Τελευταίες αναρτήσεις

9 Μαΐου 2018

Οι Τούρκοι μας στήνουν παγίδα: Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια ή στα οδοφράγματα;

 Του Πέτρου Ασσιώτη* 

Μετά την παράνομη Τουρκική εισβολή, σε όλους της διόδους προς την κατεχόμενη γη μας στήθηκαν από την Εθνική Φρουρά οδοφράγματα και αμυντικά έργα στην προσπάθεια αποτροπής πιθανής Τουρκικής προέλασης. Το μόνο οδόφραγμα που ήταν ευρέως γνωστό και «ανοικτό» ήταν αυτό του Λήδρα Πάλας. 

Εκεί εκτυλίχθηκαν σκηνές Ελληνικής τραγωδίας καθώς η κατοχική Τουρκία με την πολιτική της εθνοκάθαρσης εξεδίωκε βάναυσα τις χιλιάδες των Καρπασιτών που παρέμειναν σαν φρουροί της πατρώας γης. Λιγότερο γνωστό ήταν αυτό του Πέργαμου, παρά την Βάση της Δεκέλειας, το οποίο χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι των Άγγλων.

Στις 23ης Απριλίου του 2003, ο τότε Τουρκοκύπριος ηγέτης των Εποίκων και Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, άνοιξε το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Στο άκουσμα της είδησης κόσμος άρχισε να συρρέει στην περιοχή του Λήδρα Πάλας. Όπως διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας πιάστηκαν απροετοίμαστες από Τουρκικές κινήσεις, έτσι και η τότε κυβέρνηση Παπαδοπούλου. Στο άκουσμα δε της «γνωμοδότησης» από τηλεοράσεως του πρώην Γενικού Εισαγγελέως Μαρκίδη, «πως πολίτες δεν αναγνωρίζουν κράτη», χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους με προορισμό τα κατεχόμενα. Πλείστοι νόμιζαν πως ήταν η απαρχή της επιστροφής στην γη που τους γέννησε. 

Αφορμή για αυτό το άρθρο μας έδωσε η πρόσφατη είδηση ότι ο Διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης με τον Σώτο Ζακχαίο, της Τεχνικής Επιτροπής για Διάνοιξη Οδοφραγμάτων, μετέβησαν στην Δερύνεια. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση των έργων για διάνοιξη του Οδοφράγματος την 1ην Ιουλίου Αυτό είχε συμφωνήσει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη όλων των Εποίκων και εναπομεινάντων Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακκιντζί στο λεγόμενο κοινωνικό δείπνο της 16ης Απριλίου. Η διάνοιξη αυτού του οδοφράγματος είναι ζωτικής σημασίας για τους μεσοπρόθεσμους Τουρκικούς σχεδιασμούς. 

Σύμφωνα με τους Τουρκικούς σχεδιασμούς, από το οδόφραγμα θα διακινούνται μεγάλοι αριθμοί τουριστών που θα διανέμουν ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία Πρωταρά Αγίας Νάπας για επίσκεψη και βεβαίως χρήση της παραλίας της Αμμοχώστου, με την χρυσή άμμο. 

Είναι φυσικό πως με την αύξηση της τουριστικής ζήτησης οι Τούρκοι Έποικοι και Τουρκοκύπριοι, με την καθοδήγηση της Άγκυρας, θα ανοίξουν επιπρόσθετο μέρος της παραλίας της περίκλειστης πόλης. Αφού δεν επέστρεψαν ποτέ το Βαρώσι στα Ηνωμένα Έθνη όπως προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα, αλλά ούτε καν σαν ΜΟΕ, θα το επιστρέψουν σε οιανδήποτε συνομιλίες τώρα που θα εισρέει ζεστό χρήμα; Ή θα το εποικίσουν λόγω της τουριστικής ζήτησης; Θα σκοτώσουν οι Τούρκοι την νεοαποκτηθείσα κότα που θα τους γεννά χρυσά αυγά; 

Πιστεύουμε πως ήταν μέγα λάθος τότε να πέσουμε στην παγίδα του Ντενκτάς και να συναινέσουμε στο άνοιγμα οδοφραγμάτων από δικής μας πλευράς. Η σπουδή δε των τελευταίων δύο Προέδρων, όποτε το ζητά ο κατοχικός ηγέτης, να ανοίγουν νέα οδοφράγματα, σαν αυτό της Δερύνειας είναι μέγα σφάλμα. Πιθανό να επηρεάσει και την λύση του κατοχικού ζητήματος, για τους λόγους που αναφέρουμε πιο πάνω, καθότι στο τέλος να μην υπάρχει έδαφος προς επιστροφή. Έτσι από την Τουρκική λύση της Διζωνικής θα προχωρήσουμε στην ανακοινωθείσα πρόσφατα από Τσαβούσογλου, την Τουρκική λύση δύο κρατών; 

Γενιές ολόκληρες μεγαλώσαμε με φάρο τα Σύνορα μας είναι στην Κερύνεια, γραμμένο σε τοίχους αλλά και στις καρδιές μας. Λέξεις που περιέχουν το πραγματικό νόημα της σωστής λύσης, αυτής της απελευθέρωσης και απαλλαγής της Ευρωπαϊκής μας χώρας από την παράνομη Τουρκική κατοχή και τα παράγωγα της. 

Στα διανοιχθέντα οδοφράγματα πρέπει να δείξεις την ταυτότητα ή το διαβατήριο σου για να σε καταχωρήσει ο Τούρκος στον υπολογιστή του ψευδοκράτους. Διαφορετικά δεν παίρνεις «βίζα» για να πας να δεις το κατεχόμενο χωριό ή πόλη σου. Στην ουσία είναι όπως να μεταβαίνεις σε «άλλη χώρα». Η πολιτική μας ηγεσία, τελικά απεμπόλησε Τα Σύνορα μας Είναι στην Κερύνεια, και το αντικατέστησε με, Τα Σύνορα μας με το Κατοχικό Καθεστώς και την Τουρκία Είναι στα Οδοφράγματα. 

*Ο Πέτρος Ασσιώτης είναι Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.