάθλημα κολύμβησης NCAA, στα 500 μέτρα ελεύθερο. 
 
Η Τόμας είπε τον περασμένο μήνα στο «Good Morning America» του ABC ότι στόχευε να γίνει Ολυμπιακή κολυμβήτρια. Αμφισβήτησε επίσης όσους λένε ότι έχει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, λέγοντας ότι «οι τρανς γυναίκες δεν αποτελούν απειλή για τον γυναικείο Αθλητισμό». 
 
Ο Δρ Aλιρεζά Χαμιντιάν Τζαχρόμι, συνδιευθυντής του Κέντρου Χειρουργικής Επιβεβαίωσης Φύλου στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Temple στη Φιλαδέλφεια, είπε ότι τα 12 έτη είναι μια αυθαίρετη ηλικία. 
 
«Από πού προέκυψε αυτή η ηλικία ως όριο;» αναρωτήθηκε. «Είναι μια συγκεκριμένη ηλικία που όλοι υποτίθεται ότι έχουν περάσει ήδη στην εφηβεία; γιατί μπορεί να μην είναι έτσι ακριβώς».
 
Η ηλικία της εφηβείας ποικίλλει, πρόσθεσε. 
 
Ο Χαμιντιάν Τζαχρόμι είπε ότι η μετάβαση περιλαμβάνει τρία στάδια: κοινωνικό, ιατρικό που περιλαμβάνει ορμόνες και χειρουργικό. «Ποιο από αυτά τα τρία εννοούν; Θα πρέπει η ασθενής να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μέχρι εκείνη τη στιγμή, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο», είπε. 
 
Άλλα αθλήματα επίσης εξετάζουν τους κανόνες τους σχετικά με τους τρανς αθλητές. 
Την Πέμπτη, το διοικητικό όργανο της ποδηλασίας ενημέρωσε τους κανόνες επιλεξιμότητας για τρανς αθλητές με αυστηρότερα όρια που θα αναγκάσουν τους αναβάτες να περιμένουν περισσότερο προτού μπορέσουν να αγωνιστούν. 
 
Η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) αύξησε τη μεταβατική περίοδο για τη χαμηλή τεστοστερόνη σε δύο χρόνια και μείωσε το μέγιστο αποδεκτό επίπεδο τεστοστερόνης. Η προηγούμενη μεταβατική περίοδος ήταν 12 μήνες, αλλά η UCI είπε ότι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι «οι αναμενόμενες προσαρμογές στη μυϊκή μάζα και τη μυϊκή δύναμη» μεταξύ αθλητριών που έχουν κάνει μετάβαση από άνδρα σε γυναίκα χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια. 
 

ΣΧΟΛΙΟ

Η ανωμαλία αργά ή γρήγορα θα πλήξει τις ίδιες τις γυναίκες που την υποστηρίζουν....
Στην ζωή αυτή τους κανόνες ζωής και τους νόμους της φύσης και του σύμπαντος τους ορίζει ο Θεός κι ότι έρχεται σε σύγκρουση μαζί τους αργά ή γρήγορα οδηγείται σε εξευτελισμό....

Προσωπικά πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσουν οι διεστραμμένοι πλήρως στον αθλητισμό και οι γυναίκες αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα θα βλέπουν άντρες που παριστάνουν τις "γυναίκες" να θριαμβεύουν σε βάρος τους....

Εξάλλου όταν λένε "ισότητα" οι φεμινίστριες αυτό δεν εννοούν; Την εξαφάνιση των διαφορετικών διακριτών ρόλων ανδρών και γυναικών;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.