28 Φεβρουαρίου 2019

Η κυβέρνηση της Σερβίας υιοθέτησε το νέο όνομα των Σκοπίων και το κολοβό φίδι του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.

Έτσι έχουν τα γεγονότα, αρκεί να καταλαβαίνουμε με τι έχουμε να κάνουμε. 
Σε όλες τις ιστορικές περιόδους δεν είχαμε πάντα φίλους αλλά φίδια κολοβά. 
Για αυτό και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ πολεμούσε και θα πολεμήσει μαζί μας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία και επιφέρει την λειτουργία των πνευματικών νόμων.

Ο σερβικός Ορθόδοξος λαός είναι πονεμένος λαός και μας αγαπάει. Οι ηγεσίες του όμως κάνουν του κεφαλιού τους και στο τέλος δείχνουν το απεχθές προσωπείο τους προς την ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΑ. 
Τώρα τι; 
Ανοίγει μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Σερβίας- Αλβανίας- Κοσόβου – Σκοπίων; 
Θα τα δούμε όλα … και ακόμα δεν μπήκε για τα καλά ο Μάρτιος 

«Η σερβική κυβέρνηση υιοθέτησε στη σημερινή συνεδρία Συμπέρασμα σχετικά με τη χρήση του ονόματος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με βάση την κοινοποίησης της χώρας σε όλα τα μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του ονόματος, σημειώνει στην ανακοίνωσή της το γραφείο Τύπου της σερβικής κυβέρνησης.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Δημοκρατία της Σερβίας έχει καλές και αναπτυγμένες σχέσεις με αυτή τη γειτονική χώρα και ότι η αλλαγή του ονόματος έγινε με νομικά έγκυρο τρόπο, η κυβέρνηση υιοθετεί την αλλαγή του ονόματος και θα χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή τη συντομογραφία Βόρεια Μακεδονία στις μελλοντικές επικοινωνίες.»
Βлада Републике Србије- Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας Φεβρουάριος 27, 2019. 21:14 Βελιγράδι.  
The Hellenic Information Team  
https://www.echedoros-a.gr/2019/02/blog-post_504.html 

Τα είπε όλα αυτά ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ή δεν τα είπε; 
«Γέροντα, να βοηθάμε τους Σέρβους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση»; Εκείνος αμέσως ανασηκώθηκε, με κοίταξε αυστηρά και μου είπε: «Τι να τους βοηθάμε»; Κάπως διστακτικά του λέω: «Να τους στέλνουμε οικονομική βοήθεια»; «Αν θέλετε», μου απήντησε, «στείλτε τους μερικές κονσέρβες. Αυτοί θέλανε να μας πάρουνε τη Μακεδονία μας» 

…Κατηφορίσαμε χαρούμενοι στην καταπράσινη πλαγιά γεμάτη από αγριολούλουδα και αρώματα, και φθάσαμε στην εξώπορτα με τη βρύση, στο πίσω μέρος του κελλιού του γέροντα. Εκείνη την ώρα εκείνος άπλωνε τις μπλούζες που είχε πλύνει. Πλησίασε στο συρματένιο φράχτη και μας είπε: «Τι θέλετε, βρε παλληκάρια;» «Ήρθαμε να πάρουμε την ευχή σου», απαντήσαμε. Ο κ. Ιωάννης Δουλγερίδης είπε πως είμαστε από ένα «Σύλλογο Φίλων του Αγίου Όρους», ότι ερχόμαστε συχνά και φέρνουμε κόσμο στο Άγιον Όρος. Εγώ στη συνέχεια τον ρώτησα: 
«Γέροντα, να βοηθάμε τους Σέρβους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση»; 
Εκείνος αμέσως ανασηκώθηκε, με κοίταξε αυστηρά και μου είπε: 
«Τι να τους βοηθάμε»; 
Κάπως διστακτικά του λέω: «Να τους στέλνουμε οικονομική βοήθεια»; 
«Αν θέλετε», μου απήντησε, «στείλτε τους μερικές κονσέρβες. Αυτοί θέλανε να μας πάρουνε τη Μακεδονία μας, και πριν δέκα περίπου χρόνια, κάποιοι επίσκοποί τους που ήλθαν εδώ, μου είπαν πώς η Μακεδονία είναι δικιά τους και ότι πρέπει να την πάρουνε!

Εγώ τότε τους κοίταξα άγρια και τους είπα πώς αυτό δεν είναι σωστό και ότι είναι άδικο.» 
Εκεί (στη Βοσνία) εφαρμόζονται τώρα οι πνευματικοί νόμοι». (σελ. 277). - Αυτό δείχνει πώς το κοσμικό πνεύμα του κομμουνισμού πέρασε ακόμη και μέσα στην ιεραρχία της Σλαβικής αυτής εκκλησίας! Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος, ιατρός, από Καβάλα: αποσπάσματα από το βιβλίο "Ο Γέρων Παΐσιος", Εκδόσεις "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" 1994 https://www.news247.gr/afieromata/paisios-ti-elege-gia-poli-moysoylmaniko[…] «Σὲ μιὰ ἐπίσκεψη στὸν Γέροντα, ὅταν ἡ κουβέντα ἦρθε στὴν Σερβία καὶ στοὺς γνωστούς μας Σέρβους Θεολόγους, ποὺ εἶχαν σπουδάσει στὴν Ἑλλάδα, κάποιος ἀνέφερε ἕνα ὄνομα.

Καὶ τότε ὁ Γέροντας εἶπε κάτι ἀνατριχιαστικὸ γιὰ ἐμᾶς, τοὺς ἀνυποψίαστους: 
“Αὐτὸς ποὺ λές, εἶναι φίδι κολοβό!”. 
Τότε ἀπορήσαμε ὅλοι·τώρα πιά ὅμως, μὲ τὶς ἐξελίξεις στὴν σερβικὴ Ἐκκλησία, ἀναγνωρίζουμε τὴν σημασία καὶ τὴν ἀλήθεια τῶν λόγων του». 
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ προσφάτως ἐκδοθὲν βιβλίο: 
«Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ» 
- Μαρτυρίες προσκυνητῶν, τ. Β´ἐκδ. «Ἁγιοτόκος Καππαδοκία», Θεσσαλονίκη 2012. 
christianvivliografia.wordpress/αντιγραφή  
https://proskynitis.blogspot.com/2012/09/blog-post_4932.html 

Δεν θα συμπληρώσω τίποτε άλλο. Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.