Τελευταίες αναρτήσεις

9 Μαΐου 2018

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 8 ΜΑΪΟΥ 2018

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν “σκοτώνει” τον Κεμάλ Ατατούρκ…

Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν κεμαλ
Ο Χαριτζής – φασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 έθεσε θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης, ζητώντας την αναθεώρησή της, θεωρώντας πως αυτή η Συνθήκη ήταν εις βάρος των τουρκικών συμφερόντων.

Να θυμίσουμε πως η Συνθήκη της Λωζάννης υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923 και καθόριζε τα σημερινά τουρκικά σύνορα. Θεμελιωτές αυτής της Συνθήκης ήταν από ελληνικής πλευράς ο Ελευθέριος Βενιζέλος και από τουρκικής ο Κεμάλ Ατατούρκ με τον απεσταλμένο του, Ισμέτ Πασά!

Ήδη γνωρίζουμε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες προεδρικές εκλογές στην χώρα του για τις 24 Ιουνίου 2018. Έτσι, από τη στιγμή που έχει πλέον πολλά εσωτερικά προβλήματα, θεώρησε πιθανώς, ότι η αναμόχλευση της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης θα τον ωφελούσε προεκλογικά.

Γι΄ αυτό συγκεντρώνει μέσω του ΥΠΕΞ της Τουρκίας τα επίσημα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάννης, προκειμένου να ενημερώσει την κοινή τουρκική γνώμη και να τους πείσει πως ο Κεμάλ Ατατούρκ “ηττήθηκε” το 1923 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο!

Έτσι, η τακτική αυτή του Ερντογάν εντάσσεται στο ευρύτερο προπαγανδιστικό πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, σε μια προσπάθεια απομυθοποίησης του Κεμάλ Ατατούρκ, αφού αμφισβητεί ευθέως αυτή την Συνθήκη!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, στρέφεται πανέξυπνα κατά των μεγάλων πολιτικών αντιπάλων του, που είναι πρωτίστως το νεοσύστατο ακροδεξιό κόμμα, το “Καλό Κόμμα” της Μεράλ Ακσενέρ, που υποστηρίζεται από την ακραία ανθελληνική οργάνωση των “γκρίζων λύκων” και δευτερευόντως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Μουχαρέμ Ιντζέ, τα οποία είναι υποστηρικτές και νοσταλγοί του κεμαλισμού!

Αυτή η πολιτική κίνηση του Ερντογάν, δείχνει να έχει απήχηση στον λαό της Τουρκίας, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού στηρίζεται από πολλά ΜΜΕ της Τουρκίας!

Αποδεικνύει όμως, ότι ο Ερντογάν έχει ατέλειωτη πηγή σκέψεως, που δυστυχώς τέτοιας στερείται το δικό μας πολιτικό προσωπικό!!

Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για τα ερημονήσια και τις βραχονησίδες…

Άκουγα πριν λίγα βράδια στον ραδιοφωνικό σταθμό των παραπολιτικών, τον Καθηγητή Ανδρέα Αθηναίο, σε μια πάρα πολύ καλή και χρήσιμη εκπομπή.

Όπου κατήγγειλε ότι ο πρώην ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας είχε υποσχεθεί από το Αγαθονήσι, πως θα μεριμνήσει ώστε τα νησιά μας να λάβουν πολεοδομικό σχεδιασμό! Που δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις δεν υπάρχει μέχρι τις ημέρες μας!

Αφού, η μισή Ελλάδα στερείται πολεοδομικού σχεδιασμού τα τελευταία 20 χρόνια!

Και το ερώτημα είναι: Γιατί ο πολεοδομικός σχεδιασμός στη χώρα μας παραμένει σε νηπιακή κατάσταση; Είναι δύσκαμπτος, πολύπλοκος, δυσλειτουργικός, ή εξυπηρετούνται αντεθνικά συμφέροντα;

Γιατί εάν υπήρχε θα μπορούσαν να κατοικηθούν πολλά νησιά που τα ονομάζουμε βραχονησίδες!

Που όπως κατήγγειλε επίσης ο κ. Αθηναίος, οι λεγόμενες βραχονησίδες, που όμως έχουν ή μπορούν να συντηρήσουν ζωή, δεν έπρεπε να ονομάζονται βραχονησίδες αλλά ερημονήσια!

Η διαφορά είναι τεράστια και είναι εθνικής σημασίας! Γιατί με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τα ερημονήσια έχουν ΑΟΖ ενώ οι βραχονησίδες όχι! Όπως, επί παραδείγματι τα Ίμια! Όπως το νησί της Ρω, που όσο ζούσε η “κυρά” της ήταν ερημονήσι και ξαφνικά έγινε βραχονησίδα!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι αυτές οι “παραλήψεις” διαχρονικά της Πολιτείας συνιστούν το ατιμωτικό αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας;;

Αποτέλεσμα εικόνας για survivor τανιμανίδης
Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί και Σάκης Τανιμανίδης…

Την άποψή μου για το Survivor που παρουσιάζεται στον Συστημικό (με όλες τις κυβερνήσεις) Σκάϊ και όπου παραγωγός είναι ο Τούρκος Ατζούν Ιλιτζαλί, εκ των έμπιστων συνεργατών του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, την γνωρίζουν όλοι, φαντάζομαι.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι, πως επιλέχτηκε ως παρουσιαστής του Survivor ένας δικός μας άνθρωπος. Ο παραγωγός, επιχειρηματίας και παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης! Και λέω ένας δικός άνθρωπος, γιατί ο πατέρας του, Στέφανος Τανιμανίδης έχει πολύχρονη παρουσία στο χώρο των Ποντιακών Σωματείων (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων από το 1990-2004) και μεγάλη δράση στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, ειδικότερα από τη Βουλή των Ελλήνων!

Θα μου πείτε, πως ο Σάκης δεν είναι ο Στέφανος! Αλλά θα σας απαντήσω, καθώς λέει ο λαός μας: “Τα μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει”!

Ωστόσο, μαθαίνουμε, ότι τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις μεταξύ Ατζούν Ιλιτζαλί και Σάκη Τανιμανίδη δεν είναι και οι καλύτερες! Έχουμε άδικο; 

Αλλά, από τη στιγμή που καταπιαστήκαμε με αυτό το θέμα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Σάκη Τανιμανίδη!

Τι άποψη έχει για την Γενοκτονία των Ποντίων ο Ατζούν Ιλιτζαλί;

Ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη για την αδιακρισία μας, αλλά νομίζουμε θα ήταν χρήσιμο να μάθουν οι Έλληνες τηλεθεατές του Survivor!!

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ξύλο όλη μέρα στη Λαμία!
Προβοκάτσια με καρτέρι στη Λαμία;

Η ΜΙΤ έχει ισχυρό κλιμάκιο στην Λαμία και σύμφωνα με ακριβή πληροφορία μας, ενδεχομένως να θελήσει να εκμεταλλευτεί την μαζική κάθοδο των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ της Αθήνας, δημιουργώντας προβοκάτσια, με στόχο εκτεταμένα επεισόδια με το πολυπληθές κιτρινόμαυρο στοιχείο της Λαμίας!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα αναδειχτεί έντονα, η τάχατες αντιπαράθεση Βορείων και Νοτίων, που όπως έχουμε αναδείξει σε άρθρα μου ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄90 και υλοποιείται στις ημέρες μας από κάποια ανεγκέφαλα και ανθελληνικά μυαλά! 

Επειδή, γνωρίζουμε και θυμόμαστε, τι ακριβώς έγινε πριν από λίγα χρόνια (29/5/2010) στη Λαμία, όταν κόντεψε να καταστραφεί η πόλη της Φθιώτιδας από τους ένθερμους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που είχαν συρρεύσει για το final 4 του Κυπέλλου Hand ball μεταξύ των ομάδων τους, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου!

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν η ελληνική αστυνομία και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας έχουν μεριμνήσει για την ασφαλή και αναίμακτη κάθοδο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα!

Αν έχουν υπ΄ όψη τους αυτήν την πληροφορία, η οποία έφτασε σε μας! Μακάρι, να είναι λάθος αυτή η πληροφορία. Αλλά κανένας δεν έχασε, όταν ήταν υποψιασμένος για το χειρότερο!

Επανέρχομαι με το αυριανό άρθρο μου επί του θέματος στην Ελεύθερη Ώρα!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.