29 Σεπτεμβρίου 2025

Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΟΡΦΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Είναι τόσο παλαιοί οι Ορφικοί Ύμνοι ώστε κανείς δεν μπορούσε να προσεγγίσει με σχετική ακρίβεια το πότε έγιναν οι παρατηρήσεις και πότε γράφτηκαν αυτοί, διότι ασφαλώς χρειάστηκαν πολλά χρόνια παρατηρήσεων του Ουρανού. 
 
Ο μόνος αληθινός επιστήμονας αστρονόμος και μαθηματικός ο Κ. Στ. Χασάπης που τόλμησε να υπολογίσει την ηλικία κατέληξε με αστρονομικά δεδομένα που περιέχονται στους Ορφικούς Υμνους σε δύο ημερομηνίες που θα μπορούσε να συμβεί αυτό το φαινόμενο: 
Η πρώτη εκδοχή ανάγεται στο 1.366 π.Χ 
Η δεύτερη εκδοχή στο 11.835 π.Χ 
 
Δεν κρίνεται σκόπιμο να παραθέσω τους μαθηματικούς τύπους που οδηγούν στις ως άνω αποδείξεις διότι είναι ακατανόητοι στους μη ειδικούς και άσχετους με την αστρονομία και τα ανώτερα μαθηματικά («Ορφικά» σελ. 101-102, Ι. Πασσά Εκδ. Ηλιος) 
 
Αυθαίρετος όμως είναι η απόρριψη από τον Κ. Χασάπη της δεύτερης εκδοχής και η προτίμηση της πρώτης, η οποία παρουσιάζεται σαν πιο πιθανή δηλαδή να γράφτηκαν οι Ορφικοί Ύμνοι το 1.366 π.Χ παρά το 11.835 π.Χ. Όμως ουδείς αποκλείει να είναι άλλη η ημερομηνία και ο χρόνος που έγιναν οι παρατηρήσεις των Ορφικών Ύμνων, που αναφέρονται στα αστρονομικά δεδομένα και άλλος ο χρόνος γραφής των. 
 
Η ημερομηνία του 1.366 π.Χ είναι απαράδεκτη διότι ανάγεται μετά τον Τρωικό Πόλεμο, ενώ είναι γνωστόν ότι ο Ορφέας ο ιδρυτής της Ορφικής λατρείας ήταν ένας από τους αρχηγούς της Αργοναυτικής εκστρατείας η οποία συνέβη νωρίτερα του Τρωικού Πολέμου. Ο Τρωικός πόλεμος σύμφωνα με νεότερες έρευνες δεν έγινε το 1.183 π.Χ αλλά το 1.450 π.Χ και κατ’ άλλους το 3.150 π.Χ. Αρα η πρώτη εκδοχή της γραφής των Ορφικών ΔΕΝ ανταποκρίνεται στην αλήθεια και πιθανότερη είναι η δεύτερη που ανάγεται στο 11.835 π.Χ την οποίαν αβασανιίστως απέρριψε ο Κ. Χασάπης χωρίς όμως να την θεωρήσει λανθασμένη. 
 
Προφανώς, ο άριστος και διεθνώς αναγνωρισμένος αστρονόμος και μαθηματικός Κ. Χασάπης χωρίς να δηλώσει ότι η δεύτερη εκδοχή είναι λανθασμένη εγκατέλειψε την συγκλονιστική και τεραστίας σημασίας ανακάλυψη του, η οποία θα έφερνε ανατροπή της παγκόσμιας κατεστημένης τάξεως. Προφανώς, φοβήθηκε την σύγχρονη «Ιερά Εξέταση» και την απόρριψη του από τους διεθνείς κύκλους, που μάχονται λυσσωδώς κατά του Ελληνισμού και δεν θέλουν την αποκάλυψη της αρχαιότητας του, της καταγωγής των Ελλήνων, των επιτευγμάτων και της επιδράσεως του Ελληνικού πολιτισμού στην διαμόρφωση ολόκληρου του κόσμου. 
 
Το «πολιτικώς ορθόν» στην Ιστορία, Επιστήμη Τεχνολογία είναι πολύ παλιό και ανάγεται σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και ιδιαίτερα: στην Αρχαιολογία , Αστρονομία, Ανθρωπολογία, Πληροφορική, στις Τέχνες στα Γράμματα κ.ο.κ . 
 
Η «Μαύρη Αθηνά», οι «Ινδοευρωπαίοι», «εξ Ανατολών το φως», η διαστρέβλωση της Ιστορίας, η διάσπαση της Ελληνικής φυλής, ο αφανισμός της μέσω της θρησκείας, η αφομοίωση των απανταχού Ελλήνων, ο γεωγραφικός κατακερματισμός της Ελλάδος, η κλοπή των συμβόλων, η διάσπαση και συστηματική καταστροφή της γλώσσας (Ομηρική, Αρχαία, Καθαρεύουσα, Δημοτική κ.α) η αμφισβήτηση των Ελληνικών ανακαλύψεων, η διαστρέβλωση του αξιακού μας συστήματος (Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ολυμπιακοί Αγώνες, Φυσικό Νόμο τον οποίον αντικατέστησαν πρόσφατα με την “woke” ατζέντα και τους Λοατκι κ.ο.κ) 
 
Όλα όμως όσα ήρθαν στο φως βραδύτερα επιβεβαιώνουν την ανακάλυψη του Κ. Χασάπη: 
 
1/ Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα και στον κόσμο συνεχώς φέρνουν συγκλονιστικά στοιχεία. 
2/ Η ανακάλυψη του σπηλαίου των Πετραλώνων από τον διεθνούς φήμης Ανθρωπολόγο Αρη Πουλιανό, ηλικίας άνω των 700.000 ετών 
3/ Η ανακάλυψη του σπηλαίου Φράχθι της Ερμιονίδος όπου απεκαλύφθη πολιτισμός άνω των 25.000 ετών. Αλλά και στην περιοχή Ασπροχάλικου της Ηπείρου (Λούρος) 
4/ Και τα άλλα προϊστορικά ευρήματα που σκεπάζει το Υπουργείο Πολιτισμού(ανάκτορο Μενελάου στη Σπάρτη κ.α) όπου αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα κατοικούσαν άνθρωποι και προ του 800.000 π.Χ , ήταν δε γηγενείς και δεν ήρθαν από την Αφρική ή την Ασία. 
 
Όμως τρομάζει το κατεστημένο από τις προϊστορικές ανακαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως και τους διαψεύδουν. Και ασφαλώς αν άνοιγαν οι πόρτες του Βατικανού να έρθουν στο φως της δημοσιότητας τα μυστικά αρχεία, αλλά κι' αν δεν κατέστρεφαν τις Βιβλιοθήκες το σημερινό κατεστημένο δεν θα μπορούσε να σταθεί. Αλλά και σήμερα ισχύει η «Ιερά Εξέταση» για τους ερευνητές υπό άλλη μορφή. Αν ο κόσμος πληροφορηθεί την αλήθεια ασφαλώς θα αλλάξει τρόπο σκέψεως και δράσεως. 
 
Η Αλήθεια καίει όποιον την αντικρίσει κατάματα όπως και ο Ήλιος τυφλώνει όποιον τον κοιτάξει χωρίς ειδικά γυαλιά. Οι Έλληνες όμως είναι οι μόνοι στον κόσμο που τόλμησαν και αντίκρισαν την Αλήθεια και πίστεψαν στον ένα και μοναδικό Θεό (τον ονόμασαν Δία), που εξουσιάζει τις συμπαντικές δυνάμεις, εν αντιθέσει με το σημερινό κατεστημένο το οποίον έχει ανακηρύξει τον κάθε «πλανητάρχη» σαν εκπρόσωπο της υπέρτατης δύναμης, τον Γιαχβέ σαν Θεό των Εβραίων, τον Αλλάχ θεό του Ισλάμ κ.ο.κ και αύριο ίσως μας παρουσιάσουν και άλλους τέτοιους “θεούς” για να υποτάξουν τον κόσμο. 
 
Αυτή είναι η αιτία που ο Ελληνικός λαός πλήρωσε και πληρώνει ακόμη σε αίμα, πόνο και δάκρυα. Και αντί ευγνωμοσύνης κάθε γενιά υφίσταται γενοκτονία και κινδυνεύει σήμερα η Ελλάδα να αφανιστεί από την αδιαφορία και ύποπτη ανευθυνότητα ορισμένων πολιτικών και πνευματικών ηγετών της.
 
(27/9/25) 
*Αμφικτύων ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφέας, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.