29 Νοεμβρίου 2023

Τα ισραηλινά ΜΜΕ στέλνουν φυλακή Μ.Νετανιάχου και άλλους: Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών γνώριζαν για την επίθεση της Χαμάς και ενημέρωσαν” – Γιατί τους άφησαν τότε;

Δεν ειδοποίησε μόνο η Αίγυπτος το Ισραήλ για την επικείμενη επίθεση της Χαμάς αλλά και οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών αποκαλύπτουν ισραηλινά ΜΜΕ σε μπαράζ δημοσιεύσεων τους. 
 
Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση Νετανιάχου – για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, αγνόησε τουλάχιστον τρεις με τέσσερις προειδοποιήσεις τόσο αυτές της Αιγύπτου όσο και της ισραηλινής μονάδας 8200, υπεύθυνης για την συλλογή πληροφοριών.
 
Μάλιστα οι αναφορές των ισραηλινών υπηρεσιών σκιαγραφούσαν αυτό ακριβώς που συνέβη: Μια μαζική εισβολή της Χαμάς! 
 
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο Ισραήλ μετά το πέρας του πολέμου καθώς, ο Νετανιάχου και οι διοικητές των ισραηλινών υπηρεσιών θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες… 
 
Τί αναφέρουν οι Times of Israel και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan 
 
Πιο αναλυτικά, δύο αξιωματικοί στην επίλεκτη μονάδα πληροφοριών των IDF είχαν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει μια μαζική εισβολή έναν μήνα πριν από την επίθεση, ωστόσο κορυφαίοι αξιωματούχοι απέρριψαν τις αναφορές τους ως «φανταστικό σενάριο», σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel. 
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι στρατιώτες της διάσημης μονάδας πληροφοριών των IDF φέρεται να προειδοποίησαν τους ανώτερους αξιωματικούς πριν από τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου ότι η Χαμάς προετοίμαζε μια εξαιρετικά οργανωμένη και σχολαστικά σχεδιασμένη μαζική εισβολή στο Ισραήλ, ωστόσο απέρριψαν τις ανησυχίες τους χαρακτηρίζοντάς τες «φαντασιώσεις». 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες και από το ισραηλινό «Κανάλι 12» και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan μια υπαξιωματικός της Μονάδας «8200» συνέταξε μια έκθεση από μια σειρά ακατέργαστων δεδομένων πληροφοριών που περιγράφουν λεπτομερώς ένα σενάριο που ουσιαστικά προέβλεπε την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου. 
 
Η ίδια, μαζί με τον κατώτερο σε βαθμό αξιωματικό, επεσήμαναν επίσης μια άσκηση της Χαμάς ένα μήνα πριν από την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης, σημειώνοντας ότι περιλάμβανε προετοιμασίες για μαζική εισβολή με πολλαπλά σημεία εισόδου στο Ισραήλ. 
 
«Οι δύο παρουσίασαν τις ανησυχίες τους σε έναν ανώτερο αξιωματικό των IDF ο οποίος απέρριψε τις προειδοποιήσεις τους ως “φαντασιώσεις” και δεν ενήργησε σύμφωνα με τις πληροφορίες», ανέφερε το Κανάλι 12. 
 
Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan ανέφερε παρόμοιες λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι η υπαξιωματικός δήλωσε ότι η άσκηση της Χαμάς περιελάμβανε τη χρήση οχημάτων για την πραγματοποίηση της επίθεσης και εξάσκηση στην κατάληψη ισραηλινών πόλεων. 
 
Η υπαξιωματικός προειδοποίησε επίσης ότι η επίθεση που σχεδίαζε η Χαμάς ήταν τόσο μεγάλης κλίμακας που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. 
 
Ο ανώτερος αξιωματικός που ενημερώθηκε από την υπαξιωματικό φέρεται να συμφώνησε ότι οι πληροφορίες που είχε ήταν ουσιαστικές, αλλά δήλωσε ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ του τι θα μπορούσε να κάνει η Χαμάς σε ασκήσεις και τι θα μπορούσε να επιτύχει στην πραγματικότητα. 
 
Ξεχωριστά, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan ανέφερε ότι πριν από τις 7 Οκτωβρίου, οι IDF είχαν περιέλθει στην κατοχή τους ένα εγχειρίδιο τρομοκρατίας της Χαμάς που περιέγραφε πώς να κατακτήσουν την περιοχή των συνόρων της Γάζας στο νότιο Ισραήλ. 
 
Το εγχειρίδιο περιέγραφε την κατάληψη θέσεων των IDF, την κατάληψη κιμπούτς και πόλεων στην περιοχή, τη δολοφονία και την απαγωγή κατοίκων και την επίθεση και κατάληψη των τριών περιφερειακών πόλεων Σντερότ, Οφακίμ και Νετιβότ. 
 
Περιγράφονταν πώς θα χρησιμοποιούνταν φορτηγά για να οργανωθεί η εισβολή, μαζί με μοτοσικλέτες και ανεμόπτερα, καθώς και με τη χρήση αντιαρματικών πυραύλων υπό την κάλυψη πυρών ρουκετών και όλμων από τη Γάζα – με τον ίδιο τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα στις 7 Οκτωβρίου. 
 
Το εγχειρίδιο περιέγραφε επίσης μια στρατηγική για να προκαλέσει εφησυχασμό στο Ισραήλ με τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για κάποια μορφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τη Χαμάς, ενώ την ίδια στιγμή διοργάνωνε συχνές ασκήσεις και πραγματοποιούσε μικρά περιστατικά ασφαλείας στα σύνορα τα Σάββατα και τις εβραϊκές αργίες, ώστε να αποκτούν οι IDF μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας όταν οι δυνάμεις της εμφανίζονταν μαζικά στο συνοριακό φράχτη. 
 
Απαντώντας στα δημοσιεύματα οι IDF δήλωσαν ότι «επιχειρούν και πολεμούν αυτές τις μέρες εναντίον της δολοφονικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Όλοι οι διοικητές και οι στρατιώτες των [IDF] είναι επικεντρωμένοι μόνο σε αυτή την αποστολή προκειμένου να ολοκληρώσουν τους στόχους του πολέμου. Όταν ολοκληρωθεί ο πόλεμος, θα διεξαχθεί λεπτομερής και ενδελεχής έρευνα που θα διευκρινίζει και την τελευταία λεπτομέρεια». 
 
Τα σημειωθεί ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα προστέθηκαν σε άλλα του περασμένου μήνα που αποκάλυψαν πληροφορίες που είχαν οι IDF σχετικά με μια πιθανή εισβολή της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων αναφορών που κατατέθηκαν από στρατιώτες επιτήρησης των IDF που εδρεύουν στα σύνορα με τη Γάζα και οι οποίοι περιέγραφαν λεπτομερώς ασυνήθιστες ασκήσεις εκπαίδευσης της Χαμάς τρεις μήνες πριν από τις 7 Οκτωβρίου.
 
Τί λέει η Haaretz 
 
Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ γνώριζε τα σχέδια της Hamas να επιτεθεί στο Ισραήλ ένα χρόνο πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης και ανέφερε τις πληροφορίες στην Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας, αλλά οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων δεν έλαβαν την απειλή στα σοβαρά, ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη στελέχη του υπουργείου Άμυνας. 
 
Οι πολιτικοί ηγέτες του Ισραήλ γνώριζαν τουλάχιστον μερικά από τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, αλλά φαίνεται ότι δεν πίστευαν ότι η Hamas θα μπορούσε να προχωρήσει στο σχέδιο επίθεσης και να παραβιάσει τα σύνορα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι στην εφημερίδα. 
 
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός των ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών είχε χαρακτηρίσει μια λεπτομερή προειδοποίηση που προέβλεπε επίθεση της Ηamas στις 7 Οκτωβρίου «φανταστικό σενάριο».
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Αποδεικνύεται κάτι το οποίο όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα γεωστρατηγικά θέματα γνωρίζαμε εξ αρχής...
Το Ισράηλ και οι μυστικές του υπηρεσίες παρακολουθούν επί 24ωρου βάσεως την λωρίδα της Γάζας από εδάφους, αέρος και θαλάσσης. Η λωρίδα της Γάζας είναι περικυκλωμένη από φυλάκια του στρατού και παρατηρητήρια. Drones και δορυφόροι παρακολουθούν κάθε κίνηση εντός της Γάζας. Ειναι αδύνατον λοιπόν σε μια ηλιόλουστη μέρα να μην παρατηρησε κανείς (!!!) την τεράστια κινητοποίηση του πλήθους της Χαμάς και τους χιλιάδες ενόπλους που επιβιβάζονταν σε ένα τεράστιο αριθμό εκατοντάδων μεγάλων τζιπ....
Ούτε φυσικά το πλήθος Παλαιστινίων που με φαγάνες κατέστρεψαν μέρος του τείχους και του συρμάτινου φράκτη που υπάρχει γύρω από την λωρίδα της Γάζας!!!! 
Ολα έγιναν βάση προκαθορισμένου σχεδίου που γνώριζαν οι Ισραηλίτες.... ξέροντας πως θυσιάζοντας έναν αριθμό Ισραηλινών αμάχων, η κοινή γνώμη σε όλη την υφήλιο θα στρεφόταν υπέρ τους και θα ξεκινούσαν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, την κατάληψη της λωρίδας της Γάζας... 
 
Και ακολούθησαν όσα πλέον γνωρίζουμε....
Για 1200 αμάχους Ισραηλινούς σκοτώθηκαν και θα σκοτώνονται δεκάδες χιλιάδες αμάχοι και κυρίως παιδιά Παλαιστινίων....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.