Τελευταίες αναρτήσεις

5 Μαΐου 2018

Εμπλέκεται το KORAL στο ναυτικό συμβάν ανοικτά της Λέσβου; Μέχρι που θα φτάσει η δολιότητα των τούρκων;

Οι γείτονες μετά από χρόνια εντατικών σπουδών πήραν πλέον το πτυχίο τους στα ακριβοπληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών που διαθέτουν.

Ανήμερα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Λέσβο λέτε να είπαν να παίξουν στις ηλεκτρονικές κονσόλες τους;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η συνέχεια ήταν αυτή; 

«Τι λέει το ΓΕΝ στην ανακοίνωσή του: 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου, εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνον.» https://www.militaire.gr/ 4 ΜΑΙΟΥ 2018

Στον χάρτη – ΦΏΤΟ η πορεία της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ του Στόλου μας, ενώ βρισκόταν σε νατοϊκή αποστολή, όπως έχει καταγραφεί με την τελευταία θέση του.

Όλα θα πρέπει να διερευνηθούν επισταμένα ώστε να μην τα προσεγγίζουμε με τυχόν σενάρια καθότι τα επόμενα 24ωρα η θρασύτητα των τούρκων μπορεί να ξεφύγει δραματικά.

Αν πούμε ότι ήταν ένα τυχαίο ναυτικό γεγονός- συμβάν , θα συμφωνούσαμε αρκεί να μην υπήρχε αυτή η σειρά των δόλιων εμπλοκών που είχαμε εκ μέρους των τούρκων το προηγούμενο διάστημα (εμβολή στα ΙΜΙΑ, Ομηρεία των στρατιωτικών μας, ¨δολοφονία¨ του ήρωα πιλότου μας Γιώργου Μπαλταδώρου και τα όσα μύρια συμβαίνουν στον Έβρο και στην ακτογραμμή του ΑΙΓΑΙΟΥ) 

Στο τελευταίο συμβάν 
Τι ζάλισε τον τούρκο καπετάνιο και δεν έβλεπε τίποτε; 
«Έπαιζαν» τα όργανα του τουρκικού φορτηγού πλοίου; 
Ανθρώπινος παράγοντας, αστάθεια οργάνων πλοήγησης ή κάτι άλλο; 

«Εντούτοις αναζητούνται ευθύνες στην Ελληνική πλευρά για την μη ύπαρξη έγκαιρων ελιγμών αποφυγής. 

Ευθύνες ειδικότερα για το πλήρωμα ενός πολεμικού πλοίου που κινείτο επάνω στην οριογραμμή που χωρίζει τα Ελληνικά από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και θεωρητικά πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα, το να μην μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα ένα φορτηγό πλοίο 2.000 τόνων που πάει να πέσει επάνω του, ενώ η θάλασσα είναι μπουνάτσα, θεωρείται αδικαιολόγητο.» http://www.pronews.gr/ 

Από το 2016 και πιο πριν η επικαιρότητα βοά 
«Τουρκικό δημοσίευμα http://kokpit.aero/koral-dusman-radar-koredecek αναφέρει:

Συγκεκριμένα, σε επιλεγμένα σημεία επί των μικρασιατικών ακτών θα τοποθετηθούν κινητά συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών CORAL. Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με την χρήση του συστήματος αυτού θα διαθέτει δυνατότητα παρεμβολής και στις τρεις διαστάσεις, θάλασσα, στεριά και αέρα»  
https://www.pentapostagma.gr/26 Ιουνίου 2015, 8:31 μμ 

«Αυτά είναι τα KORAL με τα οποία η Τουρκία “τυφλώνει” αντίπαλα ραντάρ !»
«Σύστημα που απενεργοποιεί τα ραντάρ των αντίπαλων χωρών κατασκευασμένο στην Τουρκία παρέλαβε και ενεργοποιεί επιχειρησιακά η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για το Κινητό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου KORAL που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Στρατιωτική Ηλεκτρονική Βιομηχανία της Τουρκίας ASELSAN και το οποίο κατα τους τουρκικούς ισχυρισμούς μπορεί να αφήσει εκτός λειτουργίας τα ραντάρ των χωρών-στόχων. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων) SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας..

Το ΚORAL χρησιμοποιείται επίσης για τον εντοπισμό στόχων και την ταυτοποίηση, εναέριων, επίγειων και θαλάσσιων στόχων έχοντας εμβέλεια 100 χιλιομέτρων αν και δεν υπάρχουν επίσημες προδιαγραφές λειτουργίας που να έχουν εκδοθεί από την Τουρκία. 

Το συγκεκριμένο σύστημα, που αποτελείται από το σύστημα ηλεκτρονικής υποστήριξης (KORAL ED) και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (KORAL ET), υποστηρίζεται ότι το κατέχουν ελάχιστες χώρες στον πλανήτη.

To KORAL αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου Land Based Stand-off Jammer σύστημα, το οποίο είχε συναφθεί τον Ιούλιο του 2009.

Αναλυτές έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι τα χερσαία αυτά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα τοποθετηθούν αμέσως στις μικρασιατικές ακτές-  
Π. Καρβουνόπουλος  
https://www.militaire.gr/04/03/2016 | 08:24 

H απόσταση του ναυτικού συμβάντος από την πλησιέστερη μικρασιατική ακτή άραγε βρισκόταν στην εμβέλεια του συστήματος Koral; 
OXI μόνο ήταν αλλά είχε και τόσο άλλο για να δράσει τυχόν. 

«Αναφέρεται επίσης ότι Koral μπορεί να δράσει ταυτόχρονα εναντίον πολλαπλών στόχων, όπως παντός τύπου ραντάρ (αεροσκαφών, πλοίων, επίγειων συστημάτων αεράμυνας κτλ.) 

Το σύστημα Koral αποτελείται από δύο ξεχωριστές αυτόνομες μονάδες, επί ισάριθμων φορτηγών οχημάτων βαρέως τύπου (8×8), κάτι που του προσδίδει αξιόλογη ευκινησία αλλά και προστασία από απειλές NBC. Συνδυαζόμενες οι δύο αυτές μονάδες (ευρισκόμενες σε απόσταση έως και 500 μέτρων η μία από την άλλη) απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα που μπορεί να καλύψει όλο σχεδόν το φάσμα ηλεκτρονικού πολέμου ως προς την αντιμετώπιση των εχθρικών ραντάρ.

Η πρώτη από τις δύο μονάδες ουσιαστικά είναι το σύστημα ESM/ELINT (Koral ED), ενώ η άλλη, ένας ενεργός παρεμβολέας μεγάλης ισχύος και εμβέλειας (Koral ET). Έτσι, η πρώτη αναλαμβάνει τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του στόχου και, ακολούθως, η δεύτερη την αδρανοποίησή του μέσω παρεμβολών.

Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι λίγες και, συνήθως, ελεγχόμενες για την εγκυρότητά τους, στο σύστημα Koral αποδίδεται εμβέλεια της τάξης των 100(κατ’ άλλες πηγές, 150χλμ.).

Αναφέρεται επίσης ότι μπορεί να δράσει ταυτόχρονα εναντίον πολλαπλών στόχων, όπως παντός τύπου ραντάρ (αεροσκαφών, πλοίων, επίγειων συστημάτων αεράμυνας κτλ.) και συστήματα διεύθυνσης βολής/καθοδήγησης πυραύλων, σε ένα ευρύ φάσμα ραδιοσυχνοτήτων.» http://e-amyna.com/12 Μάϊου 2016 

Μετά από τα ανωτέρω εκτεθειμένα θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε πόση σχέση έχουν αυτά με το τελευταίο ναυτικό συμβάν και αν τέτοια συστήματα μπορούν να εξουδετερωθούν εκ μέρους μας;

Λύσεις υπάρχουν πολλές αρκεί να υπάρχει θέληση και υπάρχει διότι τα Μικρασιατικά παράλια είναι οικεία και γνώριμα.

Όμως μας πιάνει το παράπονο γιατί οι μίζες και οι αρπαχτές της μεταπολίτευσης δεν άφησαν σάλιο να σκεφτεί η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει αυτόν τον υβριδικό- ηλεκτρονικό πόλεμο που διεξάγεται στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αναρωτιόμαστε πόσες φορές παρεμβλήθηκαν οι ΑΓΙΟΙ μας και ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ για να μας σώσουν από τις δολιότητες των τούρκων; 
ΚΑΙ πάλι μας σώζουν και θα μας σώζουν έτσι που μπλέξαμε. 
Δεν έχουμε άλλο τίποτε να πούμε μόνο τούτο. 

Ας ενωθούμε ως Έλληνες και ας κάνουμε το ηρωικό φρόνημα την πιο εξελιγμένη ηλεκτρονική παρεμβολή εναντίων των μογγόλων.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.