12 Νοεμβρίου 2021

Μισαλλοδοξία

H ανεπαίσθητη διολίσθησή μας προς μία μη ορθολογιστική και άκρατα άλογη πραγματικότητα, η οποία ενίοτε εγχαράσσεται εις το υποσυνείδητό μας, ένεκεν της ακούσιας χειραγώγησής μας εκ της παραπληροφορήσεως – προπαγάνδας ορισμένων εκ των αργυρώνητων τελούντων εν διατεταγμένη υπηρεσία ΜΜΕ, μας περιάγει, τουλάχιστον προσωρινώς, προς έναν διανοητικό λήθαργο και αίφνης ανανήφουμε και συνειδητοποιούμε με ενάργεια την ειδοποιό διαφορά της κίβδηλης ειδήσεως από την αληθή.
 
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
 
Η ονειδιστική αυτή πρακτική ακολουθείται εις την κοινωνία μας υπό της κυβερνήσεως σήμερον, η οποία επιχειρεί σπασμωδικά να διασώσει και να υποστηρίξει τις κραυγαλέες πλημμέλειες καθώς και τα ολέθρια σφάλματα τα οποία διέπραξε, διαρκούσης της αλυσιτελούς διαχειρίσεως της πανδημίας. Το γεγονός ότι πέρυσι σχεδόν με τα μισά κρούσματα είχαμε περιέλθει εις έναν δεύτερο αλλεπάλληλο εγκλεισμό και ύστερα διαδοχικά εις έναν αυστηρότερο τρίτο, ενώ σήμερα με τα τριπλάσια σχεδόν η κυβέρνηση «ποιείται την νήσσαν», δίχως να δίδει σαφείς απαντήσεις περί του διακυβεύματος της δημόσιας υγείας ως έδει, αλλά παρασιωπώντας την αμείλικτη αλήθεια ότι οι μη εμβολιασμένοι αφενός από την 16η/09/2021 εισέρχονται εις τον χώρο της εργασίας των αποκλειστικά και μόνον διά βραχέος – ταχέος διαγνωστικού ελέγχου προλήψεως διασποράς του ιού, καθώς και ήδη εκ της περιόδου του θέρους, απαγορεύεται ρητώς και διά ροπάλου να εισέλθουν εις κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκεδάσεως. 
 
Ως εκ τούτου λοιπόν, εφόσον οι μη εμβολιασμένοι ελέγχονται συστηματικά, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή προς πάσα δραστηριότητά τους, απορίας άξιον καθίσταται, και δη με ποσοστό εμβολιασμού 75% του πληθυσμού, ποια εν τέλει είναι η πηγή διασποράς του ιού, καθίστανται άραγε οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι απολαμβάνουν ανισότιμα εν σχέσει προς το σύνολο της κοινωνίας διακριτική μεταχείριση, όχι επειδή και αυτοί εξίσου μεταδίδουν τον ιό, αλλά επειδή υπάκουσαν εις την κυβέρνηση και υπεβλήθησαν συλλήβδην προς την ιατρική αυτή πράξη; 
 
Εις τον αντίποδα, όσοι αντέδρασαν διά οιονδήποτε λόγο αφενός τιμωρούνται απηνώς με την επιβολή μίας προ-ποινής αποκλεισμού εκ της κοινωνίας διά του νεοπαγούς κοινωνικού «απαρτχάιντ», ενώ συγχρόνως καθίστανται επί μακρόν εγκλωβισμένοι εις ένα καθεστώς αναστολής της εργασίας, το οποίο πλήττει εκ βάθρων τον πυρήνα του τυπικά ισοδύναμου και ισόκυρου, συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος εις την εργασία και εξ ετέρου περιθωριοποιούνται κοινωνικά διά του στίγματος και της ηθικοκοινωνικής απαξίας του «μιάσματος», «του βδελύγματος», «του ψεκασμένου» κ.ά. 
 
Αυτή καθίσταται ανεπαίσχυντα η αντίληψη της κυβερνήσεως διά το κράτος δικαίου, αλλά και η τρανή απόδειξη ότι ουδόλως ενδιαφέρεται διά τη δημόσια υγεία, αλλά μόνο διά να εξυπηρετήσει τα αλλότρια και σκοτεινά εξω-εθνικά συμφέροντα με την επιβουλή και εργαλειοποίηση του ιού, εξ ου και προάγει εν είδει εμπόρου και «τελάλη» από άκρου εις άκρον εις την επικράτεια διά των συντεταγμένων τηλεοπτικών διαύλων της τη φαιά προπαγάνδα περί του ευεργετικού εμβολίου. 
 
*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.