29 Αυγούστου 2023

ΚΥΠΡΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ, ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ και ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ

Ανοικτή επιστολή στις οργανώσεις των Αποδήμων Κυπρίων
 
 
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Απόδημοι,
 
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, στη Λευκωσία, το τετραήμερο συνέδριο των Επιτροπών σας ανά το Παγκόσμιο. Διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά το ψηλό σας φρόνημα, την αγάπη σας για την πατρίδα και την ετοιμότητα σας να συνεχίζεται η σύνδεση με την Πατρίδα, συντηρώντας και μεταλαμπαδεύοντας στους απογόνους σας, τη γλώσσα, ήθη , έθιμα, ιστορία και πολιτιστική παράδοση. Αποτελείτε πράγματι τους καλύτερους πρεσβευτές μας στο εξωτερικό με ιδιαίτερη παρουσία και ισχύ στα βασικά Διεθνή Κέντρα αποφάσεων. 
 
Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες Απόδημοι,
 
Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για την ετοιμότητα σας να συνεχίζετε να προσφέρετε στην Πατρίδα.
 
Ο Κυπριακός Λαός εκτιμά και βασίζεται σε όλους σας, στον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου μας και αποκατάσταση των Δικαιωμάτων μας Κρατικών και Ανθρωπίνων.
 
Επιτρέψετε μας παράλληλα να σημειώσουμε κάποιες παρατηρήσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και με τις οποίες να σας προβληματίσουμε:
 
Λυπούμαστε πραγματικά που για ακόμα μια φορά διαπιστώσαμε το θλιβερό γεγονός οι απεριόριστες δυνατότητες σας να βοηθήσετε στο Κυπριακό επί της ουσίας του και στη βάση αρχών, να συνεχίζουν να χειραγωγούνται εξαιτίας της πολιτικής των Κυπριακών Κυβερνήσεων. Η πολιτική διαχείριση του Κυπριακού που κάνουν οι Κυπριακές Κυβερνήσεις και η σχοινοβασία τους μεταξύ αρχών Δικαίου και συνθηκολόγησης με την κατοχή, με τους όρους μάλιστα του κατακτητή, το θεωρούμε βέβαιο ότι δεν επιτρέπει την εκ μέρους σας δυναμική προσέγγιση των ξένων Κυβερνήσεων επί της ουσίας του Κυπριακού που είναι,
  • η κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, με στρατιωτική εισβολή , κατοχή και κατάφωρη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας και,
  • η ανάγκη, οι ξένοι, να βοηθήσουν να αποκατασταθεί πλήρως η παραβίαση αυτή των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ από την Τουρκία.
Δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει ότι επαναλήφθηκε και φέτος το ίδιο μοτίβο των προηγούμενων χρόνων. Έχετε «βομβαρδισθεί» τις ημέρες του Συνεδρίου, από τη μια, με τη ρητορική ότι η παρούσα ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάσταση δεν είναι αποδεκτή, ότι δεν γίνονται δεκτά τετελεσμένα της εισβολής, ότι επιδιώκεται λύση που θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, λύση που θα δικαιώνει όλους μας και θα απελευθερώνει την Κύπρο. Από την άλλη, προστίθεντο στην πιο πάνω ρητορική και οι «ουρές» ότι η λύση θα είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα δύο Κοινοτήτων-μιας μειοψηφίας του 18% με την πλειοψηφία του 82%- και οι οποίες θα διαμοιράζονται την εξουσία στη Δικοινοτική Ομοσπονδία, σε δύο ξεχωριστές Ζώνες:
  • μια ζώνη για τους Έλληνες, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους και 
  • μια ζώνη για τους Τουρκοκύπριους, τους Τούρκους και τους Ευρωπαίους και άλλους έποικους.
Τίποτε δεν ακούσατε για επιστροφή και επανεγκατάσταση των προσφύγων και εκτοπισμένων μας στα κατεχόμενα σήμερα χωριά και πόλεις μας. 
 
Δύο καθαρά αντιφατικές τοποθετήσεις. Η δεύτερη εξουδετερώνει την πρώτη και ευνοεί τον κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα, εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Λαού μας. Αυτήν, δυστυχώς την επιλογή είναι που τιμούν οι Κυβερνήσεις και οι Κομματικές Ηγεσίες, σύμφωνα με τις Βουλές της αποικιοκρατικής Βρετανικής πολιτικής η οποία, δυστυχώς, δεν τερματίστηκε το 1960 αλλά απλά, ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ και συνεχίζει να κυριαρχεί.
 
Δεν έφταναν αυτά τα αντιφατικά που ακούσατε εδώ, με ρητορική αντικατοχική, σας έχουν κατευοδώσει για ακόμη μια φορά δεσμεύοντας σας με τα ψηφίσματα που σας έχουν σερβίρει και τα οποία εγκρίνατε, να συνεχίσετε και εσείς στις χώρες που μένετε να διαφωτίζετε για τη βούληση των Ηγετών μας να συνθηκολογήσουν με την κατοχή, ανεξάρτητα αν ο Κυπριακός Λαός αρνείται να συνθηκολογήσει και απαιτεί πραγματική ελευθερία.
 
Τη βούληση αυτή του Λαού μας πρέπει να την έχετε διαπιστώσει την Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 στο κατάμεστο θέατρο Σκαλί στην Αγλαντζιά. Ο Κυπριακός Λαός εκεί σας κατευόδωσε με το σωστό μήνυμα. ΚΥΠΡΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ, ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ…!
 
Η Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και το παραλήρημα του κοινού ήταν ενδεικτικό της Λαϊκής Βούλησης. ΟΧΙ στην κατοχή. ΟΧΙ στους εξευτελιστικούς συμβιβασμούς με τον κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα που τον στηρίζουν. ΝΑΙ σε πραγματική ελευθερία και απαλλαγή του τόπου μας από κηδεμονίες κάθε μορφής.
 
Η Αδούλωτη Κερύνεια σας καλεί αυτό το μήνυμα να κρατήσετε από την εδώ παραμονή σας και όλοι μας μαζί, σιγά-σιγά να συνεχίσουμε την προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό με επανατοποθέτηση και διαχείρισή του στη σωστή του βάση , ως Διεθνές πρόβλημα ξένης στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε μια τέτοια βάση θα ανοίξουν οι ορίζοντες για Δικαίωση.
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.