5 Μαρτίου 2022

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

ΑΚ8/2022 28.2.2022
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. 
 
Οι Αδούλωτοι Κερυνειώτες, θύματα και εμείς, εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής της γείτονος Τουρκίας, το 1974, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ έντονα τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο Λαό της Ουκρανίας, συμπάσχοντας μαζί του, θυμούμενοι το δικό μας δράμα την 20η Ιουλίου του 1974. Καλούμε τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο και να επιμείνει στη Διπλωματία μέσα από την οποία είμαστε βέβαιοι ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.  
 
Παράλληλα όμως, ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ των Δυτικών να σχίζουν τα ιμάτιά τους κατά της Ρωσίας, επικαλούμενοι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, τον ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΗΕ, την ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, τα ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΡΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ. Θυμήθηκαν και ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Ουκρανικού Λαού, ενώ στην περίπτωση της Κυπριακής τραγωδίας παίζουν την «πάπια». Οργιζόμαστε διότι αποδεικνύουν σήμερα με τη στάση τους στο Ουκρανικό ότι, συνειδητά, σκόπιμα και συμφεροντολογικά μέχρι τώρα, δεν στάθηκαν και δεν στέκονται στο πλευρό του Κυπριακού Λαού και να υποστηρίξουν τα Δίκαιά μας.  
 
Για εμάς αυτή η στάση αποτελεί καθαρή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΠΡΟΚΛΗΣΗ όταν μάλιστα στην περίπτωση τη δική μας, το δικό μας δράμα, η δική μας αντίστοιχη τραγωδία εκκολάφθηκε, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε σε μια περίοδο 18 χρόνων,(1956-1974), από τις ίδιες ΔΥΤΙΚΕΣ χώρες οι οποίες σήμερα ωρύονται κατά της Ρωσίας. Όλοι αυτοί, υλοποιώντας τους σχεδιασμούς τους τον Ιούλιο του 1974, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως την ΤΟΥΡΚΙΑ, χώρα του ΝΑΤΟ, με Δυτικά όπλα, τανκς, αεροπλάνα και άλλο εξοπλισμό, ούτε το Διεθνές Δίκαιο σεβάστηκαν, ούτε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Λαού της. Στάθηκαν απαθείς θεατές στην στρατιωτική κατάληψη 37% τους εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στάθηκαν απαθείς στο Εθνικό, γενοκτονικό μας ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα εδάφη μας. Όχι μόνο στάθηκαν απαθείς θεατές στα κατά συρροή Τουρκικά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σε βάρος μας αλλά τα δικαιολόγησαν και τα δικαιολογούν ποικιλοτρόπως. Στάθηκαν απαθείς θεατές στον παράνομο εγκληματικό εποικισμό των κατεχομένων εδαφών μας, αρχικά με Τούρκους και στη συνέχεια με Ευρωπαίους εποίκους και μας ωθούν να νομιμοποιήσουμε την εδώ παρουσία τους. 
 
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΠΡΟΚΛΗΣΗ αποτελεί η σημερινή συμπεριφορά τους συγκρινόμενη με τη σταση τους στο Κυπριακό από το 1974 μέχρι σήμερα, για δύο λόγους:
  • Μέχρι σήμερα δεν καταδίκασαν την Τουρκία ως εισβολέα και κατακτητή, ούτε ως βιαστή: του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της βάναυσης παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας. Αρνούνται κάθε ιδέα για κυρώσεις κατά της Τουρκίας και δυσκολεύονται οι άνθρωποι να βρουν κάτι, το οποίο να επιβληθεί στην Τουρκία, ενώ εν μια νυκτί ξεφούρνισαν σωρεία κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 
  • Πρόσθετα στην περίπτωση της Κύπρου, με «Διπλωματικά» τάχα, «μέσα» στρώνουν το χαλί της νομιμοποίησης και αναγνώρισης των Τουρκικών αποσχιστικών ενεργειών στην Κύπρο σε ξεχωριστό Κράτος, εξυπηρετώντας την Τουρκία και τα δικά τους συμφέροντα. Με «Διπλωματικά Μέσα», δολιότητες και εκβιασμούς μας πιέζουν να αποδεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε πρώτοι εμείς τα κατά συρροή εγκλήματα που έγιναν σε βάρος μας ώστε όλοι αυτοί οι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ να πάρουν το άλλοθι να πανηγυρίσουν για ακόμη μια έκφανση της «Δημοκρατικότητας τους» και αυτοανακήρυξης τους σε προστάτες της Δημοκρατίας, των Δημοκρατικών αρχών, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ελευθερίας των Λαών.
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ στο αποκορύφωμά της. 
 
Καλούμε τους Δυτικούς αυτούς Ηγέτες να τιμήσουν πρώτα αυτοί στο χώρο τους, τις αρχές και αξίες τις οποίες ξαφνικά θυμήθηκαν, για να δικαιούνται να ζητούν και από άλλους να τις τιμούν. Τους καλούμε να τηρήσουν την ίδια στάση που τηρούν στην Ουκρανική κρίση και στην περίπτωση του Κυπριακού. Να επιβάλουν τις ίδιες κυρώσεις και να πάρουν τα ίδια μέτρα και κατά της Τουρκίας, απαιτώντας από αυτή να αποσύρει τον στρατό κατοχής από την Κύπρο και όλους τους έποικους, ώστε να ελευθερωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και εδαφική της ακεραιότητα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για την αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας.
 
Καλούμε τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμβάλλοντας και αυτή στο άνοιγμα του δρόμου για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, μέσω της Διπλωματίας.
 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:
 
Καλούμε τους Ηγέτες της Διεθνούς Κοινότητας να θέσουν τέρμα στις φιλοδοξίες διαχωρισμού της Ανθρωπότητας σε στρατόπεδα επιρροής και ηγεμόνευσης και να εργασθούν για την εδραίωση της ειρήνης, της υγιούς ανάπτυξης και ευημερίας των Λαών σε συνθήκες ελευθερίας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Ενόσω δεν ακολουθείται αυτή η επιλογή ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ για τα κακά που μαστίζουν την Ανθρωπότητα και κανένας δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να δακτυλοδείχνει τον άλλο ως ένοχο. 
 
Καλούμε τους Λαούς της Οικουμένης, μικρούς και μεγάλους, να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση επιμένοντας σε αυτή την ειρηνική πορεία, αναδεικνύοντας ο καθένα στη χώρα του, Κυβέρνηση αυτής της κουλτούρας και όλες οι τέτοιες Κυβερνήσεις, μέσα από τα συλλογικά Διεθνή Σώματα που ήδη υπάρχουν να προωθήσουν, μέσω διαλόγου, την πολιτική συνύπαρξης των Κρατών.  
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια. 
 
ΑΚ10/2022 3.3.2022 
 
ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
 
Κους. Νίκο Αναστασιάδη Μαρίνο Σιζόπουλο
Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρόεδρο ΕΔΕΚ
Αβέρωφ Νεοφύτου Χαράλαμπο Θεοπέμπτου
Πρόεδρο ΔΗΣΥ Πρόεδρο Οικολόγων
Στέφανο Στεφάνου Χρίστο Χρίστου
Γενικό Γραμματέα ΑΚΕΛ Πρόεδρο ΕΛΑΜ
Νικόλα Παπαδόπουλο
Πρόεδρο ΔΗΚΟ 
 
Αξιότιμοι κύριοι, 
 
Με την ευκαιρία της σημερινής σύσκεψης Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων, υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και την αντίδραση της Δύσης κατά της Ρωσίας, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τα ακόλουθα, τα οποία σας ζητούμε να λάβετε υπόψη στη σύσκεψη:
  • Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μας βρίσκει αυστηρά αντίθετους, την καταγγέλλουμε και ζητούμε τερματισμό της και επιστροφή στη Διπλωματία για επίλυση των διαφορών
  • Μας εξόργισε η στάση και αντίδραση στη Ρωσική στρατιωτική εισβολή, των Ευρωπαίων και των άλλων Δυτικών «συμμάχων», αυτής της εποχής, της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι:   
Σε ότι αφορά την Κύπρο και το Λαό μας, ιδιαίτερα εμάς των προσφύγων και εκτοπισμένων, που είμαστε τα θύματα της Τουρκικής εισβολής, η Ευρωπαϊκή και γενικά η στάση των Δυτικών «συμμάχων», ανέδειξε την υποκρισία τους έναντι μας και συνιστά για εμάς, σοβαρότατη πρόκληση.
  • Αποτελεί πρόκληση να μιλούν για την ανάγκη σεβασμού της ανεξαρτησίας και κυριαρχία της Ουκρανίας ενώ ζητούν από εμάς να νομιμοποιήσουμε τον ακρωτηριασμό της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εκχωρήσουμε κυριαρχικά της Δικαιώματα σε παράνομο Τουρκικό Κράτος επί του Κυπριακού εδάφους.  
  • Αποτελεί πρόκληση να επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ για την Ουκρανία ενώ από εμάς ζητούν να δεχθούμε εκπτώσεις από το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ για να βολέψουμε τον Τούρκο εισβολέα και τις επιδιώξεις του στην Κύπρο.
  • Η όλη στάση και ενέργειες στις οποίες προβαίνουν εναντίον της Ρωσίας, επιβεβαιώνουν πως όλα όσα δεν κάμνουν κατ΄αναλογία για την Κύπρο, δεν τα κάνουν, σκόπιμα και σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο το οποίο στηρίζουν στην περίπτωση της Ουκρανίας.  
  • Η όλη στάση της Ευρώπης και των άλλων Δυτικών «συμμάχων» μας, στην Ουκρανική κρίση, ανέδειξε συγκριτικά, την εξευτελιστική για την Κυπριακή Δημοκρατία και το Λαό μας χρεωκοπημένη πολιτική διαχείριση του Κυπριακού την οποία ασκούν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις μας από το 1990 και μετά, καθ΄ υπόδειξη αυτών των Δυτικών «συμμάχων» μας, η οποία συνιστά δουλική εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων, παραμερίζοντας τα δικά μας Δίκαια και Δικαιώματα. 
Υπάρχουν ουσιαστικά διδάγματα από τις Διπλωματικές ενέργειες που έγιναν ως διαχείριση της Ουκρανικής κρίσης και αντιμετώπισης των συνεπειών της, τα οποία πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά. Αυτό επιβάλλεται να γίνει ιδιαίτερα όταν αυτές οι ενέργειες έγιναν υπό την καθοδήγηση των Ευρωπαίων και άλλων Δυτικών «συμμάχων» μας και μάλιστα όταν είναι εντελώς αντίθετες με τη διαχείριση που οι ίδιοι «σύμμαχοι» επέβαλαν και συντηρούν για το Κυπριακό:
  • Οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι Δυτικοί «σύμμαχοι» μας που υποστηρίζουν την Ουκρανία περιορίζονται αυστηρά στην ουσία του Ουκρανικού που είναι η εισβολή και ζητούν τερματισμό της και απομάκρυνση του Ρωσικού στρατού. Στάση εντελώς αντίθετη με αυτήν που συστήνουν και ακολουθούν στο Κυπριακό. 
  • Καταγγέλλουν καθημερινά τη Ρωσία ως εισβολέα και εγκληματία πολέμου σε όλα τα Διεθνή Βήματα. Κάτι το οποίο σε ότι αφορά το Κυπριακό αποτρέπουν να γίνει. 
  • Προσέφυγαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αίτημα την ουσία της κρίσης. Εμάς μας έχουν απομακρύνει από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από το 1990 και όσες φορές πάμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας μας κρατούν ομήρους της Βρετανό Τουρκικής συνωμοσίας διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων. 
  • Ετοίμασαν εν μια νυκτί καταλόγους κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενώ για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την εισβολή και κατοχή μέρους της Κύπρου, μας κοροϊδεύουν. Μάλιστα με έκτακτες συνόδους και συνοπτικές διαδικασίες ενέκριναν όλα τα μέτρα κυρώσεων και χωρίς ντροπή ζήτησαν και τη δική μας έγκριση, η οποία τους δόθηκε απλόχερα.  
  • Υποκινώντας τον Ουκρανό Πρόεδρο ενεργοποίησαν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ρωσίας για εγκλήματα πολέμου, κάτι το οποίο απαγορεύουν να κάνουμε εμείς.
Με αφορμή λοιπόν την Ουκρανική κρίση και την όλη στάση των Ευρωπαίων και άλλων Δυτικών «συμμάχων» μας, επιβάλλεται πλέον άμεσα και χωρίς άλλα προσχήματα και δικαιολογίες,   
  • να αναθεωρηθεί η όλη πολιτική μας στο Κυπριακό και το θέμα να επανατοποθετηθεί στην ουσία του, 
  • να απαγκιστρωθούμε από την εκτός του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ πορεία, για συμβιβασμό με την κατοχή, τις δικοινοτικές συνομιλίες, τα ΜΟΕ και τη λύση ΔΔΟ.   
  • να διεκδικηθεί η απελευθέρωση της Κύπρου με την πλήρη αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάστηκε στην Κύπρο το 1974 και στα 48 χρόνια που πέρασαν από τότε. Ουσία του Κυπριακού δεν είναι ούτε η περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού, ούτε ο περιορισμός του κατεχόμενου εδάφους. Ουσία του Κυπριακού είναι η κατοχή 37% εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η παρουσία Τουρκικού κατοχικού στρατού στην Κύπρο και εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι και Ευρωπαίοι έποικοι οι οποίοι ευρίσκονται παράνομα στην Κύπρο και η επιβαλλόμενη ανάγκη όλοι αυτοί να φύγουν από την Κύπρο χωρίς όρους και περιορισμούς.   
  • να αποκατασταθεί η εξουσία και άσκηση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων, Ελλήνων, Αρμενίων, Μαρωνιτών, Μουσουλμάνων και Λατίνων στις πατρογονικές τους εστίες. Έτσι θα αποκατασταθεί και ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου όπως είχε φυσιολογικά εξελιχθεί μέχρι το 1974.  
  • Να ακολουθήσει με δημοκρατικές διαδικασίες και διάλογο με την Κοινωνία των πολιτών η αναθεώρηση του αντιδημοκρατικού δοτού Ζυριχικού Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε καθαρά δημοκρατική βάση η οποία θα κατοχυρώνει πλήρως την ισοτιμία των πολιτών έναντι του νόμου και το σεβασμό των Ανθρωπίνων, Θρησκευτικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων όλων των νόμιμων πολιτών ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία.
Εν μέσω των ιστορικών αλλαγών που βιώνουμε, αποτελεί και δική μας ιστορική ευθύνη οι οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν να βρουν το δικό μας Πρόβλημα , το Κυπριακό, σωστά διατυπωμένο στην ουσία του και σε μια νέα πορεία την οποία επιβάλλουν οι στιγμές που βιώνουμε και το μέλλον που προοιωνίζεται. 
 
Είμαστε στη διάθεσή σας και ζητούμε συνάντηση με τον καθένα από εσάς να αναλύσουμε και συζητήσουμε την πρότασή μας. 
 
Με εκτίμηση 
 
Για το Σωματείο 
 
Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Πρόεδρος.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.