Τελευταίες αναρτήσεις

8 Μαΐου 2018

Η βαρβαρότητα άλωσε την Ακρόπολη

Ο βράχος της Ακροπόλεως έχει πατηθεί από τη βαρβαρότητα. Στο Θησείο ηχούν τα ταμπούρλα και το άλσος που περιβάλλει τα ιερά μας είναι πλέον επικίνδυνο για τους διαβάτες.

H κυριαρχία εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους. Ενας απ' όλους, και εξαιρετικά πειστικός, είναι η επιβολή των ακουσμάτων.

Στη φωτογραφία βλέπουμε μια παρέα Αφρικανών, οι οποίοι έχουν στήσει τα συμπράγκαλά τους στην οδό Αποστόλου Παύλου και “βομβαρδίζουν” τους περαστικούς -τουρίστες και ντόπιους- με φρικτούς ήχους από την Υποσαχάρια Αφρική. Η ένταση στην “ερμηνεία” τους είναι τέτοια, που σε ωθεί να υποθέσεις ότι πρόκειται για πολεμικά άσματα ή για μουσική υπόκρουση αιματηρού εξευμενισμού μοχθηρών πνευμάτων και ψυχολογική προετοιμασία για θυσίες ή επιβολή θανατικής ποινής. Συνεργείο Αφρικανών, φορτσάτων, ορεξάτων και δεινών χρηστών κρουστών βρίσκεται και στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Από την Αποστόλου Παύλου μέχρι το Μοναστηράκι μεσολαβούν λίγες δεκάδες μέτρα, όπου μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου δίχως να υποχρεώνεσαι να ακούς τους αλαλαγμούς, που θα έπρεπε να ανήκουν σε άλλα σημεία του χωροχρόνου. Με λίγα λόγια, δεν μπορείς να βαδίζεις περιμετρικά του Ιερού Βράχου για πολλή ώρα, χωρίς να σε προσβάλλει αυτό που υποχρεώνεσαι να ακούς. Είσαι περικυκλωμένος από τους κρότους της κατάρρευσης του έθνους σου. Από τη μια, αυτό ίσως αποδειχθεί σωτήριο. Τόσο κολασμένος θόρυβος μπορεί να ξυπνήσει κάποιους απενεργοποιημένους νόες. Από την άλλη, οι ηχοβολισμοί συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του μοναδικού χαρακτήρα της περιοχής».

Αρθρο του υπογράφοντος το παρόν, στήλη «Περί Πωλητικής», εφημερίδα «δημοκρατία»* 4 Μαΐου 2015.

Οσα βιώνουμε δεν είναι τυχαία. Προκύπτουν από την έλλειψη ελληνικής ηγεσίας και από το έλλειμμα αγάπης για τον τόπο μας, τον οποίο αφήσαμε να αποϊεροποιηθεί και να τον λεηλατεί κάθε περαστικός. Τα ιερά μας, τα άγια των αγίων επιτρέπουμε να τα βεβηλώνουν ασεβείς. Κι εμείς χαζεύουμε τη λεηλασία, την καταστροφή, τη σύληση όσων έπρεπε να παραμείνουν άθικτα, άβατα. Εδώ και χρόνια, ο ειλικρινώς υμέτερος ασχολείται με την ηχητική δικτατορία που έχει επιβληθεί πέριξ του βράχου όπου βρίσκεται το ιερό της Παλλάδας Αθηνάς. Στην Ακρόπολη, πια, δεν είναι δυνατόν κάποιος να βαδίσει ήρεμος και απερίσπαστος και να παύσει εντός τους τον βόμβο που προκαλούν οι μέριμνες και τα εφήμερα τίποτα του κόσμου τούτου και να συντονιστεί με το θείο, το ωραίο και το αληθές του ιδιαίτερου χώρου.

Συνεργεία Αφρικανών έχουν περικυκλώσει την Ακρόπολη και κρούουν με μανία κάθε απόγευμα, μέχρι να βραδιάσει, τα ταμπούρλα τους, αλαλάζοντας στη γλώσσα τους. Ο θόρυβος είναι ανυπόφορος. Τόσο δυνατά ακούγεται η χλαπαταγή, ώστε είναι αδύνατον να ακούσεις τον συνομιλητή σου αν ομιλεί σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο εκατοστών από το αυτί σου.

Η ασχήμια του πράγματος είναι ανείπωτη, η ιεροσυλία φρικτή και οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην περιοχή άπραγοι. Δεν αντιδρούν, ίσως, γιατί δεν αγαπούν αρκετά το χώμα που πατούν, που ταΐστηκε επί χιλιετίες με το αίμα των Ελλήνων προμαχούντων Αθηναίων, οι οποίοι πολέμησαν για την ελευθερία και τον πολιτισμό μας. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι όσοι αγαπάμε δεν επιτρέπουμε να απλώσουν καθ' οιονδήποτε τρόπο «χέρι» σε προσφιλή πρόσωπα ή στην περιουσία μας. Οσοι βρίσκονται εγγύς της Ακροπόλεως και, φυσικά, όσοι έχουν την ευθύνη της ανέχονται τον ορυμαγδό που εμπεδώνει την αίσθηση του τριτοκοσμισμού, την οποία προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Ανοχή στην ασχήμια έχει και η ΕΛ.ΑΣ. Την Πέμπτη 03/05/2018, στις 20.29, έγιναν κλήση στο «100» και επώνυμη καταγγελία από πολίτη για το αίσχος. Αν και το τηλεφωνικό κέντρο (που ανταποκρίθηκε στην κλήση έπειτα από πάροδο τετραλέπτου) είπε ότι θα στείλει αστυνομικούς να κάνουν τα δέοντα, επί σαράντα και πλέον λεπτά αναμονής του υπογράφοντος ουδείς ενεφανίσθη.

Ο βράχος της Ακροπόλεως έχει πατηθεί από τη βαρβαρότητα. Στο Θησείο ηχούν τα ταμπούρλα και το άλσος που περιβάλλει τα ιερά μας είναι πλέον επικίνδυνο για τους διαβάτες, γιατί καραδοκούν οι συμμορίες των αλλοδαπών μαχαιροβγαλτών που ληστεύουν τους περαστικούς.

Και ουδείς αντιδρά, γιατί ουδείς αγαπά αληθινά. Ολοι θέλουν να βρεθεί «κάποιος άλλος» να κάνει αυτό που θα έπρεπε να πράττουμε διαρκώς: Το σωστό. 

*Απόσπασμα από ακόμα μία δημοσίευση στη «δημοκρατία» από τον υπογράφοντα, στις 22 Μαΐου 2015: «Η κατάσταση στην περιοχή, στην καρδιά των ιερών του έθνους μας, είναι προσβλητική για όλους. Από τη μια, οι οργανοπαίκτες, που παίζουν με τόση μανία λες και είναι οι πολιορκητές της ελληνικής Ιεριχούς και θέλουν να γκρεμίσουν τα τείχη της, δηλαδή την Ακρόπολη. Και, από την άλλη, οι συμπατριώτες των “μουσικών”, που ασχολούνται με πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών μαϊμουδένιων φιρμών. Δεκάδες λινάτσες απλωμένες στην Αποστόλου Παύλου την καταλαμβάνουν αναιδώς. [...] Δικαιολογίες για αυτή την αθλιότητα δεν υπάρχουν. Ούτε μπορεί κάποιος επίορκος κρατικός λειτουργός ή στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κρυφτεί πίσω από “ελλείψεις” χρημάτων, ανθρώπινου δυναμικού κ.ά. Η τσίπα τούς λείπει και ο σεβασμός στων Ελλήνων τα ιερά».

Παναγιώτης Λιάκος

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.