27 Φεβρουαρίου 2019

Συνεχής συντηρητική επανάσταση...

Στη χώρα μας δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε που να προστατεύει την οικογένεια, την πατρίδα και τη θρησκεία 

Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου 

Στον φιλόξενο χώρο τούτης εδώ της εφημερίδας την προηγούμενη Κυριακή έγραφα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι κατά βάση και τα δύο «προοδευτικά» κόμματα, αφού μοιράζονται πολλές από τις αξίες που χαρακτηρίζονται «προοδευτικές». Και ίσως η διαφορά τους βρίσκεται στην ταχύτητα με την οποία θέλουν να γίνουν οι αλλαγές αυτές. Κάποιοι φίλοι μού είπαν ότι ίσως ήμουν άδικος. Κάθισα και το σκέφτηκα. Και έφερα στο μυαλό μου κάποια πράγματα τα οποία σας παραθέτω. Θα έχετε ακούσει, ίσως, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για μια σειρά από θέματα να λένε: «Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη».

Αυτή είναι, παραδείγματος χάριν, η έκφραση που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στα «Νέα» πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, προκειμένου να εξηγήσει γιατί είναι αντίθετος στην υιοθεσία παιδιών από γονείς του ίδιου φύλου. Εχει χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς χρόνους για διαφορετικές περιπτώσεις, πάντα όμως έχει ακριβώς την ίδια σημασία. Και δεν είναι απλώς μια υπεκφυγή, ένα πολιτικό τρικ, όπως, ίσως, θα ήθελε κάποιος να το παρουσιάσει.

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή η πλευρά, η πλευρά του κ. Χατζηδάκη, στην καλύτερη των περιπτώσεων, απλώς δεν θα κάνει τίποτε στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι έτοιμη η κοινωνία, εντάξει, τέλος. Θα περιμένει να την ετοιμάσει η Αριστερά μέσω της κοινωνικής μηχανικής, μέσω της πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, μέσω των στοχευμένων παρεμβάσεων στα σχολεία και λοιπά και λοιπά...

Αυτό έφερε στο μυαλό μου κάποια λόγια του μεγάλου συντηρητικού Gilbert K. Chesterton: «Ολος ο συντηρητισμός βασίζεται στην ιδέα ότι, αν αφήνεις τα πράγματα μόνα τους, τα αφήνεις ως έχουν. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Εάν αφήσεις κάτι μόνο του, το αφήνεις σε έναν χείμαρρο αλλαγών. Εάν αφήσεις μια λευκή στήλη μόνη της, σύντομα θα είναι μια μαύρη στήλη. Εάν θέλεις συγκεκριμένα να είναι λευκή, θα πρέπει συνεχώς να τη βάφεις ξανά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει συνεχώς να έχεις μια επανάσταση. Εν συντομία, εάν θέλεις την παλιά λευκή στήλη, πρέπει να έχεις συνέχεια μια νέα λευκή στήλη».
Και εκεί συνειδητοποίησα ότι άνθρωποι όπως ο κ. Χατζηδάκης, που θεωρεί ότι ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου, δεν είναι τελικά το πρόβλημα. Είναι μάλλον ένα σύμπτωμα του προβλήματος.


Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο Chesterton. Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε που να προστατεύει ενεργητικά, να βάφει συνεχώς λευκούς όλους αυτούς τους θεσμούς που ο συντηρητισμός θέλει να προστατεύσει. Την οικογένεια, την πατρίδα με την έννοια του έθνους-κράτους. Τη θρησκεία. Ολα αυτά από τη δεξιά πλευρά του φάσματος, στην καλύτερη των περιπτώσεων, απλώς αφήνονται να σαπίσουν. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Χρειαζόμαστε μια συνεχή συντηρητική επανάσταση.  

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.