29 Νοεμβρίου 2023

Tο Ισραήλ σε 50 μέρες έριξε βόμβες βάρους 40.000 τόνων στην Γάζα και την ισοπέδωσε - Εικόνες καταστροφής

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο νοσοκομείο πεδίου, καθώς το νοσοκομείο al-Shifa (το μεγαλύτερο στη Γάζα) δεν λειτουργεί πλέον».
 
 
Ο επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου μέσων ενημέρωσης στη Γάζα μίλησε στο Al Jazeera για την κατάσταση στον πολιορκημένο θύλακα, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Ο ισραηλινός στρατός έριξε από τις 7 Οκτωβρίου περίπου 40.000 τόνους βομβών στη Γάζα.
Το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει λάβει βασικά αγαθά.
Η καταστροφή που προκαλεί ο ισραηλινός στρατός αντανακλά την επιθυμία του να καταστήσει τη Γάζα ακατοίκητη.
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο νοσοκομείο πεδίου, καθώς το νοσοκομείο al-Shifa (το μεγαλύτερο στη Γάζα) δεν λειτουργεί πλέον».
 
Ο ισραηλινός στρατός ενημερώνει ότι 4 σκύλοι που επιχειρούσαν στη Γάζα, σκοτώθηκαν
 
Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από τις επιχειρήσεις της μονάδας σκύλων Oketz στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Λέει ότι οι σκύλοι της μονάδας «είχαν συμμετάσχει στον εντοπισμό στελεχών της Χαμάς, εκρηκτικών υλών και όπλων, καθώς και ομήρων και πτωμάτων».
Σύμφωνα με τον στρατό τέσσερις σκύλοι σκοτώθηκαν: ο Mido, ο Taiga, ο Jack και ο Ghandi.
 
Πολιορκία νοσοκομείων, έρευνες σε ασθενοφόρα στη Δυτική Όχθη
 
Υπενθυμίζεται πως παρά την εκεχειρία οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε διάστημα 24 ωρών στη Δυτική Όχθη, εκ των οποίων πέντε στη Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης εδώ και 56 χρόνια από το Ισραήλ περιοχής, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
 
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν στη διάρκεια επιχείρησής του, στην οποία συμμετείχαν πολλά τεθωρακισμένα.
Πρόσφατα στην πόλη αυτή είχε σημειωθεί η πιο αιματηρή επιδρομή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, με 14 νεκρούς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
 
Ιατρικές πηγές δήλωσαν στο AFP ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι ισραηλινό drone εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων της πόλης.
 
Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε το δημόσιο νοσοκομείο της Τζενίν, καθώς και την κλινική Ιμπν Σίνα. Στρατιώτες πραγματοποίησαν έρευνες σε ασθενοφόρα. Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βίαιες συγκρούσεις με αυτόματα όπλα μεταξύ του στρατού και ενόπλων.
 
Eισβολή από παντού
 
Το επίσημο παλαιστινιακό υπουργείο WAFA μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Τζενίν «από διάφορες πλευρές, πυροβολώντας και περικυκλώνοντας δημόσια νοσοκομεία και την έδρα της Ερυθράς Ημισελήνου».
 
Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν» τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Πρόσθεσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, δράστη, όπως εξήγησε, επίθεσης τον Αύγουστο στην οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί.
 
Εξάλλου ένας 25χρονος γιατρός σκοτώθηκε στο Σάββατο το πρωί μπροστά στο σπίτι του στην Καμπατίγια, κοντά στη Τζενίν. Ένας ακόμη Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από την παλαιστινιακή πόλη ελ Μπίρε. 
 
Χθες το βράδυ ένας άλλος άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού σε χωριό νότια της Ναμπλούς, πάντα σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
 
Μετά τις 7 Οκτωβρίου και το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ η βία έχει οξυνθεί περαιτέρω και στη Δυτική Όχθη. Περισσότεροι από 230 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από Ισραηλινούς στρατιώτες ή εποίκους, αναφέρει απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
 
Διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και στην Ινδονησία
 
Βίντεο και εικόνες από μια διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στην αυστραλιανή πόλη κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εκατοντάδες παρευρισκόμενοι ζητούν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.
 
Χιλιάδες Ινδονήσιοι διαδήλωσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, ζητώντας μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Διαδηλωτές περπάτησαν στους δρόμους του Ντεπόκ, στη Δυτική Ιάβα, ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες, ενώ φώναζαν φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα. 
 
www.bankingnews.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.