1 Νοεμβρίου 2023

Νεαρή κοπέλα μαθαίνει ότι έχει τουλάχιστον 60 ετεροθαλή αδέρφια!!!

Ο πατέρας της είναι δωρητής σπέρματος…
 
Καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις παιδιών από δωρεά σπέρματος αποκαλύπτονται και τα ειδικά προβλήματα αυτού του δήθεν «φιλάνθρωπου» τρόπου τεχνητής ανθρώπινης αναπαραγωγής. Οι πελάτες του ανδρικού γενετικού υλικού, υπογόνιμα ανδρόγυνα, μεμονωμένες γυναίκες, ομόφυλα γυναικεία ζεύγη, ας κατανοήσουν πως μεταξύ των άλλων, και η επιλογή της χρήσης ξένου ανδρικού γενετικού υλικού βάζει τα παιδιά τους σε απροσδιόριστες περιπέτειες.
 
Αφορμή δίνει η περίπτωση μιας 20χρονης από το Maryland/ΗΠΑ, της Brenna Siperko, η οποία πήρε την απόφαση να κάνει γενετικό έλεγχο. Από αυτόν ανακάλυψε ότι έχει τουλάχιστον 60 ετεροθαλή αδέρφια… και ο αριθμός τους πιθανότατα θα εξακολουθήσει να αυξάνεται.
 
Η κοπέλα ανέκαθεν γνώριζε ότι η σύλληψή της προερχόταν από δωρεά σπέρματος. Οπότε στα 19 της χρόνια, έκανε ένα γενετικό τεστ για να μάθει περισσότερα για το κληρονομικό της υπόβαθρο και να εντοπίσει τυχόν αδέρφια. Τα αποτελέσματα ήταν πέραν κάθε προσδοκίας!
 
«Από μικρή σκεφτόμουν ότι μάλλον έχω αδέρφια κάπου, τουλάχιστον ένα- δύο αφού προέρχομαι από δότη», είπε. Στην αρχή ανακάλυψε κάποια από αυτά με τα οποία έφτιαξε μια ομάδα στο Facebook. Ο αριθμός τους στην ομάδα σύντομα αυξήθηκε από τα 13 στα 65. Δηλώνει η ίδια: «Βρήκα ανθρώπους της ηλικίας μου. Ήταν συναρπαστικό γιατί βρήκα ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα που μπορώ να προσεγγίσω. Είναι πολύ εύκολο να επικοινωνήσεις μαζί τους»
 
Ο βιολογικός τους πατέρας παραμένει ανώνυμος, αλλά μερικά από τα αδέρφια κατάφεραν να συναντηθούν. «Πολλών από εμάς τα μάτια είναι τα ίδια», είπε. «Είναι σκούρα, αμυγδαλωτά μάτια… Αν βάλεις δίπλα-δίπλα τις φωτογραφίες, μπορείς σίγουρα να δεις την ομοιότητα στο σχήμα του προσώπου, στα φρύδια, μερικές φορές στη μύτη… Είναι περίεργο να βλέπω τον εαυτό μου σε άλλους ανθρώπους που δεν ήξερα όλη μου τη ζωή».
 
Αν η Siperko και τα αδέρφια της δεν φαίνεται να ενοχλήθηκαν από την ανακάλυψη, ωστόσο άλλοι που είχαν παρόμοιες εμπειρίες αισθάνθηκαν ενοχλημένοι, αμήχανοι ή και συγκλονισμένοι. Ήταν δύσκολο να διαχειριστούν ψυχολογικά το γεγονός πως υπήρχε ένα πλήθος αγνώστων ανθρώπων που τους έμοιαζε, ήταν αδέλφια τους χωρίς όμως να έχουν οποιαδήποτε σχέση με εκείνους. Άλλοι πάλι τρομοκρατήθηκαν όταν έμαθαν ότι δεν σχετίζονται βιολογικά με τα αδέρφια που μεγάλωσαν.
 
Κάποιοι διατύπωσαν τη λογική ανησυχία πως θα μπορούσαν εν αγνοία τους να συνάψουν προσωπική σχέση ή ακόμη και γάμο με έναν αδελφό ή μία αδελφή τους. Σε ορισμένους, η σκέψη πως υπήρχαν τόσοι πολλοί σαν και αυτούς που προέκυψαν μέσα από μια εργαστηριακή διαδικασία, τους γκρέμιζε εσωτερικά την ανθρώπινη υπόσταση, την ιερότητα της προσωπικότητάς τους και το αίσθημα πως είναι κρίκοι μιας οικογενειακής αλυσίδας, κομμάτια μιας παράδοσης. Κανένας τους μάλιστα δεν βρήκε ελκυστική την ιδέα πως δημιουργήθηκαν από μια ανεξέλεγκτη βιομηχανία μαζικής παραγωγής αδελφιών.
 
«Είμαι άνθρωπος, αλλά η σύλληψή μου έγινε με μια τεχνική που είχε τις ρίζες της στην κτηνοτροφία», έγραψε ένα άτομο σε ένα βιβλίο των Anonymous Us. «Και το χειρότερο είναι ότι οι κτηνοτρόφοι διατηρούν καλύτερα αρχεία για τη γενεαλογία των βοοειδών τους από τις κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής… Πώς μπορούν οι γιατροί, που έχουν δώσει τον Ιπποκράτειο όρκο «να ωφελούν ή τουλάχιστον να μη βλάπτουν» να δημιουργήσουν ένα σύστημα που προκάλεσε σε μένα τόσο πόνο και την απώλεια της δικής μου ταυτότητας και κληρονομιάς»;
 
Αυτό είναι ένα άλλο ένα πρόβλημα της βιομηχανίας γονιμότητας, ότι υπάρχει έλλειψη «ακριβούς τήρησης αρχείων για τα παιδιά που γεννιώνται», γεγονός που έχει οδηγήσει ακόμη και σε ομάδες αδελφών άνω των 200 ατόμων.
 
«Εξυπηρετείται απλώς το κέρδος από την πώληση σπέρματος, χωρίς να υπάρχει καμία σκέψη για τα ανθρώπινα όντα που δημιουργούνται», δήλωσε μία ιδρυτής και υπεύθυνη αρχειοθέτησης αδελφών από δωρεά σπέρματος. «Χρησιμοποίησα -δηλώνει η ίδια- την (τράπεζα σπέρματος) California Cryobank και ο γιος μου έχει ετεροθαλή αδέρφια από τη μία ως την άλλη ακτή της Αμερικής, από πάνω μέχρι κάτω, ακόμη και στο Πουέρτο Ρίκο. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να είναι τα ετεροθαλή αδέρφια σου».
 
Και ποτέ δεν ξέρεις τί παιγνίδια μπορεί να παίξει η ζωή σε αυτά τα παιδιά, σε ποιες καταστροφικές σχέσεις μπορεί να τα παγιδεύσει, εξαιτίας της επιπόλαιης επιλογής κάποιων ενηλίκων είτε να πουλήσουν το γενετικό τους υλικό, είτε να το αγοράσουν και να το χρησιμοποιήσουν.
 
Πηγές πληροφοριών κειμένου:
_____________
 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.