Τελευταίες αναρτήσεις

8 Φεβρουαρίου 2019

Αρρωστημένα μυαλά «αρρωσταίνουν» τους θεσμούς

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η χώρα βρίσκεται στην εσχατιά της παρακμής και δοκιμάζεται από συμπεριφορές οι οποίες την εκθέτουν διεθνώς και θέτουν υπό αμφισβήτηση στα μάτια των πολιτών κρίσιμες σταθερές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και του πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικού μας συστήματος.

Σε μια κανονική χώρα, για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Τα πολιτικά «απορρίμματα» που δοκιμάζουν τις δομές της συντεταγμένης πολιτείας μας εξευτελίζουν θεσμούς και αξίες. Επειδή το ζήτημα άπτεται της ποιότητος της δημοκρατίας μας, το τέλος τέτοιων καταστάσεων πρέπει να είναι άμεσο και σαρωτικό. Οι δε σφετεριστές των επιμέρους εξουσιών πρέπει να έχουν το οδυνηρό πολιτικό τέλος που τους αρμόζει.

Οι πολίτες της χώρας είτε λόγω τύψεων είτε λόγω… ανοσίας στα ψέματα και στην απάτη των μεγαλύτερων πολιτικών τυχοδιωκτών που γέννησε η δημοκρατία, παραμένουν απαθείς. Πιθανόν να μην έχουν καν τη διάθεση να βγουν μπροστά γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουν να κάνουν με κανονικούς ανθρώπους, αλλά με… κανονικούς απατεώνες. Είναι σαν ένα φιλμ στον κινηματογράφο, το οποίο από ένα σημείο και μετά καταντάει ανιαρό και σε… υπνωτίζει.

Η χώρα δικαιούται να επιστρέψει στην κανονικότητα και να απορρίψει κάθε αρρώστια που υπονομεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Είναι ζήτημα της ίδιας μας της ύπαρξης. Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία και κινείται στη βάση μιας θεσμικότητας την οποία κακοποιούν βάναυσα τα πρόσωπα. Όποιον και αν πιάσουμε σήμερα από τους ταγούς που ασκούν εξουσία, τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι συγκεκριμένα. Κινούνται στον άξονα της απογοήτευσης, της οργής, της ντροπής, της θρασύτητας και της προκλητικότητας. Η αντι-θεσμική αυτή… διαδρομή επηρεάζει συλλήβδην το σύνολο του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τις δομές μιας συντεταγμένης πολιτείας.

Η Ηρώδου Αττικού και οι δρόμοι όπου εδρεύουν υπουργεία, επιτελικά όργανα και θεσμικές οντότητες αναδύουν δυσάρεστες οσμές. Η δυσοσμία και το διάτρητο… αποχετευτικό σύστημα έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν λύματα παντού. Η χώρα δυστύχησε στα πλέον σημαντικά χρόνια για την οικονομική της ανόρθωση, να έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά και συνεργούς ή παθητικούς πρωταγωνιστές σε ένα έγκλημα. Η εντολή που θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση σχετίζεται με την κοινωνική αναγκαιότητα για αμετάκλητη καταδίκη των σημερινών κακοποιών της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις… τιμές!

Η υπονόμευση των προοπτικών της οικονομίας, η κοινωνική εξαθλίωση, απαξίωση και ηλιθιοποίηση, η θεσμική ανωμαλία και η πολιτισμική βαρβαρότητα φέρνουν στο προσκήνιο τα πρόσωπα που στοίχειωσαν το μέλλον της χώρας. Δεν φταίνε οι θεσμοί, αλλά η… σαβούρα που τους υπηρετεί. Αυτή η σαβούρα έχει γίνει πλέον σαπίλα. Ο υπεύθυνος ψηφοφόρος καλείται να εκφράσει εμπράκτως στην κάλπη την αντίθεση του σε αυτό το σκηνικό, το οποίο δεν περιποιεί τιμή στην ένδοξη ιστορία μας…

Λουκάς Γεωργιάδης
Το Χρήμα

το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.