6 Νοεμβρίου 2024

Ταχτσόγλου Καλλιόπη: Λευτεριὰ στὸν αὐν@νιζόμενο λαό

Στὶς 4 Νοεμβρίου ἐκτὸς ἀπὸ τὸν ἅγιο ( τὸν μαρμαρωμένο) Βασιλέα Ἰωάννη Βατάτζη καὶ τὸν πονεμένο ἅγιο τοῦ Πόντου, Γεώργιο Καρσλίδη, ἑορτάζει καὶ ὁ ἅγ.Πορφύριος ὁ Μίμος, ὁ προστάτης τοῦ Θεάτρου. 
 
¨Η καλὴ ἀλοίωσις ποὺ συμβαίνει ὅταν ὁ ἠθοποιὸς δίδεται στὰ δεδομένα τοῦ ρόλου του, καλλιεργεῖ τὴν ψυχὴ καὶ τοῦ ἰδίου τοῦ ἠθοποιοῦ ἀλλὰ καὶ ὅσων τὸν παρακολουθοῦν, τῶν θεατῶν δηλαδή.Αὐτὴ ἡ καλὴ ἀλοίωσις ἔκανε τὸν Πορφύριο τὸν μίμο τοῦ Βυζαντίου, ἀπὸ χλευαστὴ τοῦ Χριστοῦ καὶ τῆς Πίστεως, ἅγιο, καὶ τοῦ θεάτρου προστάτη!!  
 
Τὸ θέατρο τὰ τελευταῖα χρόνια νοσεῖ, καθὼς βρίσκεται μακρυὰ ἀπὸ τὸν προορισμό του ποὺ εἶναι τὸ «παιδεύειν ἀνθρώπους καὶ βελτίους ἀπεργάζεσθε». Ἀπό, Διδασκαλεῖον δηλαδή.
 
Ἔχει ἰσοπεδωθεῖ ἀπὸ ἰδεολογικοδικαιωματισμοὺς καὶ μοντερνοπροοδευτισμοὺς καὶ καριεροθηρίες καὶ οἱ ἠθοποιοί, ἀπὸ πρωτοπόροι, κατάντησαν δουλάκια τῶν δούλων τῶν ὑπερδούλων τοῦ διαβόλου. Οἱ σοβαροὶ θεατρόφιλοι, σταμάτησαν νὰ βλέπουν θέατρο πρὸ ἐτῶν , ὅπως πολλοὶ μοῦ ὁμολόγησαν καὶ οἱ τωρινοὶ θεατὲς παρακολουθοῦν σὰν ἀπολιθωμένοι ὅ,τι καὶ ἄν δοῦν.
 
Σὲ κάποιο θέατρο, Ἰταλὸς σκηνοθέτης σκηνοθέτησε Ἕλληνες ἠθοποιοὺς σὲ ἔργο ἀμερικάνικο. Καλῶς. Ἠ παράστασις τελειώνει μὲ τὸν ἕναν ἠθοποιὸ νὰ φιλᾶ στὸ στόμα καὶ τὸν ἄνδρα καὶ τὴν γυναῖκα ἠθοποιό, χωρὶς νὰ ὑπάρχει αὐτὸ στὸ ἔργο. Καὶ οἱ θεατές, ἀποσβολωμένοι!!! κανεὶς δὲν κατἀλαβε τὶ εἶδε; δὲν θύμωσε κανείς;; δὲν ἐνοχλήθηκε;; τὸ θεώρησε φυσιολογικό;; ( οἱ ἠθοποιοὶ παρεμπιπτόντως, δὲν εἶναι ἐκδιδόμενοι ὥστε νὰ φιλιῶνται μὲ κάθε εὐκαιρία καὶ τὸ θέατρον, δὲν εἶναι πορνεῖον! τοὺς γονεῖς, τὰ παιδιά τους, δὲν τοὺς ντρέπονται;;) τὸ θεώρησε πὼς πρέπει νὰ τὸ δεχτεῖ σὰν φαινόμενο τῆς ἐποχῆς, σὰν μόδα, σὰν κάτι ποὺ πρέπει νὰ τὸ δεχτεῖ ἀδιαμαρτύρητα ;; Καὶ τὸ χειροκρότησαν κι ὅλας!! Οὔτε μὲ τὴν σιωπηρή τους ἀποχώρηση κἄν δὲν ἐτόλμησαν νὰ δείξουν κάποια δυσαρέσκεια, οἱ θεατές!! Ὅλα καλά! 
 
Ἀγαπῶ πολὺ τὸ θέατρο, ἀγαπῶ τὴν τέχνη μου, μὰ αὐτό, δὲν εἶναι θέατρο!!! Εἶναι ὄργανο ἐξυπηρετήσεως τοῦ συστήματος!!! Φίλοι ἠθοποιί. λυπᾶμαι. Σᾶς λυπᾶμαι!! ΛΥΠΑΜΑΙ!! Γίνατε ὑποτακτικοὶ τοῦ συστήματος .Οὔτε πατρίδα, οὔτε γλῶσσα, οὔτε Χριστός, οὔτε θεατρικὴ τέχνη , οὔτε ἀλήθεια, οὔτε ἀνθρώπινο πάσχον ὄν βρίσκονται μέσα στὰ ἐνδιαφέροντά σας!! Πάγωσε ἡ ζεστὴ παιδική σας ψυχὴ καὶ γίνατε ἀπὸ ἄνθρωποι, χιονάνθρωποι!! Κρίμα!! 
 
Ὅσο γιὰ τοὺς θεατές, ξυπνῆστε!! πληρώνεται είσητήριο, ἐπιτέλους, ὁ πελάτης ἔχει πάντα δίκαιο!! ξυπνῆστε, ἀντιδρᾶστε, τὸ θέατρο εἶναι τέχνη ζωντανὴ καὶ ἀπὸ τὴν φύση της λαϊκή, μὴν τὴν καταντᾶτε ὑπνωτήριο καὶ νεκροτομεῖο!!
 
Υ.Γ. Σὲ ἕνα τοῖχο ἔγραφε πρὶν χρόνια (τώρα οἱ τοίχοι ἔχουν μουτζούρες μὲ σκοτεινὰ κρυφομηνύματα)
«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ» καὶ πάντα γελοῦσα ὅταν τὸ ἔβλεπα! Μᾶς ταιριάζει, γάντι! 
Υ.Γ. Η ΖΙΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ, ἡ Ὀρθόδοξη; μᾶς ἔκανε μήπως νὰ ντραποῦμε λιγάκι;;ἤ μπᾶ;;
 
«Ὀ οὐρανός, ἡ θάλασσά σας, εἶναι ἔμπνευση γιὰ μένα», εἶπε, κάνοντας ἀναφορά στὸν Σοφοκλή καὶ τὸν Ὄμηρο καὶ τὸν Ἅγιο Παΐσιο. «Μοῦ δείχνουν τὸν δρόμο καὶ μὲ γεμίζουν μὲ αἴσθημα ἀνύψωσης» 
 

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Η μεγαλειώδης νίκη Τραμπ σηματοδοτεί νίκη του Δυτικού Κόσμου(Ελεύθερου Κόσμου) επί του Ανατολικού απολυταρχικού κόσμου, καθώς και της Δημοκρατίας απέναντι στην Απολυταρχία της Ανατολής, σταμάτημα της Λαθρομετανάστευσης, ανάσχεση της Παγκοσμιοποίησης, αντιμετώπιση των Οικονομικών Προβλημάτων της Δύσεως, Αφύπνιση της Ευρώπης και ίσως και σταμάτημα των πολέμων πριν μας οδηγήσουν στην άβυσσο ενός πυρηνικού Αρμαγεδώνα. Τολμώ να πω ότι είναι και νίκη του Ελληνικού πνεύματος όπως το έθεσε ο Σωκράτης και το επεκαλέσθη ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ««Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστί η Πατρίς» (=America first) Αυτό το θεωρούν σαν ναζιστικό οι πολιτικοί μας.
 
1/ Νίκη της Δύσης και της Δημοκρατίας 
 
Σε ένα κόσμο που η Δύση παρακμάζει και δέχεται ολομέτωπη επίθεση από την Ανατολή (Ουκρανία, Μέση Ανατολή, μετανάστευση) ο Ελεύθερος Κόσμος με επικεφαλής τις ΗΠΑ με την ψήφο του όρθωσε το ανάστημα του και αντιστέκεται στην επιβουλή. Είναι παράλληλα και νίκη της Δημοκρατίας όπου το εγώ της κάθε ομάδας (Λοατκι, θρησκευτικής, συνδικαλιστικής, αθλητικής κλπ) ΔΕΝ θα υπερισχύει των πολλών και δημοκρατικών θεσμών. Δε θα τολμά ο κάθε Ζάκενμπεργκ να κόβει τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κάθε Τσίπρας να παραχωρεί τη Μακεδονία (εθνότητα και γλώσσα) παρά τα ογκώδη συλλαλητήρια των Ελλήνων, ο κάθε Μητσοτάκης να φτιάχνει νόμο να παντρεύεται σε γάμο ο Στέφανος τον Μιχάλη παρά τις ογκώδεις διαδηλώσεις, ακόμη και τις αντιδράσεις εντός του κόμματος του. Να μην μπορεί ο κάθε Γεραπετρίτης να παραδίδει ιερά και όσια της φυλής μας και τα κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα της χώρας στην Τουρκία. Ούτε να ανέχεται τις προκλήσεις των Σκοπίων και της Αλβανίας. Πολύ σύντομα και εμείς θα διώξουμε τους σάπιους από τη σκηνή όπως οι Αμερικανοί. 
 
2/ Γκρέμισμα της Παγκοσμιοποίησης 
 
Οι Αμερικανοί έβαλαν τέλος στη WOKE ατζέντα με την ακύρωση της οικογένειας, πατρίδας, θρησκείας, θεσμών, ηθών και εθίμων, γλώσσας, ιστορίας, έθνους, πολιτισμού και επικράτηση της Νέας Τάξης όπου ο πολίτης γίνεται μαζοπολτός σε μια άχρωμη, άοσμη και χαοτική ανθρωπότητα, με την κατάργηση εθνών, πολιτισμών και την πλήρη επικράτηση των τεράστιων πολυεθνικών εταιριών, εύκολο θύμα των απολυταρχικών και αντιδημοκρατικών δυνάμεων. Προ παντός να σταματήσουν να εξαπατούν τους λαούς με την προπαγάνδα, τη διαβολή και το ψέμα των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων, με πρόσφατο ότι οι δύο μονομάχοι ήταν σώμα μα σώμα, ενώ ο Τραμπ προηγείτο με άνω του 60% 
 
3/ Η εισβολή Λαθρομεταναστών 
 
Ο Δυτικός Κόσμος κινδυνεύει να αλωθεί από τη σχεδιασμένη μαζική μετακίνηση πληθυσμών από τον Τρίτο Κόσμο και την Ανατολή. Ένας κόσμος που διαθέτει διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία, γλώσσα, ήθη, έθιμα, κοινωνικές δομές κλπ και δεν αφομοιώνεται στα δυτικά πρότυπα. Για την αντιμετώπιση του κάθε χώρα πρέπει να γίνει απόρθητο και αδιαπέραστο φρούριο, χωρίς έλεος και ενδοιασμούς, 
 
4/ Η Καθημερινότητα του Πολίτη 
 
Κοινό γνώρισμα σε όλες τις χώρες της Δύσεως οι οποίες έχασαν τις παραγωγικές τους πηγές και ένεκα των πολέμων στερούνται βασικά αγαθά με αποτέλεσμα την ακρίβεια και το ροκάνισμα των εισοδημάτων, χειροτέρευση της υγείας, αύξηση των εξόδων της παιδείας και προ παντός αύξηση της τιμής της ενέργειας.
 
4/ Ισχυρό μήνυμα για αφύπνιση της Ευρώπης
 
Ως τώρα η Ε.Ε κοιμόταν ανέμελη κάτω την πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ και την ανάληψη των εξόδων για την ασφάλεια της ακόμη και για τον εφοδιασμό της σε ενέργεια ενώ διαθέτει άφθονη ενέργεια αναξιοποίητη. Είναι καιρός η ακριβοπληρωμένη, ανίκανη και άχρηστη γραφειοκρατία των Βρυξελλών να πάει σπίτι της και η νέα ηγεσία να δει κατάματα τα οξύτατα προβλήματα που κατατρύχουν τους λαούς της Ε.Ε που είναι ίδια και πολύ εντονότερα από αυτά που ισχύουν στις ΗΠΑ. Καιρός λοιπόν να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις πολιτικές δυνάμεις που τον έφεραν στο χείλος της καταστροφής. Ασφαλώς οι αλλαγές που έρχονται θα είναι κοσμογονικές. Πρώτη φροντίδα:
 
α/ Να αντλήσει κάθε είδους ενέργεια το συντομότερο (πυρηνική, αέριο, πετρέλαιο, λιγνίτες, γεωθερμία και ανανεώσιμες πηγές με μέτρον) 
 
β/ Να οργανώσει κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας και ασφάλειας και να συγκροτήσει δυνάμεις και εξοπλισμούς για τη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης. 
 
5/ Τέρμα στην αλλοπρόσαλλη πολιτική των δήθεν "Δημοκρατικών" 
 
Η διαρκής αναβάθμιση της εμπλοκής δύο πυρηνικών δυνάμεων (ΗΠΑ-Ρωσίας) είναι επικίνδυνη και ευλόγως οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο. Αυτό το νήμα θέλει να κόψει ο νέος πρόεδρος σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής ώστε να επιτευχθεί μια κατάσταση σταθερότητας και ειρήνης. Το αν θα επιτευχθεί είναι άλλη υπόθεση. Μόνο δημοκρατικό δεν είναι το κόμμα της Καμάλα το οποίο υποσχέθηκε να δώσει το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια και το αποσιώπησαν τα εδώ πολιτικά ανδράποδα. 
 
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον λαό των ΗΠΑ και στη νέα Κυβέρνηση και ευόδωση των προσπαθειών των σαν η κυρίαρχη δύναμη της Δύσεως, ώστε να δημιουργηθεί ένας καλύτερος, σταθερότερος, και ειρηνικότερος κόσμος με αύξηση της συνεργασίας, προς αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του πλανήτη μας.
 
Εμείς οι Έλληνες αναμένουμε από την Ομογένεια που έλαμψε δια της απουσίας της να στηρίξει τα θέματα της Ελλάδος στη νέα Διοίκηση, (Αιγαίον, Χ.Υ 12 Ν.Μ, ΑΟΖ κ.α). Αλλά όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Ομογένειας κ. Ζεμενίδης η Κυβέρνηση κ. Μητσοτάκη ουδέν έθεσε στην Ομογένεια. Έβαλε τα αυγά σε ένα μόνο καλάθι και της έσπασαν.
 
(6/11/24) 
 
Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com 

Η επιστολή απάντηση του Ελληνα αυτοκράτορα Αγίου Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη προς τον πάπα Γρηγόριο Θ΄

Χαρακτηριστικότατη ιστορική πηγή βάσει της οποίας καταδεικνύεται η ελληνικότητα της Ρωμανίας, η ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού καθώς και η εθνική αξιοπρέπεια του Διδυμοτειχίτη βασιλιά, αποτελεί η επιστολή απάντηση που απέστειλε προς τον πάπα Γρηγόριο Θ΄στα μέσα της δεκαετίας του 1230.
 
Η επιστολή σε νεοελληνική απόδοση
 
Ιωάννης εν Χριστό το Θεό βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο Δούκας, τω αγιωτάτω πάπα της πρεσβυτέρας Ρώμης Γρηγορίω. Ας έχω τας σωτηρίους ευχάς σου. 
 
Αυτοί, που εστάλησαν από την αγιότητα σου και μου έφεραν αυτή την επιστολή σου, επέμεναν ότι είναι γράμμα της αγιότητάς σου. Όμως εγώ, ο βασιλιάς, αφού διάβασα όσα είναι γραμμένα, αρνήθηκα να πιστέψω ότι είναι δικό σου γράμμα, αλλά θεώρησα ότι το ΄γραψε ένας άνθρωπος με χαμένα πέρα για πέρα τα μυαλά του, που όμως ο ψυχικός του κόσμος είναι φουσκωμένος από αλαζονεία και αυθάδεια, διότι πως θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε διαφορετική γνώμη για τον γράψαντα, τη στιγμή που απευθύνεται στη βασιλική μου δύναμη θεωρώντας με σαν ένα ανώνυμο και άδοξο και ασήμαντο ανθρωπάκι; Δεν σου μίλησε κανείς για το μέγεθος της εξουσίας και της δυνάμεως μας; 
 
Δε χρειαζόμασταν ιδιαίτερη σοφία για να γνωρίσουμε καλά ποιος είναι ο δικός σου θρόνος. Αν βρισκόταν πάνω στα σύννεφα ή ήταν κάπου ¨μετέωρος¨, ίσως έπρεπε να έχουμε μετεωρολογικές γνώσεις για να τον βρούμε, αλλ΄ επειδή στηρίζεται στη γη και δε διαφέρει καθόλου από τους υπολοίπους θρόνους, όλος ο κόσμος τον ξέρει. 
 
Μας γράφεις ότι από το δικό μας, το Ελληνικό γένος, άνθησε η σοφία και τα αγαθά της και διαδόθηκε στους άλλους λαούς. Αυτό σωστά το γράφεις. Πως όμως αγνόησες ή και αν υποτεθεί ότι δεν το αγνόησες, πως ξέχασες να γράψεις ότι, μαζί με τη σοφία, το γένος μας κληρονόμησε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και τη βασιλεία; Ποιος αγνοεί ότι τα κληρονομικά δικαιώματα της διαδοχής πέρασαν από εκείνον στο δικό μας γένος και ότι εμείς είμαστε οι νόμιμοι κληρονόμοι και διάδοχοι; 
 
Έπειτα, συ απαιτείς να μην αγνοήσουμε το θρόνο σου και τα προνόμιά του. Αλλά και εμείς έχουμε να ανταπαιτήσουμε να δεις καθαρά και να αναγνωρίσεις τα δικαιώματα μας επί της εξουσίας και του κράτους της Κωνσταντινούπολης, το οποίο, από τον Μέγα Κωνσταντίνο, διατηρήθηκε για μια χιλιετία και έφτασε σε μας. Οι γενάρχες της βασιλείας μου, είναι από το γένος των Δουκών και των Κομνηνών, για να μην αναφέρω εδώ και όλους τους άλλους βασιλείς που είχαν ελληνική καταγωγή και για πολλές εκατοντάδες χρόνια κατείχαν την βασιλική εξουσία της Κωνσταντινούπολης. Αυτούς όλους, και η εκκλησία της Ρώμης και οι ιεράρχες της, τους προσκυνούσαν ως αυτοκράτορες των Ρωμαίων. Πως λοιπόν εμείς φαινόμαστε στα μάτια σου ότι δεν εξουσιάζουμε και δε βασιλεύουμε σε κανένα τόπο, παρά χειροτόνησες λες κι είναι επίσκοπος σου τον εκ Βρυέννης Ιωάννη βασιλιά στην Πόλη; Ποιο δίκαιο επρυτάνευσε στη συγκεκριμένη αυτή περίσταση; Πως κατάφερε η τιμία σου κεφαλή και επαινεί το άδικο της πλεονεξίας και βάζει στη μοίρα του δικαίου τη ληστρική και αιμοχαρή κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους; 
 
Εμείς εξαναγκαστήκαμε από την πολεμική βία και φύγαμε από τον τόπο μας, όμως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας της εξουσίας και του κράτους της Κωνσταντινούπολης. Και να ξέρεις ότι αυτός που βασιλεύει είναι άρχοντας και κύριος έθνους και λαού και πλήθους, δεν είναι άρχοντας και αφεντικό σε πέτρες και ξύλα, με τα οποία χτίστηκαν τα τείχη και οι πύργοι. 
 
Το γράμμα σου περιείχε και τούτο το παράξενο, ότι η τιμιότητά σου έστειλε κήρυκες που διήγγειλαν το κήρυγμα του σταυρού σε όλο τον κόσμο, και ότι πλήθη πολεμιστών έσπευσαν για να διεκδικήσουν την Αγία Γή. Σαν μάθαμε αυτή την είδηση, χαρήκαμε και γεμίσαμε με ελπίδες. Ελπίζαμε δηλαδή ότι αυτοί οι διεκδικηταί των Αγίων Τόπων θα άρχιζαν τη δίκαιη δουλειά τους από τη δική μας πατρίδα και ότι θα τιμωρούσαν αυτούς που την αιχμαλώτισαν, γιατί βεβήλωσαν τις αγίες εκκλησίες, τα ιερά σκεύη και διέπραξαν κάθε είδος ανοσιουργίες κατά των Χριστιανών. Επειδή όμως το γράμμα σου ονόμαζε τον Ιωάννη Βρυέννιο που απεβίωσε εδώ και πολύν καιρό βασιλιά της Κωνσταντινούπολης, και φίλο και τέκνο της τιμιότητας σου, και επειδή οι νέοι σταυροφόροι σου στέλνονται για να τον βοηθήσουν, γελούσαμε αναλογιζόμενοι την ειρωνεία και τα παιχνίδια που παίζονται κατά των Αγίων Τόπων και του Σταυρού. 
 
Επειδή όμως η τιμιότητά σου, με το γράμμα που έστειλες, μας παρακινεί να μην παρενοχλούμε τον φίλο σου και υιόν Ιωάννη Βρυέννιο, γνωρίζουμε και εμείς στην τιμιότητά σου, ότι δεν ξέρουμε σε ποιο μέρος της γης ή της θάλασσας βρίσκεται η επικράτεια αυτού του Ιωάννη. Εάν όμως εννοείς την Κωνσταντινούπολη, καθιστούμε γνωστό και στην αγιότητά σου και σε όλους τους χριστιανούς ότι ποτέ δε θα πάψουμε να δίνουμε μάχες και να πολεμούμε αυτούς που την κατέκτησαν και την κατέχουν, γιατί αλήθεια, πως δε θα διαπράτταμε αδικία απέναντί στους νόμους της φύσης, και στους θεσμούς της πατρίδας μας, και στους τάφους των προγόνων μας, και στα θεία και ιερά τεμένη, αν δεν πολεμήσουμε γι΄ αυτά με όλη τη δύναμή μας; 
 
Ωστόσο, αν είναι κανείς που αγανακτεί για τούτη τη θέση μας, και μας δυσκολεύει, και εξοπλίζεται εναντίον μας, έχουμε τον τρόπο να αμυνθούμε εναντίον του: πρώτα πρώτα με τη βοήθεια του Θεού, και μετά, με τα άρματα και το ιππικό που έχουμε, και με πλήθος αξιόμαχων πολεμιστών, οι οποίοι πολλές φορές πολέμησαν τους σταυροφόρους. Τότε και συ, από τη μεριά σου, σαν μιμητής, που είσαι, του Χριστού, και σαν διάδοχος του κορυφαίου των Αποστόλων, Πέτρου, έχοντας μάλιστα τη γνώση για το τι είναι θείο και νόμιμο και για το τι επιβάλλεται από τους ανθρώπινους θεσμούς, τότε λέω, θα μας επαινέσεις, αφού δίνουμε τη μάχη για την πατρίδα και για τη σύμφυτη με αυτήν ελευθερία. 
 
Και αυτά βέβαια θα συμβούν κατά το θέλημα του Θεού. Η βασιλεία μου θέλει πολύ και ποθεί να διασώσει τον σεβασμό που αρμόζει προς την αγία Εκκλησία της Ρώμης, και να τιμά το θρόνο του κορυφαίου Αποστόλου Πέτρου και, απέναντι της αγιότητάς σου, να έχει τη σχέση και την τάξη του υιού, και να αποδίδει σ΄ αυτή την αρμόζουσα τιμή και αφοσίωση. Αυτό θα γίνει όμως, μόνο εάν και η δική σου αγιότητα δεν παραβλέψει τα δικαιώματα της δικής μας βασιλείας, και αν δεν γράφει σε μας γράμματα με τέτοια επιπολαιότητα και απαξίωση. 
 
Ωστόσο να ξέρει η αγιότητά σου, ότι υποδεχτήκαμε χωρίς λύπη το αγροίκο ύφος του γράμματός σου, και φερθήκαμε με ηπιότητα στους κομιστές του, μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε την ειρήνη μαζί σου. 
 
Η πρωτότυπη επιστολή 
 
Ιωάννης εν Χριστώ τω Θεό πιστός βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο Δούκας, τω αγιωτάτω πάπα της πρεσβυτέρας Ρώμης Γρηγόριω σωτηρίας και ευχών αίτησιν. 
 
Οι αποσταλέντες παρά της σης αγιότητος κομισταί του γράμματος τούτου διετείνοντο ότι είναι της σης αγιότητος, αλλά η βασιλεία μου, αναγνούσα τα γεγραμμένα, δεν ηθέλησε να πιστεύση ότι είναι σον, αλλ’ ανθρώπου ζώντος εν εσχάτη απονοία, έχοντος δε την ψυχήν πλήρη τύφου και αυθαδείας, διότι πώς να μη υπολάβωμεν τοιούτον τον γράψαντα απευθυνόμενον εις την βασιλεία μου, ως εις ένα των ανωνύμων και αδόξων και αφανών, μη διδαχθέντα περί του μεγέθους τους αρχής ημών και της δυνάμεως; 
 
Δεν είχομεν χρείαν σοφίας ίνα διαγνώσωμεν τις και ποίος είναι ο σος θρόνος. Εάν έκειτο επί των νεφελών ή μετέωρος που, ίσως υπήρχεν ανάγκη σοφίας μετεωρολογικής τους ανευρεσίν του, αλλ΄επειδή είναι εστηριγμένος επί της γής, και ουδόλος διαφέρει των λοιπών θρόνων, η τούτου γνώσης πρόχειρος είναι τοίς πάσιν. 
 
Και ότι μέν από του ημετέρου γένους η σοφία και το εκ ταύτης αγαθόν ήνθησεν και εις άλλους διεδόθη, καλώς είρηται. Πως όμως ηγνοήθη ή και μη αγνοηθέν, πως εσιγήθη, ότι μετά της σοφίας είναι προσκεκληρωμένη εις το γένος ημών παρά του μεγάλου Κωνσταντίνου και η βασιλεία; Τις αγνοεί ότι ο κλήρος της διαδοχής εκείνου εις το ημέτερον διέβη γένος, και ότι ημείς είμεθα οι τούτου κληρονόμοι και διάδοχοι; 
 
Έπειτα συ απαιτείς να μην αγνοήσωμεν τον σον θρόνον και τα τούτου προνόμια, αλλά και ημείς έχομεν να ανταπαιτήσωμεν όπως διαβλέψης και γνωρίσης τα δικαιώματα ημών επί της αρχής και του κράτους της Κωνσταντινουπόλεως, όπερ, από του μεγάλου Κωνσταντίνου επί χιλιετηρίδα παραταθέν, έφθασεν άχρις ημών. Οι γενάρχαι της βασιλείας μου, οι από του γένους των Δουκών και Κομνηνών, ίνα μη τους λέγω, τους από γενών Ελληνικών άρξαντας επί πολλάς εκατοστύας ετών την αρχήν κατέσχον της κωνσταντινουπόλεως, ους και η της Ρώμης εκκλησία και οι ιεράρχαι προσηγόρευον Ρωμαίων αυτοκράτορας. Πως λοιπόν ημείς φαινόμεθα σοι ότι ουδαμού άρχομεν και βασιλεύομεν, εχειροτονήθη δε παρά σου ο Ιωάννης εκ Βρυέννης (Πρετούρας) ; Τίνος δίκαιον επρυτάνευσεν εν τη περιστάσει ταύτη ; Πως η ση τιμία κεφαλή επαινεί την άδικον και πλεονεκτικήν γνώμην, και την ληστρικήν και μιαιφόνον κατάσχεσην υπό των Λατίνων της Κωνσταντινουπόλεως εν μοίρα τίθεται δικαίου; 
 
Ημείς βιασθέντες μετεκινήθημεν του τόπου, αλλά δεν παραιτούμεθα των δικαιώματα ημών επί της αρχής και του κράτους της Κωνσταντινουπόλεως. Ο βασιλεύων άρχει και κρατεί έθνους και λαού και πλήθους, ούχι λίθων τε και ξύλων, άτινα αποτελούσι τα τείχη και τα πυργώματα. 
 
Το γράμμα σου περιείχε και τούτο, ότι κήρυκες της σης τιμιότητος το του σταυρού διήγγειλαν κήρυγμα εις όλον τον κόσμον, και ότι πλήθος ανδρών πολεμιστών έσπευσαν εις εκδίκησιν της Αγίας Γής. Τούτο μαθόντες εχάρημεν και ελπίδων μεστοί γεγόναμεν ότι ούτοι οι εκδικηταί των αγίων τόπων ήθελον αρχίσει την εκδικίαν από της ημετέρας πατρίδος, και ότι ήθελον τιμωρήσει τους αιχμαλωτίστας αυτής, ως βεβηλώσαντας αγίους οίκους, ως ενυβρίσαντας θεία σκεύη, και πάσαν ανοσιουργίαν διαπράξαντας κατά χρισιανών. Επειδη όμως το γράμμα ωνόμαζε βασιλέα τον Ιωάννη Βρυέννιον της Κωνσταντινουπόλεως και φίλον υιόν της σης τιμιότητος, αλλ΄οστις προ πολλού απεβίωσε, και προς βοήθειαν τούτου εστέλοντο οι νέοι σταυροφόροι, εγελώμεν αναλογιζόμενοι την των αγίων τόπων ειρωνίαν και κατά του σταυρού παίγνια. 
 
Επειδή δε η ση τιμιότης δια του γράμματος παρακινεί να μην παρενοχλώμεν τον σον φίλον και υιόν Ιωάννην Βρυέννιον, καθιστώμεν γνωστόν εις την σήν τιμιότητα ότι δεν γνωρίζουμεν που γής ή θαλάσσης είναι η επικράτεια αυτού του Ιωάννου. Εάν δε περί Κωνσταντινουπόλεως είναι ο λόγος, δήλον καθιστώμεν και τη ση αγιότητι και πάσι τοις χριστιανοίς ¨ως ουδέποτε παυσόμεθα μαχόμενοι και πολεμούντες τοις κατέχουσι την κωνσταντινούπολιν. Η γαρ αν αδικοίημεν και φύσεως νόμους και πατρίδος θεσμούς και πατέρων τάφους και τεμένη θεία και ιερά, ει μη εκ πάσης τους ισχύος, τούτων ένεκα, διαγωνισόμεθα¨. 
 
Εάν δε τις δια τούτο αγανακτή δυσχεραίνη και οπλίζεται καθ΄ημών, έχομεν πως κατά τούτου να αμυνθώμεν, πρώτον μεν διά της βοηθείας του θεού, έπειτα δε διά των υπαρχόντων και παρ΄ ημίν αρμάτων και ίππων και πλήθους ανδρών μαχίμων και πολεμιστών, οίτινες πολλάκις επολέμησαν τους σταυροφόρους. Συ δε, ως Χριστού μιμητής, και του των Αποστόλων κορυφαίου διάδοχος, και γνώσιν έχων θείων τε νομίμων, και των κατ΄ ανθρώπους θεσμών, θα επαινέσης ημάς υπερμαχούντας της πατρίδος και της εγγένους αυτή ελευθερίας. 
 
Και ταύτα μεν θα συμβώσι κατά το δοκούν τω θεώ. Η βασιλεία μου πάνυ ορέγεται και ποθεί να διασώση το προς την αγίαν της Ρώμης Εκκλησίαν προσήκον σέβας, και να τιμά τον θρόνον του κορυφαίου των αποστόλων Πέτρου, και εις την σην αγιότητα να έχη σχέσιν και τάξιν υιού, και κάμνη όσα εις τιμήν και θεραπείαν αφορώσιν αυτής, μόνον εάν και η ση αγιότης μη παρίδη τα δικαιώματα της ημετέρας βασιλείας, και μη γράφη προς ημάς ούτως αφερεπόνως και ιδιωτικώς. Όπως δε διακείμεθα εν ειρήνη τπρος την σην αγιότητα, την του γράμματος απαιδευσίαν αλύπως υπεδέχθημεν και προς τους κομιστάς αυτού ηπίως προσηνέχθημεν.
 

Οι απαιτήσεις μας από την κατοχική Τουρκία

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
 
 
Ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της μεταπολιτευτικής περιόδου και ξεχωριστός Έλληνας, ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης, λίγες μέρες πριν φύγει από αυτή τη ζωή, έγραφε τα εξής: «οι Έλληνες μιλούν για το Νέο Ανατολικό ζήτημα, για τη λύση του Τουρκικού προβλήματος και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας. Οι δούλοι, οι ηλίθιοι, μιλούν για την Λωζάνη και για τα «ελληνοτουρκικά».
 
Όσες Ελληνίδες και όσοι Έλληνες βλέπουν τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο, δηλαδή την κατοχική Τουρκία, αντιλαμβάνονται ότι η επίσκεψη του πρώην πράκτορα και νυν υπουργού εξωτερικών της γειτονικής χώρας, δεν αφορά τον «ελληνοτουρκικό διάλογο», αλλά τον τουρκικό επεκτατισμό.
 
Συνεπώς η επίσκεψη του προϊστάμενου της εξωτερικής πολιτικής του πιο διεφθαρμένου κράτους της Ευρώπης, σύμφωνα με τη έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα έπρεπε να αφορά τη συζήτηση εκ του σύνεγγυς για τις απαιτήσεις μας για τις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα, την επίλυση δηλαδή του τουρκικού προβλήματος. 
 
Οι απαιτήσεις μας αφορούν τα συμφέροντά μας σε γη, αέρα και θάλασσα, αφορούν την επιβίωση και τη συνέχειά μας ως έθνους, την ίδια στιγμή που όταν δεν υπάρχουν διαρροές για το περιεχόμενο και την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης Φιντάν υπάρχουν οι ανακοινώσεις από τους σύμμαχους (;) μας οι οποίοι θέλουν να κλείσουν κάθε είδους «εκκρεμότητες» στην περιοχή…..
 
Είναι παγκοίνως γνωστό και χιλιοειπωμένο, πόσο μάλλον συνεχώς προβεβλημένο καθημερινώς σε όσους αναπαράγουν τον ιμπεριαλισμό της Άγκυρας μιθριδατίζοντας την ελληνική κοινωνία, ότι η Τουρκία έχει εδαφικές διεκδικήσεις και απειλεί με casus belli αν η Ελλάδα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, ότι ζητά αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου, ότι θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική», ότι έχει ως βασικό δόγμα τη «Γαλάζια Πατρίδα» και «σύνορα της καρδιάς» τη Θεσσαλονίκη!
 
Συνεπώς όλοι γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι ζητούν με προκλητικό ύφος, με χυδαίο τρόπο και με θράσος ο Ερντογάν, ο Φιντάν οι συγκυβερνήτες τους δολοφόνοι Γκρίζοι Λύκοι και η κουστωδία τους από τους Κεμαλικούς μέχρι τους παρακρατικούς.
 
Την ίδια στιγμή οφείλουμε απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, πολλαπλώς εκφρασμένο, να αντιτάξουμε τις Ελληνικές απαιτήσεις, τις διεκδικήσεις απέναντι στην Τουρκία. Διεκδικήσεις οι οποίες πρέπει να είναι απέναντι στην απομείωση της εθνικής μας κυριαρχίας. 
 
Έτσι, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, ο Ελληνισμός στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις ελληνικές αυτόχθονες κοινότητες, στη Διασπορά, απαιτεί τα εξής:
 
- Άρση του casus belli, αφού με αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση. Η απειλή της Τουρκίας για πόλεμο στο ενδεχόμενο να υλοποιηθεί το δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα δώδεκα ναυτικά μίλια, δεν είναι διεθνή νομιμότητα, αλλά Μεσαίωνας, ζούγκλα. Ο Ελληνισμός δεν μπορεί να κάνει «διάλογο», ενώ η Τουρκία εκβιάζει με πόλεμο! 
 
- Απόσυρση του Τουρκικού στρατού από την Κύπρο που κατέχει παράνομα σχεδόν το μισό νησί. Αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος από την Τουρκία, αποχώρηση των Τούρκων εποίκων από τα κατεχόμενα εδάφη, απόδοση αποζημιώσεων για τις περιουσίες των προσφύγων και παροχή κάθε πληροφορίας για τους αγνοούμενούς μας.
 
- Αναγνώριση της Γενοκτονίας ενός εκατομμυρίου Ελληνίδων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας, Πόντου, Θράκης και Καππαδοκίας. Το παράδειγμα της μεταπολεμικής Γερμανίας είναι το πιο χαρακτηριστικό για το πως απαιτούμε να φερθεί ο ένοχος, ο θύτης, ο γενοκτόνος.
 
- Οι μουσουλμάνοι της Θράκης, οι Πομάκοι, δεν είναι Τούρκοι. Είναι Έλληνες πολίτες, δεν αποτελούν τουρκική μειονότητα και τα ζητήματα που τους αφορούν είναι Ελληνικό εσωτερικό ζήτημα, όχι κάθε τουρκικού κρατικού και παρακρατικού φορέα.
 
- Ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου που συνιστά λόγω ματαίωσης της συζήτησης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Δεν μπορεί να ανακηρύσσεται παράνομη ΑΟΖ και η Τουρκία με παράλογες αξιώσεις να απαιτεί το παράλογο ως λογικό και το ελληνικό ως τουρκικό!
 
- Η Τουρκία είναι ο διακινητής ανθρώπων στο Αιγαίο και τον Έβρο, την ίδια στιγμή που εισπράττει δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε., άρα και από την Ελλάδα για να περιορίζει τις ροές που τις χρησιμοποιεί ως ένα εργαλείο ενάντια στην εθνική μας ασφάλεια!
 
- Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σε αντίθεση με την Τουρκία , η οποία δεν αναγνωρίζει και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά το επικαλείται συνεχώς για τη «Γαλάζια Πατρίδα», ακόμη και για πόντιση καλωδίου για ηλεκτρική ενέργεια! 
 
- Η ελληνική εθνική κυριαρχία αφορά τα δώδεκα μίλια, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υπάρχουν μόνο νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που ανήκουν στην Ελλάδα ! Από τη Ζουράφα και τα Ίμια μέχρι το Καστελλόριζο!
 
- Προστασία του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, σεβασμός της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου, προστασία των μνημείων και απόδοση των δικαιωμάτων των Ελληνόφωνων του Πόντου.
 
Ο Ελληνισμός δεν έχει να συζητήσει κάτι με την κατοχική Τουρκία, ενόσω υφίσταται η σημερινή κατάσταση και βεβαίως δεν μπορεί να διαπραγματευτεί οτιδήποτε!
 
Ο Ελληνισμός απαιτεί αντίσταση στον τουρκικό επεκτατισμό, πλήρης άσκηση όλων των δικαιωμάτων του και πλήρης εθνική κυριαρχία σε γη, αέρα και θάλασσα! 
 
* Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου

Παγκόσμιος πόλεμος: Ποια σημάδια δείχνουν παγκόσμια σύρραξη – Τα κράτη που είναι στο κατώφλι του πολέμου

Οι στρατιωτικοί αρχηγοί πιστεύουν ότι οι μάχες στην Ουκρανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμια σύρραξη, καθώς η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατεύματα στη Ρωσία για εκπαίδευση. 
 
Μια ευρύτερη σύγκρουση θεωρείτο αδιανόητη, αλλά η αποστολή της Πιονγκγιάνγκ με έως και τέσσερις ταξιαρχίες, που ανέρχονται σε 12.000 στρατιώτες, σηματοδοτεί μια ανησυχητική τάση, κατά μια ανώτερη δυτική κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλούνται oι Τάιμς.
 
Η εν λόγω εξέλιξη υπογραμμίζει την εμφάνιση ενός μπλοκ εξουσίας που αντιτίθεται στη Δύση, ενός μπλοκ που είναι «πρόθυμο να ανταλλάξει ζωές και χρήματα για να σφυρηλατήσει έναν άξονα επιθετικότητας που διακινδυνεύει τα ίδια τα θεμέλια του διεθνούς συστήματος που βασίζεται σε κανόνες», είπε η πηγή, αναφερόμενη σε ένα «θανατηφόρο κουαρτέτο» του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, της Ρωσίας και της Κίνας.
 
Η ίδια πηγή επεσήμανε μια παρόμοια εξέλιξη που είχε προκύψει από τη συνεργασία χωρών που είχαν αυταρχικούς ηγέτες πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Ο Μπόρις Πιστόριους, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, υπέγραψε μια συνθήκη με τον Τζον Χίλι, τον Βρετανό ομόλογό του, αυτήν την εβδομάδα 
 
Εάν τα βορειοκορεατικά στρατεύματα κατευθυνθούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν την Ουκρανία, μια τρίτη χώρα θα έχει εισβάλει στο ουκρανικό έδαφος για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου – με το γεγονός να αποτελεί ορόσημο, λένε οι ειδικοί. «Είναι ένα είδος κλιμάκωσης και μας δείχνει μια πολύ σημαντική πτυχή: Οι διεθνείς συγκρούσεις πλησιάζουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Μπόρις Πιστόριους, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα.
 
Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου δείχνει ότι η πρώτη παρτίδα των 2.600 πεζικάριων θα μπορούσε να σταλεί για να πολεμήσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα. Μπορεί η Μόσχα να διαχωρίσει τους Βορειοκορεάτες σε αυτούς που πολεμούν στη Ρωσία για να εκδιώξουν Ουκρανούς και σε εκείνους που πολεμούν στην Ουκρανία. Όποια και αν είναι η περίπτωση, θα πολεμήσουν, και ενδεχομένως θα σκοτώσουν, Ουκρανούς. 
 
Το ερώτημα για τη Νότια Κορέα και τη Δύση είναι τι ακριβώς παρέχει η Ρωσία στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ως αντάλλαγμα. 
 
Η Βόρεια Κορέα στέλνει έως και τέσσερις ταξιαρχίες, μερικές από τις οποίες αποτελούν ειδικές δυνάμεις, για εκπαίδευση στη Ρωσία 
 
Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Μόσχα μπορεί να ανταμείψει την Πιονγκγιάνγκ με εξελιγμένες τεχνολογίες όπλων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα με στόχο τη Νότια Κορέα. Ο Γιουν Σουκ-γέολ, πρόεδρος της Νότιας Κορέας, υποσχέθηκε ότι «δεν θα μείνει αδρανής» σχετικά με την εν λόγω εξέλιξη, την οποία περιέγραψε ως «πρόκληση που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια πέρα ​​από την κορεατική χερσόνησο και την Ευρώπη». 
 
Εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να τοποθετήσει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, θα έλεγε όχι ο Πρόεδρος Πούτιν; Η Νότια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής επιθετικών όπλων στην Ουκρανία, σπάζοντας μια μακροχρόνια πολιτική μη αποστολής θανατηφόρων όπλων σε χώρες που εμπλέκονται σε ενεργές συγκρούσεις. 
 
Ο Πρόεδρος Πούτιν θα μπορούσε να προμηθεύσει τη Βόρεια Κορέα με τεχνολογίες για να βοηθήσει τα πυραυλικά της προγράμματα 
 
Παρόλο που μια ουκρανική στρατιωτική πηγή υποβάθμισε την αποτελεσματικότητα των βορειοκορεατικών στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης -δεν έχουν εμπειρία μάχης και γνώση του ουκρανικού εδάφους- οι νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες επεσήμαναν πως οι συγκεκριμένες αναπτυσσόμενες μονάδες αποτελούν ειδικές δυνάμεις. Προφανώς ανήκουν στο Σώμα XI της Βόρειας Κορέας, μια αιχμή του δόρατος 18 ταξιαρχιών 200.000 ατόμων του βορειοκορεατικού στρατού που είναι καλά εξοπλισμένη, καλά εκπαιδευμένη, πνευματικά ατσαλωμένη και ειδική σε επιχειρήσεις διείσδυσης σε ξένο έδαφος. 
 
Ο Πούτιν γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ είναι απίθανο να απαντήσει στέλνοντας δικά του στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Η Βρετανία δεν κατάφερε να πείσει τον Πρόεδρο Μπάιντεν να επιτρέψει στην Ουκρανία να εκτοξεύσει πυραύλους Storm Shadow εντός της ρωσικής επικράτειας – καθώς φοβάται μια κλιμάκωση.
 
Το ουκρανικό πυροβολικό βάλλει κατά των ρωσικών γραμμών στο Ντόνετσκ – δεν είναι σαφές εάν τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας θα σταλούν στο μέτωπο 
 
Με έναν νέο πρόεδρο στον Λευκό Οίκο το επόμενο έτος, τα αργά αλλά σταθερά κέρδη του Πούτιν στην περιοχή του Ντονμπάς θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με μια ουσιαστική νίκη για τη Ρωσία. «Θα μπορούσε να πει κανείς [σε εκείνο το σημείο] ότι η Δύση απέτυχε, και άρα τι σημαίνει αυτό για την Κίνα ή το Ιράν;» είπε στρατιωτική πηγή. 
 
Η Κίνα, έχοντας αντλήσει θάρρος από την αποτυχία της Δύσης να προστατεύσει την Ουκρανία και ούσα πρόθυμη να εκμεταλλευτεί την υπερέκταση του αμερικανικού στρατού, που εμπλέκεται στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, θα μπορούσε να αδράξει την ευκαιρία για να εισβάλει στην Ταϊβάν. Οι ΗΠΑ -και οι Βρετανοί σύμμαχοί τους- θα απαντούσαν. 
 
«Η άποψή μου είναι ότι, σε αντίθεση με οποιοδήποτε στάδιο από την κρίση των πυραύλων της Κούβας πριν από έξι δεκαετίες, η υπόθεση της Ταϊβάν παρουσιάζει πιο πολύ από ποτέ μια πραγματική απειλή μιας άμεσης αντιπαράθεσης υπερδύναμης με υπερδύναμη, χωρίς αντιπροσώπους, καθώς και την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου». προειδοποίησε ο Andrew Roberts, ιστορικός και συν-συγγραφέας του Conflict. 
 
Ο στρατός της Ταϊβάν περιπολεί το αεροδρόμιο Songshan στην Ταϊπέι. Σε περίπτωση εισβολής της Κίνας, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν και η Βρετανία είναι πιθανό να ακολουθήσει 
 
Με τις ΗΠΑ να στρέφουν την προσοχή τους στον Ινδο-Ειρηνικό, το Ισραήλ, το οποίο έχει λάβει στρατιωτική υποστήριξη αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους Αμερικανούς, θα μπορούσε να βρεθεί πιο ευάλωτο σε επιθέσεις από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του. Το Ιράν, το οποίο έχει ήδη προμηθεύσει τους Ρώσους με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (πιθανώς με αντάλλαγμα μυστικές πληροφορίες και τεχνολογία που σχετίζονται με πυρηνικά όπλα), θα μπορούσε να αποφασίσει να συνεργαστεί περαιτέρω με τη Ρωσία. 
 
Ερωτηθείσα για τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, μια αμερικανική στρατιωτική πηγή περιέγραψε το πώς ο αμερικανικός στρατός έπρεπε κάθε μέρα να «δίνει μεγάλη προσοχή στα ερεθίσματα και τα ατυχήματα που θα μπορούσαν να μας ωθήσουν σε έναν ευρύτερο πόλεμο». 
 
Είπε ότι κάθε περιοχή παρουσίασε «τα δικά της διλήμματα και τους τομείς για λανθασμένους υπολογισμούς», αλλά «προχωρούμε με σκοπό να αποφύγουμε την κλιμάκωση με κύρια προτεραιότητα την αποφυγή της μιας τέτοια εξέλιξης». 
 
Η διατήρηση ανοιχτών στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας με τους αντιπάλους ήταν ζωτικής σημασίας, πρόσθεσε, αναφερόμενη στις κλήσεις μεταξύ του Πενταγώνου, της Ρωσίας και της Κίνας. 
 
Ο Matthew Savill, διευθυντής στρατιωτικών επιστημών στο Royal United Services Institute, είπε ότι πράγματι διακρίνει ένα μονοπάτι που οδηγεί σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά «είμαστε λίγο μακριά ακόμα». Δεν πιστεύει ότι ο εν λόγω άξονας δυνάμεων είχε ένα «μυστικό, κακό σχέδιο» για να αντιμετωπίσει πολεμικά τη Δύση, ωστόσο, πράγματι κινείται προς μια κατεύθυνση αποσταθεροποίησης της Δύσης. 
 
«Αν συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι ο αστυνομικός του πλανήτη, τότε τα προβλήματα συσσωρεύονται και συνδέονται μεταξύ τους. Τώρα [οι δυτικοί] οφείλουν να λάβουν σοβαρές αποφάσεις ιεράρχησης προτεραιοτήτων». 
 

Γιατί Κύπρος και Ελλάδα δεν επιδιώκουν την εφαρμογή από την Τουρκία όσων συμφωνήθηκαν κατά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ;

Η διπλωματική νομική και κάθε άλλη εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί τμήμα του κεκτημένου, δηλαδή του Πρωτοκόλλου 10 και της αντιδήλωσης της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005. 
 
Το μεν Πρωτόκολλο 10 ρητά αναφέρει ότι στην ΕΕ εντάχθηκε ολόκληρο και ενιαίο το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αναστολή του κεκτημένου στο βόρειο τμήμα, λόγω κατοχής του από την Τουρκία.
 
Με το Πρωτόκολλο 10 επιρρίπτεται η ευθύνη πλήρως στην Τουρκία και ταυτόχρονα εξαφανίζεται το ψευδοκράτος, την ύπαρξη του οποίου προσπαθεί να επιβάλλει η Άγκυρα. 
 
Η δε αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005, καθιστά σαφές ότι η αναγνώριση του ενιαίου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, είναι όρος της ενταξιακής της διαδικασίας. 
 
Γιατί δεν τηρούνται αυτοί οι δύο όροι; Γιατί δεν τονίζονται αυτοί οι δύο όροι από την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά γίνεται λόγος για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία; Γιατί δεν απαιτεί η Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση την απόσυρση του Τουρκικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο και την επανένωση της νήσου στην ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία; 
 
Γιατί δεν πιέζεται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ολόκληρο το νησί; 
 
Αφού Κύπρος και Ελλάδα δεν αξιώνουν, ως όφειλαν, την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, η Άγκυρα αξιώνει την αναγνώριση των κατεχομένων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με ταυτόχρονη διάλυση της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Αφού Κύπρος και Ελλάδα με φοβικό τρόπο δεν απαιτούν από την Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση να αναγκάσει την Τουρκία να προβεί στα αυτονόητα, τότε για ποιο λόγο Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν μέλη της; 
 
Κύπρος και Ελλάδα, έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν υιοθετήσει την προηγούμενη θέση της Τουρκίας, για δύο ισότιμα συνιστώσα κράτη με πολιτική ισότητα (διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία), καταργώντας το ενιαίο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Για ποιο λόγο έχουν μείνει στο ράφι τα αυτονόητα και υιοθετείται αργά αλλά σταθερά το Τουρκικό αφήγημα; Είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιθυμεί να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο. Και θα το προσπαθήσει να το κάνει, όταν της δοθεί η ευκαιρία. Επομένως, γιατί δεν γίνονται τα αυτονόητα από τους επικεφαλής της Κύπρου και της Ελλάδας; 
 
Πηγή: Cosmostatus

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επιγραφή 2.000 ετών που εξυμνεί Αρχαίο Ελληνα παλαιστή στο Ελληνικό Ανεμούριο της Μικράς Ασίας.

Ο αρχαίος Έλληνας παλαιστής Καικιλιανός, νίκησε σε αγώνες οι οποίοι διεξάγονταν κάθε πέντε χρόνια στο Ανεμούριον της Κιλικίας.
 
Μια επιγραφή προς τιμήν του αρχαίου παλαιστή Καικιλιανού, βρέθηκε στο Ανεμούριον, μία αρχαία Ελληνιστική πόλη στην Κιλικία που βρίσκεται στην σημερινή Επαρχία Μερσίν της Τουρκίας.
 
Το Ανεμούριον είναι μια αρχαιολογική περιοχή εκτάσεως 600 στρεμμάτων, κοντά στην σύγχρονη πόλη που φέρει παραφρασμένα το όνομά του (Anamur). 
 
Η πόλη χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα π.Χ., όταν ιδρύθηκε από τους Φοίνικες. Το Ανεμούριον κατοικήθηκε αδιάλειπτα μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ. ως μέρος της Ρωμαϊκής και στη συνέχεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η πόλη-λιμάνι ήταν ένας σημαντικός οικισμός, με μεγάλα δημόσια λουτρά, εκκλησίες και θέατρα. 
 
Μια φωτογραφία από drone δείχνει μια εναέρια άποψη της αρχαίας πόλης Ανεμούριο στη Μερσίνα της Τουρκίας στις 3 Ιουνίου 2020. Anadolu via Getty Images
 
Η γεωγραφική της θέση της στις νότιες ακτές της Μικράς Ασίας την κατέστησε πόλη σημαντική για το εμπόριο προς και από την Ασία και την Ευρώπη. Στο Ανεμούριον διεξάγονται αρχαιολογικές ανασκαφές από το 2018 και ο χώρος αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. 
 
Οι ανασκαφές διεξάγονται από τον καθηγητή Mehmet Tekocak για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Πανεπιστημίου Selçuk του Ικόνιου στο πλαίσιο του προγράμματος «Κληρονομιά για το μέλλον». Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο Ανεμούριον διεξάγονται αδιάλειπτα τους τελευταίους 12 μήνες. Τέσσερις πρόσφατες ανακαλύψεις από τοποθεσίες της Μερσίνας έχουν προστεθεί στον κατάλογο της UNESCO και τρεις ακόμη περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς -συμπεριλαμβανομένου του Ανεμούριου- βρίσκονται στη διαδικασία υποβολής πρότασης για το καθεστώς της UNESCO. 
 
Η επιγραφή 13 γραμμών για τον παλαιστή Καικιλιανό, η οποία βρέθηκε πλήρης και άθικτη, με διαστάσεις 120 εκατοστά επί 50 εκατοστά και βάρος μισού τόνου, πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 2.000 ετών. Η κατάσταση της επιγραφής την καθιστά την πρώτη ανακάλυψη του είδους της για την περιοχή. Η πέτρα βρέθηκε στο Λουτρό του Λιμανιού, όπου πέρυσι εντοπίστηκε ένα άγαλμα της ρωμαϊκής περιόδου. Ο Tekocak δήλωσε: «Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το Λουτρό του Λιμανιού μας έδωσε σημαντικές ανακαλύψεις». Η ανακάλυψη υποδηλώνει ότι η πόλη ήταν κάτι περισσότερο από ένα θαλάσσιο εμπορικό κέντρο. 
 
Πλίνθος αγάλματος κούρου που απεικονίζει παλαιστές, 510 π.Χ. Ανάγλυφο από τη νεκρόπολη του Κεραμεικού στην Αθήνα, Ελλάδα. (Photo By DEA / G. NIMATALLAH/De Agostini via Getty Images) DEA / G. NIMATALLAH via Getty Images
 
Η επιγραφή επαινεί τον Καικιλιανό επειδή κέρδισε έναν αγώνα πάλης που διεξάγεται στην πόλη κάθε πέντε χρόνια. Το Ανεμούριον μπορεί να ήταν μια σημαντική τοποθεσία για τον αθλητισμό στην περιοχή όπως υποδηλώνει μια παλαίστρα ανάμεσα στα ερείπια της. Ο Tekocak διατύπωσε την άποψη ότι στην περιοχή θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα «αγώνες ολυμπιακού επιπέδου», λέγοντας ότι η επιγραφή σηματοδοτεί μια «σημαντική εξέλιξη για εμάς και προσφέρει νέες γνώσεις για την αθλητική κουλτούρα του αρχαίου Ανεμούριου». 
 

Το σπίτι της γιαγιάς

Γράφει ο
Μαριάνθη Μαρία Χαρίτου
 
Ένα καταφύγιο μικρό, μια ζεστή φωλιά γεμάτη φιλοξενία, ένα σπιτάκι μικρό, όμως από το πρώτο λεπτό που πλησίαζα, αισθανόμουν την γλυκιά θαλπωρή του σπιτιού, των ανθρώπων που έζησα και μεγάλωσα κοντά τους, αυτούς που αισθανόμουν πως με αγαπούσαν, αυτούς που με μάθαιναν τη ζωή, που προσπαθούσαν να μου δείξουν τη ζωή με τα δικά τους μάτια! Κάθε φορά που περνούσα αυτό το κατώφλι με έπαιρναν οι μυρωδιές στην συντροφιά τους! Αισθανόμουν να με σηκώνουν ψηλά, να στροβιλίζομαι απαλά στον αέρα, σαν να μου λένε το καλώς ήρθες με τον δικό τους τρόπο. Τα φρεσκοψημμένα ψωμάκια αναμεμειγμένα με το άρωμα από το γλυκό του κουταλιού της γιαγιάς!
 
Αυτό το γλυκό! Ήταν στην σκέψη μου κάτι σαν βραβείο όταν ήμουν «καλό και ήσυχο παιδάκι» ή όταν ένα Κυριακάτικο απογευματάκι αποτελούσε μια γλυκιά ευχαρίστηση μετά το γεύμα, ή μετά το παιχνίδι πολλές φορές! Ξέρετε, ακόμα και οι γιαγιάδες έχουν ανάγκη να ακούσουν: Τι υπέροχο είναι, το καλύτερο γλυκό που υπάρχει γιαγιάκα!
 
Φυσικά, εκείνη έγνεφε το κεφάλι με έναν τρόπο, σαν να ήθελε να πει, «Καλά τώρα! Το ξέρω»
 
Η γιαγιά κρυφογελούσε! Αυτό το σπιτάκι που γέμιζε γέλια, παιχνίδι και ανεμελιά, είχε υπέροχες κρυψώνες για να μην «σε βρίσκανε” τόσο εύκολα όταν κρυβόσουν! Είχε κήπο πολύ όμορφο που οι προσπάθειες να κρατηθεί σε καλή κατάσταση ήταν αρκετές! Μια τεράστια ελιά που απλωνόταν περήφανη σαν φύλακας του κήπου, είχε τα καλύτερα σημεία για παιχνίδι. Δυστυχώς για αυτόν τον κήπο, τον αγαπούσε και η μπάλα που ξέφευγε από το παιχνίδι και έτρεχε κοντά στα λουλούδια συνήθως! Καμιά φορά, έσπαζε και κάτι, σπουδαία πράγματα! Μπροστά στη χαρά, τι αξία έχουν; Οι μεγάλοι βέβαια είχαν άλλη γνώμη…
 
«Αυτό το σπιτάκι κάποτε αδειάζει, κάποτε οι άνθρωποι αλλάζουν τόπο, αλλάζουν ζωή, όλη η ζωή μας αλλάζει. Κάθε τι που έχουμε δεν θα είναι για πάντα, ούτε και εμείς θα είμαστε ίδιοι παντοτινά… Αυτό το σπιτάκι όμως παραμένει στην καρδιά μας, βρίσκεται εκεί για να μας εφοδιάζει με γλυκιές αναμνήσεις, είναι η παρακαταθήκη της ζωής μας, όλοι οι δικοί μας άνθρωποι μέσα σε αυτό, μέσα στη ψυχή μας. Η χαρά συνεχίζεται, η ζωή μας αλλάζει, αλλά πάντα υπάρχει αυτή η γωνίτσα που μας περιμένει για να φάμε το γλυκάκι μας και να ζήσουμε ανέμελες στιγμές, με την ψυχή μας, γιατί αυτή και μόνο αυτή, είναι παντοτινά μαζί μας…»
 
Ήρθα και δεν σε βρήκα σήμερα γιαγιά…
Σου αφήνω λίγα λουλουδάκια, το ξέρω πως τα αγαπάς!
 

Ἅγιος Παΐσιος: Ἡ χαρά εἶναι τοῦ Χριστοῦ, ἡ λύπη εἶναι τοῦ διαβόλου

– Γέροντα, αὐτὸν τὸν καιρό, στενοχωριέμαι πολύ. 
– Γιατί στενοχωριέσαι; Βούλιαξαν τὰ καράβια σου; Ποῦ τὰ ἔβγαλες καὶ βούλιαξαν; στὸν Ἀτλαντικό; Καλά, βγάζουν τὰ καράβια μὲ τέτοιον καιρὸ στὸν ὠκεανό; Πόσα βούλιαξαν;
– Ὅλα, Γέροντα, βούλιαξαν. 
– Ἔ, τότε εἶσαι ἀκτήμων καὶ μπορεῖς νὰ γίνης καλὴ μοναχή! Γιατί δὲν δοξάζεις διαρκῶς τὸν Θεό; Τί σοῦ λείπει; Νὰ ἔχη λύπη ἕνας ἄνθρωπος ποὺ βρίσκεται μακριὰ ἀπὸ τὸν Χριστό, τὸ καταλαβαίνω· ἀλλὰ νὰ ἔχη λύπη ἕνας ποὺ εἶναι κοντὰ στὸν Χριστό, δὲν τὸ καταλαβαίνω, γιατί, καὶ πόνο νὰ ἔχη, ὁ πόνος του μελώνεται ἀπὸ τὸν Χριστό. 
 
Ὅπως ἔχω καταλάβει, στὸν ἄνθρωπο δὲν ὑπάρχει φαρμάκι, γιατί, ἂν τὸ φαρμάκι τὸ ἀκουμπήση στὸν Χριστό, γίνεται γλυκὸ σιρόπι. Ὅποιος ἔχει μέσα του φαρμάκι, σημαίνει ὅτι δὲν ἀκουμπάει τὰ προβλήματά του στὸν Χριστό. 
 
Ἡ χαρὰ εἶναι τοῦ Χριστοῦ, ἡ λύπη εἶναι τοῦ διαβόλου. Ὅταν βλέπω μοναχὸ νὰ εἶναι σὰν ζημιωμένος μπακάλης, ξέρετε πῶς στενοχωριέμαι; Ἄλλο ἡ κατὰ Θεὸν λύπη, τὸ χαροποιὸν πένθος. Τότε ὁ ἄνθρωπος ἀγάλλεται. Ἡ σιωπή, ἡ συστολὴ ποὺ ἔχει, στάζουν μέλι στὴν καρδιά του. Ὅταν δῶ ἕναν τέτοιον ἄνθρωπο, νὰ τοῦ φιλήσω καὶ τὰ πόδια. 
 
– Γέροντα, ἀπὸ ποῦ θὰ καταλάβη κανεὶς ἂν ἡ λύπη του εἶναι πράγματι κατὰ Θεόν; 
– Ἂς ὑποθέσουμε, κάνει μιὰ ἁμαρτία ὁ ἄνθρωπος καὶ λυπᾶται. Ἂν λυπᾶται ἀπὸ καθαρὸ φιλότιμο γιὰ τὴν πτώση του, γιατὶ στενοχώρησε τὸν Χριστό, νιώθει μέσα του ἕναν γλυκὸ πόνο, γιατὶ ὁ Θεὸς σκορπᾶ στὴν ψυχή του γλυκύτητα, τὴν θεία παρηγοριά. Αὐτὴ ἡ λύπη εἶναι κατὰ Θεόν. Ἐνῶ, ὅταν κανεὶς νιώθη συνεχῆ λύπη μὲ ἄγχος καὶ ἀπελπισία, πρέπει νὰ καταλάβη ὅτι αὐτὴ ἡ λύπη δὲν εἶναι κατὰ Θεόν. Ἡ κατὰ Θεὸν λύπη εἶναι χαρὰ πνευματικὴ καὶ φέρνει στὴν ψυχὴ παρηγοριά, ἐνῶ ἡ λύπη ποὺ δὲν εἶναι κατὰ Θεὸν φέρνει ἄγχος καὶ ἀδιέξοδο. 
 
– Καὶ ὅταν, Γέροντα, ἕνας πνευματικὸς ἄνθρωπος στενοχωριέται, ἐπειδὴ κάποιος αἱρετικὸς χρησιμοποιεῖ τὸ ὄνομά του καὶ κάνει κακὸ στοὺς ἀνθρώπους[1]
– Αὐτὴ ἡ στενοχώρια εἶναι δικαιολογημένη καὶ πρέπει νὰ στενοχωρεθῆ ὁ ἄνθρωπος, γιατὶ βλάπτονται πολλοί. Καὶ σ᾿ αὐτὴν ὅμως τὴν περίπτωση ἡ ἀντιμετώπιση πρέπει νὰ εἶναι πνευματική. Ἂν τοποθετηθῆ ταπεινὰ καὶ πῆ: «Θεέ μου, δὲν θέλω νὰ πάθουν κακὸ οἱ ἄνθρωποι· φώτισέ τους νὰ καταλάβουν τὴν ἀλήθεια», ἀναπαύεται. Ἐνῶ, ἂν ἀρχίση νὰ ἀγωνιᾶ καὶ νὰ λέη: «τί νὰ κάνω; χρησιμοποιοῦν τὸ ὄνομά μου καὶ καταστρέφονται ψυχὲς» κ.λπ., ἀνάπαυση δὲν θὰ ἔχη. Πάντως, ὅταν κανεὶς δὲν ἔφταιξε καὶ ἔχη ἀναπαυμένη τὴν συνείδησή του, τότε, ἀκόμη κι ἂν οἱ ἄλλοι τὸν πληγώνουν, ἐκεῖνος νιώθει μέσα του μεγάλη παρηγοριά.
 
Ἀπὸ τὸ βιβλίο Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου ΛΟΓΟΙ Ε' «Πάθη καὶ άρετές»
 
Σημείωση 
 
[1] Ἡ ἀδελφὴ ποὺ ἔκανε τὴν ἐρώτηση εἶχε ὑπ᾿ ὄψιν της περιπτώσεις ἀνθρώπων ποὺ χρησιμοποιοῦσαν τὸ ὄνομα τοῦ Γέροντα, γιὰ νὰ ἐξυπηρετήσουν συμφέροντά τους ἢ γιὰ νὰ πείσουν τὸν κόσμο νὰ δεχθῆ πλανεμένες ἰδέες τους.
 

5 Νοεμβρίου 2024

To Σύμφωνο για το Μέλλον: Η θεσμική κατοχύρωση της Δυστοπίας

Γράφει ο Δημήτριος Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ (ΔΙΑ)ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 
Μόλις τρία χρόνια έχουν περάσει από την αυστηρή προειδοποίηση (Σεπτέμβριος 2021) του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος για την μακρόσυρτη πορεία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναπτύξει ακραία ρητορική, λέγοντας ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου και κινείται προς την λάθος κατεύθυνση. 
 
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. είχε δηλώσει προ τριετίας τα ακόλουθα: 
 
«Είμαι εδώ για να σημάνω συναγερμό. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει. Βρισκόμαστε στο χείλος της αβύσσου και κινούμαστε στη λάθος κατεύθυνση. Ο κόσμος μας δεν βρέθηκε ποτέ υπό μεγαλύτερη απειλή. Ούτε ήταν πιο διχασμένος». 
 
Και κατέληξε, υπονοώντας την ανάγκη σχηματισμού παγκόσμιας κυβέρνησης, αφού δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: 
«Η κλιματική κρίση και η πανδημία απαιτούν παγκόσμια προσπάθεια»1.
 
Όμως, το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου ε.ε., ο πολύπειρος Πορτογάλος διπλωμάτης είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ανακουφισμένος, διαπιστώνοντας ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες δεσμεύθηκαν να υπηρετήσουν το νεοταξίτικο και εσκεμμένα απροσδιόριστο και αφηρημένο όραμα μιας δήθεν βιώσιμης, δίκαιης και ειρηνικής παγκόσμιας τάξης για όλους ανεξαιρέτως τους λαούς και τα έθνη. Για τους αφυπνισμένους όμως πολίτες, οι μεγαλόστομες εξαγγελίες των ισχυρών της Γης για την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας ενεργοποιούν τα διανοητικά αντανακλαστικά τους, αφού κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης προπονήθηκαν εντατικά να αποκωδικοποιούν τις λέξεις-κλειδιά, ερμηνεύοντας τις προθέσεις των Νεοταξιτών. 
 
Έτσι, όταν οι ηγέτες μιλούν για την παγκόσμια ειρήνη υπονοούν την επέκταση των πολεμικών συγκρούσεων και σε άλλες γεωπολιτικά εύφλεκτες γωνιές του πλανήτη, ενώ όταν μιλούν για την παγκόσμια τάξη υπαινίσσονται την υποδούλωση του ανθρώπου σε ένα παν-οπτικό σύστημα ψηφιακού ελέγχου και επιτήρησης.
 
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ BRAS DE FER
 
Ύστερα από μια πολυετή διαδικασία παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, έντονων ζυμώσεων και άκρας μυστικότητας στα άδυτα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, υιοθετήθηκε τελικώς από την Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το πρωτοποριακό, αλλά ταυτόχρονα καινοφανές «Σύμφωνο για το Μέλλον» (Summit of the Future), προκαλώντας πολλαπλά ερωτηματικά εν σχέσει προς την χρονική συγκυρία και την σκοπιμότητα της ψήφισής του και αφήνοντας άναυδη την κοινωνία των πολιτών που αγνοούσε τα μεγαλεπήβολα σχέδια των παγκοσμιοποιητών.
 
Διπλωματικοί κύκλοι του Ο.Η.Ε. εγκωμιάζουν το Παγκόσμιο Σύμφωνο για το Μέλλον, εξαίροντας τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα, αλλά και την ικανότητα των κυβερνήσεων να επιδεικνύουν πνεύμα διεθνούς αλληλεγγύης και συνεργασίας, παραμερίζοντας μεμονωμένα κρατικά συμφέροντα προς όφελος των μελλοντικών γενεών! Ο Αντόνιο Γκουτέρες, έμπλεος χαράς για την αίσια έκβαση των διπλωματικών ενεργειών του Ο.Η.Ε. δήλωσε τα ακόλουθα: 
 
«Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον κατάλληλο για τα εγγόνια μας με ένα σύστημα που χτίστηκε από τους παππούδες μας»2, εννοώντας προφανώς ότι η σημερινή αρχιτεκτονική δομή ασφαλείας κρίνεται πλέον απαρχαιωμένη (που όμως παρείχε σε ικανοποιητικό βαθμό σχετική ειρήνη, σταθερότητα και ισορροπία ισχύος), για την οποία ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να υποκατασταθεί από ένα σύγχρονο διεθνές σύστημα, προσαρμοσμένο στην αντιμετώπιση των αναδυόμενων παγκόσμιων απειλών.
 
Στην πραγματικότητα, το Σύμφωνο του Μέλλοντος θεωρείται «διπλωματικός καρπός» ενός σκληρού και αδυσώπητου διαπραγματευτικού «bras de fer» μεταξύ των αντιτιθέμενων συμφερόντων των κυρίαρχων ελίτ, που όμως δεν ανέδειξε καθαρό νικητή, αλλά επικράτησε εξαναγκαστικά –υπό τον φόβο μιας γενικευμένης σύρραξης– «πνεύμα συναίνεσης», χάρη στο οποίο απομακρύνθηκε (προσωρινά) η προοπτική της σκληρής ρήξης και αντιπαράθεσης.
 
Επειδή, η καθεμία από τις κυρίαρχες εθνικές ελίτ των Η.Π.Α., της Κίνας και της Ρωσίας παραμένει τυφλωμένη από την έπαρση και την αλαζονεία, επιδιώκοντας για τον εαυτό της, από νοσηρή επιθυμία κυριαρχίας, την απόλυτη νομή της παγκόσμιας εξουσίας και τον αποκλειστικό έλεγχο του πλανήτη, θα οδηγηθούν νομοτελειακά σε μια σκληρή, εσωτερική σύγκρουση επικράτησης και αλληλοεξόντωσης, που όμως θα επιφέρει ως τραγική συνέπεια την εμπλοκή της ανθρωπότητας στην καταστρεπτική δίνη ενός τρομακτικού παγκοσμίου πολέμου.
 
ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
 
Στο Σύμφωνο για το Μέλλον περιγράφονται για πρώτη φορά σε επίσημο διεθνές κείμενο οι στόχοι, οι αρχές και το πλαίσιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στο οποίο ενσωματώνεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως η θωράκιση των θεσμών, η ειρήνη, η ασφάλεια, η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, και επομένως η επικύρωση της πρωτοφανούς αυτής μυστικής συμφωνίας από την Ολομέλεια του Ο.Η.Ε. συνιστά την θεσμική βάση για την μελλοντική συγκρότηση της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
 
Το περιβόητο Σύμφωνο για το Μέλλον υπογραμμίζει την υποχρέωση ετοιμότητας των κρατών να αναλαμβάνουν επείγουσα δράση, με σκοπό την υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, κάθε φορά που καλείται η διεθνής κοινότητα να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις. 
 
Στην πραγματικότητα βέβαια, το Σύμφωνο για το Μέλλον αποτελεί το αξιόπιστο «πολυεργαλείο» στα χέρια κάθε αυταρχικής παγκόσμιας εξουσίας, με το οποίο σκοπεύει να αποκτήσει τον ολοκληρωτικό κοινωνικό και οικονομικό έλεγχο της ανθρωπότητας.
 
Οι Πολιτικοί ηγέτες και οι βασικοί Εταίροι της Νέας Τάξης Πραγμάτων επιχειρούν, μέσω της διεθνούς αναγνώρισης και αποδοχής του Συμφώνου για το Μέλλον, να πείσουν την ανθρωπότητα για τις αγαθές τους προθέσεις. Δηλαδή, οι παμπόνηροι Νεοταξίτες, υπηρετώντας με (δ)εμμονική προσήλωση τον στόχο της πλήρους αποδιοργάνωσης του κόσμου, κρύβουν επιμελώς στις ελπιδοφόρες διακηρύξεις του Συμφώνου τα ύπουλα και δολερά σχέδιά τους.
 
Θέτουν π.χ. τον αξιέπαινο στόχο της εκμηδένισης της πείνας, τον οποίο ενδεχομένως αντιλαμβάνονται όχι ως προσπάθεια εξασφάλισης ικανοποιητικής τροφής και πόσιμου νερού για όλους τους κατοίκους της Γης, αλλά ως εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την «μεγάλη ωφέλεια», που θα προκύψει από την ευρεία κατανάλωση σπάνιας «διατροφικής αξίας» εντόμων, όπως γρύλων και ακρίδων.
 
Προωθούν την ισότητα των φύλων, έχοντας πιθανώς στο βάθος του μυαλού τους την θεσμική αναγνώριση και κατοχύρωση του τρανς φύλου, δηλαδή την νομική δυνατότητα των διεμφυλικών ατόμων να εξισώνονται αδιακρίτως σε κάθε πεδίο της κοινωνικής, επαγγελματικής και αθλητικής ζωής με τους άνδρες και τις γυναίκες, οι οποίοι αποφάσισαν να μην εξεγερθούν κατά του Θεόσδοτου βιολογικού τους φύλου.
 
Υποστηρίζουν την διασφάλιση της υγιούς ζωής, ενώ την ίδια στιγμή ενδέχεται να επεξεργάζονται σχέδια προληπτικού εμβολιασμού της ανθρωπότητας σε περίπτωση πιθανής (!) πανδημίας, θεσπίζοντας ως αναγκαία προϋπόθεση για την συμμετοχή των πολιτών σε κάθε οικονομική, κοινωνική, εκπαιδευτική και επαγγελματική δραστηριότητα τον προηγούμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 
Στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής για το Μέλλον παρενέβη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος έσπευσε να ευθυγραμμιστεί με τις επιδιώξεις των διεθνών ελίτ, προπαγανδίζοντας την ανάγκη σχηματισμού παγκόσμιας κυβέρνησης, αφού τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: 
 
«Εμείς, από την άλλη πλευρά, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι προτού είναι πολύ αργά, πριν φθάσουμε στην επόμενη πραγματική παγκόσμια κρίση. Έχουμε ακόμα την δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή που θα μπορούσε να προκληθεί από τις σημερινές παγκόσμιες απειλές με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι. Εφεξής, μπορούμε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να επιλύσουμε από κοινού τις κύριες προκλήσεις της εποχής μας. Αποτελούν παγκόσμιες προκλήσεις και απαιτούν παγκόσμιες λύσεις. Με το Σύμφωνο για το Μέλλον, έχουμε έναν «οδικό χάρτη» που θα μας οδηγήσει εκεί. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ζωτικής σημασίας»3.
 
Μιλώντας, ο κ. Μητσοτάκης για την θεσμική προετοιμασία των κρατών στην αντιμετώπιση της επόμενης πραγματικής παγκόσμιας κρίσης, υπονόησε σαφώς ότι η προηγούμενη παγκόσμια κρίση, δηλ. η πρόσφατη υγειονομική κρίση, δεν συνιστούσε πραγματική απειλή για την δημόσια υγεία, μολονότι στα αλλεπάλληλα τηλεοπτικά του διαγγέλματα υιοθετούσε δραματικό ύφος, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες αναφορικά με την επικινδυνότητα του «αόρατου εχθρού».
 
Επομένως, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε, έστω και με έμμεσο τρόπο, ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, ωθώντας τους πολίτες στον μαζικό εμβολιασμό τους με υγειοβλαπτικά και άχρηστα φαρμακευτικά παρασκευάσματα.
 
Έτσι, επιβεβαίωσε όσους υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν αφορούσε την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αποτελούσε (κατά κύριο λόγο) ένα καλά ενορχηστρωμένο παγκόσμιο πείραμα κοινωνικής συμμόρφωσης των πολιτών σε ακραία και παράλογα υγειονομικά μέτρα της κρατικής εξουσίας.
 
Το πείραμα κρίθηκε επιτυχημένο, καθόσον απέδειξε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, υπό το κράτος της διασποράς του φόβου και της ακατάπαυστης τηλεοπτικής χειραγώγησης, μπορούν να ενεργούν ενάντια στην λογική τους σκέψη. Ή καλύτερα απέδειξε ότι, υπό το κράτος του φόβου, αναστέλλεται η διανοητική λειτουργία της κριτικής σκέψης και μοιραία ο άνθρωπος λησμονεί την προσωπική του υπόσταση και μεταβάλλεται σε άβουλη και απρόσωπη μονάδα (και επομένως σε πρώιμο αριθμό) της ανώνυμης και χειραγωγούμενης μάζας.
 
Συνεπώς, μετά τον μαζικό εμβολιασμό (όπου το ανθρώπινο πρόσωπο μετασχηματίστηκε σε καθοδηγούμενη και επιτηρούμενη μονάδα), ακολουθεί νομοτελειακά η μαζική αριθμοποίηση των πολιτών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης απαξίωση του ανθρώπου και η αποξένωσή του από τις βασικές αρχές του πνευματικού πολιτισμού, δηλ. της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας.
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
 
Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί περαιτέρω ότι αιχμή του δόρατος του απαράδεκτου και απορριπτέου Συμφώνου για το Μέλλον αποτελεί η προσαρτώμενη στο πιο πάνω σύμφωνο Παγκόσμια Ψηφιακή Συμφωνία (ή Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο), που συνιστά το πρώτο ολοκληρωμένο παγκόσμιο σχέδιο, στο οποίο κατοχυρώνεται σε πλανητική κλίμακα όχι μόνο η ψηφιακή συνεργασία μεταξύ των κρατών, αλλά και η εφιαλτική δυνατότητα διακυβέρνησης της Τεχνητής Νοημοσύνης.
 
Στην παγκόσμια ψηφιακή συμφωνία προβλέπεται η υποχρέωση των κρατών να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανθρώπων, σχολείων και νοσοκομείων στο διαδίκτυο, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το ίντερνετ των πραγμάτων (Internet of Things) και την εξαιρετικά εξελιγμένη του μορφή, δηλ. το ίντερνετ των πάντων, το οποίο είναι ευρύτατα διαδεδομένο με τον αγγλικό όρο “Internet of Everything”. Συνεπώς το Διαδίκτυο των Πάντων αναφέρεται σε ένα αχανές τεχνολογικό οικοσύστημα που ενώνει ανθρώπους, αντικείμενα, δεδομένα και διαδικασίες, παρέχοντας βελτιωμένη ευφυία και απίστευτη πρόσβαση γνώσης σε όλο το εύρος του διαδικτυακού περιβάλλοντος.
 
Οφείλουμε να επιστήσουμε την μέγιστη προσοχή των πολιτών στην ζοφερή πρόβλεψη της Παγκόσμιας Ψηφιακής Συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία παρέχεται η φρικτή και απαίσια δυνατότητα ανάθεσης της παγκόσμιας διακυβέρνησης σε δομές ή σε υπολογιστικά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.
 
Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ψηφιακή Συμφωνία υποχρεώνει τους ηγέτες των κρατών να καταρτίσουν έναν «οδικό χάρτη» διακυβέρνησης της Τεχνητής Νοημοσύνης και να συγκροτήσουν μια διεθνή επιστημονική ομάδα για την διεξαγωγή ενός οικουμενικού διαλόγου αναφορικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Νεοταξίτες επιδεικνύουν ιδιαίτερη σπουδή στην υλοποίηση των στόχων τους, αφού, πριν προλάβει να στεγνώσει το «ψηφιακό μελάνι» της υπογραφής του Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου, συγκλήθηκε στο Παρίσι, στις 15 και 16 Οκτωβρίου ε.ε, διήμερη Σύνοδος του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ4, στην οποία προήδρευσε για δεύτερη φορά ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, με σκοπό την προώθηση του διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το μέλλον της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), αλλά και την αντιμετώπιση των (άγνωστων) συνεπειών στις οικονομίες και στις κοινωνίες των κρατών από την ραγδαία ανάπτυξη των προηγμένων τεχνολογιών παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης.
 
Δεν απαιτείται ιδιαίτερη ευφυία για να αντιληφθεί ο πολίτης ότι στον διεξαγόμενο διάλογο για τους πιθανούς κινδύνους από την χρήση συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης εμφωλεύει η αστείρευτη υποκρισία και διπροσωπία των Νεοταξιτών, αφού η Τεχνητή Νοημοσύνη σχεδιάστηκε εξ υπαρχής με έναν και μοναδικό σκοπό:
να υποτάξει το Ελεύθερο Ανθρώπινο Πνεύμα στον τεχνοφασισμό των Νοήμονων Μηχανών.
 
Και σε δεύτερο χρόνο, θα προπαγανδιστεί το ελκυστικό αφήγημα της διανοητικής, σωματικής, συναισθηματικής αναβάθμισης του ανθρώπου, δηλ. του Μετανθρωπισμού, που θα προβληθεί ως η «σωτήρια λύση», καθώς θα αντισταθμίσει την κυριαρχία των δομών Τεχνητής Νοημοσύνης. Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο τεχνολογικά αναβαθμισμένος άνθρωπος μπορεί μεν να καταστεί (προσωρινά) ανταγωνιστικός εν σχέσει προς την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά θα έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα την ψυχή του, αποτελώντας αξιογέλαστο και καταθλιπτικό υβρίδιο ανθρώπου-νοήμονος υπολογιστικής μηχανής.
 
Επομένως, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι στο πλαίσιο ενός προσυμφωνημένου «οδικού χάρτη» βαθμιαίας εξάρτησης και υποδούλωσης των πολιτών σε υπολογιστικά μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης, σχεδιάζεται να επιβληθεί στην ανθρωπότητα μια ασύλληπτα εξελιγμένη μορφή υπέρ-ευφυούς Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα καθορίζει κατά τρόπο αποφασιστικό και κυριαρχικό την πορεία του Ανθρώπου πάνω στην Γη.
 
Στην θεσμοθέτηση της παγκόσμιας ψηφιακής συμφωνίας υποκρύπτεται η σατανικότερη επιδίωξη των Νεοταξιτών να μετασχηματίσουν την κοινωνία των πολιτών σε άβουλο κοπάδι ρομποτοποιημένων, επιτηρούμενων και αριθμοποιημένων σκλάβων, αφού κάθε ίχνος ελεύθερης βούλησης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα έχει οριστικά εξαλειφθεί.
 
Στην πραγματικότητα βέβαια, το Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο δεν είναι τίποτε άλλο από το ψευδώνυμο του παγκόσμιου ψηφιακού ολοκληρωτισμού, που θα συνθλίψει την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης και θα μεταβάλει τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις σε αόρατα ψηφιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα έχουν διασπαρεί χιλιάδες ψηφιακές κάμερες αναγνώρισης προσώπου, οι οποίες θα παρακολουθούν εν είδει «παντεπόπτη οφθαλμού» σε 24ωρη βάση τους αριθμοποιημένους (μαρκαρισμένους) πολίτες.
 
Η νεοταξίτικη ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας τον στόχο της αδιάλειπτης ψηφιακής επιτήρησης, προτίθεται να εγκαταστήσει –με την προσχηματική επίκληση της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας– σε είκοσι κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας ένα δίκτυο χιλίων ψηφιακών καμερών, που αποσκοπεί στο πλήρες «σκανάρισμα» οδηγών και οχημάτων και στην καταγραφή των τροχαίων παραβάσεων5.
 
Όμως, οι επίδοξοι «ψηφιακοί τροχονόμοι», επικουρούμενοι από ένα εξελιγμένο λογισμικό σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης δεν θα περιορίζονται σε ένα τυπικό εξωτερικό έλεγχο της συμμόρφωσης των οδηγών προς τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., αλλά θα λαμβάνουν επιπλέον φωτογραφικό υλικό μέσα από το αυτοκίνητο, προκειμένου να εντοπίζουν όσους οδηγούς χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, καθώς και τους επιβάτες που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας6. Έτσι όμως, θα ανιχνεύουν επιπλέον και το εσωτερικό της καμπίνας του αυτοκινήτου, καταγράφοντας τα πρόσωπα, την συμπεριφορά, το ντύσιμο και αργότερα ακόμη και τις συνομιλίες των επιβαινόντων, παραβιάζοντας τον σκληρό πυρήνα της ιδιωτικής ζωής.
 
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 αναφορικά με την τοποθέτηση χιλίων ψηφιακών καμερών, δεν έκρυψε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από την διαρκή παρακολούθηση των πολιτών και την εξονυχιστική κατόπτευση του δημόσιου χώρου, αφού δήλωσε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: 
 
«Η Αστυνομία έχει κάνει μια εισήγηση για 1.000 και πλέον κάμερες, αφορά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη και θα τοποθετηθούν σε εκείνα τα σημεία που είναι κρίσιμα για τη διαχείριση της κυκλοφορίας καθώς και σε σημεία που χρειάζεται για να υπάρχει εικόνα σε περίπτωση που έχουμε εγκληματικές πράξεις ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται δικαστική διερεύνηση. Η Αστυνομία, από την πλευρά της, είναι έτοιμη εφόσον της ζητηθούν στοιχεία και τοποθεσίες. Οι κάμερες αυτές αφορούν την επιτήρηση, οι κάμερες οι οποίες σχετίζονται με τη βεβαίωση παραβάσεων αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής»7.
 
Επομένως, η τοποθέτηση των ψηφιακών καμερών στις βασικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας δεν συνδέεται με την ανάγκη της ασφαλούς μετακίνησης στους δρόμους, αλλά αποτελεί κυβερνητικό τέχνασμα «Δούρειου Ίππου», με το οποίο επιδιώκεται το «νανούρισμα» της συνειδήσεως των πολιτών, ώστε να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα –στο όνομα της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας– την μελλοντική καθολική ψηφιακή τους επιτήρηση.
 
Συνεπώς, η επικύρωση του Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου, με το οποίο αναγνωρίζεται η θεσμική δυνατότητα διακυβέρνησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η γενέθλιος ημέρα της τεχνοτρονικής εποχής, που εισάγει τους πολίτες στην καθολικά επιτηρούμενη και ελεγχόμενη κοινωνία.
 
Στην δυστοπική κοινωνία του ανελέητου καθημερινού ελέγχου δεν θα προβλέπεται οδός διαφυγής, αφού τον ρόλο του ελεγκτή θα τον οικειοποιούνται υπολογιστικές μηχανές Τεχνητής Νοημοσύνης, στις οποίες θα εισάγονται αυτοματοποιημένοι αλγόριθμοι βαθιάς μάθησης (deep learning), αποκτώντας προοδευτικά την ρεαλιστική ικανότητα να καθορίζουν, να προγραμματίζουν και να ελέγχουν κατά τρόπο αποφασιστικό και ολοκληρωτικό την ζωή, την σκέψη και την συμπεριφορά των πολιτών, συντρίβοντας κάθε έννοια προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Επομένως, καθίσταται πλέον φανερό σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο ότι το Σύμφωνο για το Μέλλον δεν ενσωματώνει την βούληση των παγκόσμιων ηγετών να εξασφαλίσουν στα έθνη και στους λαούς τις υγιείς προϋποθέσεις κοινωνικής προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας, αλλά είναι ένα βαθιά απόκοσμο σχέδιο εωσφορικών εγκεφάλων, που εξυπηρετεί τα άνομα συμφέροντα της υπερεθνικής ολιγαρχικής ελίτ και ικανοποιεί το αρρωστημένο της πάθος αναφορικά με τον απόλυτο έλεγχο της Ανθρωπότητας και την ψυχοσωματική διάλυση του Ανθρώπου.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε σε συμπτυγμένη μορφή στην εφημερίδα «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», 20/10/2024, σελ. 58.
 

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.