30 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: η μεγάλη χειραγώγηση

Ο πρόεδρος Πούτιν εκτίθεται. Συγκέντρωσε 80.000 ανθρώπους σε ένα στάδιο για να γιορτάσουν την επανένωση με την Κριμαία και τον αγώνα κατά των Ουκρανών νεοναζί. Εν τω μεταξύ, στο Κίεβο, κανένα πλήθος δεν βγαίνει στους δρόμους για να υποστηρίζει τον πρόεδρο Ζελένσκι ο οποίος κρύβεται.
 
Του Τιερί Μεϊσάν
 
Ενώ πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για τις καταχρήσεις που διέπραξαν οι Ουκρανοί μπαντεριστές τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι Δυτικοί συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται μόνο τα δεινά των ουκρανικών αμάχων πληθυσμών. Αγνοούν τα πάντα για τις βαθύτερες αιτίες του πολέμου, καθώς και για τα γεγονότα που οδήγησαν το Κρεμλίνο να τον ξεκινήσει. Όπως και να έχει, οι μπαντεριστές χάνουν και οι μεγάλες δυνάμεις προετοιμάζουν την ειρήνη.  
 
Το παρόν άρθρο είναι συνέχεια των: 
 
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στην Ουκρανία με δύο ριζικά διαφορετικές αφηγήσεις ανάλογα με το αν κάποιος ακούει δυτικά ή ρωσικά ΜΜΕ. Αυτές οι δύο εκδοχές διαφέρουν όχι μόνο για τη περιγραφή του πόλεμου, αλλά και κυρίως για τη περιγραφή των στόχων του.  
 
Στη Δύση, το κοινό είναι πεπεισμένο ότι ο ρωσικός στρατός έχει τεράστια υλικοτεχνικά προβλήματα και δεν είναι σε θέση να εφοδιάσει τα τανκς του με καύσιμα. Τα αεροπλάνα του χτυπούν αδιάκριτα στρατιωτικούς στόχους και άμαχους, καταστρέφοντας αδιάκριτα ολόκληρες πόλεις. Ο δικτάτορας Πούτιν δεν θα τελειώσει παρά μόνο όταν συντρίψει το Κίεβο και σκοτώσει τον εκλεγμένο πρόεδρο Ζελένσκι. Στα μάτια του, η Ουκρανία είναι ένοχη επειδή επέλεξε τη δημοκρατία το 2014 αντί να ανασυνθέσει τη Σοβιετική Ένωση. Μέχρι τότε σπέρνει θάνατο και ερήμωση στον άμαχο πληθυσμό, ενώ οι στρατιώτες του σκοτώνονται σε μεγάλη κλίμακα.  
 
Αντίθετα, στη Ρωσία, πιστεύουν ότι οι μάχες περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, το Ντονμπάς, την ακτή της Αζοφικής Θάλασσας και σε στρατιωτικούς στόχους παντού αλλού. Μάλιστα, λυπούνται για κάποιες απώλειες, αλλά όχι για εκατόμβη. Παρατηρούν με έκπληξη την υποστήριξη που προσφέρουν οι πρώην σύμμαχοι του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος) στους Μπαντεριστές, τους Ουκρανούς νεοναζί. Περιμένουν να εξουδετερωθούν όλοι για να επιστρέψει η ειρήνη.  
 
Σε θόρυβο βάθους, η Δύση έχει εξαπολύσει έναν οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. Πολλές δυτικές εταιρείες εγκατέλειψαν τη χώρα και αντικαταστάθηκαν αμέσως από άλλες από χώρες που δεν συμμετέχουν σε αυτόν τον πόλεμο. Για παράδειγμα, τα εστιατόρια McDonald’s θα αντικατασταθούν από την τουρκική αλυσίδα Chitik Chicken, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποδέχονται τους ολιγάρχες που εκδιώχθηκαν από την Ευρώπη. Η Κίνα και η Ευρασιατική Οικονομική Κοινότητα προγραμματίζουν τη δημιουργία ενός οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος παράλληλου με αυτό του Μπρέτον Γουντς. Με λίγα λόγια, ο κόσμος χωρίζεται στα δύο.  
 
Ποιος λέει την αλήθεια;  
 
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είναι πεπεισμένες ότι ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει διαφύγει από το Κίεβο και ότι κάνει τις βιντεοπαρεμβάσεις του από κάποιο στούντιο. Σαρώνουν όλα τα μηνύματά του για να εντοπίσουν πού κρύβεται.
 
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ  
 
Σύμφωνα με τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δηλαδή το διακυβερνητικό φόρουμ που δημιουργήθηκε από τις συμφωνίες του Ελσίνκι (1973-75), το μέτωπο του Ντονμπάς ήταν σταθερό εδώ και αρκετούς μήνες, όταν οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν από την Τετάρτη. 16 Φεβρουαρίου 2022 για να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Παρασκευή 18 (ακούγονταν περισσότερες από 1.400 εκρήξεις). Οι τοπικές κυβερνήσεις του Ντόνεστκ και του Λούγκανσκ απέσυραν τότε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους για να τους προστατεύσουν από αυτόν τον κατακλυσμό φωτιάς.  
 
Το βράδυ της 18ης, ξεκινούσε η ετήσια συνάντηση των ελίτ του ΝΑΤΟ, η «Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου». Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους καλεσμένους ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy. Στις 19, πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι η χώρα του φιλοδοξούσε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας. Στις 20, η Δούμα έβραζε στη Μόσχα και ψήφισε μια πρόταση που ζητούσε από τον πρόεδρο Πούτιν να αναγνωρίσει τις δύο δημοκρατίες του Ντονμπάς ως ανεξάρτητες, κάτι που έκανε βιαστικά το βράδυ της 21ης. Δεν υπήρχαν καν σημαίες των δύο νέων εθνών στο Κρεμλίνο.  
 
Στις 24 ξεκίνησε η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση με μαζικό βομβαρδισμό των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, στη συνέχεια των εργοστασίων στρατιωτικών εξοπλισμών και των στρατώνων των μπαντεριστών (των Ουκρανών νεοναζί). Η ρωσική στρατιωτική στρατηγική είχε αυτοσχεδιαστεί, όπως και η διπλωματική αναγνώριση των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Τα αναπτυσσόμενα στρατεύματα είχαν ήδη εξαντληθεί από τις ασκήσεις που μόλις είχαν πραγματοποιήσει στη Λευκορωσία.  
 
Ο Λευκός Οίκος και ο δυτικός Τύπος, αντίθετα, αγνοώντας τον πόλεμο του Ντονμπάς και τις διακηρύξεις του προέδρου Ζελένσκι, ισχυρίζονταν ότι όλα αυτά είχαν σχεδιαστεί από καιρό και ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν τοποθετηθεί εκ των προτέρων. Ο δικτάτορας Πούτιν, ο οποίος δεν υποστήριζε την επιλογή των Ουκρανών για τη Δημοκρατία, τους ανάγκαζε να επανενσωματωθούν στην Αυτοκρατορία του, όπως ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ είχε επαναφέρει στη τάξη τους Τσεχοσλοβάκους το 1968. Αυτή η ανάγνωση των γεγονότων έσπειρε πανικό σε όλα τα πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της Σοβιετικής Ένωσης (τα οποία ξέχασαν ότι ο Μπρέζνιεφ δεν ήταν Ρώσος, αλλά Ουκρανός).  
 
Από τότε, εφαρμόζοντας την τεχνική που τελειοποίησε ο Jamie Shea κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, το ΝΑΤΟ γράφει καθημερινά μια νέα, διδακτική ιστορία για τα εγκλήματα της Ρωσίας. Αυτά κυμαίνονται από τον ανεύθυνο βομβαρδισμό ενός ουκρανικού πυρηνικού σταθμού στα ρωσικά σύνορα, μέχρι το συγκινητικό ανέκδοτο ενός μικρού παιδιού που πετυχαίνει την ελευθερία μόνο του διασχίζοντας την Ευρώπη μέχρι το Βερολίνο. Όλα αυτά είναι γελοία και φρικτά, αλλά επαναλαμβάνονται ευρέως χωρίς προβληματισμό ή επαλήθευση από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. 
 
Ο Joel Lion, τότε πρεσβευτής στο Κίεβο, προειδοποιούσε ενάντια στους μπαντεριστές. Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Ισραήλ.
 
Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ  
 
Καθώς τα πράγματα πάνε άσχημα για τον ουκρανικό στρατό και τους Μπαντεριστές βοηθούς του (ή «νεοναζί» σύμφωνα με τη ρωσική ορολογία), ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε από την κινεζική πρεσβεία στο Κίεβο να διαβιβάσει αίτημα για διαπραγμάτευση στο Κρεμλίνο από της δεύτερης ημέρας της σύγκρουσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά αντιτάχθηκαν σε αυτό πριν το αφήσουν να συμβεί. Κατά τη διάρκεια των επαφών, η Γαλλία και η Γερμανία ανέλαβαν πρωτοβουλίες πριν αντικατασταθούν από τη Τουρκία και το Ισραήλ. Είναι φυσιολογικό. Πράγματι, η Γαλλία και η Γερμανία απέτυχαν με τις ευθύνες που είχαν αναλάβει, επιτρέποντας στο Κίεβο να σφαγιάσει 13.000 έως 22.000 ανθρώπους κατά παράβαση των συμφωνιών του Μινσκ των οποίων ήταν εγγυητές. Ενώ η Τουρκία υποστήριζε τους Ουκρανούς Τατάρους χωρίς να αναλάβει καμία δράση στην Ουκρανία και το Ισραήλ ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι ο μπαντεριστικός (δηλαδή «νεοναζί») κίνδυνος που είχε καταγγείλει ο πρεσβευτής του στο Κίεβο ήταν πραγματικός.  
 
Αυτές οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά, παρά τη δολοφονία από τους Ουκρανούς μπαντεριστές ενός αντιπροσώπου της χώρας τους, του τραπεζίτη Denis Kireev, ένοχου στα μάτια τους ότι ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι ήταν Σλάβοι αδέλφια, και παρά τη γκάφα του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος θεώρησε έξυπνο να υπενθυμίσει με στόμφο ότι η Γαλλία είναι πυρηνική δύναμη, με αποτέλεσμα η Ρωσία να τεθεί σε πυρηνικό συναγερμό.  
 
Αυτές οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να τελειώσουν με τρόπο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς: η Ουκρανία, η οποία είχε συμπεριλάβει 102.000 μπαντεριστές στις δυνάμεις της Εδαφικής Άμυνας της, θα μπορούσε να αφοπλιστεί και να τεθεί υπό την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου (αυτό σημαίνει στην πράξη του ΝΑΤΟ). Αυτός είναι πράγματι ο μόνος τρόπος για να σεβαστούν οι Συνθήκες, ιδίως οι διακηρύξεις της Κωνσταντινούπολης (1999) και της Αστάνα (2010). Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους συμμάχους της, αλλά όχι να δέχεται ξένα όπλα στο έδαφός της. Μπορεί επομένως να υπογράψει αμυντικές συμφωνίες, αλλά να μην τεθεί σε ολοκληρωμένη διοίκηση. Αυτή είναι μια πολύ γκωλιστική θέση: ο Σαρλ Ντε Γκωλ είχε διατηρήσει την υπογραφή της Γαλλίας στη Βορειοατλαντική Συνθήκη, αλλά είχε αποσύρει τον γαλλικό στρατό από την ολοκληρωμένη διοίκηση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) και είχε διώξει του ΗΠΑϊούς στρατιώτες από το γαλλικό έδαφος.  
 
Η Ρωσία αναμένεται να καταλάβει μόνιμα, ακόμη και να προσαρτήσει, την ακτή της Αζοφικής Θάλασσας (συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης) έτσι ώστε να ενώσει την Κριμαία με το Ντονμπάς. Επιπλέον, αναμένεται να καταλάβει, ή ακόμα και να προσαρτήσει, το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας που παρέχει πόσιμο νερό στη χερσόνησο της Κριμαίας. Τέλος, μπορεί και να καταλάβει, ή ακόμα και να προσαρτήσει, την ακτή του Ευξείνου Πόντου (συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού) έτσι ώστε να ενώνει την Κριμαία με την Υπερδνειστερία. Η ουγγρική μειονότητα, επίσης θύμα των μπαντεριστών που έκλεισαν τα σχολεία τους, θα μπορούσε να προσκολληθεί στην Ουγγαρία. Ωστόσο, το βέλτιστο είναι εχθρός του καλού: η απώλεια πρόσβασης της Ουκρανίας στη θάλασσα θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία μελλοντικών συγκρούσεων.  
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τη δράση της μέχρι την εξουδετέρωση όλων των μπαντεριστών και ότι το Ισραήλ θα την στηρίξει για αυτό, όχι όμως και πέρα. Από αυτή την άποψη, η συνάντηση που κάλεσε ο πρόεδρος Πούτιν στη Μόσχα «εναντίον των Ναζί» δεν είναι ένα απλό μήνυμα αποφασιστικότητας προς την κοινή γνώμη του, είναι ήδη μια κραυγή νίκης. Όλα τα μνημεία προς δόξα του Στέπαν Μπαντέρα και των Ναζί θα πρέπει να καταστραφούν. Τα άλλα έθνη που υποστήριξαν τους νεοναζί, συμπεριλαμβανομένης της Λετονίας, θα πρέπει να το θεωρήσουν δεδομένο.  
 
Ο Sergey Glazyev πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή του. Αφού έπαιξε ρόλο στην ιδιωτικοποίηση των σοβιετικών συλλογικών περιουσιακών στοιχείων, μπορεί να οικοδομήσει ένα νέο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  
 
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ  
 
Εδώ όλα παίζονται για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατάφεραν μέσα σε λίγες μέρες να πάρουν όλοι οι σύμμαχοί τους μονομερή μέτρα (άρα παράνομα βάσει του διεθνούς δικαίου). Ωστόσο, αυτά τα μέτρα, που χαρακτηρίζονται ως «κυρώσεις», αν και χωρίς δίκη, δεν είναι βιώσιμα μεσοπρόθεσμα. Έχουν ήδη πυροδοτήσει φρενήρη κερδοσκοπία στην ενέργεια και την άμεση άνοδο των τιμών στην Ευρώπη. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες εγκαταλείπουν τη Ρωσία με βαριά καρδιά. Διαβεβαιώνουν το Κρεμλίνο ότι δεν έχουν άλλη επιλογή και ότι ελπίζουν να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό.  
 
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βγάζει μπροστά τους φιλελεύθερους που κατηγορούνταν πρόσφατα ότι πουλήθηκαν στο εξωτερικό. Ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι και πάλι στα επάνω του. Η διευθύντρια της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα, η οποία είχε επιλεγεί την εποχή του ειδυλλίου με τη Δύση, παρουσιάστηκε στη Δούμα για να διαδεχθεί τον εαυτό της, αλλά θα συνεργαστεί από τώρα και στο εξής με άλλους εταίρους. Στον Sergey Glazyev, του οποίου το όνομα συνδέεται με τις ιδιωτικοποιήσεις της εποχής Yelstin, ανατέθηκε η δημιουργία ενός νέου οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος που θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτό που σχεδίασαν οι Αγγλοσάξονες το 1944, το Bretton Woods. Τους συγχωρούνται τα πάντα, αρκεί να εγγυηθούν στους Κινέζους και στην ευρασιατική οικονομική κοινότητα (Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν) ότι δεν θα είναι κρατιστές.  
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος συμφώνησε να ξυπνήσει ξανά τους παλιούς δαίμονες των Σταυροφοριών. Στις 25 Μαρτίου, θα αφοσιωθούν η Ουκρανία και η Ρωσία στην Άμωμη Καρδιά της Μαρίας, σύμφωνα με τις επιθυμίες της που μεταδόθηκαν από τους μάντεις της Φατίμα κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Επανάστασης.
 
Ο ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ  
 
Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα διευθετήσει την ρωσο-ΗΠΑϊκή αντιπαράθεση που είναι ανοιχτή από τις 17 Δεκεμβρίου 2021. Η τελευταία θα συνεχιστεί με άλλες συγκρούσεις. Από την πλευρά τους, οι Στραουσιανοί, που χρησιμοποίησαν και καταχράστηκαν θρησκευτικά επιχειρήματα για να επιτεθούν στη Ρωσία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Αφγανιστάν, την Τσετσενία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, έχουν κάθε πρόθεση να τα χρησιμοποιήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο.  
 
Ας θυμηθούμε, ο Στραουσιανός Ανατολιστής Μπέρναρντ Λιούις (πρώην πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, στη συνέχεια μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στη συνέχεια σύμβουλος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου) είχε επινοήσει ένα μέσο κινητοποίησης των Αράβων, στη θέση των Δυτικών, ενάντια στους Ρώσους. Ήταν η στρατηγική της «σύγκρουσης των πολιτισμών». Είχε εξηγήσει ότι στο Αφγανιστάν, οι μουσουλμάνοι πιστοί έπρεπε να πολεμήσουν ενάντια στους άθεους Σοβιετικούς. Αυτό το όραμα πραγματοποίησαν οι Αραβοαφγανοί του Οσάμα Μπιν Λάντεν. 
 
Η ίδια στρατηγική είχε χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Τσετσενία. Στο πρώτο θέατρο των επιχειρήσεων, το ΝΑΤΟ βασίστηκε στον σαουδαραβικό στρατό και τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (καθώς και σε ορισμένα στοιχεία της λιβανικής Χεζμπολάχ). Ένας Στραουσιανός, ο Richard Perle, έγινε ακόμη και διπλωματικός σύμβουλος του Βόσνιου προέδρου Alija Izetbegović, του οποίου ο Osama Bin Laden ήταν στρατιωτικός σύμβουλος. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του Β’ Πολέμου της Τσετσενίας, οι Στράουσιανοί οργάνωσαν τη συμμαχία μεταξύ των Ουκρανών Μπαντεριστών και των Τσετσένων Ισλαμιστών (Κονγκρέσο του Τερνοπόλ, 2007), με την υλικοτεχνική υποστήριξη του τουρκικού Milli Görüş (με τον τότε επικεφαλής Recep Tayyip Erdoğan). Όλοι πολέμησαν δίπλα δίπλα για το Ισλαμικό Εμιράτο της Ιτσκερίας (Τσετσενίας). Τελικά, η στρατηγική του Bernard Lewis έγινε δημοφιλής από τον βοηθό του, Samuel Huntington. Ωστόσο, δεν την παρουσίασε πλέον ως στρατιωτικό σχέδιο, αλλά ως ματαιότητα, εξηγώντας κερδοσκοπικά την απόδοση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους μουσουλμάνους γενικά.
 
Θεωρώντας ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους που πολεμούν με την πεποίθηση ότι υπηρετούν τον Θεό, οι Στράουσιανοί αποφάσισαν πριν από τέσσερα χρόνια να επανενεργοποιήσουν το σχίσμα που χώρισε τους Καθολικούς από τους Ορθοδόξους τον 11ο αιώνα. Αρχικά ξεκίνησαν να χωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Μόσχας. Τα κατάφεραν με τη βοήθεια της Τουρκίας που άσκησε πίεση στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Πρόκειται τώρα να απελευθερώνουν τα πάθη με την ανάσταση των προφητειών της Φατίμα. Το 1917, αμέσως μετά τη Ρωσική Επανάσταση, Πορτογάλοι μάντες είδαν εμφανίσεις της Παναγίας. Η τελευταία τους έδωσε διάφορα μηνύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός που κατήγγειλε σιωπηρά την ανατροπή του Τσάρου ελέω Θεού. Η Ρωσία απεικονιζόταν ως να είχε επιλέξει το Κακό και ότι προσπαθούσε να το διαδώσει. Κατά συνέπεια, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, ταξίδεψε στη Ρώμη, με αφορμή μιας συνάντησης με την Κίνα, στη πραγματικότητα για να πείσει τον Πάπα Φραγκίσκο. Τα κατάφερε.  
 
Τέθηκε σε εφαρμογή ένα χρονοδιάγραμμα. Ο πρόεδρος Ζελένσκι θα μιλήσει στο γαλλικό κοινοβούλιο, μετά ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έρθει στην Ευρώπη για να προεδρεύσει μιας έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ και τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος, πραγματοποιώντας την προσευχή της Παναγίας στην Φάτιμα, θα αφοσιωθούν η Ουκρανία και η Ρωσία στην Άμωμη Καρδιά της Μαρίας. Αυτό το μοντάζ μπορεί να φαίνεται τεχνητό, αλλά η επίδρασή του αναμένεται να είναι ισχυρή. Για πολλούς Καθολικούς, η καταπολέμηση της Ρωσίας θα γίνει θρησκευτικό καθήκον.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ  
 
Τις επόμενες εβδομάδες, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έναν νέο λόγο. Θα παρουσιαστεί η ειρήνη στην Ουκρανία ως νίκη της σοφίας. Δεν πειράζει που έπαιξαν και έχασαν οι Ουκρανοί. Δεν έχει σημασία αν οι μπαντεριστές είναι αιχμάλωτοι ή νεκροί. Όπως και να έχει δεν μας νοιάζει που η Ουκρανία χάνει την πρόσβασή της στη θάλασσα. Οι Σύμμαχοι θα κληθούν να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες και να πληρώσουν με το δικό τους νόμισμα για όλο αυτό το μακελειό.  
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Η στήλη μου της περασμένης εβδομάδας εικονογραφήθηκε κατά λάθος με μια φωτογραφία του Reinhard Gehlen αντί για φωτογραφία του Stepan Bandera. Παρακαλώ αποδεχτείτε τη συγγνώμη μας.  
 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.