24 Νοεμβρίου 2023

Πρόεδρος Σίσι σε συγκέντρωση στο Διεθνές Στάδιο Καΐρου: Ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων είναι κόκκινη γραμμή για την Αίγυπτο

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι δήλωσε την Πέμπτη ότι ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Αίγυπτο και ότι δεν θα το δεχτεί και ότι επίσης δεν θα δεχτεί την εκκαθάριση του παλαιστινιακού ζητήματος.
 
Ο Πρόεδρος Σίσι πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση «Ζήτω η Αίγυπτος… Μια Λαϊκή Απάντηση… στην Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη», που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Στάδιο του Καΐρου, ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την κρίση στη Γάζα και έχει δεσμευτεί για τα δικαιώματα του λαού της Παλαιστίνης.
 
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε ότι το πέρασμα της Ράφα δεν έκλεισε ποτέ και ότι η χώρα του διατήρησε το άνοιγμα των περασμάτων για να φέρει βοήθεια στη Γάζα και ότι δεν θα δεχτεί βλάβη στην εθνική της ασφάλεια.
 
Είπε συγκεκριμένα:
 
Η αραβική περιοχή αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση, προσθέτοντας στα προηγούμενα των προκλήσεων που έχει υποστεί εδώ και δεκαετίες. Το Παλαιστινιακό ζήτημα αντιμετωπίζει επίσης μια πολύ επικίνδυνη και ευαίσθητη καμπύλη, υπό το πρίσμα μιας απρόβλεπτης και απάνθρωπης κλιμάκωσης που έχει λάβει προσέγγιση της συλλογικής τιμωρίας και της διάπραξης σφαγών, ως μέσο επιβολής μιας πραγματικότητας στο έδαφος, που οδηγεί στην εκκαθάριση του…
 
Το θέμα, ο εκτοπισμός του λαού και η αρπαγή της γης… Οι σφαίρες που έπεφταν χωρίς διαχωρισμό ανάμεσα σε ένα παιδί, μια γυναίκα και έναν γέρο… Μάλλον, η φονική μηχανή έτρεξε χωρίς σκέψη να την καθοδηγήσει, ούτε συνείδηση ​​να την επιπλήξει… έτσι έγινε ντροπή στο μέτωπο όλης της ανθρωπότητας.
 
Από την πρώτη στιγμή που εξερράγη η σπίθα αυτού του πολέμου, το αιγυπτιακό κράτος διαχειρίστηκε την κατάσταση με έναν συνδυασμό αποφασιστικότητας στη λήψη αποφάσεων, ευελιξίας στη δράση, προσεκτικής παρακολούθησης της εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσης πληροφοριών σε έγκαιρη βάση και συνεχούς επικοινωνίας με όλα τα ενεργά κόμματα. Δημιουργήθηκε πυρήνας διαχείρισης κρίσεων από όλους τους αρμόδιους κρατικούς θεσμούς και συνέχισα το έργο, μόνος μου όλο το εικοσιτετράωρο.
 
Η απόφασή μου ήταν καθοριστική, και είναι η ίδια απόφαση της Αιγύπτου – ενός κράτους και ενός λαού – να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης των αδελφών μας στην Παλαιστίνη και να πρωτοστατήσει στην εργασία για αυτούς, μια απόφαση που έχει τις ρίζες της στη συνείδηση ​​του έθνους μας.
 
Η ιστορία των αγώνων της Αιγύπτου γράφτηκε σε συνδυασμό με θυσίες για την παλαιστινιακή υπόθεση και το αιγυπτιακό αίμα αναμειγνύεται με το αίμα των Παλαιστινίων ανά πάσα στιγμή. Κατά τη διάρκεια επτά δεκαετιών, η ιστορία και η γεωγραφία αποφάνθηκαν ότι η Αίγυπτος παρέμεινε η βάση για την υποστήριξη του αγώνα του αδελφικού παλαιστινιακού λαού.
 
Η Αίγυπτος έχει καταβάλει ειλικρινείς και έντονες προσπάθειες για να αποτρέψει την κλιμάκωση αυτού του πολέμου, σε όλα τα επίπεδα:
 
Πολιτικά – πραγματοποιήσαμε την πρώτη διεθνή σύνοδο κορυφής στο Κάιρο, με ευρεία διεθνή και περιφερειακή συμμετοχή, προκειμένου να επιτύχουμε διεθνή αναγνώριση της αναγκαιότητας τερματισμού αυτής της σύγκρουσης και διασφάλιση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
 
Η συμμετοχή της Αιγύπτου στην Αραβο-Ισλαμική Σύνοδο ήταν ενεργή και ζωτικής σημασίας, καθώς τα αποτελέσματά της ήταν συνεπή με την αιγυπτιακή θέση γενικά.
 
Το κράτος ενίσχυσε επίσης τις διεθνείς επαφές του με περιφερειακούς και διεθνείς ηγέτες και αξιωματούχους, και επιβεβαιώσαμε σε όλους τη θέση της Αιγύπτου που απορρίπτει και σχεδιάζει αποφασιστικά να εκτοπίσει βίαια τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, είτε από τη Λωρίδα της Γάζας είτε από τη Δυτική Όχθη στην Αίγυπτο και την Ιορδανία, προκειμένου να αποφευχθεί η εκκαθάριση του θέματος και η βλάβη της εθνικής ασφάλειας.
 
Εδώ ευχαριστώ τις χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην αιγυπτιακή θέση και την απόρριψη οποιασδήποτε απόπειρας από την άποψη αυτή.
 
Τονίσαμε την αναγκαιότητα άμεσης κατάπαυσης του πυρός και επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για την επίτευξη μιας δίκαιης και συνολικής ειρήνης, βασισμένης στην αναγνώριση των νόμιμων δικαιωμάτων του αδελφικού παλαιστινιακού λαού, πρωτίστως των οποίων είναι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, με Πρωτεύουσα του την «Ανατολική Ιερουσαλήμ».
 
Ανθρωπιστική βοήθεια – η απόφαση ήταν να συνεχιστεί το άνοιγμα της χερσαίας διάβασης της Ράφα για τη ροή τροφίμων, ιατρικής βοήθειας και καυσίμων, καθώς και η υποδοχή τραυματιών και τραυματιών.
 
Παρά τη σφοδρότητα και την ένταση των μαχών, διατηρήσαμε το συνεχές άνοιγμα της διάβασης και η βοήθεια που έφερε το αιγυπτιακό κράτος στη Λωρίδα της Γάζας ανήλθε σε περίπου 12 χιλιάδες τόνους που μεταφέρθηκαν με 1.300 φορτηγά, εκ των οποίων 8.400 τόνοι παρείχε το αιγυπτιακό κράτος, μέσω της Αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου, της Εθνικής Συμμαχίας για τη Δράση Πολιτικής Ανάπτυξης και το Ταμείο Ζήτω η Αίγυπτος, που ανέρχεται στο 70% της συνολικής βοήθειας.
 
Ορίσαμε επίσης το Διεθνές Αεροδρόμιο Al-Arish για να δέχεται αεροπλάνα βοήθειας που προέρχονται από το εξωτερικό, με συνολικά 158 πτήσεις.
 
Αγαπητέ λαέ της Αιγύπτου,
Σας διαβεβαιώνω, με ξεκάθαρους όρους και ειλικρινή λόγια, ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτήν την κρίση, με προσήλωση στα ιστορικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και αφοσιωμένοι στην ιερή εθνική μας ασφάλεια.
 
Καταβάλλουμε προσπάθεια και αίμα γιατί αυτό, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη δύναμη της σοφίας και τη σοφία της δύναμης… αναζητώντας τη χαμένη ανθρωπότητα ανάμεσα στα ερείπια των συγκρούσεων.
 
Η μηδενιστική σκέψη, που πυροδοτήθηκε από εξτρεμιστικές φωνές, λησμόνησε ότι το όνομα του Θεού είναι η δικαιοσύνη, που ενώνει ανθρώπους κάθε χρώματος , θρησκείας και φύλου… και ότι η ειρήνη είναι επιλογή της ανθρωπότητας, ακόμα κι αν οι εχθροί της πιστεύουν διαφορετικά…
 
Ας προσευχηθούμε στον Θεό να στεφανώσει τις προσπάθειές μας για ειρήνη με επιτυχία και τις θυσίες μας για την ανθρωπότητα με επιτυχία, για χάρη της πατρίδας και της ασφάλειάς της. Μας ενώνει η υπόθεση και οι αρχές της.. Ζήτω η Αίγυπτος.. Ζήτω η Παλαιστίνη.
 
Al Qahera news



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.