13 Δεκεμβρίου 2019

Δε χρειάζεται ο Ερντογάν, υπάρχουν τα Τουρκικά σήριαλ!

Γράφει ο Θ. Μαλκίδης 

Την άλωση των τηλεοπτικών δεκτών ανά τον κόσμο πανηγυρίζει η Τουρκία, με μπροστάρηδες στον αγώνα τη «Σεχραζάτ» και τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή», που έχουν αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές «από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια και από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι την Λατινική Αμερική» και βεβαίως και στον πτωχευμένο- χρεοκοπημένο ποικιλοτρόπως Ελληνισμό. 

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η τουρκική τηλεοπτική βιομηχανία γνωρίζει μεγάλη οικονομική άνθηση και η Τουρκία κατατάσσεται πλέον στη 2η θέση των εξαγωγών τηλεοπτικών σειρών μετά τις ΗΠΑ. 

Την ανακοίνωση της κατάκτησης της 2η θέσης έκανε ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς, μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού, λέγοντας ακόμα πώς το 48% του τουρκικού τηλεοπτικού κοινού παρακολουθεί εγχώριες σειρές, την ώρα που στην Ευρώπη τα τουρκικά σήριαλ κατέχουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τηλεθεατών!!!!! 

Η «έκρηξη» της ακροαματικότητας των τουρκικών σήριαλ ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, με τη σειρά «Χίλιες και μια νύχτες» (Binbir Gece), που η πλοκή της περιστρέφεται γύρω από την ιστορία μίας μητέρας μόνης που προσπαθεί να σώσει τον άρρωστο 5χρονο γιο της ζητώντας δάνειο από τον διευθυντή της, που τελικά την ερωτεύεται.

Ο λόγος βέβαια για την πολυσυζητημένη «Σεχραζάτ», την οποία ενσάρκωσε η Τουρκάλα Μπεργκιουζάρ Κορέλ, σύζυγος του επίσης επιτυχημένου Τούρκου ηθοποιού Χαλίτ Εργκέντς που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία μέσα από το ρόλο του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς στην ομώνυμη σειρά, που επίσης αποτελεί μία από τις ναυαρχίδες της τουρκικής τηλεοπτικής βιομηχανίας (το συγκεκριμένο σήριαλ, μόνο στην Ευρώπη, παρακολούθησαν 250 εκατομμύρια τηλεθεατές).

Σύμφωνα με την Τουρκική Ένωση Τηλεοπτικών Παραγωγών η κυβέρνηση πέρυσι επιχορήγησε με 30 εκ λίρες (7.7 εκ $) περίπου 200 τηλεοπτικά πρότζεκτ, ενώ φέτος αναμένεται να διαθέσει το διπλάσιο ποσό. 

Έσχατο αλλά όχι τελευταίο 1:

Από τον περασμένο μήνα, κανάλι της ελεύθερης Κύπρου μεταδίδει υποτιτλισμένη τη σειρά-φαινόμενο όπως χαρακτηρίστηκε η «Aski Memn», αφού σάρωσε την τηλεθέαση σε 11 χώρες περιλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η τουρκική σαπουνόπερα «Πειρασμός» (σε ελληνική μετάφραση) μεταδίδεται καθημερινά στις 8 το βράδυ, ενώ τα σαββατοκύριακα το κανάλι προβάλλει διπλά επεισόδια, αποκτώντας μάλιστα φανατικό κοινό. 

Απόδειξη, το 2,4% έως και το 4,2% που καταγράφει η σειρά στο target group 25+ την ώρα μετάδοσής της. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τούρκου συγγραφέα Χαλίτ Ζιγιά Ουσακλιγκίλ, η 79 επεισοδίων σαπουνόπερα τιμήθηκε με 20 τηλεοπτικά βραβεία και αφορά μια συγκλονιστική ιστορία πάθους, ίντριγκας και εκδίκησης. 

Έσχατο αλλά όχι τελευταίο 2: 

Στη συνέχεια ακολουθεί η λίστα από ορισμένες τουρκικές σειρές που έδειξαν τα ελληνικά κανάλια ένας κατάλογος που έχει διευρυνθεί , με τηλεπαιχνίδια Τούρκων παραγωγών που μιλούν για τη σφαγή των Ελλήνων την 19η Μαίου 1919 και με dvd μαζί με περιοδικά….. 

ALPHA TV
2005 – Στη Καρδιά της Πόλης (Bir İstanbul Masalı)
2005 – Στα βάθη της Ανατολής (Asmali Konak)
2011 – Μενεξέ (Μenekse ile Halil)
2011 – Το αγιάζι του έρωτα (Aci hayat)
2012 – Ρώτα την αγάπη (Yer gok ask)
2012 – Λάλε, έρωτας στη Κωνσταντινούπολη (Lale Devri) 


ANT1
2010 – Χίλιες και μια νύχτες (Binbir gece)
2010 – Ασημένια φεγγάρια(Gumus)
2010 – Κισμέτ (Dudaktan calbe)
2011 – Εζέλ (Εzel) Ολοκληρώθηκε
2011 – Πειρασμός (Αsk-i-memnu)
2012 – Στάρφις (Starfish)
2012 – Ασί (Αsi)
2012 – Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής (Muhtesem yuzyil)
2012 – Ανταναλί (Adanali)
2013 – Σον (Son)
2013 – Καρανταγί (Karadayi)
2014 – Ηatirla (Hatirla sevgili)
2014 – Iφφέτ (Iffet) 


MEGA Channel
2005 – Tα σύνορα της αγάπης (Yabanci damat)
2011 – Έρωτας & τιμωρία (Αsk ve ceza)
2012 – Mοιραίος έρωτας (Unutulmaz)
2012 – Το κορίτσι που αγάπησα (Bir cocuk sevdim)
2012 – Σιλά (Sila)
2013 – Φατμαγκιούλ (Fatmagul’un sucu ne?)
2013 – Θανάσιμη ομορφιά (Εve dusen yildirim)
2013 – Ένα αστέρι γεννιέται (Gonulcelen)
2013 – Κρυμμένες αλήθειες (Κizim nerede)
2014 – Εκδίκηση (Intikam)
2014 – Διαμάντια & έρωτας (Kara para ask) 


STAR Channel
2013 – Προδοσία (Οyle bir gecer zaman ki)
2014 – Γυναίκες σε απόγνωση (Umutsuz ev kadinlari)
2014 – Kιουζέϊ- Γκιουνέϊ (Kuzey – Guney)
2014 – Μαύρο τριαντάφυλλο (Karagul) 


Πηγή: ΜΑΛΚΙΔΗΣ 
Εικόνα από: yamwt
ΑΒΕΡΩΦ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.