Τελευταίες αναρτήσεις

8 Μαΐου 2018

Αυτοί που οραματίζονται να μοιράσουν τα ελληνικά ιμάτια…

Γράφει ο Απόστολος Αποστολόπουλος
Τουρκία και Σκόπια βλέπουν και αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο: λίγο υπεροπτικά, λίγο περιπαικτικά, σίγουρα με άνεση, σαν να μιλάνε με μια χώρα που δεν έχει πάρει μυρουδιά ότι είναι ξοφλημένη, στα πρόθυρα διάλυσης, μια χώρα που ψυχορραγεί και οι γείτονες είναι έτοιμοι να μοιράσουν τα ιμάτιά της άνευ αντιστάσεως. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αφήνει να εννοηθεί ότι η λύση δεν είναι μακριά, αλλά οι Σκοπιανοί επιμένουν ότι Μακεδόνες είναι μόνο αυτοί και κανείς άλλος.
Tο τελευταίο εύρημα του Ερντογάν είναι ότι οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη και όχι οι Τούρκοι με τους Τσέτες, όπως έλεγαν τους Κούρδους τότε. Ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός αναφέρει ότι τους Σκοπιανούς ενθαρρύνουν οι Γερμανοί. Αυτοί, λέω, αφού υποδαύλισαν τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς της Σερβίας, καίγονται τώρα να ολοκληρώσουν την καταστροφή των Βαλκανίων, με τελευταίο θύμα την Ελλάδα και όργανο τους Σκοπιανούς. Η καγκελάριος Μέρκελ θα προτείνει, λέει, στο παρασκήνιο, ένα πιο χαλαρό μεταμνημονιακό καθεστώς με αντάλλαγμα υποχώρηση της Αθήνας στο όνομα των Σκοπίων.

Σε κατανοητή μετάφραση αυτή η διπλωματική διατύπωση εννοεί ότι αν με τα χεράκια μας βγάλουμε τα ματάκια μας και ανοίξουμε την πόρτα του διαμελισμού της πατρίδας μας, τότε η Γερμανία θα μας κάνει τη χάρη να μας κάνει έκπτωση για τα έξοδα της κηδεία μας. Αυτή την ηγέτιδα του «ελεύθερου Δυτικού Κόσμου»(!) αποκαλούσε «μαντάμ» ο σημερινός πρωθυπουργός και μετά σ’ αυτήν την ίδια έτρεχε να της φιλήσει το χέρι κάθε φορά που ο Σόiμπλε έβαζε βέτο, νομίζοντας (αφελώς ή εξ’ ανάγκης, αδιάφορο) ότι αυτή θα τον σώσει.

Αλλά η μαντάμ Μέρκελ τον παρέπεμπε στους «θεσμούς», λέγοντάς του ότι πρέπει να είναι συνεπής. Τα ίδια λέει και τώρα με άλλο υπουργό, άλλαξε ο Μανωλιός… Το σκεπτικό είναι απλό: αν δεχθούμε τα Σκόπια ως Μακεδονία, τότε σύντομα τα Σκόπια θα απαιτήσουν να εξαφανίσουμε το όνομα Μακεδονία ως όνομα της βόρειας ελληνικής περιφέρειας. Έτσι, λοιπόν, η Γερμανία μαγειρεύει να μας κόψουν μια φέτα οι Σκοπιανοί και άλλη μια οι φίλοι τους οι Τούρκοι. Ε! τότε, χαλάλι, μπορεί και η Μέρκελ να φιλοτιμηθεί και να μας κόψει δυο δεκάρες από το χρέος.

Η καταστροφή των Βαλκανίων

Ο Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, μίλησε στη σλαβομακεδονική διάλεκτο, όταν προ ημερών πήγε στα Σκόπια. Για να δώσει δυνατό σήμα υποστήριξης στις απαιτήσεις του Βερολίνου, διότι ουδείς αμφιβάλλει ότι ο Τουσκ μιλάει ως φερέφωνο της Μέρκελ και ουδόλως για το θέατρο σκιών που κινείται ως κυβέρνηση στα Σκόπια. Ο ευρύτερος στόχος είναι να ολοκληρωθεί η καταστροφή των Βαλκανίων και η κυριαρχία της Γερμανίας. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να καταστρέψουν σε πλανητική κλίμακα κάθε ισχυρό κράτος, μικρό ή μεγάλο, ώστε κανείς να μην μπορεί να τους αντισταθεί.

Η Γερμανία περιορίζει για την ώρα τις φιλοδοξίες της στα Βαλκάνια, όπου άλλωστε συνάντησε και τις πιο ισχυρές αντιστάσεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια με τον Τίτο και μια με την ελληνική Αντίσταση. Η χιτλερική μάστιγα, ο ναζισμός, δεν είχε βαθύτερο κίνητρο την ιδεολογία, αλλά τα διαχρονικά κρατικά συμφέροντα της Γερμανίας, πέραν πάσης ιδεολογίας. Ο πυρήνας των ιδεών του Χίτλερ, περί της ανώτερης Αρείας Φυλής, έχουν τη ρίζα τους στις ιδέες του Γάλλου διπλωμάτη Αρθούρου ντε Γκομπινώ τον 19ο αιώνα. Ο Κίσινγκερ (Βήμα 3/12/89) έλεγε ότι ένα κράτος 80 εκατομμυρίων, μόνο του στο κέντρο της Ηπείρου (η Γερμανία), θα απειλούσε εκ νέου την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που δεν έχει υποστεί πόλεμο και τεμαχισμούς.

Η αλήθεια για το Σκοπιανό είναι ότι χωρίς τον Μολυβιάτη και τον Καραμανλή το θέμα θα είχε «λυθεί» από καιρό. Αλλά τώρα ο καθένας φοβάται ότι θα θεωρηθεί προδότης αν υποχωρήσει από τους όρους του βέτο στο Βουκουρέστι και όλοι έχουν γίνει πατριώτες. Τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό τα συκοφάντησαν και τα εξύβρισαν, αλλά ο πραγματιστής κ. Τσίπρας είδε το πλήθος και κατάλαβε ότι θα ήταν άκρως επικίνδυνο και αστόχαστο να το αγνοήσει. Τα εθνικά θέματα δεν οδηγούν απλώς σε πτώση την κυβέρνηση, όπως οι συντάξεις και οι μισθοί. Τα εθνικά μπορεί να οδηγήσουν πολύ πιο μακριά και η κατάληξη των πρωτεργατών της Χούντας με την προδοσία της Κύπρου δεν έχει ξεχαστεί.

Υπονόμευση της ενότητας

Το εύρημα του Ερντογάν ότι τη Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες είναι μια ακόμα επιβεβαίωση του κυνισμού όσων πιστεύουν ότι είναι ισχυροί. Κανένα ψέμα δεν τους τρομάζει. Θεωρούν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους αγγίξει. Η ατιμωρησία είναι απόδειξη ισχύος, έχει διδάξει ο Θουκυδίδης.

Τα Βαλκάνια είναι βασικός δρόμος διέλευσης αερίου και πετρελαίου, ενώ η Ελλάδα διαθέτει πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και «σπάνιων γαιών». Και με τη χειρότερη κυβέρνηση κάθε χώρα έχει όρια στις υποχωρήσεις που μπορεί να κάνει. Αν, όμως, απειληθεί και υπονομευθεί εκ των έσω η ενότητά της, αν δεν μπορεί να αντισταθεί, τότε η λεηλασία της απλουστεύεται. Αυτός είναι ο λόγος που τα Σκόπια μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.

Το «Μακεδονικό» είναι προπέτασμα ευρύτερων σχεδίων της γερμανικής στρατηγικής. Υποτίθεται ότι η Γαλλία εμφανίζεται ως υποστηρικτής μας, αλλά το Παρίσι είναι αδύναμο σε σχέση με το Βερολίνο και η επίσκεψη του Μακρόν στις ΗΠΑ είχε μέτρια αποτελέσματα, αν δεν ήταν φιάσκο. Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιόνια στην ευρύτερη διαμάχη ΗΠΑ-Γερμανίας, με τρίτους παίκτες την Τουρκία και τη Ρωσία. Το χειρότερο είναι ότι μια κακή λύση ίσως γίνει δυνατόν «να περάσει» και από την Αθήνα και από τα Σκόπια. Αλλά θα αφήσει εκκρεμότητες.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.