29 Σεπτεμβρίου 2025

Μαρία Ζαχάροβα: «Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά σε ένα Γ΄ ΠΠ από όσο είμαστε σήμερα»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν ήταν ποτέ πιο κοντά στην έναρξη του Γ΄ΠΠ από ότι είναι σήμερα σχολιάζοντας τα σχέδια της Ουκρανίας να χτυπήσει χώρες του ΝΑΤΟ με ρωσικά drones, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, μεταφέρθηκαν στο πεδίο εκπαίδευσης Yavoriv, ​​προκειμένου να κατηγορηθεί η Ρωσία γι’ αυτό.
 
Η Ζαχάροβα έγραψε σχετικά στο Telegram, αναφέρει το UNN. «σήμερα, πολλά ουγγρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αμέσως τα σχέδια του Ζελένσκι να πραγματοποιήσει δολιοφθορά στη Ρουμανία και την Πολωνία, προκειμένου να κατηγορήσει τη Ρωσία γι’ αυτά», σημείωσε η Ζαχάροβα για να προσθέσει:
«η Μπάνκοβα (η προεδρική υπηρεσία της Ουκρανίας) προετοιμάζει μια επανάληψη του Γκλάιβιτς» (την γερμανική προβοκάτσια στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Sender Gleiwitz» που αποτέλεσε την αφορμή για την εισβολή στην Πολωνία το 1939) – προκειμένου να δημιουργήσει ένα Casus belli για έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ».
 
Σύμφωνα με την ίδια, το σχέδιο της Ουκρανίας φέρεται να έχει τους εξής στόχους:
  • επισκευή αρκετών καταρριφθέντων ή αιχμαλωτισμένων ρωσικών UAV·
  • εξοπλισμός τους με πολεμική κεφαλή
  • να κατευθύνουν UAV που ελέγχονται από Ουκρανούς ειδικούς υπό το πρόσχημα των «ρωσικών drones» σε μεγάλους κόμβους μεταφορών του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Ρουμανία·
  • να διεξάγουν ταυτόχρονα μια εκστρατεία παραπληροφόρησης στην Ευρώπη για να κατηγορήσουν τη Μόσχα
  • να εξαπολύσουν μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ΝΑΤΟ.
Για να πραγματοποιήσουν αυτή την πρόκληση, στις 16 Σεπτεμβρίου, ρωσικά UAV έχουν ήδη μεταφερθεί στο πεδίο εκπαίδευσης Γιαβόριφ στη Δυτική Ουκρανία.
 
Προηγουμένως είχαν επισκευαστεί στο Λβιβ στο εργοστάσιο «LORTA», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.
 
Επικαλούμενη ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, «ο λόγος για αυτές τις ενέργειες του Ζελένσκι είναι απλός – οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μια συντριπτική ήττα».
«Η ήττα του ουκρανικού στρατού δεν είναι πλέον σε τακτικό επίπεδο, αλλά αποκτά στρατηγικό χαρακτήρα.
Εάν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, τότε πρέπει να παραδεχτούμε πως ποτέ στη σύγχρονη εποχή η Ευρώπη δεν ήταν τόσο κοντά στην έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου».
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.