10 Νοεμβρίου 2021

Δυστυχώς η πτώση των εκκλησιαστικών ταγών δεν φαίνεται να έχει πάτο! Η Ιερά Εξέταση θα συνέλθει για τον ηρωικό Ιερέα μας π. Στυλιανό Καρπαθίου.

Γράφει ο Σπύρος Αρναούτογλου
 
Όταν πριν ενάμιση χρόνο (Μάρτιος του 2020) βλέπαμε την στάση, τον λόγο, την σταθερή πνευματική και ιατρική τοποθέτηση και παρουσία του π. Στυλιανού Καρπαθίου απέναντι στον τεράστιο διωγμό κατά της Ορθοδοξίας που μόλις ξεκινούσε στην Ελλάδα με αφορμή τα μέτρα κλεισίματος των Ναών και στην ουσία πλήρους απαγορεύσεως της Θείας Μεταλήψεως, σκεφτόμασταν πότε θα του επιτεθεί κυρίως η πολιτική ή και η δικαστική εξουσία, για να τον φιμώσει, να τον εξουδετερώσει για την ζημιά που τους δημιουργούσε.
 
Δεν περιμέναμε (τουλάχιστον η δική μου συνείδηση το αρνιόταν σθεναρά), οτι οι πρώτοι που θα του έκαναν επίθεση θα ήταν οι εκκλησιαστικοί ταγοί, και μάλιστα κάποιος που παρίστανε τόσα χρόνια τον λέοντα της Ορθοδοξίας, και για τον οποίον μετανοιώσαμε φρικτά για την κάθε μορφή στήριξης που του παρείχαμε ως Διαχειριστές Ορθοδόξων ιστοσελίδων στις επιθέσεις που δεχόταν από τον ανθελληνικό τύπο, από αιρετικές παραφυάδες, αλλόθρησκους σκληροπυρηνικούς εποικιστές, ομάδες ανθρώπων με διχασμένη -χαμένη προσωπικότητα, αλλά και εντεταλμένων μαριονετών της Παγκόσμιας Τάξης και του Οικουμενισμού. Δεν τα γράφω αυτά λοιπόν χωρίς πόνο, αναίμακτα.  
 
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το μίσος και η οργιλώδης προσπάθεια όχι μόνο απλώς να τιμωρηθεί, ή ο εκφοβισμός για να μην ξανανοίξει το στόμα του ή να μην ξαναγράψει η πένα του, αλλά να του αφαιρέσουν τα ράσα, να του ξυρίσουν τα γένια και να επανέλθει στις τάξεις των λαϊκών όπως χαρακτηριστικά περιγράφει το λιβελογράφημα που λάβαμε και αφορά τον διωγμό του π. Στυλιανού Καρπαθίου. 
 
Θα ήθελα, αλλά δεν είναι της στιγμής, ούτε και προλαβαίνει ή μπορεί κανείς να το κάνει σε μερικές γραμμές ή και μερικές σελίδες να γράψουμε για την υπεράνθρωπη και ηρωική προσφορά του π. Στυλιανού και ως πνευματική προσφορά, και ως ιατρική και ως ανθρώπινη παρηγοριά, απέναντι σε ένα καταταλαιπωρημένο καταματωμένο λαό και ένα διωκόμενο ποίμνιο. Αυτό ας το αναλάβουν αδελφοί ικανότεροι, σοφότεροι, αξιολογότεροι. Πάντως δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενεές. 
 
Όσοι δεν έχετε ενημερωθεί δείτε το συγκεκριμένο επισυναπτόμενο, με το δολοφονικό ανακοινωθέν του Μητροπολίτου Πειραιώς. 
 
Σπυρίδων Στ. Αρναούτογλου
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση: 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 
 
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 10ῃ Νοεμβρίου 2021
 
Ἡ Ἱ. Μητρόπολις Πειραιῶς μετά πολλῆς θλίψεως καί ὀδύνης κηδομένη ὅμως τῆς τρωθείσης κανονικῆς τάξεως κατόπιν τῆς δημοσιοποιήσεως ὑπό τοῦ διαδικτυακοῦ ἱστοτόπου «Τάς θύρας τάς θύρας» τῆς συνεντεύξεως τῆς 9/11/2021 τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου Στυλιανοῦ Καρπαθίου, Κληρικοῦ τῆς Ἱ. Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν, Ἐφημερίου Ἱ. Ναοῦ Ἁγ. Ἀναργύρων Ἠλιουπόλεως εἰς τόν Ραδιοφωνικόν Σταθμόν FOCUS 103,6 FM καί στόν δημοσιογράφο κ. Στέφανο Δαμιανίδη, διά τῆς ὁποίας ἀνιδρύθη συντρέχουσα δωσιδικία τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς κατά τάς διατάξεις τῶν ἄρθρων 7 καί 8 τοῦ Ν. 5383/1932 «Περί Ἐκκλησιαστικῶν Δικαστηρίων καί τῆς πρό αὐτῶν διαδικασίας» ὡς τίθενται καί ἰσχύουν κατά τά σαφῶς ὁριζόμενα ὑπό τῆς παρ. 1 τοῦ ἄρθρου 44 τοῦ Ν. 590/1977 «Περί Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος» ἀνακοινώνει ὅτι ἠσκήθη κανονική δίωξις κατά τάς διατάξεις τοῦ ἄρθρου 100 τοῦ Ν. 5383/1932 «Περί Ἐκκλησιαστικῶν Δικαστηρίων καί τῆς πρό αὐτῶν διαδικασίας» κατά τοῦ εἰρημένου Κληρικοῦ ἐπί:
  1. Συκοφαντικῇ δυσφημήσει τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιῶς κ. Σεραφείμ, 
  2. Ὑποκινήσει δι’ αὐτῆς τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ πληρώματος τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς εἰς ἀπείθειαν, καταφρόνησιν, στρηνιασμόν καί ἐχθροπάθειαν πρός τόν Σεβ. Ποιμενάρχην αὐτοῦ. 
  3. Συκοφαντικῇ δυσφημίσει τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγ. Βλασίου κ. Ἱεροθέου 
  4. Ὑποκινήσει δι’ αὐτῆς τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ πληρώματος τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου εἰς ἀπείθειαν, καταφρόνησιν, στρηνιασμόν καί ἐχθροπάθειαν πρός τόν Σεβ. Ποιμενάρχην αὐτοῦ. 
  5. Συκοφαντικῇ δυσφημίσει τῆς Εἰδικῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Βιοηθικῆς καί τῆς Διαρκοῦς Ἱ. Συνόδου καί τῆς Ἱ. Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. 
  6. Ὑποκινήσει δι’ αὐτῆς τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος εἰς ἀπείθειαν, καταφρόνησιν, στρηνιασμόν καί ἐχθροπάθειαν πρός τούς Σεβασμιωτάτους Ποιμενάρχας αὐτοῦ και 
  7. Δεινοτάτῳ σκανδαλισμῷ τῆς συνειδήσεως τῶν πιστῶν, 
ἐπί κανονικοῖς ἀδικήμασι σαφῶς προβλεπομένοις καί ρητῶς τιμωρουμένοις ὑπό τῶν θείων καί ἱερῶν κανόνων ΣΤ΄ τῆς Ἁγίας Β΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ΙΗ΄ τῆς Ἁγίας Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ΛΔ΄ τῆς Ἁγίας ΣΤ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου καί ΝΗ΄ τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, ὡς καί ὑπό τῶν Γραφικῶν λογίων: Λουκ. 3, 14 καί Ματθ. 18, 6 καί ἐπειδή τά ἀνωτέρω κανονικά ἀδικήματα προβλέπονται καί κολάζονται διά τῆς ποινῆς τῆς καθαιρέσεως καί τῆς ἐπαναφορᾶς εἰς τήν τάξιν τῶν λαϊκῶν μετ’ ἀκρόασιν τοῦ ἀνωτέρω κατηγορουμένου θά κριθῆ ἡ ἐφαρμογή τῶν διατάξεων τοῦ ἄρθρου 102 τοῦ Ν. 5383/1932 περί προσωρινῆς ἀπαγορεύσεως τελέσεως ἱεροπραξιῶν ἄχρι τελεσιδίκου ἀποφάσεως τῶν ἁρμοδίων Ἐκκλησιαστικῶν ὀργάνων.
 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Νομίζω ότι ειδικά από τον Πειραιώς έπρεπε να το περιμένει ο π. Στυλιανός.....
Είναι γνωστός ιεροεξεταστής.... με μένος και πάθος...
Πατέρα Στυλιανέ θα έχετε την πλήρη υποστήριξή μας για την Ορθόδοξη και Ελληνική (διότι δείξατε Ελληνική αγάπη για την Ελευθερία).
Είπατε την Αλήθεια και ορθοτομήσατε τον Λόγο του Θεού κόντρα στα όργανα της Νέας Τάξης...
Αυτό ας γίνει μάθημα για πολλούς που βλέποντας τον υποκριτικό αντινεοταξικό λόγο της Μητρόπολης Πειραιά νόμιζαν ότι τα πράγματα είναι έτσι...
Οταν τα πράγματα σκουρύνουν και οδηγηθούν στα άκρα (όπως έγινε με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια) τότε καταλαβαίνουμε ποιος αληθινά υπηρετεί τον Χριστό και ποιος τον διάβολο....
Και να είστε βέβαιοι ότι ο π. Στυλιανός υπηρετεί τον Χριστό....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.