22 Αυγούστου 2023

Φαντασίωση τουρκικού χαλιφάτου

Ο Ερντογάν επιμένει με μικρά και σταθερά βήματα να θέτει τις βάσεις για την μελλοντική πραγματοποίηση των φαντασιώσεων του.
 
Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης*
 
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν από το έτος 2001 που ίδρυσε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μέχρι το έτος 2023 που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπηρέτησε ξεκάθαρα με τις πράξεις του τις επικίνδυνες φαντασιώσεις ανασύστασης μιας πεθαμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας καθώς και μετατροπής της σύγχρονης Τουρκίας σε ένα χαλιφάτο. Δηλαδή ένα πολιτικό-θρησκευτικό κράτος με κεντρική διακυβέρνηση των ανά τον κόσμο μουσουλμάνων, όπου ο τούρκος «χαλίφης» θα παραμένει στην εξουσία εφόρου ζωής και θα επιβάλλει τον διάδοχό του ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του «χαλιφάτου», χωρίς τις περιπέτειες και τις αλλεπάλληλες διασπάσεις που ακολούθησαν μετά τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ.
 
«Υπόβαθρο» των φαντασιώσεων αυτών είναι αναμφισβήτητα το γεγονός ότι ο τελευταίος «σταθμός» της περιπετειώδους περιπλάνησης της κεντρικής διοίκησης του ισλαμικού κόσμου ήταν οι σουλτάνοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, από το έτος 1517 μέχρι το έτος 1924 όταν ο Μουσταφά Κεμάλ κατάργησε εντελώς τον όρο του χαλίφη, δηλαδή του διάδοχου του Μωάμεθ.
 
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις. Στην ιδρυτική του ΑΚΡ ομιλία του (14 Αυγούστου 2001, Bilkent Hotel and Conference Center, Άγκυρα) διαβεβαίωνε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που επρόκειτο να κάνει στην συνέχεια: «... Η σημερινή μέρα θα περάσει στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας ως η μέρα που καταρρέει η ολιγαρχία του ηγέτη και που τη θέση της παίρνει η αντίληψη για ένα συλλογικό ορθολογισμό. Η σημερινή μέρα θα περάσει στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας ως η μέρα που δημιουργείται ένα εντελώς νέο μοντέλο πολιτικής οργάνωσης, ανοιχτό στον δημοκρατικό έλεγχο των ψηφοφόρων…»
 
Όλοι βέβαια σήμερα, 22 χρόνια μετά την ιδρυτική ομιλία του Ρ. Τ. Ερντογάν, γνωρίζουμε πως στην Τουρκία έχει πλήρως θεμελιωθεί η «ολιγαρχία του ενός ηγέτη» και ότι το σημερινό τουρκικό μοντέλο πολιτικής οργάνωσης αποστρέφεται και καταδιώκει σαν ποινικό αδίκημα κάθε απόπειρα «δημοκρατικού ελέγχου των ψηφοφόρων».
 
Επί πλέον το νέο τουρκικό καθεστώς που επιβλήθηκε, διευρύνει συνεχώς τον έλεγχο του σε όλα τα επίπεδα της τουρκικής κοινωνίας, νοθεύοντας συστηματικά, από το έτος 2014 και μετά, κάθε εκλογική διαδικασία και μη διστάζοντας όχι μόνο να φυλακίσει εκατοντάδες χιλιάδες «αντιφρονούντες» (στρατιωτικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, απλούς πολίτες) για ανύπαρκτα «αδικήματα», αλλά ακόμα και παιδιά για «προβολή» του «Απατεώνα Δικτάτορα».
 
Παράλληλα, το καθεστώς άρχισε σταδιακά να αλλοιώνει το κοσμικό κράτος που εγκαθίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ σαν ασπίδα της Δύσης στο κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η σημερινή Τουρκία, καθώς η θρησκεία άρχισε να χρησιμοποιείται σαν βασικό πολιτικό όπλο ολοένα και περισσότερο στην μακρά πορεία μετατροπής της Τουρκίας σε χαλιφάτο μιας νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας - έτσι εξηγείται και η αιφνίδια μετατροπή του ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας καθώς και πολλών άλλων ιστορικών ναών σε τεμένη – λες και δεν είναι αρκετά τα 90.000 περίπου τεμένη που ήδη λειτουργούν σε όλη την Τουρκία!
 
Το αυτο-πραξικόπημα του 2016 υπήρξε κομβικό σημείο για την αποκάλυψη της «κρυφής ατζέντας» των ισλαμιστών της Τουρκίας τόσο για την ανασύσταση μιας πεθαμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας όσο και για την μετατροπή της χώρας σε ένα χαλιφάτο που (δήθεν) θα ελέγχει μουσουλμανικούς πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Οι φαντασιώσεις αυτές υποστηρίχθηκαν στην πράξη με πλήθος ενεργειών (εισβολές σε Συρία, Ιράκ, χειραγώγηση τμήματος της Λιβύης, ενοχλητική ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις πολλών αραβικών κρατών ή άλλων μουσουλμανικών χωρών, υβριδικές επιθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, έντονες λεκτικές επιθέσεις σε Αμερική, Ισραήλ, Ευρωπαϊκές χώρες κ.ο.κ.), με παράλληλη, συστηματική καλλιέργεια στο εσωτερικό της Τουρκίας μιας ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία δήθεν απειλείται από «εχθρούς» (μεγάλες δυνάμεις, γείτονες κ.α.) Όλα αυτά συνδυάστηκαν με την υιοθέτηση ενός αποκρουστικού μείγματος πολιτικής με την ανάμειξη αντιδυτικού παροξυσμού, εθνικιστικών εξάρσεων και μπόλικης δόσης θρησκευτικού φανατισμού.
 
Η πορεία του τουρκικού καθεστώτος προς ένα απροκάλυπτο και εντεινόμενο αυταρχισμό, θεωρείται προϋπόθεση για την «επίτευξη» όλων των φαντασιώσεων του.
 
Έτσι παρακολουθούμε γεγονότα που αν και αδιανόητα σε οποιαδήποτε δυτική κοινωνία, επιβάλλονται με μεγάλη άνεση μέσα στην σημερινή Τουρκία:
 
Το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 έγινε γνωστό πως απαγορεύτηκε η δημοσίευση ειδήσεων σχετικά με τους δύο γιούς του Ρ. Τ. Ερντογάν, τον μεγαλύτερο Μπουράκ (από ξυπόλητος σαν τον πατέρα του, έγινε μεγαλοεφοπλιστής και κατοικοεδρεύει στην Αμερική) και τον μικρότερο Μπιλάλ, ένα μοναδικό αστέρι της διαπλοκής και της μίζας που προετοιμάζεται σαν διάδοχος του Ερντογάν για να εξασφαλίσει την συνέχεια του «χαλιφάτου», την υστεροφημία του πατέρα του και τους υλικούς «καρπούς» της επί δεκαετίες καταλήστευσης του τουρκικού κράτους.
 
Η «απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων» για τον Μπουράκ Ερντογάν αφορά το δυστύχημα που είχε κάνει από «απρόσεκτο οδήγημα» την πρωτομαγιά του 1998 στο Σισλί (κεντρική συνοικία της Κωνσταντινούπολης) και στοίχισε την ζωή της Sevim Tanürek, καλλιτέχνιδας του TRT Istanbul Radio. Ο δράστης είχε εγκαταλείψει το θύμα του στον τόπο του δυστυχήματος, αλλά ο πατέρας του, μετέπειτα ψευτο-σουλτάνος της Τουρκίας, φρόντισε να τον βγάλει λάδι, χωρίς καμιά συνέπεια για την πράξη του. 25 χρόνια μετά, οι ενοχλητικές πληροφορίες που άρχισαν πάλι να έρχονται στην δημοσιότητα, εξόργισαν το παλάτι, που τράβηξε μια πολύ «δημοκρατική» απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων με την ξεκαρδιστική αιτιολογία της «παραβίασης προσωπικών δεδομένων του ... δράστη»!
 
Όσον αφορά τον μικρότερο γιό Μπιλάλ Ερντογάν, η απαγόρευση αφορά την μετάδοση ειδήσεων από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters το οποίο αποκάλυψε ότι οι εισαγγελείς των ΗΠΑ και της Σουηδίας ερευνούν υπόθεση διαφθοράς που αφορά τον Μπιλάλ Ερντογάν, για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την σουηδική θυγατρική μιας αμερικανικής εταιρείας, έναντι εξασφάλισης δεσπόζουσας θέσης στην αγορά της Τουρκίας. Την «απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων» έβγαλε το 10ο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης «καλύπτοντας» επί πλέον και την είδηση ότι το πρακτορείο Reuters θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του!
 
Έξι ολόκληρους μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 που έπληξαν επαρχίες της νότιας Τουρκίας, η κατάσταση στις σεισμόπληκτες περιοχές παραμένει δραματική. Στην επαρχία Χατάι π.χ. μεγάλο μέρος των κατοίκων εξακολουθεί να ζει σήμερα σε σκηνές χωρίς πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής, χωρίς υδροδότηση ή ρεύμα. Στις σεισμόπληκτες περιοχές ανθεί η αυθαίρετη δόμηση που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Τούτο διότι ενώ το τουρκικό κράτος επιβαρύνεται το 60% του κόστους κατασκευής, το υπόλοιπο 40% επιβαρύνει τους σεισμόπληκτους που δεν έχουν τα χρήματα να το καλύψουν, ούτε φυσικά να το δανειστούν από τράπεζες χωρίς δουλειά και ικανότητα αποπληρωμής.
 
Ο πληθωρισμός στην Τουρκία συνεχίζει να καλπάζει με ένα (επίσημο) ποσοστό 48% περίπου (το ανεπίσημο υπολογίζεται διπλάσιο), ενώ η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος επιταχύνθηκε μετά τις (δήθεν) «εκλογές» φθάνοντας τις 27 τουρκικές λίρες ανά δολάριο και τις 30 ανά ευρώ. Όλα αυτά, παρά τα σκληρά μέτρα αύξησης του ΦΠΑ και του συνόλου φόρων και τελών έως …100%!
 
Στην περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης, επικρατεί ένα ξεχωριστό καθεστώς όπου οι δολοφονίες, η βία, τα ναρκωτικά, οι εκβιασμοί, οι ανεξήγητες «αυτοκτονίες» γυναικών που πέφτουν από μεγάλο ύψος, οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ μεταναστών χωρίς έγγραφα και κάθε είδους παρανομία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
 
Η περιοχή θυμίζει αμερικανικά κέντρα του τζόγου όπου η προκλητική χλιδή συνυπάρχει δίπλα-δίπλα με τις παράγκες, την μιζέρια και την μεγάλη φτώχεια. Οι περισσότεροι από όσους κατέφευγαν στην Κωνσταντινούπολη είτε από την Ανατολή είτε από άλλες χώρες σαν μετανάστες, κατέληγαν στην περιοχή Esenyurt. Η «συμμορία των πέντε» του κυβερνώντος ΑΚΡ μυρίστηκε ψητό και άρχισε να χτίζει στην περιοχή τεράστιους ουρανοξύστες 50 ορόφων με ειδική «χωροθέτηση». Τα πολλές χιλιάδες διαμερίσματα στους ουρανοξύστες αποτελούν την χλιδάτη πλευρά της περιοχής. Δίπλα ακριβώς, οι παράγκες σε μια τεράστια περιοχή χωρίς επαρκή νοσοκομεία, σχολεία, κυκλοφοριακούς κανόνες ή αστυνομία, αποτελούν το κέντρο της φτώχειας, του εγκλήματος και της παρανομίας.
 
Όλα τα παραπάνω όμως (και πάρα πολλά άλλα) δεν έχουν την παραμικρή αξία μπροστά στις φαντασιώσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν.
 
Μπορεί ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ να αρνείται να συναντηθεί μαζί του και ο ΥΠΕΞ Φαϊζάλ Μικντάτ να δηλώνει ξεκάθαρα πως «Για όσο η Τουρκία είναι εισβολέας στα συριακά εδάφη δεν μπορούν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα» (9/8/2023) δυσκολεύοντας την «πρακτική» ανασύσταση νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας.
 
Μπορεί η Κομισιόν (9/8/2023) να ανακοινώνει πανηγυρικά πως «Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ε.Ε., δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», διαψεύδοντας το αφήγημα της τουρκικής «επιθυμίας» να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Μπορεί Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ και Η.Π.Α. να συντονίζονται σε πολλούς και διαφορετικούς επί μέρους τομείς, θέτοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στους διακηρυγμένους επεκτατικούς στόχους της Άγκυρας.
 
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν όμως επιμένει με μικρά και σταθερά βήματα να θέτει τις βάσεις για την μελλοντική πραγματοποίηση των φαντασιώσεων του:
 
Πρώτον ετοιμάζει νέα νομοθεσία ώστε ο ιδιωτικός του στρατός, η παραστρατιωτική οργάνωση SADAT του Ali Kamil Melih Tanrıverdi, (θεωρείται η «Wagner του Ερντογάν») να μπορεί επίσημα να «δραστηριοποιηθεί» διεθνώς, όπως π.χ. σε Ελλάδα ή Κύπρο.
 
Δεύτερον ετοιμάζει νέο σύνταγμα (είναι βέβαιο ότι θα «εγκριθεί» με τις ήδη δοκιμασμένες μεθόδους εκλογικής νοθείας), σύμφωνα με το οποίο θα μπορεί να παραμείνει πρόεδρος (δηλαδή «χαλίφης») εφόρου ζωής, θα καταργηθεί η διάταξη σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων για να εκλεγεί (και λιγότεροι νοθευμένοι ψήφοι, θα αρκούν), θα ενταθεί η καταστολή κατά των γκέι, των λεσβιών και των τρανς, θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο η προστασία των γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία και θα υπάρχει θεσμοθετημένη ακόμα λιγότερη ελευθερία έκφρασης και ελευθερία του Τύπου. Τέλος, αναμένεται να επισημοποιηθεί η ηλικία γάμου των 14 ετών για τα κορίτσια ώστε ο «χαλίφης» να ικανοποιεί όλα τα βίτσια και τα γούστα των «πιστών» υπηκόων του.
 
Συμπεράσματα: Όσοι ασυγχώρητα αφελείς σε Ελλάδα και Κύπρο ονειρεύονται ότι θα «τα βρούμε» με την ισλαμιστική Τουρκία έναντι «ελάχιστων υποχωρήσεων» σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και είναι απόλυτη ανάγκη να συνέλθουν πριν είναι πολύ αργά.
 
Μπορεί ο Ερντογάν από 2.286 παραβιάσεις του Ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου το 2022, να έκανε μέσα στο 2023 (μέχρι τώρα) μόνο 295 (στοιχεία από το Βήμα) αλλά αυτό (όπως και πάρα πολλά άλλα) οπωσδήποτε δεν συμβαίνει επειδή παραιτήθηκε από τις φαντασιώσεις του ή τους επεκτατικούς του στόχους.
 
Υποχρεώθηκε από την άρρωστη τουρκική οικονομία να κάνει ένα βήμα πίσω, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να «πουλήσει» σε εχθρούς και φίλους, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
 
Η πικρή αυτή αλήθεια πρέπει να βρίσκεται πάντα στο νου όσων κάποτε αρχίσουν να συζητούν με τον «Απατεώνα Δικτάτορα» της διπλανής πόρτας…
****
 
* Λεωνίδας Κουμάκης: Νομικός, Συγγραφέας, Αρθρογράφος-Αναλυτής, μέλος του International Hellenic Association. Το αυτοβιογραφικό, διαχρονικό βιβλίο του «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία», το οποίο αναφέρεται στην μεθοδική εξολόθρευση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό κράτος, υπάρχει εντελώς δωρεάν στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ΙΗΑ, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα.
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τούρκοι βάρβαροι Σουλτάνοι, χαλίφηδες, εμίρηδες, βεζύρηδες κ.ά. είναι όλων τα χέρια βαμμένα από αίμα ελληνικό και άλλων χριστιανικών αδύναμων λαών, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο των αποκτηνωμένων βαρβάρων, που με βάση το φιλοπολεμικό τους *Κοράνι από όπου πέρασαν μια μεγάλη κηλίδα αίματος άφηναν πίσω τους ...
*Ο πόλεμος, οι γενοκτονίες, οι λεηλασίες, η καταπάτηση και παραβίαση ξένων εδαφών, αιθέρων και θαλασσών, τα βασανιστήρια για την επικράτηση του Ισλάμ επιζητείται μέσα από τις σελίδες του Κορανίου: «Μην επιδιώκεται την ειρήνη, για να είστε οι κερδισμένοι» (47: 35). Και αλλού: «Οι Τούρκοι ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πολεμοχαρούς ΠροφήτηΜωάμεθ…

«Είμαστε οι βοηθοί του Αλλάχ και οι βεζύρηδες του Αγγελιοφόρου του. Πολεμούμε τον κόσμο μέχρι που να πιστέψουν στον Αλλάχ. Όποιος πιστέψει στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο του έχει εξασφαλίσει τη ζωή του και τα υπάρχοντά του από μας. Όσο για κείνον που δεν πιστεύει, θα τον πολεμήσουμε για πάντα για τον σκοπό του Αλλάχ. Ο φόνος του είναι μικρό πράγμα για μας» Σούρα (9: 69).»

«Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193).

«Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί σας δώστε αντοχή στους Πιστούς. Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Τσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους”» (8: 12). Κλπ, κλπ ....

Αυτούς μιμείται σήμερα ο νεοσουλτάνος Ερντογάν ... Αυτούς μιμήθηκε και ο αιμοσταγής Ετσεβίτ όταν το 1974 εισέβαλε στην Κύπρο και κατέσφαξε χιλιάδες αμάχους, σύλησε 550 εκκλησιές, κακοποίησε 850 ομήρους γυναίκες, κατέλαβε και ισοπέδωσε το 37% του νησιού, εκδίωξε 300 χιλ. γηγενείς Κυπρίους από τις πατρογονικές τους εστίες .... και εγκατέστησε ένα δοτό Τ/Κ χαλιφάτο, που με τις πλάτες της Τουρκίας βλέψεις έχει για τουρκοποίηση όλης της Ελληνικής Κύπρου .... όπως και το ίδιο επιθυμεί το σουλτανάτο της Τουρκίας για το Αιγαίο μας ....

Προς αφύπνιση μνήμης ένα απόσπασμα αρχείου ...

Όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να μας παρουσιάσουν την ομορφιά ενός τέρατος, παραγνωρίζοντας πως αναφέρονται σε «κράτος εγκληματία»,αυτοί είναι οι Τούρκοι!

Ο ρόλος της Τουρκίας στην διεθνή σκηνή σήμερα δείχνει να αναβαθμίζεται όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό αν και συμβαίνει καθαρά λόγω συγκυριών της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής και κυρίως λόγω των ενεργειακών δρόμων που σχεδιάσθηκαν να περάσουν μέσα από την Τουρκία, δεν είναι σε θέση να αναιρέσει ή να διαγράψει την πραγματική Τουρκία, η οποία δεν θα διστάσει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε δυνάστη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων (ή και του Καυκάσου) εάν κάποιοι αποφασίσουν να της δώσουν ισχύ (όπως έπραξε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε ένα αποκορύφωμα απερισκεψίας και τουρκοφιλίας … Τα ίδια και ο διεθνής κλόουν Τράμπ ... )

Η δράση της Τουρκίας, η μηδενιστική ανθρωπιστική αντίληψη, που διακατέχει το «είναι» των τούρκων και η αντίληψη της κτήσης μέσω της αρπαγής και της χρήσης οποιουδήποτε μέσου απαιτηθεί, είναι στοιχεία καταγεγραμμένα ιστορικά και αποδεικνύουν πως ίσως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά για την Τουρκία και την πραγματική της απεχθή εικόνα.

Σημ. Ήδη προχθές πήραν μια γεύση οι ΟΗΕΔΕΣ στην Πύλα από την βαρβαρότητα των γιουρούκκηδων εισβολέων, που παράνομα ήθελαν να επεκτείνουν την κατοχή τους σε όλη την νεκρή ζώνη. Ας γίνει μάθημα σε όλη την διεθνή κοινότητα, διότι όσον τους ανέχεται αποθρασύνονται σε βαθμό κακουργήματος .....

-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

Τ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι φαντασιωσεις.
Ο Ερντογαν με μεθοδο σαλαμποιησης υλοποιει τα υπουλα σχεδια του και ολοι τον ανεχονται.
Πρωτη η Ελλαδα.
Ι.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι βάρβαροι, που με την μπαμπεσιά τους πάντα καταφέρνουν αυτό που επιδιώκουν, δεν είναι χαλιφάτο, αλλά συνδικάτο εγκλήματος. Η χώρα χωρίς ιστορία αλλά με πλούσιο ποινικό μητρώο ποτέ δεν καταδικάσθηκε, ποτέ δεν τιμωρήθηκε και ως παράσιτο απλώνεται παντού ... Η λήθη των ίδιων κακών, θρασύτητα γεννά....

Το εύσημο του απολίτιστου βάρβαρου απένειμε στους Τούρκους ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Φ. Ντοστογιέφσκι στο μυθιστόρημα του «Αδελφοί Καραμαζώφ», στην περίφημη συνομιλία του Ιβάν Καραμαζώφ με τον αδερφό του Αλιόσα. Λέγει ο πρώτος για τις αγριότητες των Τούρκων: «Καίνε, σφάζουνε, βιάζουν γυναίκες και παιδιά, καρφώνουν τ’ αυτιά των καταδίκων σε ξύλινους φράχτες και τους αφήνουν εκεί πέρα όλη νύχτα και το πρωί τους κρεμάνε. Αυτοί οι Τούρκοι βασανίζουνε με ηδονή και τα μικρά παιδιά. Σκίζανε με το σπαθί την κοιλιά της μάνας και τα βγάζουν από μέσα. Πετάγανε βυζασταρούδια στον αέρα και τα αφήναν να πέσουν και να καρφωθούν επάνω σε μια λόγχη… και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των μανάδων. Η ηδονή ήταν ακριβώς που το βλέπανε και οι μανάδες.
Όλοι οι όμοροι προς τους Τούρκους λαοί ξέρουν πως ο σπουδαίος Ρώσος συγγραφέας δεν υπερβάλλει. Το ξέρουν και οι εθνικές μειονότητες, οι Έλληνες, οι Αρμένιοι, οι Πόντιοι, οι Κούρδοι. Μια χώρα χωρίς ιστορία, αλλά με πλούσιο ποινικό μητρώο! Το 1914 υπήρχαν στην τουρκική επικράτεια 2.500.000 Έλληνες με 3200 σχολεία. Το 1918 περιορίστηκαν σε περίπου 1.000.000 με 652 σχολεία. Σήμερα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι Έλληνες.
Στην Ίμβρο και στην Τένεδο, τα δύο ελληνικά νησιά που παραχωρήθηκαν στην Τουρκία, ζούσαν το 1934, 7.500 και 3000 Έλληνες. Σήμερα δεν έχουν απομείνει παρά μερικές εκατοντάδες και δεκάδες αντίστοιχα. (Μας λέει τίποτα αυτή η περίπτωση με την Καρπασία;) Παράλληλα και παρόμοια: Από τους 2.000.000 Αρμένιους της Τουρκίας δεν διασώθηκαν παρά μόνο μερικές χιλιάδες. Πώς πέτυχαν αυτό το δημογραφικό «θαύμα», είναι πασίγνωστο, το φωνάζουν οι αριθμοί που είναι το τελευταίο καταφύγιο της αλήθειας.
Ενδεικτικά ολίγα.....

1915-18: Σφαγή 1.500.000 Αρμενίων.

1922: Ξερίζωμα 1.000.000 Ελλήνων εν μέσω σφαγών και λεηλασιών.

1925: Εξόντωση 1.500.000 Κούρδων.

1955: Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης.

1964: Απέλαση 12.000 Ελλήνων από την Τουρκία.

1974: Ξεριζωμός 200.000 Ελληνοκυπρίων, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους- λεηλασίες, με βανδαλισμούς ιερών χώρων, βιασμών και κάθε είδους βαρβαρισμούς.

Και να σκεφτεί κανείς ότι είχαν και το έσχατο θράσος να μιλούν για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο.

Μ.Ρ. Από κατεχόμενη Ελληνική Β. Κύπρο, που από το 1974 είναι εγκληματικό χαλιφάτο της βάρβαρης Τουρκίας.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.