5 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμιος τρομος για τα πυρηνικά του Πούτιν: Υστερία σε Ουκρανία και Δύση – Χάπια ιωδίου στο Κίεβο!

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να σχεδιάζει πυρηνική δοκιμή στα σύνορα με την Ουκρανία – ενώ αξιωματούχοι στο Κίεβο ήδη μοιράζουν χάπια ιωδιούχου καλίου για να προστατευτούν από ένα πιθανό πυρηνικό χτύπημα.
 
Το ΝΑΤΟ εξέδωσε μια έκθεση πληροφοριών προς τα μέλη και τους συμμάχους του, προειδοποιώντας ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να δοκιμάσει τα πυρηνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Poseidon (σ.σ. ονομάζονται και όπλα της «Ημέρας της Κρίσης»), σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.
 
Ο Πούτιν σχεδιάζει να το δοκιμάσει κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας ως απόδειξη ότι είναι διατεθειμένος να ανταποκριθεί στην απειλή που έχει εξαπολύσει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένων των όπλων μαζικής καταστροφής, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα. 
 
Μπλοφάρει ο Πούτιν, ή όχι;
 
Η αναφερόμενη προειδοποίηση έρχεται καθώς η Ρωσία πιστεύεται ότι έχει αναπτύξει μερικά από τα πυρηνικά της οπλοστάσια, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου υποβρυχίου στον κόσμο, του Belgorod, το οποίο είναι ικανό να φέρει πυρηνικά τύπου Poseidon. 
 
Ένα τρένο που εντοπίστηκε να μεταφέρει όπλα στην πρώτη γραμμή, πιστεύεται ότι διοικείται από τη σκιώδη δύναμη που είναι υπεύθυνη για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Κρεμλίνου. 
 
Ανώτερη αμυντική πηγή του Ηνωμένου Βασιλείου είπε στους Times ότι ο Πούτιν πιθανότατα θα δείξει την ετοιμότητά του χρησιμοποιώντας πυρηνικά κάπου στη Μαύρη Θάλασσα. 
 
Ωστόσο, «δεν είναι αδύνατον» ο Πούτιν να μπορεί να εκτοξεύσει ένα μικρότερο, τακτικό πυρηνικό όπλο στην ίδια την Ουκρανία, ανέφερε η έκθεση. «Αυτό εγκυμονεί επιπλέον κινδύνους γιατί θα μπορούσαν να κάνουν λάθος και να χτυπήσουν κατά λάθος μια ρωσική πόλη κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπως το Μπέλγκοροντ», πρόσθεσε η πηγή. 
 
Ο Πούτιν επέμεινε ότι «δεν μπλοφάρει» σχετικά με την ετοιμότητά του να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο και αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι λαμβάνουν σοβαρά τις απειλές. 
 
Πανικός στο Κίεβο
 
Αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας λαμβάνουν ήδη μέτρα για να προετοιμαστούν για ένα πιθανό χτύπημα εκεί. 
 
Το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου ανακοίνωσε ότι παρέχει στα κέντρα εκκένωσης χάπια ιωδιούχου καλίου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της απορρόφησης επιβλαβούς ακτινοβολίας από τον θυρεοειδή αδένα, εάν ληφθούν κοντά σε πυρηνική επίθεση. 
 
«Τα χάπια θα διανεμηθούν στους κατοίκους των περιοχών που έχουν μολυνθεί από πυρηνική ακτινοβολία εάν υπάρξει ανάγκη εκκένωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο. 
 
Το κουτί της Πανδώρας
 
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Πούτιν είναι ξεκάθαρα «απελπισμένος» εν μέσω ταπεινωτικών αποτυχιών στο πεδίο της μάχης. 
 
«Δεδομένης της ποιότητας της λήψης αποφάσεων στο Κρεμλίνο αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν πρέπει να υποτιμηθεί», δήλωσε στους UK Times ο Τζέιμς Ρότζερς, διευθυντής έρευνας στο Συμβούλιο Γεωστρατηγικής. 
 
Άλλοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι η κλιμάκωση της ρητορικής και η κίνηση των πυρηνικών όπλων είναι απλώς μια προειδοποίηση προς τη Δύση να μείνει μακριά από τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον του γείτονάς της. 
 
Ωστόσο, εάν ο Πούτιν εξαπολύσει πυρηνική επίθεση, θα «άνοιγε το κουτί της Πανδώρας», εάν το ΝΑΤΟ χρησιμοποιήσει πυρηνικά σε αντάλλαγμα, δήλωσε στους Times ο ειδικός στα πυρηνικά όπλα, καθηγητής Andrew Futter. 
 
«Εάν η Δύση χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα ως απάντηση, πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει», προειδοποίησε. 
 
Η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη
 
Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, με 5.977 κεφαλές έναντι 5.428 των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων. 
 
Όταν πρόκειται για τακτικά πυρηνικά όπλα – λιγότερο ισχυρά από τις μεγάλες βόμβες που θα μπορούσαν – να καταστρέψουν μεγάλες πόλεις – η Ρωσία έχει περίπου 10 φορές τον αριθμό των ΗΠΑ. 
 
Ο Andrey Baklitskiy, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Αφοπλισμό του ΟΗΕ, τόνισε ότι τα πυρηνικά «δεν είναι κάτι που απλώς χρησιμοποιείς και λύνουν όλα σου τα προβλήματα». Η χρήση τους παραμένει «μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις στην ιστορία της Γης». 
 
Η αντίδραση του Κρεμλίνου
 
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να συζητήσει την υποτιθέμενη προειδοποίηση του ΝΑΤΟ, απορρίπτοντας την έκθεση των Times του Λονδίνου ως ασκήσεις της Δύσης σε «πυρηνική ρητορική». 
 
«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι δυτικοί πολιτικοί και οι αρχηγοί κρατών επιδίδονται σε πολλές ασκήσεις πυρηνικής ρητορικής αυτή τη στιγμή», είπε ο Πεσκόφ. «Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό». 
 
Οι απειλές της Ρωσίας έρχονται καθώς η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη γειτονική Ιαπωνία, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια τα ξημερώματα της Τρίτης.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.