Τελευταίες αναρτήσεις

24 Φεβρουαρίου 2019

Ιδεοληψία, ιδιωτεία, ιδιωτικά ΑΕΙ

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Δεν θα αναλύσω -για ακόμη μια φορά - τα οφέλη καθώς και το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής των γονέων, στη μόρφωση των παιδιών τους.
- Αγνοούν άραγε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση οι Αρμόδιοι; Όχι βέβαια.

Μόνον λόγω οικονομικής αδυναμίας επιλέγουν οι γονείς να φοιτήσουν σε αυτούς τους στάβλους τα παιδιά τους. Αν υπήρχαν ιδιωτικά ΑΕΙ -και είχαν την δυνατότητα να τα στείλουν εκεί- θα τα προτιμούσαν ασφαλώς. Δεν νοείται ανεξέλεγκτη χρήση και εμπορία ναρκωτικών, βιαιοπραγίες, ληστείες, βιασμοί, τραμπουκισμοί, ρυπαρότητα, τρομοκρατία, ασυδοσία στα ΑΕΙ.

Μια απλή επίσκεψη σε αντίστοιχα κρατικά /δημόσια ΑΕΙ του εξωτερικού αρκεί!

- Επιχειρηματολογούν "άσκεφτα και άσχετα, οι πολέμιοι των ιδιωτικών ΑΕΙ πως:
  • Τα ιδιωτικά /μη κρατικά θα ανταγωνίζονται τα κρατικά /δημόσια ΑΕΙ, κάτι που θα αποβαίνει σε βάρος των τελευταίων (;).
Σχολιασμός: Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί /συμβαίνει ήδη στο εξωτερικό. Η δεδομένη (αρκεί φυσικά να ελέγχεται η ποιότητα των ιδιωτικών ΑΕΙ) υπεροχή τους θα υποχρεώσει την Πολιτεία να βελτιώσει -από πάσης πλευράς - τα δημόσια ΑΕΙ -. Η πλειονότητα των Ελλήνων νομίζει ότι αυτή είναι (ή πρέπει να είναι;) η εικόνα και η ποιότητα ενός Ανωτάτου Ιδρύματος. Δεν γνωρίζει κάτι διαφορετικό. Δεν διαθέτει μέτρο σύγκρισης. Ας μην παραθεωρούμε το γεγονός πως τα ΑΕΙ μας έχουν πιάσει πάτο. Συνεπώς δεν γίνεται να πάνε παρακάτω, επειδή θα επιτραπεί η λειτουργία Ιδιωτικών ΑΕΙ. 
  • Η "ισότητα" , οι "ίσες ευκαιρίες", η δωρεάν; Παιδεία για όλους πλούσιους και φτωχούς, η διαγραφή της Αριστείας , τα πρωτόγνωρα δικαιώματα των φοιτητών, το Άσυλο, συμβάλλουν ... εποικοδομητικά στην ....βελτίωση των Ιδρυμάτων. Σχ. Σοβαρά; Και η ρυπαρότητα, η διακίνηση ναρκωτικών, οι βαρβαρότητες, το χτίσιμο των γραφείων (με τους καθηγητές μέσα), η Πανεπιστημιακή Κόπρος του Αυγείου θεωρείται ... αναβάθμιση ή καταβαράθρωση;
  • Δημιουργούνται ψυχικά τραύματα σε εκείνους που δεν έχουν χρήματα να φοιτήσουν σε Ιδιωτικά.
Σχ. Αν κάποιος θέλει να ξοδέψει τα χρήματά του, σε ρούχα, αυτοκίνητα, ποτά, ή μπουζούκια δεν το πράττει; 

Ποιός τον εμποδίζει; Αν άλλος επιλέγει να τα διαθέσει για να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες μόρφωσης για τα παιδιά του, δημιουργεί ψυχικά τραύματα σε άλλους; 

Τόσα παιδιά εύπορων ή φτωχών γονέων που στέλνουν στο εξωτερικό τα βλαστάρια τους, προκαλούν; Τα Ιδιωτικά σχολεία -όλων των βαθμίδων στη χώρα- τι κακό κάνουν στα Δημόσια; Γιατί οι περισσότεροι εξουσιαστές μας τα επιλέγουν, για τα δικά τους παιδιά;

Ακόμη: που φοίτησαν αρκετοί από τους Κυβερνώντες; Μήπως στο εξωτερικό; Τόση πια υποκρισία; 
  • "Η ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, θα αυξήσει τον δανεισμό των γονέων προκειμένου να πληρώσουν τα δίδακτρα των παιδιών τους".
Σχ. Ενώ δεν θα δανειστούν αν καταβάλουν -πολύ περισσότερα -χρήματα για να τα στείλουν στο Εξωτερικό (!). 

"Ξέρετε πόσες σκάλες έπλυνα για να πάρει το πτυχίο της στη Βουλγαρία" μου έλεγε γνωστή μου κυρία καθαρίστρια όταν της έδωσα συγχαρητήρια για το πτυχίο της κόρης της.


Η λειτουργία αξιόλογων Ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα μας φέρει επιπλέον συνάλλαγμα. (Το έπραξαν οι Κύπριοι ήδη). 


Απασχολεί το αν θα είναι: κερδοσκοπικά ή μη κερδοσκοπικά. Κακώς. Να υπάρχουν και τα δύο ώστε να γίνεται η καλύτερη επιλογή. Αν πχ γίνει ένα κερδοσκοπικό παράρτημα London School ή του Γέιλ και κάποιος (από το περίσσευμα του ή το υστέρημά του ) το επιλέξει σε τι δυσαρεστεί ή προκαλεί τους άλλους; (Αν το στείλει στα ίδια στο Εξωτερικό, θεωρείται κάτι ... φυσιολογικό, αποδεκτό, αλλά και εξόχως παράλογο).

ΥΓ Πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα χωρίς ιδεοληπτικές αγκιστρώσεις.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.