24 Φεβρουαρίου 2019

Προστατέψτε την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου

Τα πράγματα στη γειτονική Αλβανία καθημερινά χειροτερεύουν. Ο αλβανικός εμφύλιος μεταξύ του Ράμα και της αντιπολίτευσης λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις. Τα επεισόδια πληθαίνουν, ενώ οι δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος κάλεσε τους Αλβανούς πολίτες να πάρουν τα όπλα, μόνο κακά προμηνύει. «Καλώ τους Αλβανούς πολίτες να πάρουν τα όπλα για τη δικιά τους ασφάλεια. Πάρτε τα όπλα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, τα σπίτια σας και την περιουσία σας. Δεν είστε ασφαλείς.

Εγγυώμαι τον λαό ότι η αντιπολίτευση και εγώ θα πολεμήσουμε και δεν θα βρείτε μέρος να κρυφτείτε». Αυτά είπε ο Μπερίσα στο μήνυμά του και ο νοών νοείτω. Σε αυτή την ταραγμένη και διχασμένη Αλβανία ζουν χιλιάδες συμπατριώτες μας, που έχουν υποφέρει τόσο από τις πολιτικές του Μπερίσα στο παρελθόν όσο και του Ράμα τα τελευταία χρόνια. Διώξεις, απειλές, καταπατήσεις περιουσιών, ακόμη και δολοφονίες Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, με πρόσφατη αυτή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος με εντολή Ράμα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, ενώ θα μπορούσαν οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας να τον συλλάβουν.

Μας κάνει εντύπωση ότι μέσα σε αυτή την κόλαση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να στείλουν το μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας να μην πειράξουν ούτε τρίχα των ανθρώπων της ελληνικής μειονότητας.

Να καταλάβουν οι ευρισκόμενοι σε περιδίνηση Αλβανοί ότι εάν συμβεί οτιδήποτε θα υπάρξουν αντίποινα. Παράλληλα θα έπρεπε ήδη να έχουν ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση για τους κινδύνους που εγκυμονεί όλη αυτή η αναταραχή στη γειτονική χώρα και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ομογενών μας.

Μακάρι να κάνουμε λάθος, αλλά για την ώρα δεν έχουμε δει καμία ευαισθητοποίηση των ελληνικών Αρχών. Λες και όσα συμβαίνουν στην Αλβανία δεν μας αφορούν. Εμείς οφείλουμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι ιστορική ανάγκη και εθνική ευθύνη η προστασία των συμπατριωτών μας. Πρέπει διπλωμάτες, κυβέρνηση αλλά και κόμματα να είναι σε ετοιμότητα και να ενημερώσουν πρεσβείες, Ευρωπαϊκή Ενωση, «αδελφά» κόμματα και κάθε φωνή που μπορεί να προστεθεί σε αυτές που μπορεί να προστατεύσουν τους ομογενείς μας. Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί σε όλες τις αλβανικές πολιτικές δυνάμεις είναι ένα: Κάτω τα χέρια από τους Βορειοηπειρώτες. 

ΔημοκρατίαShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.