7 Μαΐου 2021

Ο «ταχυδακτυλουργός» Ερντογάν

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένας πολύ καλός ταχυδακτυλουργός, που ενθουσιάζεται με τις επιτυχίες του, υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και «παίζει με πάρα πολλές μπάλες», οπότε μοιραία κάποιες από αυτές θα πέσουν κάτω και θα αποχωρήσει από τη σκηνή ντροπιασμένος.
 
Ο Ερντογάν έχει βάλει πλώρη για Σουλτάνος και Χαλίφης! Θέλει να γιορτάσει το 2023 τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής «Δημοκρατίας» με μια μεγάλη νίκη! Εκεί εντάσσονται ιδιαίτερα τα δόγματα και οι στρατηγικές «των 2 ½ πολέμων» και «της Γαλάζιας Πατρίδας», ο φρενήρης πολεμικός του εξοπλισμός και η επιθετική του ρητορική. 
 
Όλες του οι ενέργειες, δηλ. τα πολιτικά, πολεμικά, οικονομικά, νομικά και κοινωνικά παιχνίδια που παίζει, είναι στα πλαίσια της επανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προκειμένου να κάνει πράξη το όραμά του, η Τουρκία να καταστεί μεγάλη/παγκόσμια δύναμη στο διεθνές σύστημα ισχύος. 
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να ζήσει υπό την σκιά του Κεμάλ και επιθυμεί να τον ξεπεράσει σε δόξα! Ο ιδιότυπος αυτός «δικτάτορας» των Τούρκων κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή επί 18 συναπτά έτη, ήτοι από το 2003 όταν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της γείτονος χώρας. Ήδη έχει φτάσει τον Κεμάλ σε χρονική διάρκεια, αφού και εκείνος ήταν στο προσκήνιο από το 1920 μέχρι το 1938 που πέθανε, αρχικά το 1920 ως πρωθυπουργός, το 1921-1923 ως Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και από το 1923 μέχρι το 1938 Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. 
 
Ο Ερντογάν οδηγεί δια πυρός και σιδήρου την Τουρκία από το φως του σύγχρονου κόσμου πίσω στο σκοτάδι της σουλτανικής παράδοσης. Τα βάζει με όλους. Φυλακίζει τους ελεύθερους ανθρώπους. Δεν ανέχεται την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του! Βάζει παντού την μαντήλα, στηρίζοντας και ενισχύοντας τον ισλαμισμό παγκοσμίως. Βλέπει τον εαυτό του ως ηγέτη όλου του ισλαμικού κόσμου! Μετατρέπει τις ορθόδοξες εκκλησίες της σημερινής Τουρκίας από μουσεία σε τζαμιά! Παίζει στο διεθνές alışveriş (=δούναι και λαβείν) όσο μπορεί μονόπλευρα, μόνο στο alış (=λαβείν). Επιτίθεται στα γειτονικά κράτη και προσπαθεί να αποκτήσει ερείσματα σε όλη τη Μεσόγειο θάλασσα. Θέλει ζωτικό χώρο προς τη Δύση, δημιουργώντας στηρίγματα στην Ανατολή. Λατρεύει τον πόλεμο!  
 
Για όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια, θεωρεί ότι η ιστορία δεν του παρέχει επαρκή χρόνο και γι αυτό βιάζεται να τα πετύχει ωθώντας τις εξελίξεις με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Έτσι, η Τουρκία του Ερντογάν ακολουθεί μια ιδιαίτερα ξέφρενη και αλαζονική πορεία και βαδίζει στην κυριολεξία «στην κόψη του ξυραφιού»!  
 
Το αποτέλεσμα, κατά την άποψη του γράφοντος, θα είναι τραγικό για τον σαλεμένο από την εξουσία και ονειροπόλο «Σουλτάνο» και τη χώρα του. Θα αποτύχει, επιφέροντας την περαιτέρω διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Θα αποτύχει και θα πληγωθεί. 
 
Για αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί το πληγωμένο θηρίο καθίσταται πολύ πιο επικίνδυνο κι εμείς βρισκόμαστε στην περιοχή του. 
 
Ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο! 
 
Νικόλαος Ταμουρίδης Αντιστράτηγος (ε.α)
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ 
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γερμανία, λειτούργησε εις βάρος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ! Αλλά και τα όσα δεινά έχει επιφέρει στην γερμανική οικονομία!
 
Έτσι οι “Πράσινοι” καταφέρνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, να παίρνουν κεφάλι και να προηγούνται του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ! Μια πρωτιά που αυτήν την στιγμή είναι της τάξεως της μιας μονάδας, αλλά αν αναλογιστούμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι “Πράσινοι” κέρδισαν έξη μονάδες, αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά τους με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα διευρυνθεί!  
 
Από τη στιγμή που στο κρατίδιο της Βάδη – Βυρτεμβέργη, οι “Πράσινοι” έχουν ήδη την πρωθυπουργία, ενώ σε άλλα 11 από τα 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια συμμετέχουν στις κυβερνήσεις τους!  
 
Υπό αυτήν την έννοια το κόμμα των Πρασίνων με τις απαραίτητες μετεκλογικά συμμαχίες, όπως το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), το κόμμα των Φιλελεύθερων (FDP), ή την Αριστερά, θα σχηματίσει κυβέρνηση στις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου! 
 
Η Μέρκελ σε διατεταγμένη υπηρεσία…  
 
Ωστόσο η Άγκελα Μέρκελ, παρ΄ ότι έχει δηλώσει πως αποχωρεί από την πολιτική μετά από 16 χρόνια στην Γερμανική Καγκελαρία, με την υπερσυντηρητική και την προστατευτική της πολιτική στο εσωτερικό της Γερμανίας, σε αντίθεση με την ακραία και πολλές φορές επιθετική της πολιτική στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Νότια Ευρώπη, είναι δεσμευμένη (;;;) να ολοκληρώσει το σατανικό της έργο στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες που της απομένουν! 
 
Είναι δεσμευμένη να υποχρεώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – όπως έχω γράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν - να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο Πέλαγος και να οδηγήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επί όλων των διαφορών που θέτει στο τραπέζι η Τουρκία! Ο δε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας λέγει ότι το μόνο ζήτημα συζήτησης εκεί, είναι η ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα, αλλά, άλλα λέγει το συμβουλευτικό του όργανο ΕΛΙΑΜΕΠ και οι πολιτικοί τρόφιμοί του, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Κατρούγκαλος κ.α.! Από τη στιγμή δε, που δεν απαιτεί “σύναψη συνυποσχετικού” μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας – όπως απαιτούσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – δεν είναι δυνατόν να μας πείσει πως το μόνο ζήτημα που θα συζητηθεί στη Χάγη θα είναι η ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα! 
 
Βερολίνο: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών» |  Pronews
Είναι επίσης παράξενο να επιμένει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε προσφυγή στη Χάγη, όταν η Ελλάς δεν διεκδικεί απολύτως τίποτε, ενώ η Τουρκία απαιτεί τα πάντα κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου!  
 
Όταν στην δημόσια επιστολή του προ ημερών ο Κώστας Καραμανλής έλεγε: 
«…Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων.  
 
Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο»! 
 
Στον δρόμο που πήρε ο Σαμαράς και ο Κ. Καραμανλής – Βέτο στις Πρέσπες και  στη Χάγη – Candia Doc
Απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών Καραμανλής και Σαμαράς...
 
Αλλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πιέζεται από την Άγκελα Μέρκελ για τα δυο παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα. Πιέζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και τους 3 εφαρμοστικούς νόμους – πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών και με την ψήφιση των οποίων ολοκληρώνεται η επιζήμια αυτή συμφωνία για τα εθνικά μας ζητήματα!  
 
Ωστόσο, η μεγάλη καθυστέρηση εισόδου αυτών των 3 Μνημονίων για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οφείλεται στο γεγονός της έντονης αντίδρασης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι θα καταψηφίσει!  
 
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν έχει ταχθεί κατά της ελληνικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως με την προσφυγή “θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο”! 
 
Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” είχε δηλώσει: 
«Η “Συμφωνία των Πρεσπών” δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε είδε κάποιο καλό η Ελλάδα. Απεναντίας προξένησε μια απέραντη ζημιά, δίνοντας η Ελλάδα όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;!»
 
Αυτή η συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού όπως αναμενόταν προκάλεσε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, που διαβλέπει κυβερνητική κρίση και εκτεταμένη παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών! Αφού είναι δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί μεγάλη επιρροή σε τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που οι απόψεις του ακούγονται ευλαβικά από πολλούς βουλευτές του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα πείθουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της ευαίσθητης ελληνικής κοινωνίας στα εθνικά ζητήματα! 
 
Βέβαια και ο Κώστας Καραμανλής, από τη στιγμή που θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών ως παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, είναι σίγουρο ότι, ή θα καταψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους που συμφώνησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ή όπως ακούγεται, ότι θα παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος, πριν από την επίμαχη ψηφοφορία στη Βουλή!  
 
Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών… 
 
Πάντως όποιον από τους δυο παραπάνω λόγους υλοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής, ταυτόχρονα και με την θέση του Αντώνη Σαμαρά, δημιουργείται μεγάλο ζήτημα στη ΝΔ! μια τέτοια πράξη είναι εμμέσως πλην σαφώς ευθεία αμφισβήτηση του προσώπου του Πρωθυπουργού και προέδρου του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ! 
 
Το ζήτημα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι, όχι τι ακριβώς θα συμβεί μετά την μη υπερψήφιση από μέρος της Κ.Ο. της ΝΔ των εφαρμοστικών νόμων της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά τι θα συμβεί με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης!  
 
Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι πλέον δεν θα υπάρχει κυβέρνηση! Θα πρέπει να πέσει και να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές!  
 
Αυτή την εξέλιξη την γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον λόγο αυτό χρονοτριβεί κερδίζοντας τον απαραίτητο για εκείνον και την κυβέρνησή του χρόνο! Αλλά η Άγκελα Μέρκελ πιέζει αφόρητα, αφού δεν την νοιάζει η μακροημέρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά πως θα ολοκληρωθεί η ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!  
 
Και εδώ έρχεται η είδηση!  
Ασφαλείς πληροφορίες μου λέγουν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως η Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους της Συμφωνίας των Πρεσπών!  
 
Έτσι θα ικανοποιηθεί η Άγκελα Μέρκελ, αλλά θα υπάρξει πρόβλημα με πρόωρες εκλογές, που δεν τις θέλει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας!  
 
Αυτήν την στιγμή λοιπόν και με δεδομένες τις απαιτήσεις της Γερμανικής Καγκελαρίας, για κλείσιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο του ζητήματος αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μας και της ελληνικής προσφυγής στη Χάγη, πιθανώς να οδηγηθούμε σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, αλλά και για να υπάρξει συνυπευθυνότητα των αντεθνικών αποφάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Των κομμάτων Εξουσίας δηλαδή! 
 
Από τη στιγμή που και στα δυο αυτά ζητήματα υπάρχει πολιτική ταύτιση του σημερινού Πρωθυπουργού με τον σημερινό αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!  
Έρχεται έτσι όλο και πιο κοντά το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που πολλάκις έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μου το τελευταίο χρονικό διάστημα! 
 
Άλλωστε επίσης πολλές φορές σας έχω επισημάνει, ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην λοιπή Ευρώπη!!

Εμβόλια COVID: Αναγκαιότητα, Αποτελεσματικότητα και Ασφάλεια

Γιατροί για τη δεοντολογία της Covid
 
 
5 Μαΐου 2021 Δείτε το άρθρο των Doctors for Covid Ethics στο OffGuardian εδώ: https://tinyl.io/43NP [1]
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Αυτό το έγγραφο φιλοξενήθηκε αρχικά στον λογαριασμό των Medium Doctors for Covid Ethics, αλλά η πλατφόρμα λογόκρινε την ομάδα εμπειρογνωμόνων και αφαίρεσε το έγγραφο, ισχυριζόμενη ότι η ανάρτηση ήταν "υπό έρευνα": 
 
Μια αρχειοθετημένη έκδοση εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη εδώ. 
 
Περίληψη: Οι κατασκευαστές του εμβολίου COVID-19 έχουν απαλλαγεί από τη νομική ευθύνη για βλάβες που προκαλούνται από το εμβόλιο. Επομένως, είναι προς το συμφέρον όλων όσων επιτρέπουν, επιβάλλουν και χορηγούν εμβολιασμούς COVID-19 να κατανοήσουν τα στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη αυτών των εμβολίων, δεδομένου ότι η ευθύνη για βλάβες θα βαρύνει αυτούς. 
 
Εν ολίγοις, τα διαθέσιμα στοιχεία και η επιστήμη δείχνουν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι περιττά, αναποτελεσματικά και μη ασφαλή. 
 
Αναγκαιότητα: Τα ανοσολογικά ικανά άτομα προστατεύονται από τον SARS-CoV-2 με κυτταρική ανοσία. Συνεπώς, ο εμβολιασμός ομάδων χαμηλού κινδύνου είναι περιττός. Για τα ανοσοκατασταλμένα άτομα που νοσούν από COVID-19 υπάρχει μια σειρά ιατρικών θεραπειών που έχουν αποδειχθεί ασφαλείς και αποτελεσματικές. Συνεπώς, ο εμβολιασμός των ευάλωτων ατόμων είναι εξίσου περιττός. Τόσο οι ανοσοκατασταλμένες όσο και οι ευάλωτες ομάδες προστατεύονται καλύτερα από τις παραλλαγές του SARS-CoV-2 με τη φυσική ανοσία και τη φαρμακευτική αγωγή παρά με τον εμβολιασμό. 
 
Αποτελεσματικότητα: Τα εμβόλια Covid-19 δεν διαθέτουν βιώσιμο μηχανισμό δράσης κατά της λοίμωξης των αεραγωγών από τον SARS-CoV-2. Η επαγωγή αντισωμάτων δεν μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από έναν παράγοντα όπως ο SARS-CoV-2 που εισβάλλει μέσω της αναπνευστικής οδού. Επιπλέον, καμία από τις δοκιμές εμβολίων δεν έχει παράσχει στοιχεία ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη μετάδοση της λοίμωξης από τα εμβολιασμένα άτομα- η προτροπή για εμβολιασμό για την "προστασία των άλλων" δεν έχει επομένως καμία πραγματική βάση. 
 
Ασφάλεια: Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα τόσο για τα υγιή άτομα όσο και για τα άτομα με προϋπάρχουσες χρόνιες ασθένειες, για λόγους όπως οι ακόλουθοι: κίνδυνος θανατηφόρων και μη θανατηφόρων διαταραχών της πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένων αιμορραγικών διαταραχών, θρόμβωσης στον εγκέφαλο, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής, αυτοάνοσων και αλλεργικών αντιδράσεων, ενίσχυσης της νόσου που εξαρτάται από τα αντισώματα και προσμίξεων του εμβολίου λόγω βιαστικής κατασκευής και μη ρυθμισμένων προτύπων παραγωγής. 
 
Ο υπολογισμός κινδύνου-οφέλους είναι επομένως σαφής: τα πειραματικά εμβόλια είναι άσκοπα, αναποτελεσματικά και επικίνδυνα. Οι φορείς που επιτρέπουν, εξαναγκάζουν ή χορηγούν τον πειραματικό εμβολιασμό με το COVID-19 εκθέτουν πληθυσμούς και ασθενείς σε σοβαρούς, περιττούς και αδικαιολόγητους ιατρικούς κινδύνους. 
 
1. ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ 
 
1. Πολλαπλές σειρές ερευνών δείχνουν ότι τα ανοσολογικά ικανά άτομα εμφανίζουν "ισχυρή" και διαρκή κυτταρική (Τ-κυτταρική) ανοσία στους ιούς SARS-CoV [1], συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του [2]. Η προστασία των Τ-κυττάρων δεν προέρχεται μόνο από την έκθεση στον ίδιο τον SARS-CoV-2, αλλά και από τη διασταυρούμενη ανοσία μετά από προηγούμενη έκθεση σε κορονοϊούς του κοινού κρυολογήματος και του SARS [1,3-10]. Η ανοσία αυτή ήταν ανιχνεύσιμη μετά από λοιμώξεις έως και 17 χρόνια πριν [1,3]. Επομένως, τα ανοσολογικά ικανά άτομα δεν χρειάζονται εμβολιασμό κατά του SARS-Cov-2. 
 
2. Η φυσική ανοσία των Τ-κυττάρων παρέχει ισχυρότερη και πιο ολοκληρωμένη προστασία έναντι όλων των στελεχών SARS-CoV-2 από ό,τι τα εμβόλια, επειδή η φυσικά προετοιμασμένη ανοσία αναγνωρίζει πολλαπλούς επιτόπους του ιού και κοστοκινητικά σήματα, όχι απλώς μια μοναδική πρωτεΐνη (spike). Έτσι, τα ανοσολογικά ικανά άτομα προστατεύονται καλύτερα από τον SARS-CoV-2 και τις παραλλαγές που μπορεί να προκύψουν από τη δική τους ανοσία παρά από την τρέχουσα σοδειά εμβολίων. 
 
3. Τα εμβόλια έχουν διαφημιστεί ως μέσο για την πρόληψη της ασυμπτωματικής λοίμωξης [11] και κατ' επέκταση της "ασυμπτωματικής μετάδοσης". Ωστόσο, η "ασυμπτωματική μετάδοση" είναι ένα τεχνούργημα των άκυρων και αναξιόπιστων διαδικασιών και ερμηνειών των δοκιμών PCR, που οδηγούν σε υψηλά ψευδώς θετικά ποσοστά [12-15]. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα θετικά στην PCR, ασυμπτωματικά άτομα είναι υγιή ψευδώς θετικά και όχι φορείς. Μια ολοκληρωμένη μελέτη 9.899.828 ατόμων στην Κίνα διαπίστωσε ότι τα ασυμπτωματικά άτομα που βρέθηκαν θετικά για το COVID-19 δεν μόλυναν ποτέ άλλους [16]. 
 
Αντίθετα, τα έγγραφα που επικαλείται το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών-CDC [17,18] για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς περί ασυμπτωματικής μετάδοσης βασίζονται σε υποθετικά μοντέλα και όχι σε εμπειρικές μελέτες- παρουσιάζουν υποθέσεις και εκτιμήσεις και όχι στοιχεία. Η πρόληψη της ασυμπτωματικής μόλυνσης δεν αποτελεί βιώσιμη αιτιολογία για την προώθηση του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. 
 
4. Στις περισσότερες χώρες, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον ανοσία στον SARS-CoV-2 [19]. Ανάλογα με τον βαθμό της προηγουμένως αποκτηθείσας διασταυρούμενης ανοσίας τους, δεν θα έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, ήπια και αχαρακτήριστα συμπτώματα ή σοβαρότερα συμπτώματα, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένης της ανοσμίας (απώλεια της αίσθησης της όσφρησης) ή άλλων κάπως χαρακτηριστικών συμπτωμάτων της νόσου COVID-19. Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της νόσου, θα έχουν πλέον επαρκή ανοσία ώστε να προστατεύονται από σοβαρή νόσο σε περίπτωση νέας έκθεσης. Αυτή η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα ωφεληθεί καθόλου από τον εμβολιασμό. 
 
5. Η επιβίωση του πληθυσμού από την COVID-19 υπερβαίνει το 99,8% παγκοσμίως [20-22]. Σε χώρες που έχουν μολυνθεί έντονα επί αρκετούς μήνες, λιγότερο από το 0,2% του πληθυσμού έχει πεθάνει και ο θάνατός του έχει χαρακτηριστεί ως "με covid19". Το COVID-19 είναι επίσης τυπικά μια ήπια έως μέτρια σοβαρή ασθένεια. Ως εκ τούτου, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν κινδυνεύει από την COVID-19 και δεν χρειάζεται εμβολιασμό για τη δική της προστασία. 
 
6. Σε όσους είναι επιρρεπείς σε σοβαρή λοίμωξη, το Covid-19 είναι μια θεραπεύσιμη ασθένεια. Μια σύγκλιση των στοιχείων δείχνει ότι η έγκαιρη θεραπεία με τα υπάρχοντα φάρμακα μειώνει τη νοσηλεία και τη θνησιμότητα κατά ~85% και 75%, αντίστοιχα [23-27]. Τα φάρμακα αυτά περιλαμβάνουν πολλά δοκιμασμένα αντιφλεγμονώδη, αντιιικά και αντιπηκτικά φάρμακα, καθώς και μονοκλωνικά αντισώματα, ψευδάργυρο και βιταμίνες C και D. 
 
Οι αποφάσεις της βιομηχανίας και της κυβέρνησης να παραγκωνίσουν τέτοιες αποδεδειγμένες θεραπείες μέσω επιλεκτικής ερευνητικής υποστήριξης [24], ρυθμιστικής προκατάληψης, ακόμη και άμεσων κυρώσεων κατά των γιατρών που τολμούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες θεραπείες με δική τους πρωτοβουλία, δεν συνάδουν με τους ισχύοντες νόμους, την καθιερωμένη ιατρική πρακτική και την έρευνα- η νομική απαίτηση να λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά στοιχεία έχει μείνει στο περιθώριο [28]. 
 
Η συστηματική άρνηση και δυσφήμιση αυτών των αποτελεσματικών θεραπειών έχει στηρίξει την ψευδή αιτιολόγηση για την έγκριση της επείγουσας χρήσης των εμβολίων, η οποία απαιτεί ότι "δεν υπάρχει καμία συνήθης αποδεκτή θεραπεία" [29]. Με απλά λόγια, τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών. 
 
2. ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ ΔΕΝ ΕIΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚA 
 
1. Σε μηχανιστικό επίπεδο, η έννοια της ανοσίας έναντι της COVID-19 μέσω της επαγωγής αντισωμάτων, σύμφωνα με τον εμβολιασμό COVID-19, είναι ιατρική ανοησία. Οι αερομεταφερόμενοι ιοί, όπως ο SARS-CoV-2, εισέρχονται στον οργανισμό μέσω των αεραγωγών και των πνευμόνων, όπου οι συγκεντρώσεις αντισωμάτων είναι πολύ χαμηλές για να αποτρέψουν τη μόλυνση. Τα αντισώματα που προκαλούνται από τον εμβολιασμό κυκλοφορούν κυρίως στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ οι συγκεντρώσεις στις βλεννογόνες μεμβράνες των πνευμόνων και των αεραγωγών είναι χαμηλές. 
 
Δεδομένου ότι η COVID-19 εξαπλώνεται και προκαλεί νόσο κυρίως μέσω της μόλυνσης αυτών των βλεννογόνων, τα εμβόλια χάνουν τον ανοσολογικό στόχο. Τα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τους κατασκευαστές εμβολίων στους διάφορους ρυθμιστικούς φορείς δεν περιέχουν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη μόλυνση των αεραγωγών, η οποία θα ήταν ζωτικής σημασίας για τη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης. Συνεπώς, τα εμβόλια είναι ανοσολογικά ακατάλληλα για την COVID-19. 
 
2. Η μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι άγνωστη. Οι μεσοπρόθεσμες δοκιμές φάσης 3, διάρκειας 24 μηνών, δεν θα ολοκληρωθούν πριν από το 2023: Δεν υπάρχουν μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα διαχρονικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID-19. 
 
3. Τα βραχυπρόθεσμα δεδομένα δεν έχουν τεκμηριώσει την πρόληψη της σοβαρής νόσου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει σημειώσει για το εμβόλιο Comirnaty (Pfizer mRNA) ότι τα σοβαρά κρούσματα COVID-19 "ήταν σπάνια στη μελέτη και δεν μπορούν να εξαχθούν στατιστικά ασφαλή συμπεράσματα" από αυτήν [30]. Παρομοίως, το έγγραφο της Pfizer που υποβλήθηκε στον FDA [31] καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αποτελεσματικότητα έναντι της θνησιμότητας δεν μπόρεσε να αποδειχθεί. Έτσι, τα εμβόλια δεν έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν το θάνατο ή τη σοβαρή νόσο ακόμη και βραχυπρόθεσμα. 
 
4. Οι συσχετίσεις της προστασίας έναντι της COVID-19 είναι άγνωστες. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη καθορίσει τον τρόπο μέτρησης της προστασίας έναντι της COVID-19. Ως αποτέλεσμα, οι μελέτες αποτελεσματικότητας είναι μαχαιριές στο σκοτάδι. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών φάσης 1 και 2, για παράδειγμα, μια δημοσίευση στο περιοδικό Vaccine σημείωσε ότι "χωρίς την κατανόηση των συσχετίσεων της προστασίας, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν επί του παρόντος ερωτήματα σχετικά με την προστασία που σχετίζεται με το εμβόλιο, τον κίνδυνο επαναμόλυνσης από την COVID-19, την ανοσία αγέλης και τη δυνατότητα εξάλειψης του SARS-CoV-2 από τον ανθρώπινο πληθυσμό" [32]. Έτσι, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν μπορεί να αξιολογηθεί επειδή δεν έχουμε ακόμη καθορίσει τον τρόπο μέτρησής της. 
 
3. ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚIΝΔΥΝΑ 
 
1. Ακριβώς όπως το κάπνισμα θα μπορούσε και προβλεπόταν να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα με βάση τις πρώτες αρχές, όλα τα εμβόλια που βασίζονται σε γονίδια αναμένεται να προκαλέσουν διαταραχές της πήξης του αίματος και αιμορραγίες [33], με βάση τους μοριακούς μηχανισμούς δράσης τους. Σύμφωνα με αυτό, έχουν παρατηρηθεί ασθένειες αυτού του είδους σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οδηγώντας σε προσωρινή αναστολή των εμβολίων σε όλο τον κόσμο: Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. 
 
2. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι οι διαταραχές του αίματος μετά τον εμβολιασμό είναι "σπάνιες", πολλές κοινές παρενέργειες των εμβολίων (πονοκέφαλοι, ναυτία, εμετός και αιματώδη "εξανθήματα" σε όλο το σώμα) μπορεί να υποδηλώνουν θρόμβωση και άλλες σοβαρές ανωμαλίες. Επιπλέον, οι διάχυτες μικροθρομβώσεις που προκαλούνται από το εμβόλιο στους πνεύμονες μπορεί να μιμούνται την πνευμονία και να διαγνωστούν λανθασμένα ως COVID-19. Τα περιστατικά θρόμβωσης που λαμβάνουν σήμερα την προσοχή των μέσων ενημέρωσης είναι πιθανότατα μόνο η "κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου" [34]: Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. 
 
3. Λόγω της ανοσολογικής προετοιμασίας, οι κίνδυνοι πήξης, αιμορραγίας και άλλων ανεπιθύμητων συμβάντων αναμένεται να αυξάνονται με κάθε επανεμβολιασμό και κάθε ενδιάμεση έκθεση στον κοροναϊό. Με την πάροδο του χρόνου, είτε πρόκειται για μήνες είτε για χρόνια[35], αυτό καθιστά τόσο τον εμβολιασμό όσο και τους κορονοϊούς επικίνδυνους για τις νεαρές και υγιείς ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες χωρίς εμβολιασμό το COVID-19 δεν ενέχει ουσιαστικό κίνδυνο. Μετά την εξάπλωση του εμβολίου, η συχνότητα εμφάνισης της COVID-19 έχει αυξηθεί σε πολλές περιοχές με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού [36-38]. 
 
Επιπλέον, πολλαπλές σειρές θανάτων από COVID-19 σημειώθηκαν λίγο μετά την έναρξη των εμβολιασμών σε γηροκομεία [39,40]. Οι περιπτώσεις αυτές μπορεί να οφείλονται όχι μόνο σε αντισωματικοεξαρτώμενη ενίσχυση αλλά και σε μια γενική ανοσοκατασταλτική επίδραση των εμβολίων, η οποία υποδηλώνεται από την αυξημένη εμφάνιση του έρπητα ζωστήρα σε ορισμένους ασθενείς [41]. 
 
Η ανοσοκαταστολή μπορεί να προκάλεσε την κλινική εκδήλωση μιας προηγουμένως ασυμπτωματικής λοίμωξης. Ανεξάρτητα από τον ακριβή μηχανισμό που ευθύνεται για αυτούς τους αναφερόμενους θανάτους, πρέπει να αναμένουμε ότι τα εμβόλια θα αυξήσουν παρά θα μειώσουν τη θνησιμότητα της COVID-19 - τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. 
 
4. Τα εμβόλια είναι εξ ορισμού πειραματικά. Θα παραμείνουν σε δοκιμές φάσης 3 μέχρι το 2023. Οι λήπτες είναι ανθρώπινα υποκείμενα που δικαιούνται ελεύθερη συγκατάθεση μετά από ενημέρωση σύμφωνα με τη Νυρεμβέργη και άλλες προστασίες, συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος 2361 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης [43] και των όρων του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης[29]. Όσον αφορά τα δεδομένα ασφάλειας από τις δοκιμές φάσης 1 και 2, παρά τα αρχικά μεγάλα μεγέθη δείγματος, το περιοδικό Vaccine αναφέρει ότι, « η στρατηγική εμβολιασμού που επιλέχθηκε για περαιτέρω ανάπτυξη μπορεί να έχει χορηγηθεί μόνο σε μόλις 12 συμμετέχοντες » [32].

Με τέτοια εξαιρετικά μικρά μεγέθη δείγματος, το περιοδικό σημειώνει ότι: «θα χρειαστούν μεγαλύτερες μελέτες φάσης 3 που θα διεξαχθούν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους» για να διαπιστωθεί η ασφάλεια. Οι κίνδυνοι που απομένουν να αξιολογηθούν σε δοκιμές Φάσης 3 έως το 2023, με ολόκληρους πληθυσμούς ως υποκείμενα, περιλαμβάνουν όχι μόνο θρόμβωση και αιμορραγικές ανωμαλίες, αλλά και άλλες αυτοάνοσες αντιδράσεις, αλλεργικές αντιδράσεις, άγνωστους τροπισμούς (ιστικούς προορισμούς) των λιπιδικών νανοσωματιδίων [35], ενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα [43-46] και τον αντίκτυπο των βιαστικών, αμφισβητήσιμα εκτελεσμένων, ανεπαρκώς ρυθμιζόμενων [47] και σύμφωνα με πληροφορίες ασυνεπών μεθόδων παρασκευής, που ενέχουν κινδύνους δυνητικά επιβλαβών προσμίξεων, όπως ανεξέλεγκτα υπολείμματα DNA [48]. Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, ούτε για τους λήπτες ούτε για όσους τα χορηγούν ή επιτρέπουν τη χρήση τους.

5. Η αρχική εμπειρία θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι τα εμβόλια που προέρχονται από αδενοϊούς (AstraZeneca/Johnson & Johnson) προκαλούν σοβαρότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια mRNA (Pfizer/Moderna). Ωστόσο, κατά την επαναλαμβανόμενη έγχυση, τα πρώτα θα προκαλέσουν σύντομα αντισώματα έναντι των πρωτεϊνών του φορέα αδενοϊού. Αυτά τα αντισώματα θα εξουδετερώσουν στη συνέχεια τα περισσότερα από τα σωματίδια του ιού του εμβολίου και θα προκαλέσουν τη διάλυσή τους πριν μολύνουν οποιαδήποτε κύτταρα, περιορίζοντας έτσι την ένταση της ιστικής βλάβης.

Αντίθετα, στα εμβόλια mRNA, δεν υπάρχει πρωτεϊνικό αντιγόνο για να αναγνωρίσουν τα αντισώματα. Έτσι, ανεξάρτητα από τον υφιστάμενο βαθμό ανοσίας, το mRNA του εμβολίου θα φτάσει στο στόχο του - τα κύτταρα του σώματος. Αυτά στη συνέχεια θα εκφράσουν την πρωτεΐνη ακίδας και στη συνέχεια θα υποστούν την πλήρη επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με τα εμβόλια mRNA, ο κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών είναι πρακτικά εγγυημένο ότι θα αυξάνεται με κάθε διαδοχική ένεση. Μακροπρόθεσμα, επομένως, είναι ακόμη πιο επικίνδυνα από τα εμβόλια φορέων. Η προφανής προτίμησή τους έναντι των τελευταίων είναι ανησυχητική στον ύψιστο βαθμό- τα εμβόλια αυτά δεν είναι ασφαλή.

4. ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ

Οι συγκρούσεις συμφερόντων αφθονούν στην επιστημονική βιβλιογραφία και στους οργανισμούς που συνιστούν και προωθούν τα εμβόλια, ενώ δαιμονοποιούν τις εναλλακτικές στρατηγικές (στήριξη στη φυσική ανοσία και έγκαιρη θεραπεία). Οι αρχές, οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό πρέπει να προστατεύονται αξιολογώντας εξαιρετικά προσεκτικά τις πηγές των πληροφοριών τους για συγκρούσεις συμφερόντων.

Οι αρχές, οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί ώστε να μην αγνοούν την αξιόπιστη και ανεξάρτητη βιβλιογραφία σχετικά με την αναγκαιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δεδομένων των προβλέψιμων μαζικών θανάτων και βλαβών που πρέπει να αναμένονται αν δεν σταματήσει η εκστρατεία εμβολιασμού.

Οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν απαλλαγεί από τη νομική ευθύνη για ανεπιθύμητες ενέργειες για κάποιο λόγο. Όταν συμβούν θάνατοι και βλάβες από τα εμβόλια, η ευθύνη θα βαρύνει τους υπεύθυνους για την έγκριση, τη χορήγηση και/ή τον εξαναγκασμό των εμβολίων μέσω διαβατηρίων εμβολίων, κανένα από τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με μια νηφάλια, τεκμηριωμένη ανάλυση κινδύνου-οφέλους.

Όλοι οι πολιτικοί, ρυθμιστικοί και ιατρικοί παράγοντες που εμπλέκονται στον εμβολιασμό με το COVID-19 θα πρέπει να εξοικειωθούν με τον κώδικα της Νυρεμβέργης και άλλες νομικές διατάξεις προκειμένου να προστατευθούν.

Παραπομπές:

[1] Le Bert, N.; Tan, A.T.; Kunasegaran, K.; Tham, C.Y.L.; Hafezi, M.; Chia, A.; Chng, M.H.Y.; Lin, M.; Tan, N.; Linster, M.; Chia, W.N.; Chen, M.I.; Wang, L.; Ooi, E.E.; Kalimuddin, S.; Tambyah, P.A.; Low, J.G.; Tan, Y. and Bertoletti, A. (2020) SARS-CoV-2-specific T cell immunity in cases of COVID-19 and SARS, and uninfected controls. Nature 584:457–462. [back][2] Tarke, A.; Sidney, J.; Methot, N.; Zhang, Y.; Dan, J.M.; Goodwin, B.; Rubiro, P.; Sutherland, A.; da Silva Antunes, R.; Frazier, A. and al., e. (2021) Negligible impact of SARS-CoV-2 variants on CD4+ and CD8+ T cell reactivity in COVID-19 exposed donors and vaccinees. bioRxiv -:x-x.[back]
[4] Beasley, D. (2020) Scientists focus on how immune system T cells fight coronavirus in absence of antibodies. Reuters, 10/07/2020. [back]
[5] Bozkus, C.C. (2020) SARS-CoV-2-specific T cells without antibodies. Nat. Rev. Immunol. 20:463. [back]
[6] Grifoni, A.; Weiskopf, D.; Ramirez, S.I.; Mateus, J.; Dan, J.M.; Moderbacher, C.R.; Rawlings, S.A.; Sutherland, A.; Premkumar, L.; Jadi, R.S. and al., e. (2020) Targets of T Cell Responses to SARS-CoV-2 Coronavirus in Humans with COVID-19 Disease and Unexposed Individuals. Cell 181:1489–1501.e15. [back]
[7] Mateus, J.; Grifoni, A.; Tarke, A.; Sidney, J.; Ramirez, S.I.; Dan, J.M.; Burger, Z.C.; Rawlings, S.A.; Smith, D.M.; Phillips, E. and al., e. (2020) Selective and cross-reactive SARS-CoV-2 T cell epitopes in unexposed humans. [back]Science 370:89–94. [back]
[8] McCurry-Schmidt, M. (2020) Exposure to common cold coronaviruses can teach the immune system to recognize SARS-CoV-2. La Jolla Institute for Immunology. [back]
[9] Palmer, S.; Cunniffe, N. and Donnelly, R. (2021) COVID-19 hospitalization rates rise exponentially with age, inversely proportional to thymic T-cell production. J. R. Soc. Interface 18:20200982. [back]
[10] Sekine, T.; Perez-Potti, A.; Rivera-Ballesteros, O.; Strålin, K.; Gorin, J.; Olsson, A.; Llewellyn-Lacey, S.; Kamal, H.; Bogdanovic, G.; Muschiol, S. and al., e. (2020) Robust T Cell Immunity in Convalescent Individuals with Asymptomatic or Mild COVID-19. Cell 183:158–168.e14. [back]
[12] Bossuyt, P.M. (2020) Testing COVID-19 tests faces methodological challenges. Journal of clinical epidemiology 126:172–176. [back]
[13] Jefferson, T.; Spencer, E.; Brassey, J. and Heneghan, C. (2020) Viral cultures for COVID-19 infectivity assessment. Systematic review. Clin. Infect. Dis. ciaa1764:x-x. [back]
[14] Borger, P.; Malhotra, R.K.; Yeadon, M.; Craig, C.; McKernan, K.; Steger, K.; McSheehy, P.; Angelova, L.; Franchi, F.; Binder, T.; Ullrich, H.; Ohashi, M.; Scoglio, S.; Doesburg-van Kleffens, M.; Gilbert, D.; Klement, R.J.; Schrüfer, R.; Pieksma, B.W.; Bonte, J.; Dalle Carbonare, B.H.; Corbett, K.P. and Kämmer, U. (2020) External peer review of the RTPCR test to detect SARS-CoV-2 reveals 10 major scientific flaws at the molecular and methodological level: consequences for false-positive results. [back]
[16] Cao, S.; Gan, Y.; Wang, C.; Bachmann, M.; Wei, S.; Gong, J.; Huang, Y.; Wang, T.; Li, L.; Lu, K.; Jiang, H.; Gong, Y.; Xu, H.; Shen, X.; Tian, Q.; Lv, C.; Song, F.; Yin, X. and Lu, Z. (2020) Post-lockdown SARS-CoV-2 nucleic acid screening in nearly ten million residents of Wuhan, China. Nat. Commun. 11:5917.[back]
[17] Moghadas, S.M.; Fitzpatrick, M.C.; Sah, P.; Pandey, A.; Shoukat, A.; Singer, B.H. and Galvani, A.P. (2020) The implications of silent transmission for the control of COVID-19 outbreaks. Proc. Natl. Acad. Sci. U. S. A. 117:17513–17515.[back]
[18] Johansson, M.A.; Quandelacy, T.M.; Kada, S.; Prasad, P.V.; Steele, M.; Brooks, J.T.; Slayton, R.B.; Biggerstaff, M. and Butler, J.C. (2021) SARS-CoV-2 Transmission From People Without COVID-19 Symptoms. JAMA network open 4:e2035057.[back]
[19] Yeadon, M. (2020). What SAGE got wrong. Lockdown Skeptics.[back]
[20] Ioannidis, J.P.A. (2020) Global perspective of COVID‐19 epidemiology for a full‐cycle pandemic. Eur. J. Clin. Invest. 50:x-x. [back]
[21] Ioannidis, J.P.A. (2021) Reconciling estimates of global spread and infection fatality rates of COVID‐19: An overview of systematic evaluations. Eur. J. Clin. Invest. -:x-x. [back]
[23] Orient, J.; McCullough, P. and Vliet, E. (2020) A Guide to Home-Based COVID Treatment. [back]
[24] McCullough, P.A.; Alexander, P.E.; Armstrong, R.; Arvinte, C.; Bain, A.F.; Bartlett, R.P.; Berkowitz, R.L.; Berry, A.C.; Borody, T.J.; Brewer, J.H.; Brufsky, A.M.; Clarke, T.; Derwand, R.; Eck, A.; Eck, J.; Eisner, R.A.; Fareed, G.C.; Farella, A.; Fonseca, S.N.S.; Geyer, C.E.; Gonnering, R.S.; Graves, K.E.; Gross, K.B.V.; Hazan, S.; Held, K.S.; Hight, H.T.; Immanuel, S.; Jacobs, M.M.; Ladapo, J.A.; Lee, L.H.; Littell, J.; Lozano, I.; Mangat, H.S.; Marble, B.; McKinnon, J.E.; Merritt, L.D.; Orient, J.M.; Oskoui, R.; Pompan, D.C.; Procter, B.C.; Prodromos, C.; Rajter, J.C.; Rajter, J.; Ram, C.V.S.; Rios, S.S.; Risch, H.A.; Robb, M.J.A.; Rutherford, M.; Scholz, M.; Singleton, M.M.; Tumlin, J.A.; Tyson, B.M.; Urso, R.G.; Victory, K.; Vliet, E.L.; Wax, C.M.; Wolkoff, A.G.; Wooll, V. and Zelenko, V. (2020) Multifaceted highly targeted sequential multidrug treatment of early ambulatory high-risk SARS-CoV-2 infection (COVID-19). Reviews in cardiovascular medicine 21:517–530. [back][back]
[25] Procter, {.B.C.; {APRN}, {.C.R.{.; {PA}-C, {.V.P.; {PA}-C, {.E.S.; {PA}-C, {.C.H. and McCullough, {.{.P.A. (2021) Early Ambulatory Multidrug Therapy Reduces Hospitalization and Death in High-Risk Patients with SARS-CoV-2 (COVID-19). International journal of innovative research in medical science 6:219–221. [back]
[26] McCullough, P.A.; Kelly, R.J.; Ruocco, G.; Lerma, E.; Tumlin, J.; Wheelan, K.R.; Katz, N.; Lepor, N.E.; Vijay, K.; Carter, H.; Singh, B.; McCullough, S.P.; Bhambi, B.K.; Palazzuoli, A.; De Ferrari, G.M.; Milligan, G.P.; Safder, T.; Tecson, K.M.; Wang, D.D.; McKinnon, J.E.; O’Neill, W.W.; Zervos, M. and Risch, H.A. (2021) Pathophysiological Basis and Rationale for Early Outpatient Treatment of SARS-CoV-2 (COVID-19) Infection. Am. J. Med. 134:16–22. [back]
[30] Anonymous, (2021) EMA assessment report: Comirnaty. [back]
[32] Giurgea, L.T. and Memoli, M.J. (2020) Navigating the Quagmire: Comparison and Interpretation of COVID-19 Vaccine Phase 1/2 Clinical Trials. Vaccines 8:746. [back][back]
[33] Bhakdi, S.; Chiesa, M.; Frost, S.; Griesz-Brisson, M.; Haditsch, M.; Hockertz, S.; Johnson, L.; Kämmerer, U.; Palmer, M.; Reiss, K.; Sönnichsen, A.; Wodarg, W. and Yeadon, M. (2021) Urgent Open Letter from Doctors and Scientists to the European Medicines Agency regarding COVID-19 Vaccine Safety Concerns. [back]
[38] Bhuyan, A. (2021) Covid-19: India sees new spike in cases despite vaccine rollout. BMJ 372:n854. [back]
[39] Morrissey, K. (2021) Open letter to Dr. Karina Butler. [back]
[41] Furer, V.; Zisman, D.; Kibari, A.; Rimar, D.; Paran, Y. and Elkayam, O. (2021) Herpes zoster following BNT162b2 mRNA Covid-19 vaccination in patients with autoimmune inflammatory rheumatic diseases: a case series. Rheumatology -:x-x. [back]
[43] Tseng, C.; Sbrana, E.; Iwata-Yoshikawa, N.; Newman, P.C.; Garron, T.; Atmar, R.L.; Peters, C.J. and Couch, R.B. (2012) Immunization with SARS coronavirus vaccines leads to pulmonary immunopathology on challenge with the SARS virus. PLoS One 7:e35421. [back]
[44] Bolles, M.; Deming, D.; Long, K.; Agnihothram, S.; Whitmore, A.; Ferris, M.; Funkhouser, W.; Gralinski, L.; Totura, A.; Heise, M. and Baric, R.S. (2011) A double-inactivated severe acute respiratory syndrome coronavirus vaccine provides incomplete protection in mice and induces increased eosinophilic proinflammatory pulmonary response upon challenge. J. Virol. 85:12201–15. [back]
[45] Weingartl, H.; Czub, M.; Czub, S.; Neufeld, J.; Marszal, P.; Gren, J.; Smith, G.; Jones, S.; Proulx, R.; Deschambault, Y.; Grudeski, E.; Andonov, A.; He, R.; Li, Y.; Copps, J.; Grolla, A.; Dick, D.; Berry, J.; Ganske, S.; Manning, L. and Cao, J. (2004) Immunization with modified vaccinia virus Ankara-based recombinant vaccine against severe acute respiratory syndrome is associated with enhanced hepatitis in ferrets. J. Virol. 78:12672–6. [back]
[46]Czub, M.; Weingartl, H.; Czub, S.; He, R. and Cao, J. (2005) Evaluation of modified vaccinia virus Ankara based recombinant SARS vaccine in ferrets. Vaccine 23:2273–9 [back]
[47]Tinari, S. (2021) The EMA covid-19 data leak, and what it tells us about mRNA instability. BMJ 372:n627 [back]
[48] Anonymous, (2021) Interview with Dr. Vanessa Schmidt-Krüger, Hearing #37 of German Corona Extra-Parliamentary Inquiry Committee 30 January, 2021. [back]
 
Δικτυογραφία:
1.-- COVID Vaccines: Necessity, Efficacy and Safety – OffGuardian

Η πρόκληση του «Ισλαμο-αριστερισμού»

Ένα ύπουλο σχέδιο πνευματικής αποσταθεροποίησης της Δύσης, προωθείται με τη σύμπραξη Τούρκων, Αφγανών και Σαλαφιστών μαφιόζων που ελέγχουν ισχυρά εγκληματικά και θρησκευτικά κυκλώματα. 
 
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
 
Ο Λώρενς Ράιτ, 73 ετών, δεν είναι γνωστός στη χώρα μας, μάλλον γιατί γράφει «κακά πράγματα». Στα άρθρα του και στα βιβλία του αναφέρεται στην τρομοκρατία και τις εγκληματικές της προεκτάσεις και γελοιοποιεί κάποιους φαιδρούς σχολιαστές, που πιστεύουν στις καλές προθέσεις μαφιόζων-δολοφόνων.
 
Αν δε οι Αμερικανοί διπλωμάτες και υπεύθυνοι της CIA και του FBI είχαν μελετήσει σοβαρά το βιβλίο του «Ο Αόρατος Πύργος – Ποιές οι καταβολές της ισλαμικής τρομοκρατίας» (The Looming Tower) πολλές τραγωδίες της περιόδου μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα των ισλαμιστών την 11η Σεπτεμβρίου 2001 θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.  
 
Εκτός και αν κάποια συστήματα εξουσίας θέλουν να υπάρχει ο κίνδυνος της τρομοκρατίας, γιατί αυτός ισχυροποιεί κέντρα λήψης αποφάσεων και ικανοποίησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο μακιαβελισμός αποτελεί ύψιστη αρχή της πολιτικής πέρα από τα ωραία λόγια, τις υποσχέσεις και λοιπά φούμαρα των πωλητών «οραμάτων».
 
Πωλητές οραμάτων, οι οποίοι όμως σήμερα έχουν συμμαχήσει με τον τζιχαντισμό, και βασικός στόχος τους είναι η υπονόμευση της σοσιαλδημοκρατίας και η αποσταθεροποίηση των κρατών δικαίου.Έχουν δημιουργηθεί έτσι απίθανα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικής βίας, η δράση των οποίων παίρνει όλο και πιό σοβαρές διαστάσεις στη Γαλλία για παράδειγμα.  
 
Στη χώρα του Εμμανουέλ Μακρόν, τα τυφλά κτυπήματα των τζιχαντιστών γίνονται όλο και πιό συχνά, παράλληλα όμως σοβαρές διαστάσεις έχει ήδη προσλάβει η καθημερινή βία στην οποίαν πρώτο ρόλο έχουν οι ισλαμοαριστεριστές και δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες. Είναι δε ολοφάνερο ότι στόχος των βιαιοτήτων τους είναι να συμβάλλουν ώστε στην προσεχή προεδρική εκλογή τον Μάιο 2022, η γαλλική προεδρία να περιέλθει στην Ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, που είναι εχθρική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.  
 
Στο επίπεδο αυτό όμως ενδιαφέρον έχουν τα τεκταινόμενα σε επίπεδο οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικής βίας.  
 
Σύμφωνα με εκθέσεις του Λώρενς Ράιτ, του Ιταλικού Κέντρου Γεωπολιτικής και των Γάλλων ερευνητών Ζιλ Κέπελ και Ξαβιέ Ρωφέρ, σύμβουλων επίσης των γαλλικών υπηρεσιών ασφάλειας, τα δίκτυα της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη και Αμερική, τα τρία τελευταία χρόνια έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Έχουν κυριολεκτικά όμως αλλάξει και στρατηγικές προσεγγίσεις.  
 
Στο δυτικό κόσμο δεν εμφανίζονται πλέον ως ισλαμικές οργανώσεις, αλλά έχουν πάρει τη μορφή δυτικότροπων εγκληματικών οργανώσεων με κύριο στόχο τους την παράνομη οικονομική δραστηριότητα.  
 
Οι ταλιμπάν του Αφγανιστάν, οι Κοσοβάροι και οι Βόσνιοι ισλαμιστές, οι Τούρκοι ομοϊδεάτες τους, οι Τσετσένοι και οι Αλγερινοί του FIS, όχι μόνον έχουν δημιουργήσει οργανωμένα εγκληματικά σύνολα, αλλά συνεργάζονται και με παραδοσιακές μαφίες, όπως η Καμόρα της Νάπολης και η Ντραγκέτα της Καλαβρίας.  
 
Βέβαια οι συνεργασίες αυτές είναι εξαιρετικά ευάλωτες, αφ’ ενός γιατί οι μαφιόζοι δεν έχουν καμμιά. Σχέση με ιδεολογίες και άλλα παρόμοια, αφ’ ετέρου δε είναι χαμηλή η εμπιστοσύνη τους στους ανεγκέφαλους τζιχαντιστές.  
 
Παρ’ όλα αυτά στις μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες οι Αλβανοί, Τούρκοι και Κοσοβάροι μαφιόζοι χρηματοδοτούν τον τζιχαντισμό γιατί οι «άνθρωποι» του στηρίζουν το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Αυτός είναι και ο λόγος που τους τελευταίους μήνες γίνονται όλο και πιο στενές οι σχέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) με τα βαλκανικά και τουρκικά μαφιόζικα κυκλώματα.  
 
Το σοβαρό θέμα που προκύπτει έτσι, είναι ότι στην καρδιά της Ευρώπης αναπτύσσεται το φαινόμενο της πολιτικοποίησης του οργανωμένου εγκλήματος, με δήθεν θρησκευτικές διαστάσεις. Και στην πολιτικοποίηση αυτή, καθοριστικός είναι ο ρόλος της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων, η οποία σήμερα χρηματοδοτείται και στηρίζεται από την Τουρκία.  
 
Η στήριξη αυτή εξάλλου είναι και η βασική αιτία της εχθρότητας που υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, με την τελευταία να είναι η έδρα και η γενέθλια χώρα αυτής της ισλαμιστικής οργάνωσης.  
 
Το αστείο στην περίπτωση αυτή, είναι ότι οι γελωτοποιοί του αριστερισμού και της «προόδου» δεν έχουν διαβάσει ούτε μια αράδα για τις θέσεις και απόψεις των Αδελφών Μουσουλμάνων απέναντι στον μαρξισμό και τον σοσιαλισμό.  
 
Σαφώς δε, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του ισλάμ, αγνοούν πλήρως αυτά που ο ίδιος ο Μαρξ έχει γράψει για τις δυνατότητες ύπαρξης και εφαρμογής των ιδεών του στον μουσουλμανικό κόσμο.  
 
Κατά συνέπεια, η ιδεολογική συγγένεια ισλαμιστών και αριστεριστών είναι μια χυδαία και βάρβαρη πνευματική συμμαχία, που μοναδικό στόχο έχει τη νομιμοποίηση της βίας και του μηδενισμού ως μέσων υπονόμευσης της δημοκρατίας και των κοινωνικών της κατακτήσεων.  
 
Και από την άποψη αυτή είναι χαρακτηριστική η καταδίκη του φαινομένου από τον πρώην Γάλλο σοσιαλιστή Πρωθυπουργό, Εμμανουέλ Βάλς, που κάνει λόγο για επικίνδυνα καρκινώματα στο σώμα της κεντροαριστεράς.Και οποίος θέλει ας καταλάβει.  
 
Πηγή: Lykavitos  
Εικόνα από: tekdeeps 

Η Μάχη της Οσνίτσανης (άγνωστη, ξεχασμένη, αλλά ιδιαίτερα σημαντική…) (7 Μαΐου 1906)

Η δράσις των Ελληνικών σωμάτων εις ολόκληρον την Δυτικήν Μακεδονίαν, παρ’ όλας τας αντιξοότητας, ουδέποτε διεκόπη τελείως κατά την διάρκειαν του χειμώνας. Από τής ανοίξεως δε του 1906 ήρχισε και πάλιν να εντείνεται. Ήδη από τού Σεπτεμβρίου τού 1905 είχεν αφιχθή εις την περιοχήν των Καστανοχωρίων το σώμα τού Ανθυπολοχαγού τού Πεζικού Βλαχάκη Αντωνίου (Λίτσα) δυνάμεως τεσσαράκοντα οκτώ ανδρών. […] 

Την 4ην Μαΐου ό Βλαχάκης έλαβε διαταγήν τού Κέντρου Μοναστηρίου να προσβάλη το Εξαρχικόν χωρίον Οσνίτσανη (Καστανόφυτον). Εις εκτέλεσιν τής διαταγής αυτής ενήργησεν αμέσως και την 6ην Μαΐου αφίχθη μεθ’ ολοκλήρου τής δυνάμεώς του εις την Μονήν τού Αγίου Αθανασίου πλησίον τής Οσνίτσανης. Εξ αυτής διήρεσε το σώμα του εις εξ τμήματα. Ένα τμήμα δυνάμεως δέκα ανδρών, υπό τον Βλάχον, απέστειλε διά να προσβάλη παραπλανητικώς το χωρίον Έζερετς (Πετροπουλάκη), αποβλέπων εις την προσέλκυσιν προς αυτό των Τουρκικών τμημάτων τής περιοχής. Ένα δεύτερον τμήμα, υπό τον Μπαϊρακτάρην, απέστειλεν όπως εγκατασταθή επί τού υψώματος 1145, διά να αποκόψη κάθε κίνησιν Τουρκικών τμημάτων εκ τού Έζερετς προς Οσνίτσανην. Ένα τρίτον τμήμα, υπό τον Χριστόπουλον, ομοίως επί τού 1145, διά να αποτελέση στήριγμα και κάλυψιν των νώτων τού δευτέρου τμήματος. Ένα τέταρτον τμήμα δυνάμεως δέκα ανδρών, υπό τον Π. Πετροπουλάκην, απέστειλεν μεταξύ Οσνίτσανης και Μογγίλας (Κάτω Περιβόλι), κυρίως διά να αποκόψη κάθε κίνησιν κομιτατζήδων από τού ενός χωρίου προς το άλλο. Το πέμπτον τμήμα υπό τον Κόκκινον και το έκτον τμήμα υπό τούς αρχηγόν Βλαχάκην και υπαρχηγόν Λ. Πετροπουλάκην θα επετίθεντο κατά των ωχυρωμένων εντός τού χωρίου Κομιτατζήδων, πυρπολούντα παραλλήλως τα καταλύματά των και την οικίαν τού αρχικομιτατζή Δούκα. 

Η επίθεσις ήρχισε περί την 0400 ώραν τής 7ης Μαΐου 1906. Η επακολουθήσασα μάχη υπήρξε πεισματώδης και διήρκεσε περί τας οκτώ ώρας, ήτο δε εκ των σημαντικωτέρων τού Μακεδονικού Αγώνος. 0ι Κομιτατζήδες κατέχοντες ισχυράς θέσεις, ημύνοντο σθεναρώς, παρά τας βαρυτάτας απωλείας των. 

Η όλη κατάστασις επεδεινώθη όταν τάγμα δυνάμεως 750 Τούρκων Κυνηγών (Αβτζή Ταμπούρ) κατέφθασεν επί τού πεδίου τής μάχης κατόπιν βουλγαρικής εκκλήσεως προς βοήθειαν και ήρχισεν να προσβάλη τούς Έλληνας αντάρτας εις Έζερετς και Οσνίτσανην. 

Τα Ελληνικά τμήματα ηγωνίσθησαν ηρωϊκώτατα εναντίον Κομιτατζήδων και Τούρκων, άλλ’ είχον σοβαράς απωλείας, ανελθούσας εις 24 νεκρούς και 11 τραυματίας. Μεταξύ των νεκρών ήσαν ό αρχηγός Βλαχάκης και ό υπαρχηγός Λ. Πετροπουλάκης, οι οποίοι έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι. Ο θάνατός των συνεκίνησε και συνήγειρε το Πανελλήνιον. 

Αι απώλειαι των Τούρκων υπήρξαν σοβαρώτεραι. Το τάγμα των είχεν 6 αξιωματικούς και 138 οπλίτας νεκρούς, ως και 38 οπλίτας τραυματίας.

Πηγή: Ο Μακεδονικός Αγών και τα εις Θράκην γεγονότα, ΓΕΣ, 1979

Από μέτρημα (και δούλεμα) καλά πάμε…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Δρ. Ιατρικής 
 
Όποιος έχει πάει στην Ινδία (έχω πάει αρκετές φορές) και έχει δει τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής, ή γνωρίζει τις υποδομές υγείας (8 φορές λιγότερα κρεβάτια ανά 1000 κατοίκους σε σχέση με την Ελλάδα) και την πληθυσμιακή πυκνότητα (8 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα), καταλαβαίνει γιατί μια επιδημία ενός αναπνευστικού ιού μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις. Η κατάσταση εκεί μπορεί να γίνει ακόμη δυσκολότερη, λόγω των συνθηκών και των ελλείψεων.
 
Πάντως αυτό που δύσκολα θα καταλάβει κάποιος είναι πώς μπορεί σύμφωνα με την Καθημερινή η Ινδία να είναι τρίτη στον κόσμο σε θανάτους από COVID (https://www.kathimerini.gr/.../india-anevike-stin-triti…/), ενώ σύμφωνα με το Worldometers η Ινδία είναι 114η θέση παγκοσμίως με 120 θανάτους ανά εκατομμύριο. H Ελλάδα είναι στην 43η θέση παγκοσμίως, με 1020 θανάτους ανά εκατομμύριο (δηλαδή σχεδόν 9 φορές περισσότερους θανάτους σε σύγκριση με την Ινδία). Εικόνα 1  
 
Πάλι καλά που δεν έγραψε η Καθημερινή ότι η Ινδία είναι 2η στον κόσμο στον αριθμό εμβολίων SARS-CoV-2 (σε απόλυτο αριθμό βέβαια, αφού κατά την Καθημερινή οι απόλυτοι αριθμοί έχουν σημασία – Eικόνα 2).  
 
Συμπεράσματα:  
 
1. Ευτυχώς η Ελλάδα πήρε τα κατάλληλα μέτρα και καταλήξαμε να μην είμαστε Ινδία σε θανάτους από COVID, άσχετα αν τελευταία έχει (μέχρι στιγμής) 9 φορές ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ καταγεγραμμένους θανάτους COVID σε σχέση με εμάς. Να χειροκροτήσουμε.  
 
2. Να καταργηθούν άμεσα οι βάσεις δεδομένων και καταγραφής θανάτων από COVID, και να αναλάβει αυτό το ρόλο η Καθημερινή με το επιστημονικό της επιτελείο. Επίσης, να αναθεωρηθεί η επιστήμη και η λογική που ακόμη μετράει τους θανάτους ανά πληθυσμό και όχι σε απόλυτους αριθμούς, και να γίνεται πλέον η καταγραφή με όρους ποδοσφαιρικής επιστήμης (όποιος έχει το μεγαλύτερο σκορ σε απόλυτο αριθμό είναι πρώτος στη λίστα).  
 
3. Να επιταχυνθεί άμεσα η αναζήτηση καλλιεργήσιμων εκτάσεων, γιατί το κουτόχορτο πλέον δεν φτάνει για όλους.  
 
4. Λίγη προσπάθεια χρειάζεται ακόμη για να μας πείσουν ότι ο γάιδαρος πετάει. Αξιέπαινοι.  
 
Μπορεί το ποστ να είναι τρόπον τινά “χιουμοριστικό” (η Ινδία έχει πράγματι σοβαρότατα προβλήματα, για πολλούς λόγους), αλλά το επίπεδο γελοιοποίησης τόσο του προβλήματος γενικότερα όσο και της ενημέρωσης και της επικοινωνίας προς τους πολίτες, είναι πλέον αξεπέραστο.  
 
Για τους γνωστούς “ύποπτους”, αναγνωρίζω ότι κάποια στιγμή θα “ντρέπομαι” γι’ αυτά που γράφω. Αλλά αυτό είναι αστείο (μάλλον γελοίο) μπροστά στα ντροπιαστικά που θα καταγράψει η ιστορία (ή έστω η συνείδηση πολλών – γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ούτε στην ιστορία πλέον) για το μεσαιωνικό αίσχος που έχουν διαμορφώσει κάποιοι τον 21ο αιώνα, και για τους άβουλους χειροκροτητές αυτού του αίσχους.  
 
Σκέφτομαι πλέον να διακόψω τον περαιτέρω σχολιασμό για τα τεκταινόμενα. Ενώ είναι λογικό και αναμενόμενο σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα να υπάρχουν διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και αντίθετες απόψεις, η σημερινή κοινωνία-έκτρωμα που διαμορφώνεται (όχι μόνο στην Ελλάδα), ο ανταγωνισμός πουλημένης συνείδησης ή/και νοητικής παράλυσης από αυτόκλητους ή εντεταλμένους υπερασπιστές του αίσχους, η συμπεριφορά δίκην φανατικών τραμπούκων-Ταλιμπάν ορισμένων (επιστημόνων και μη – ότι πιο αίσχος και αισχρό έχω συναντήσει στην καριέρα μου), και η συμμετοχή και μέρους της επιστημονικής κοινότητας σε αυτό τον εκμαυλισμό, είναι πλέον αποκρουστικά.  
 
Ο Αϊνστάν είχε δίκιο τελικά (αν και άλλος απέδωσε τη δήλωση σε αυτόν):
 
“Δύο πράγματα είναι ατελείωτα: το σύμπαν και η βλακεία του ανθρώπου, όμως για το σύμπαν δεν είμαι ακόμα σίγουρος”  
 
το είδαμε ΕΔΩ 

Ο γκέι γάμος: Το δικαίωμα στην αφυσικότητα...

Γράφει ο Αντώνης Ι. Ελευθεριάδης
 
Πολύ σύντομα, αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας, ίσως στις αρχές του Οκτωβρίου οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες θα ζήσουν μια ιστορική ημέρα. Το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει το σχέδιο νόμου έτσι ώστε τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να έχουν πρόσβαση στο γάμο.
 
Αυτή άλλωστε είναι η αυστηρή εντολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις κυβερνήσεις των 27 κρατών με απειλή σε περίπτωση άρνησης ή καθυστέρησης υλοποίησης αυτής της απόφασης να στερηθούν των αναλογούντων ποσών από το πακέτο βοήθειας ύψους 823 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και φυσικών καταστροφών! 
 
Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία, ύστερα από εκατομμύρια χρόνια πανανθρώπινης ιστορίας του πολιτισμού, θα θέσει τέρμα στη νομική διάκριση που «πλήττονται» χιλιάδες άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα, επειδή είναι ομοφυλόφιλοι! 
 
Η «κατάκτηση» του γάμου σημαίνει την επίτευξη της αναγνώρισης από το κράτος της πλήρους ισότητας, τον τερματισμό των διακρίσεων στην πρόσβαση σε σύνταξη χηρείας, το δικαίωμα στην ιθαγένεια, εάν το ζευγάρι είναι αλλοδαπό, στη φορολογία, στην υιοθεσία τέκνων, κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης, εκτίμηση ως πρώτος συγγενής του σύστημα υγείας ή ασφάλισης ζωής, στο οικογενειακό επίδομα.. 
 
Ποτέ ξανά δεν θα μπορέσει το κράτος μας να αποφασίσει για ένα τόσο κοσμογονικό ζήτημα που πάει κόντρα σε παραδόσεις αιώνων, σε κοινωνικά θέσφατα, σε φυσικούς νόμους αναπαραγωγής του είδους, πάει ακόμα κόντρα στην Δαρβινική θεωρία που αναπτύσσεται στο έργο του: ¨Η καταγωγή των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής».
 
Τώρα, αυτόν τον καιρό, είναι η καλύτερη ευκαιρία να περάσει, χωρίς πολλές αντιδράσεις, ένας τέτοιος καταλυτικός της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων νόμος, τώρα που ο λαός είναι στα όρια της σωματικής, οικονομικής και ψυχικής κατάρρευσης, τώρα που στα σημαντικά κέντρα αποφάσεων στο μέγαρο Μαξίμου έχει τοποθετηθεί το μοντέλο του έγγαμου ομόφυλου ζευγαριού, του κ. Αλέξη Πατέλη που μετέχει και διευθύνει την ειδική επιτροπή με σκοπό την σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Το πιο περίεργο και προκλητικά αντίθετο στη δημοκρατική εκπροσώπηση των μελών μιας τέτοιας επιτροπής είναι ότι όλα τα μέλη είναι Ομοφυλόφιλοι ή συμπαθούντες στους ΛΟΑΤΚΙ+. 
 
Κανένας άλλος. Αυτοί είναι η αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας; Αίσχος! 
 
Τώρα μάλιστα που η Εκκλησία της Ελλάδος έχει γονατίσει από τις ταπεινώσεις που υφίσταται από το κράτος, με έναν καλοκάγαθο αλλά γερασμένο Αρχιεπίσκοπο που πηγαίνει από εδώ κι από κεί, ανάλογα με τις πρωτοβουλίες των κυβερνόντων. Και όταν το άλας μωρανθεί =όταν σαπίσει το αλάτι), ο λαός πώς να αγωνιστεί; 
 
Φοβάμαι ότι οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις θα δημιουργήσουν διχασμούς στον ελληνικό λαό, και από τη μια θα έχουμε πορείες και παρελάσεις Ομοφυλοφίλων στους δρόμους και τις πλατείες κι από την άλλη πανό και διαδηλώσεις των ενώσεων Ετεροφυλοφίλων. 
 
Δεν είμαι προφήτης ούτε ο πατέρας μου ήταν προφήτης: οι εξελίξεις, με την πρόταση τέτοιου νόμου που επιτρέπει τον γκέι γάμο, θα κλονίσουν συθέμελα το εκκλησιαστικό και το πολιτικό κατεστημένο της πατρίδας μας. 
 
Δεν ανησυχεί η κυβέρνηση μήπως έχουμε και στην Ελλάδα αυτοανακήρυξη περιοχών όπως στην Πολωνία ως γεωγραφικών ζωνών χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+άτομα (LGBT+ free zones); 
 
*Ο Αντώνης Ιακώβου Ελευθεριάδης είναι καθηγητής δρ. Φιλολογίας, Θεολόγος και Συγγραφέας (www eleftheriadis.edu.gr)
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Αυτή είναι η σιχαμερή και κατάπτυστη Ευρωπ. Ενωση...
Η κάνετε αυτός που σας λεμε ή κομένα τα χρήματα....
Κι έτσι με αυτά και με αυτά θα μας χτυπάνε κάθε τόσο οι διαβολικοί τους ιοί....  
Γιατί η ανωμαλία και η αμαρτία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και στον πρόωρο βιολογικό θάνατο...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.