25 Νοεμβρίου 2023

ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΗ…. (κι εμείς μαζί...)

Της Γιούλη Παπαδοπούλου Οδοντιάτρου Τριπόλεως
 
Συναντώ στο δρόμο μια γνωστή μου που έχω πολύ καιρό να τη δω.
Είναι φανερά καταβεβλημένη και θλιμμένη.
 
Αφού ανταλλάσσουμε τα πρώτα τυπικά του χαιρετισμού πριν πω κάτι εγώ μου λέει:
– Μου χρωστάς πολλά χαστούκια 
– Τι λες βρε είσαι με τα καλά σου; ρωτώ 
– Άκου που σου λέω… συνεχίζει…. 
– Όταν ξεκίνησε αυτή η αλητεία των πουλημένων να μας τρομοκρατεί να μπολιαστούμε για τον κόβιντ εσύ άρχισες έναν άγριο πόλεμο εναντίον τους με ένταση και πείσμα. Κι άλλοι πολλοί δεν λέω, αλλά στην πόλη μας άλλον δεν ήξερα να μιλάει δημόσια και να γράφει τόσα εναντίον όλων γιατρών και πολιτικών και δεν διάβαζα τίποτα σχετικό. Εσύ κάθε μέρα τους κατέβαζες τα τέρατα και τα σημεία εναντίον τους. Σε χλεύαζα μέσα μου το λέω. Τι παριστάνει αυτή τώρα σκεφτόμουνα. Εγώ κι ο άντρας μου σε διαβάζαμε σε κατακρίναμε το ομολογώ κι ακολουθούσαμε το ρεύμα και τις οδηγίες των επιστημόνων τρομάρα μας. Τώρα κλαίμε … και οι δύο. Μάλλον εγώ κλαίω και για τους δύο… 
– Τι έγινε; Είστε καλά; Δεν με νοιάζει που με κατακρίνατε δεν πειράζει. Να είστε καλά και ασφαλείς μετράει…. αυτό μόνο… 
– Τι καλά να είμαστε; Μετά το 3ο εμβόλιο εγώ έχω ήδη κάνει 2 χειρουργεία για τούρμπο καρκίνους που μας τους λέγατε όλοι οι «αρνητές»… τρομάρα μας σας χαρακτηριζαμε κιόλας εμείς οι πολύξεροι…
 
ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΗ…. 
Συνεχίζει:
 
– Ο Γιώργος (ο άντρας της) είναι πλέον φυτό… Έκανε ανεπάρκεια καρδιάς και πνευμόνων μετά το 3ο. Λύσσαξε ο ξερόλας γιατρός μας να συνεχίσει τα μπόλια ως ομάδα υψηλού κινδύνου για να σωθεί… Εγω σταμάτησα με το πρώτο μου σύμπτωμα κι άρχισα να ξαναδιαβάζω όλα όσα μας έδειχνες κι αναδημοσίευες και μέσα από σένα κι άλλους που ήσασταν κάθετα ενάντια σε αυτό… Ο Γιωργος δυστυχώς άκουγε μόνο αυτά που του πέρναγε ο τετραπέρατος πωλητής του μπουρλά που λες κι εςύ… συνέχισε Γιούλη μου, με τόσα προβλήματα έκανε άλλα 2. Μετά το 5ο έπαθε ένα βαρύτατο εγκεφαλικό και είναι φυτό εδώ κι 6 μήνες…τώρα περιμένουμε ο ένας τον άλλον ποιος θα πεθάνει πρώτος…εγώ έκανα μαστεκτομή υστερεκτομή και πρέπει τωρα να κάνω και νεφρεκτομή… άσε με σου λέω… πόσο μαλάκες πιαστήκαμε πόσο… αντί να μας πάρει ο Θεός όταν θαρχοταν η ώρα μας πάμε εθελοντές στα νυστέρια και στον χάρο.
 
Δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη. 
Είναι πολύ αγαπημένο μου άτομο… επί δεκαετίες ασθενής μου… ήσυχη γυναίκα ευγενική και δοτική με πολλά προσωπικά της βάσανα και αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια και ήθος…. 
Στενοχωριέμαι αφάνταστα και δεν μπορώ ούτε να μιλήσω… 
 
– Μη με λυπάσαι ρίξε μου δυο χαστούκια πιάστηκα στη φάκα του τρόμου που έσπειραν και τώρα ζω σαν μελλοθάνατη…. αυτό που δεν αντέχει όμως η ψυχή μου είναι το μαρτύριο του Γιώργου… ο Γιώργος ο αεικίνητος ένα ζωντανό κουφάρι στο στρώμα…. δεν αντέχω σου λέω…. 
 
ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ….
Δεν έχω λόγια να της πω….
Δεν έχω τίποτα … πονάει η ψυχή μου βαθιά…
Την παίρνω μια αγκαλιά… της λέω να έχει δύναμη… να μου ζητήσει αν χρειαστεί κάτι… δεν μιλάει καθόλου πια… μόνο κοιταζόμαστε και κλαίμε βουβά… 
Χωρίζουμε σε λίγο αμίλητες…
Δεν ξέρω πότε θα την ξαναδώ…. Θα τους πάρουν τα παιδιά τους στην Αθήνα…
Δεν ξέρω ΑΝ θα την ξαναδώ….
 
Ξέρω μόνο πως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως η ΕΠΙΣΤΗΜΗ και το ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ που λάτρεψα που σπούδασα και που πίστεψα και πιστεύω ακόμα, θα έβγαζε από τους κόρφους του, τόσες ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ και πουλημένες στα φράγκα συνειδήσεις…. τόσους ΦΟΝΙΑΔΕΣ με μανδύα σωτήρα… 
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΦΟΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΩ Η ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΛΗΘΙΝΗ .
ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ Κ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.