2 Οκτωβρίου 2022

Άσυλο ανομίας

Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα με τις συμμορίες που είχαν βρει άσυλο στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης.
 
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου* 
 
Τέσσερα ολόκληρα χρόνια είχαν εγκαταστήσει εκεί τις οικογένειές τους και τη γιάφκα τους, είχαν καταλάβει έναν ολόκληρο όροφο, έκλεβαν ανενόχλητοι, μέχρι και απαγωγή είχαν κάνει και είχαν μεταφέρει εκεί το θύμα τους. Η Αστυνομία δεν ήξερε, δεν άκουσε τίποτα. Και ξαφνικά είδε το φως το αληθινό η ηγεσία, γιατί φυσικά δεν είναι ευθύνη του μάχιμου αστυνομικού μια τέτοια επιχείρηση, και έπραξε τα δέοντα για να συλληφθούν οι συμμορίες και να πάψει να χρησιμοποιείται η εστία από τους κακοποιούς. 
 
Μάθαμε ότι οι εισαγγελείς δεν έδιναν άδεια για αστυνομική επιχείρηση, μάθαμε ότι η σύντροφος του ενός κακοποιού, δόκιμη αστυφύλακας, έδινε πληροφορίες για τις ενέργειες της Αστυνομίας, μάθαμε ότι κάποιος υπεύθυνος στην εστία έλεγε στους φοιτητές που ζητούσαν τα δωμάτια στον όροφο των κακοποιών ότι είναι «μη λειτουργικά», μάθαμε και ότι ο αρχηγός είχε εις βάρος του τέσσερα εντάλματα σύλληψης, αλλά ουδείς μπορούσε να τον εντοπίσει. 
 
Κοινώς, ένα πλήθος ανθρώπων προστάτευε τις επίσης πολυπληθείς συμμορίες επί σειρά ετών, χωρίς κανείς να κάνει τη δουλειά του, παρά τη σωρεία καταγγελιών και εγκλημάτων. Δεν γνωρίζω τι περίμεναν. Μήπως να γίνει και κάποιος φόνος; Όλως περιέργως, το Κράτος φαίνεται ότι έπασχε εν προκειμένω από επιλεκτική τύφλωση και κώφωση όσον αφορά τις καταγγελίες και τη δραστηριότητα αυτών των συμμοριών. 
 
Τα τέσσερα αυτά χρόνια κατά τα οποία βρίσκονταν στη φοιτητική εστία έχουν αποκομίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μην πούμε εκατομμύρια, από το πλιάτσικο και τα ναρκωτικά. Αυτά τα χρήματα δεν εξαϋλώνονται. Φεύγουν για τις χώρες καταγωγής τους και ξεπλένονται μέσα από αγορές και επισκευές ακινήτων και καταστήματα-βιτρίνες, με τα οποία έχει γεμίσει το κέντρο της Αθήνας, και ειδικά το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα. 
 
Καταστήματα και αγοραπωλησίες ακινήτων που δεν ελέγχει κανένας. Το «πόθεν έσχες» και οι έλεγχοι της Εφορίας αφορούν μόνο τους Ελληνες. Οι υπόλοιποι έχουν εξαιρεθεί προ πολλού, με αποτέλεσμα να γίνεται κανονικό πάρτι ξεπλύματος. 
 
Η ατιμωρησία, οι ποινές «χάδι», η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε όσους αλλοδαπούς αποφυλακίζονται, το οποίο ισοδυναμεί με άδεια διαμονής, η μη αρμοδιότητα των δικαστηρίων να εκδώσουν αποφάσεις για απέλαση και απαγόρευση επανεισόδου, η ευκολία στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος συν την εκτεταμένη διαφθορά έχουν λειτουργήσει ως προσκλητήριο προς τους απανταχού κακοποιούς. Το θεσμικό πλαίσιο, αντί να θωρακίσει την κοινωνία, επιτρέπει την απρόσκοπτη δράση τους. Είμαστε απροστάτευτοι, είμαστε στο έλεος κάθε εγκληματία και, όπως πάνε τα πράγματα, μάλλον θα πρέπει να στηριχθούμε στην τύχη και όχι στο Κράτος. 
 
*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle – Paris III
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ξέρω ότι το σχόλιο μου θα στεναχωρέσει κάποιους ελάχιστους έντιμους του δημόσιου βίου γι αυτό και τους ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, αλλά δυστυχώς αποτελούν μια ελάχιστη ασήμαντη μειοψηφία στα χάος της διαφθοράς...
 
Επειδή μόνο ηλίθιοι μπορούν να πιστέψουν ότι επί 4 χρόνια η αστυνομία δεν γνώριζε τίποτα για την δράση των Αλβανών κακοποιών στην Πανεπιστημιούπολη, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι κάπου χάλασε το νταλαβέρι μετάξυ της διεφθαρμένης αστυνομίας και των κακοποιών...
Τώρα τον λόγο έχει πλέον η διεφθαρμένη δικαστική εξουσία η οποία θα τους ξεπλύνει κανονικά με πολύ μικρές ανούσιες ποινές και φυσικά χωρίς απέλαση... για να μπορούν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα να είναι και πάλι ελεύθεροι να επιτελέσουν το "κοινωνικό έργο τους"....
 
Η απέλαση όπως ξέρετε, έχει απαγορευτεί με εντολές της διεφθαρμένης εκάστοτε κυβέρνησης.... 
Αλλωστε στην πατρίδα μας όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι, βρέθηκαν με τις "ευλογίες" των ιδίων διεφθαρμένων πολιτικών...



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ''ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΗΓΕΣΙΩΝ Κ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΄΄ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΒΑΝΑ ....ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ.
ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ;;;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.