6 Νοεμβρίου 2023

Global Firepower: Οι χώρες με τις πιο ισχυρές Πολεμικές Αεροπορίες (από άποψη υλικού) - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ισραήλ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν και άλλα στοιχεία που δημοσιεύει το Global Firepower, σχετικά με το σύνολο των αεροσκαφών, τις επιμέρους κατηγορίες και το προσωπικό στις Πολεμικές Αεροπορίες των χωρών.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα globalfirepower.com, αυτές είναι οι πιο ισχυρές Πολεμικές Αεροπορίες του 2023:
 
1. Ηνωμένες Πολιτείες
2. Ρωσία
3. Κίνα
4. Ινδία
5. Νότια Κορέα
6. Ιαπωνία
7. Πακιστάν
8. Αίγυπτος
9. Τουρκία
10. Γαλλία
11. Βόρεια Κορέα
12. Σαουδική Αραβία
13. Ιταλία
14. Ταϊβάν
15. Βραζιλία
16. Ηνωμένο Βασίλειο
17. Ελλάδα
18. Γερμανία
19. Ισραήλ
20. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
 
Σύμφωνα με το πινακάκι λοιπόν, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση και ακολουθούν η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση και η Τουρκία στην 9η. Όσο για το Ισραήλ που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς, είναι στη 19η θέση της σχετικής κατάταξης. Τα δεδομένα που παρουσιάζονται σε αυτήν τη λίστα είναι έως το 2023.
 
Καταγραφή των δυνάμεων 
 
Το Global Firepower παρακολουθεί και καταγράφει τη συνολική ισχύ αεροπορικών υπηρεσιών για κάθε κράτος του πλανήτη και μάλιστα παρουσιάζει τη λίστα κατάταξης με τις πιο δυνατές χώρες.
 
Να σημειωθεί ότι και τα ελικόπτερα συνυπολογίζονται, όπως επίσης το οπλοστάσιο από Αεροπορία, Αεροπορία Στρατού, Ναυτικό και Πεζοναύτες. Επίσης, όπως διευκρινίζεται, οι τύποι αεροσκαφών που εξετάζονται περιλαμβάνουν μαχητικά, εκπαιδευτικά, μεταγωγικά και βομβαρδιστικά.
 
Πολεμική Αεροπορία: Οι αριθμοί
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν και άλλα στοιχεία που δημοσιεύει το Global Firepower, σχετικά με το σύνολο των αεροσκαφών, τις επιμέρους κατηγορίες και το προσωπικό στις Πολεμικές Αεροπορίες των χωρών. 
 
Δείτε τι ισχύει για Ελλάδα, Τουρκία και ΗΠΑ:
 
Ελλάδα
 
Σύνολο αεροσκαφών: 635
Μαχητικά αεροσκάφη: 193
Μεταγωγικά αεροσκάφη: 17
Εκπαιδευτικά αεροσκάφη: 144
Αεροσκάφη Ειδικών Αποστολών: 10
Ελικόπτερα: 271
Επιθετικά ελικόπτερα: 29
Προσωπικό: 42.500
 
Τουρκία
 
Σύνολο αεροσκαφών: 1.065
Μαχητικά αεροσκάφη: 205
Μεταγωγικά αεροσκάφη: 83
Εκπαιδευτικά αεροσκάφη: 270
Αεροσκάφη Ειδικών Αποστολών: 22
Ελικόπτερα: 478
Επιθετικά ελικόπτερα: 110
Προσωπικό: 50.000
 
ΗΠΑ
 
Σύνολο αεροσκαφών: 13.300
Μαχητικά αεροσκάφη: 1.914
Επιθετικά αεροσκάφη: 843
Μεταγωγικά αεροσκάφη: 962
Εκπαιδευτικά αεροσκάφη: 2.634
Αεροσκάφη Ειδικών Αποστολών: 731
Ελικόπτερα: 5.584
Επιθετικά ελικόπτερα: 983
Προσωπικό: 660.107
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.