17 Μαρτίου 2022

"Κόκκινος συναγερμός": Απομακρύνεται από την Μόσχα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία - Κακή εξέλιξη (με επιφύλαξη)

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας 
 
Έντονη ανησυχία επικρατεί εδώ και λίγες ώρες καθώς φαίνεται πως αμέσως μετά την ομιλία Β.Πούτιν λαμβάνει χώρα κάποιου είδους “άσκηση αυξημένης πυρηνικής ετοιμότητας” στην Μόσχα.
 
Συγκεκριμένα παρατηρείται μαζική μετακίνηση της ρωσικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας η οποία απομακρύνεται μακριά από την Μόσχα με κατεύθυνση ανατολικά κυρίως προς Σιβηρία.  
 
Απογειώθηκαν αρκετά αεροσκάφη της ρωσικής «Ειδικής Μοίρας Πτήσεων» που είναι αφιερωμένη στη μεταφορά αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης.  
 
Ταυτόχρονα, η ελίτ της Ρωσίας αποχωρεί από την χώρα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε σήμερα το πρωί μαζική απογείωση ιδιωτικών τζετ από τη Μόσχα με κατεύθυνση το Ντουμπάι.  
 
Η ανησυχία αυξάνεται καθώς το Κρεμλίνο ανέφερε πως “οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν πυρηνικά όπλα στην Ιαπωνία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν έχουν δικαίωμα να μας κάνουν κήρυγμα”. Αυτό μοιάζει σαν δικαιολογία για επικείμενη χρήση κάποιοι χημικού ακόμη και τακτικού πυρηνικού όπλου.  
 
Υπάρχουν κινήσεις που λαμβάνουν χώρα και είναι “εξαιρετικά σπάνιες” και δυστυχώς δεν προμηνύουν κάτι καλό. Αντίθετα ίσως στις επόμενες 72 ώρες λάβει χώρα κάποιο πολύ δυσάρεστο γεγονός.  
 
 
Μαζική μετακίνηση στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας  
 
Όλα δείχνουν ότι το Κρεμλίνο στέλνει μήνυμα στη Δύση σήμερα το πρωί. Και το μήνυμα αφορά την χρήση πυρηνικών όπλων.  
 
Πιο αναλυτικά, ρωσικά κυβερνητικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για μετακίνηση VIP προσώπων, δηλαδή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, εντοπίστηκαν να πετούν μαζικά ανατολικά μακριά από την Μόσχα. Πρόκειται για τα:  
 
-RuAF Tupolev Tu-204-300 RSD3
-RuAF Sukhoi Superjet 100-95B RSD71
-RuAF A319-115CJ RSD72
-RuAF An-148-100E RSD73
-RuAF Ilyushin Il-96-300PU RSD74
-RuAF Tupolev Tu-214PU RSD78
-RuAF Tupolev Tu-214SR RSD79
-RuAF SuperJet 100-95B RSD80  
 
Όλα ακολουθούν την ίδια διαδρομή ενώ ένα από αυτά πηγαίνει βορειότερα.  
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως προσγειώνονται κυρίως σε περιοχές της Σιβηρίας σε Omsk, Ufa, Novosibirsk και Tyumen. Μάλιστα κάποια αεροσκάφη πέρασαν τα Ουράλια με κατεύθυνση προς το Αλτάι.  
 
Παράλληλα έχουν απογειωθεί ορισμένα ρωσικά αεροσκάφη Διοίκησης και Ελέγχου ενώ άλλα μετασταθμεύουν σε Ομσκ και Νοβοσιμπίρσκ.  
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχαν και αεροπλάνα με απενεργοποιημένους αναμεταδότες.  
Το Tu-214SR συνήθως πετά κοντά στο σημείο που επισκέπτεται ο Πούτιν εάν βρίσκεται εκτός σταθερών στρατιωτικών επικοινωνιών.  
 
Τέλος ακόμη ένα ανησυχητικό σημάδι είναι η προσγείωση δύο Ilyushin IL-76MD RFF9923/RA-78831 στο Καλίνινγκραντ. Οι Ρώσοι δεν μεταφέρουν δυνάμεις από εκεί. Συνεπώς άλλος είναι ο λόγος και είναι σοβαρός.  
 
Μυστήριο με τον Λαβρόφ: Ο Πούτιν ακύρωσε επίσκεψη στην Κίνα  
 
Το μυστήριο και η ανησυχία εντείνεται καθώς ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επρόκειτο να μεταβεί στο Πεκίνο το βράδυ της Πέμπτης.  
 
Αλλά στη μέση της πτήσης, το αεροπλάνο του έκανε αναστροφή πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας και δεν προσγειώθηκε ποτέ στην Κίνα.  
 
Υπάρχει ενδεχόμενο να ακύρωσε την επίσκεψη το Πεκίνο; Μάλλον όχι. Η ακύρωση σχετίζεται με την Ουκρανία και την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται. Γιατί τον φώναξε πίσω ο Β.Πούτιν;  
 
Πυρηνικά καταφύγια;  
 
Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να λαμβάνει χώρα κάποια “πυρηνική άσκηση αυξημένης ετοιμότητας” και η ρωσική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να κατευθύνεται σε υπόγεια πυρηνικά καταφύγια.  
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως στα σημεία που κατευθύνονται τα ρωσικά VIP αεροσκάφη υπάρχουν υπόγεια πυρηνικά καταφύγια Διοίκησης και Ελέγχου…  
 
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roscosmos) Ντμίτρι Ρογκόζιν εντοπίστηκε να πετά με ένα Tu-204-300 προς το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ από τη Μόσχα.  
 
Εμφανής αιτιολογία δεν υπάρχει ενώ δεν έχει γίνει καμία δοκιμή ICBM που να σχετίζεται με το Baikonur από το 2008.  
 
Την ίδια στιγμή έρχονται πληροφορίες για μαζικές εκκαθαρίσεις στην Ρωσική Εθνική Φρουρά και στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.  
Κάτι σοβαρό συμβαίνει…  
 
Δείτε χάρτες 
 













Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.