5 Ιουλίου 2022

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ

Περί αποστρατικοποίησης των Ελληνικών νησιών.
 
ΘΥΜΟ …ΓΡΑΦΗΜΑ.
 
Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά. 
 
Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΙΠΕ:
«ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ …. ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, «ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΣ» ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ …!!!!» («Η ουχιά και η Τουρκιά, δεν έχουν μπιστιά». Σοφή λαογραφική παρομία.) 
 

Διεθνής Τύπος: ΒΑRBARIANS. SHAME ON THEM ….. CYPRUS 1974. 
 

 
ΑΦΟΠΛΙΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ…. EMEIΣ ΜΟΝΟ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ (BARIS HAREKATI) KANOYME OΠΩΣ π.χ. ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ κ.α.. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ … ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΑΜΕ 6,000 … «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»., ΕΚΤΟΠΙΣΑΜΕ 350,000 ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΜΕ 550 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΔΩΣΑΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ 850 ΚΥΠΡΑΙΕΣ ΟΜΗΡΟΥΣ, ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ 37% ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ ΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ … ΕΙΡΗΝΗ...
 

Μετά τις δεκάδες τουρκικές βάσεις, που έχει ο κατοχικός τουρκικός στρατός στη Κύπρο και νέα βάση ετοίμασε στο κατεχόμενο Μπογάζι Τρικώμου… 
Νέα ναυτική βάση στα Kατεχόμενα ετοιμάζει η Τουρκία Μετά τις βάσεις επιθετικών drones, η Τουρκία ετοιμάζει και νέα ναυτική βάση στην κατεχόμενη Κύπρο. Σε ναυτική βάση θα μετατραπεί το παλιό λιμάνι στο κατεχόμενο Μπογάζι Τρικώμου. 
 
Στο δια ταύτα, απέναντι από τα νησιά σας και γύρω από την Ελλάδα εμείς μόνο «Ειρηνικές» βάσεις διατηρούμε, σε αντίθεση με εσάς που φιλοπολεμικές «επιθετικές» στρατιωτικές βάσεις έχετε … και όχι αμυντικές όπως ισχυρίζεσθε …. Αφού εμείς ποτέ δεν σας απειλήσαμε! 
 
Σε 15 χώρες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει κανείς τα κατεχόμενα της Κύπρου με 40.000; Τούρκους στρατιώτες, υπάρχουν άλλες τουρκικές βάσεις στο Κατάρ και το Σουδάν (που αποτελούν πλέον και τις μεγαλύτερες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική), τη Συρία (που έμελλε να ζήσει τρεις αλλεπάλληλες τουρκικές στρατιωτικές εισβολές μετά το 2016), τη Λιβύη για την οποία έχει γίνει τόσο πολύς ντόρος ειδικά από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά, αλλά και περιοχές των Βαλκανίων όπως είναι το Κόσοβο, η Αλβανία και η Βοσνία. Αναλυτικά οι 15 χώρες: Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Κατάρ, Σομαλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανος, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Σουδάν και Λιβύη. Σε αυτές τις , χώρες έχουν αναπτυχθεί μεγάλες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις….
 
 Σημ. Μην σας ξεγελούν οι αριθμοί. Αυτά προ πολλού άφησε να διαρρεύσουν η Τουρκική Υπηρεσία πληροφοριών …. Υπολογίστε ότι οι δυνάμεις αυτές έχουν πολλαπλασιαθεί και ενισχυθεί παντού … 
 
Όσον αφορά εντός Τουρκίας επιθετικές βάσεις κατά της Ελλάδας… 
 
Στην επαρχία Μπαλικεσίρ της Τουρκίας υπάρχει μία μεγάλη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανήκει στη 6η πτέρυγα μάχης MJBC και έχει αποστολή τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη Θάλασσα του Μαρμαρά (γνωστή και ως Προποντίδα) κοντά στη Κωνσταντινούπολη και βέβαια στο Ελληνικό Αιγαίο.  
 
Σήμερα στη βάση αυτή έχει έδρα η 191 και 192 Filo. Η 192 έχει ψευδώνυμο «Kaplan» (Τίγρης) και είναι εξοπλισμένη με αεροσκάφη F-16C/D block 50. Το 1994 η μοίρα αυτή συμμετείχε στην επιχείρηση «Deny Flight» (Άρνηση Πτήσης) στη Γιουγκοσλαβία, και από το 1996 έως το 1997 στην επιχείρηση «Deliberate Guard» (Προσκεκλημένη Φρουρά) στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Στη βάση υπάρχουν και άλλες μονάδες αλλά σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε περισσότερο στις υποδομές, και όχι στο ανθρώπινο δυναμικό. Η ακριβής τοποθεσία της βάσης είναι στη πόλη Μπαντίρμα (ή Πάνορμος στα ελληνικά), μία πόλη με 120 χιλιάδες κατοίκους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βάση βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το κρατικό αεροδρόμιο του Μπαλικεσίρ το οποίο είναι στις συντεταγμένες 39°37’N, 27°56’E. 
 
Παρακάτω βλέπετε ένα χάρτη με όλες τις γνωστές αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας όπου η βάση που παρουσιάζετε εδώ είναι μέσα σε μπλε πλαίσιο. 
 
1η Στρατιά [Στρατώνας Σελιμιγιέ (Κωνσταντινούπολη)]
2η Στρατιά
3η Στρατιά
Στρατιές Αιγαίου
Συρία Στρατιωτική Βάση Αλ-Μπαμπ Στρατιωτική Βάση Αλ-Ράι, Στρατιωτική Βάση Αχταρίν, Στρατιωτική Βάση Τζαράμπλους, Στρατιωτική Βάση Ατμέ, Στρατιωτική Βάση Νταράτ Ίτσα κλπ 
Ιρακινό Κουρδιστάν
Στρατιωτική Βάση Μπαμαρνί
Κατάρ 
 
Η βάση αυτή κατασκευάστηκε μετά τον αποκλεισμό του Κατάρ ως μέρος της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Εκεί βρίσκονται μόνιμα σταθμευμένοι +3.000 στρατιωτικοί. 
 
Τουρκική Στρατιωτική Βάση στο Κατάρ
Τουρκική Στρατιωτική Βάση στη Σομαλία 
 
Ναύσταθμοι
  1. Ναύσταθμος Αλεξανδρέττας 
  2. Ναύσταθμος Ακσάζ (Μαρμαρίς) - βάση με φρεγάτες, κορβέττες, αποβατικά και ειδικών δυνάμεων 
  3. Ναύσταθμος Φώκαιας (Σμύρνη) - βάση ταχυπλόων αποβατικών και ειδικών δυνάμεων 
  4. Ναύσταθμος Αρτάκης - βάση ναρκοθετιδών και ναρκαλιευτών 
  5. Ναυσταθμος Γκιολτσούκ (Νικομήδεια) - η κεντρική βάση 
  6. Ναύσταθμος Μπαρτίν- βάση υποβρυχίων 
  7. Ναύσταθμος Πασαλιμάνι (Αυλώνας, Αλβανία)
Απέναντι από την Ρόδο και άλλα ακριτικα ελληνικά νησιά, τουρκικές επιθετικές ναυτικές βάσεις. 
 
Το τουρκικό ναυτικό πρόσφατα, εξέδωσε δήθεν επίσημα έγγραφα και χάρτες με τα οποία μοιράζει στη μέση το Αρχιπέλαγος – Θεωρούν τουρκική περιοχή όλο το ανατολικό Αιγαίο, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο…. 
 
Αεροπορικές τουρκικές Βάσεις.  
 
Προσέξτε τις τουρκικές βάσεις με αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 11. Όλες απέχουν από Έβρο, Αιγαίο, Κύπρο σε λιγότερο από 15-20 λεπτά πτήσης….!!!!
  1. Αεροδρόμιο Μπαλικεσίρ 
  2. Αεροδρόμιο Πανόρμου 
  3. Αεροδρόμιο Τσιγλί (Σμύρνη) 
  4. Αεροδρόμιο Ντιγιάρμπακιρ 
  5. Αεροδρόμιο Γκιολτσούκ (Νικομήδεια) 
  6. Αεροδρόμιο Μαλάτειας 
  7. Αεροδρόμιο Ερκιλέτ (Καισάρεια) 
  8. Αεροδρόμιο Εσκισεχίρ 
  9. Αεροδρόμιο Ετιμεσγκούτ (Άγκυρα) 
  10. Αεροδρόμιο Γκαζιεμίρ (Σμύρνη) 
  11. Αεροδρόμιο Ιντζιρλίκ 
  12. Αεροδρόμιο Ικόνιου 
  13. Αεροδρόμιο Μυρσυφώνης 
  14. Αεροδρόμιο Μπατμάν (UAV) 
  15. Αεροδρόμιο Αλεμντάγ (βαλλιστικοί πύραυλοι)
Κλοιό με πολεμικά πλοία, drones, αεροσκάφη γύρω από την Ελλάδα δημιουργεί η Τουρκία, αποκτώντας βάσεις σε Αλβανία και Λιβύη, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις προκλήσεις από τον Έβρο και ετοιμάζει γεωτρήσεις σε Αιγαίο και νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, υποστηρίζοντας ότι είναι τουρκική. 
 
Ο κίνδυνος εξ Ανατολών, στον οποίο είχε στηριχθεί το αμυντικό μας δόγμα επί δεκαετίες, διευρύνεται πλέον και σε κίνδυνο εκ δυσμάς και νοτίως! 
 
Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους, επιμένοντας στις γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ, προσθέτοντας μάλιστα την απόφασή της ότι Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. 
 
Μπροστά στην κλιμακούμενη επικίνδυνα τουρκική προκλητικότητα η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά αμήχανα, αρχικά με διαψεύσεις των τουρκικών κινήσεων και μετά με διαβήματα. 
 
Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία πρέπει να προκαλούν στην Αθήνα επίσης, οι δύο στρατηγικές επιλογές της Άγκυρας. Η ίδρυση αεροπορικής βάσης στη Λιβύη και η δημιουργία ναυστάθμου στον Αυλώνα της Αλβανίας. 
 
Αναλυτικότερα, η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση από την Άγκυρα του πλήρους ελέγχου της αεροπορικής βάσης Al-Watiya, η οποία απέχει 125 χλμ. από τις ακτές της Μεσογείου. Τη συγκεκριμένη βάση κατέλαβαν πρόσφατα, οι δυνάμεις του GNA και οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Λιβύη. 
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η λιβυκή κυβέρνηση, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και μάλιστα και από την Ελλάδα και την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση «στηρίζει» τον στρατηγό Χαφτάρ. 
 
Η απόκτηση από την Τουρκία αεροπορικής βάσης στη Λιβύη, σημαίνει ότι τα τουρκικά F16 θα επεκτείνουν τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και νότια της Κρήτης και θα μπορούν να φτάνουν μέχρι την Πελοπόννησο. 
 
Βάση στην Αλβανία
 
Νέα εστία ανησυχίας αποτελεί και η ναυτική βάση που αποκτά η Τουρκία στην Αλβανία, στην περιοχή του Αυλώνα. 
 
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία είχε χρηματοδοτήσει έργα ανακατασκευής του ναυστάθμου του Αυλώνα. Τώρα η συνεργασία επεκτείνεται και διευρύνεται και εντάσσεται στη μακροχρόνια στενή αμυντική συνεργασία Τιράνων – Άγκυρας, η οποία χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν Τούρκοι αξιωματικοί ανέλαβαν την αναδιοργάνωση του αλβανικού στρατού κατά τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα. 
 
Η δημιουργία της ναυτικής βάσης στον Αυλώνα είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς θα δίνει την ευχέρεια στα τουρκικά πλοία να περιπολούν στο Ιόνιο πέλαγος και να προκαλούν όπως συμβαίνει καθημερνά στο Αιγαίο. Και οι δύο εξελίξεις αυτές είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς η Ελλάδα πλέον, θα αναγκάζεται να αναχαιτίζει τουρκικά αεροσκάφη, εκτός από το Αιγαίο, στην Κρήτη ή και στην Πελοπόννησο, ενώ θα πρέπει να μεταφέρει ναυτικές δυνάμεις και δυτικά, για να αντιμετωπίζει πιθανές προκλήσεις από τουρκικά πλοία στο Ιόνιο.
 
Και οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ, αλλά και στην κυπριακή… Αναφορικά με το θέμα των γεωτρήσεων, μεταξύ των οποίων στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα, η Τουρκία εμφανίζεται ανυποχώρητη και απειλεί. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στο διάβημα της Αθήνας, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ότι η Τουρκία θα κάνει κανονικά τις έρευνες που ανακοίνωσε, εντός της "υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί από τη χώρα μας στον ΟΗΕ”. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει τα ακόλουθα:
 
"Οι δραστηριότητες έρευνας και γεωτρήσεων των Τουρκικών Πετρελαίων είναι εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί από τη χώρα μας στον ΟΗΕ. 
 
Η χώρα μας θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε αυτόν τον τομέα, όπως έχει ανακοινώσει πολλές φορές. 
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις μας διεξάγονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα". 
 
Επίσης, ο Τούρκος πρέσβης, Burak Ozugergin απάντησε στο ελληνικό διάβημα, ως "οι τουρκικές θέσεις στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων οριοθέτησης, του Κυπριακού προβλήματος, των ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, της Λιβύης και της περιοχής ως συνόλου είναι γνωστές και διαφανείς, ότι δηλαδή οι θέσεις αυτές κινούνται εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου".
 
Παράλληλα σημείωσε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο με την Ελλάδα δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντηθεί, τονίζοντας πως "ποτέ δεν είναι αργά για (δύο) γείτονες όχι μόνο να συνομιλούν, αλλά και να ακούει ο ένας τον άλλον" και πρόσφατα άλλαξαν το τροπάριο… Καμιά συνομιλία με τους Έλληνες αλλά και την … Ελληνοκυπριακή «διοίκηση»..
 
Περί τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου … 
 
H επιθετική 1η Στρατιά (Birinci Ordu) Αιγαίου, με έδρα την Κωνσταντινούπολη θεωρείται ο σημαντικότερος Μείζων Επιχειρησιακός Σχηματισμός του Τουρκικού Στρατού (Türk Kara Kuvvetleri). Συγκροτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1921 και συμμετείχε υπό τις διαταγές Nureddin İbrahim Paşa στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που οδήγησαν στην Μικρασιατική Καταστροφή και τις θηριωδίες κατά του άμαχου Ελληνικού πληθυσμού της Σμύρνης. Σήμερα ο στόχος της σε ένα τυχόν Ελληνοτουρκικό πόλεμο είναι η εξαφάνιση του Ελληνικού πληθυσμού στα ακριτικά μας νησιά. Έκτοτε μετακινήθηκε βόρεια, αναλαμβάνοντας ως Ζώνη Ευθύνης τα Στενά και την Ανατολική Θράκη. Ο Σχηματισμός βρέθηκε στο επίκεντρο της σύγκρουσης με την ισλαμική κυβέρνηση Erdoğan καθώς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα πραξικοπηματικά σχέδια του κεμαλικού κατεστημένου. Συγκεκριμένα, η 1η Στρατιά είχε την ευθύνη εφαρμογής του Σχεδίου Balyoz που εκπονήθηκε υπό τη διοίκηση του Στράτηγου Çetin Doğan κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου Σχεδίων Επιχειρήσεων (5-7 Mαρτίου 2003) στην Κωνσταντινούπολη. Με βάση το απομαγνητοφωνημένο ηχητικό υλικό από τις συνομιλίες μεταξύ των επιτελών της 1ης Στρατιάς που αποκάλυψε η εφημερίδα Taraf στις 20 Ιανουαρίου του 2010, ο Στρατηγός Doğan εισηγήθηκε εισβολή στο βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή βόρεια του ποταμού Άρδα, γνωστής και ως «Τρίγωνο του Έβρου». 
 
Η ανάληψη της διοίκησης της 1ης Στρατιάς (1′inci Ordu Komutanı) είναι περιζήτητη αναμέσα στις τάξεις των ανωτάτων αξιωματικών καθώς είθισται να οδηγεί μετά από θητεία ενός έτους στην ανάληψη της Αρχηγίας του Τουρκικού Στρατού (Kara Kuvvetleri Komutanlığı) και κατ΄επέκταση στην ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (Türk Silahlı Kuvvetleri: ΤSK). Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των Αρχηγών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου (Genelkurmay Başkanlığı) μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980 προέρχεται από την 1η Στρατιά, παράδοση που έσπασε το 2010 με την ανάληψη της Αρχηγίας από τον Στρατηγό Işık Koşaner (προερχόμενο από την 4η Στρατιά “Αιγαίου”), ο οποίος ως γνωστόν παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Οι Μονάδες του Σχηματισμού επανδρώνονται ως επί το πλείστον από τα μεσαία-ανώτερα στρώματα της τουρκικής κοινωνίας σε αντίθεση με τους γόνους κατώτερων κοινωνικών τάξεων (και μειονοτήτων) που υπηρετούν σε δυσμενείς θέσεις (Κουρδιστάν, Κατεχόμενα…)
 
Η 1η Στρατιά αναπτύσσεται σε βάθος στην Ανατολική Θράκη και Έβρο σε επιθετική διάταξη. Η περιοχή της Ανατολικής Θράκης είναι γενικά πεδινή και διασχίζεται από δύο κύριους οδικούς άξονες, το βόρειο Αδριανούπολη-Λουλεμπουργάζ-Κων/πολη και το νότιο Γέφυρα Κήπων-Κεσσάνη-Σηλυβρία-Κων/πολη. Ο Τουρκικός Στρατός έχει τοποθετήσει στην Ανατολική Θράκη το 2ο Σώμα Στρατού (2. Kolordu) στο νότο και 5ο Σώμα Στρατού (5. Kolordu) κεντρικά με προσανατολισμό το βόρειο τμήμα του Έβρου. Πίσω από αυτά βρίσκεται το 3ο Σώμα Στρατού (3. Kolordu) με έδρα την Κωνσταντινούπολη που αν και NATOϊκό Στρατηγείο (NRDC-T) έχει αναβαθμισμένο εθνικό ρόλο και αποτελεί την εφεδρεία της 1ης Στρατιάς.
 
H διοικητική πυραμίδα της 1ης Στρατιάς έχει ως εξής: Το 2ο ΣΣ με έδρα την Καλλίπολη/Gelibolu είναι προσανατολισμένο προς τη νότια περιοχή του Έβρου όπου και ο τομέας της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού του Ελληνικού Στρατού. Η 4η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ εδρεύει στην Κεσσάνη/Keşan, η 8η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ στη Ραιδεστό/Tekirdağ, η 18η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ στο Τσανάκαλε/Çanakkale, η 95η ΤΘΤ στα Μάλγαρα/Malkara, το 102 Σύνταγμα Πυροβολικού στο Ουζουνκιοπρού/Uzunköprü, το 2ο Σύνταγμα Μηχανικού και το 5ο Σύνταγμα Καταδρομών στην Ίμβρο/Gökçeada. 
 
Το 5ο ΣΣ με έδρα τη Τυρολόη/Çorlu είναι προσανατολισμένο προς το βόρειο τμήμα του Έβρου όπου και ο τομέας της ΧVI Μ/Κ ΜΠ του ΕΣ. Η 54η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ εδρεύει στην Αδριανούπολη/Edirne (βλ. προγεφύρωμα Κάραγατς), η 55η ΤΑΞΠΖ στο Σιούλογλου/Süloğlu, η 65η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ στο Λουλεμπουργκάζ/Lüleburgaz, η 1η ΤΘΤ στο Μπαμπαεσκί/Babaeski, η 3η ΤΘΤ στο Τσιερκεζκιοϊ/Çerkezköy, το 105 ΣΠΒ στη Τυρολόη/Çorlu και το 5ο ΣΜΧ στο Πιναρχισάρ/Pınarhisar. Κατά πληροφορίες, το 4ο ΣΚΔ διαλύθηκε. 
 
Το 3ο ΣΣ με έδρα το Σισλί/Şişli της Κων/πολης αποτελεί την εφεδρεία της 1ης Στρατιάς και λειτουργεί ως ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (NRDC-T) με την 23η Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού, στην οποία υπάγονται οργανικά τα 6, 23 και 47 Μ/Π Συντάγματα Πεζικού με αποστολή την ασφάλεια του εσωτερικού της ΖΕ της 1ης Στρατιάς, τη 2 ΤΘΤ και την 66η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, όλες στην ευρύτερη περιοχή της Κων/πολης. Κατά πληροφορίες, οι δύο τελευταίες βρίσκονται υπό τη διοίκηση του επιχειρησιακού Στρατηγείου της 52ης ΤΘΜ. 
 
Η 1η Στρατιά υποστηρίζεται από το 4ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στην αεροπορική βάση Samandıra και την 15η Μεραρχία Πεζικού με έδρα το Κιοσεκιοϊ/Köseköy. Θέατρο πολέμου Έβρος Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σε ελάχιστες περιοχές του πλανήτη υπάρχει τέτοια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, όση στο χερσαίο σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας: Ο Τουρκικός Στρατός παρατάσσει στην Ανατολική Θράκη περίπου 10 Σώματα Στρατού με ένα σύνολο 15 Μηχανοκίνητων και 10 Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών. 
 
Ο τουρκικός στρατός σε πλήρη επιθετική διάταξη είναι κλιμακωμένος σε βάθος από τον Έβρο μέχρι τη Κωνσταντινούπολη. Η πλησιέστερη προς τον Έβρο Ταξιαρχία, είναι η 54η στην Αδριανούπολη. Η αμέσως επόμενη, η 4η βρίσκεται στη Κεσσάνη 20 χλμ ανατολικά του Έβρου…και πρόσφατα μετακινήθηκαν και άλλες μονάδες σε απόσταση μόνo 5 χλμ, από τον Έβρο… Όσον αφορά τους ρωσικούς πύραυλους S400, που πρόσφατα απέκτησε η Τουρκία και έπρεπε να είναι υπό φύλαξη σε αποθήκες … μετά από … εντολή του ΝΑΤΟ. Την οποία έγραψαν οι Τούρκοι στα παλιά κιτάπια του Κορανίου…..ΦΕΥ! 
 
Τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Τουρκία πριν από ένα χρόνο, έχουν διασπαρθεί σε όλες τις κύριες περιοχές της χώρας και τέθηκαν σε λειτουργία. Προς το παρόν, τα συγκροτήματα έχουν αναπτυχθεί στις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία, και θεωρούνται ότι είναι έτοιμα για μάχη. Σύμφωνα με ανάρτηση του Ινστιτούτου Ρωσικών Μελετών στην Άγκυρα [Ankara Institute of Russian Studies], η Τουρκία αποφάσισε να ενισχύσει κυρίως τις νότιες, νοτιοδυτικές και δυτικές κατευθύνσεις, οι οποίες, στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Τουρκία, ειδικά αφού η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της με μαχητικά αεροσκάφη και τους *κυπριακούς πυραύλους *S300, που … «φιλοξενούνται» στην αδελφή Κρήτη και να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε κίνηση των τουρκικών δυνάμεων κοντά στα ελληνικά εδάφη. 
 
*Ευελπιστούμε ότι και αυτοί οι πύραυλοι να μην παραχωρηθούν στην … αδελφή Ουκρανία…. Όπως ο υπόλοιπος βαρύς οπλισμός που μας «περίσσευε»… 
 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΧΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ…. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΚΥΡΙΟΙ; ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΕΙΤΑΙ; ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΡΙΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…
 
ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΝΑ ΒΑΝΕΙ….
 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ…. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ … ΤΙΠΟΤΑ! 
 
 
ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
 
Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ, ΠΡΥΜΝΗ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΣΘΑΙ; 
«Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾿ ἐλευθεροῦτε δέ παῖδας, γυναἰκας, θεῶν τε πατρώων ἔδη, θῆκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.»  
 
Επιμέλεια - Έρευνα από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα – Ερευνητή.
 
Πηγές: Ελληνικά, Κυπριακά, τουρκικά ΜΜΕ, τουρκικός στρατιωτικός τύπος, στοιχεία κοινής ιστορικής χρήσης, αρχείο, αρθρογραφία και ιστορικά βιβλία του Α. Αντωνά με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια κλπ.



Share

2 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

O κεκραγμένος Στόλντεμπεργκ ΓΓ του ΝΑΤΟ, φιλότουρκος και γιουσουφάκι του Ερντογάν....
δήλωνε για την παράνομη απόκτηση από την Τουρκία των ρωσικών S400... τότε ...
Σήμερα έπαθε εκούσια αμνησία .... ο άθλιος ανθέλληνας .... Αυτό και αν είναι ευ..θυμο..γράφημα ... από το νατοϊκό θέατρο σκιών ....

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S400 δεν είναι διαλειτουργικό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σχετικά με την αγορά του από την Τουρκία κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των Υπουργών 'Αμυνας στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι αυτό δεν είναι ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε κατά τη συνάντηση, ωστόσο προσέθεσε ότι "οι αμυντικές προμήθειες είναι εθνική απόφαση".

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι αυτό που έχει σημασία για την Συμμαχία, είναι τα συστήματα να είναι διαλειτουργικά, κάτι που δε συμβαίνει με του S400. "Αυτό είναι το μήνυμα", ανέφερε ο γενικός γραμματέας, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες για την εξεύρεση εναλλακτικών συστημάτων "και αυτή η εργασία συνεχίζεται".

Και το
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ με τους S-400
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καλούν την Τουρκία να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα S-400, σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εξετάσουν την άρση των κυρώσεων, τη στιγμή που οι S-400 παραμένουν στην Τουρκία, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να καλεί την Άγκυρα να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλούμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400. Η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από τον ρωσικό εξοπλισμό.

Η αγορά του συστήματος S-400 από την Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και των Συμμάχων, υπονομεύοντας τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ.

Παρέχει επίσης σημαντικά κεφάλαια στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, καθώς και πρόσβαση της Ρωσίας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στην αμυντική βιομηχανία.

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ...
ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΟ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ... ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ... (Το ίδιο έπραξε και στον Α και στον Β Π πόλεμο όταν μπαμπέσικα υπέγραφε σύμφωνα φιλία και συμμαχίας με τους ΝΑΖΙ ...και τους συμμάχους ... έγραψε στα παλαιά κιτάπια του Κορανίου ...)

Ανώνυμος είπε...

Το συμβολικό θυμο...γράφημα τελικά σοβαρά μηνύματα αποστέλλει στην Ελληνική Κυβέρνηση .... για την υπουλία της Τουρκίας αλλά και τον ρόλο των δόλιων συμμάχων μας ..
Προσθέτω προς αφύπνιση μνήμης ... Τι έλεγαν και τι πράττουν οι ανθέλληνες ...

Από τον «πάγο» και τις κυρώσεις στην επαναπροσέγγιση

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν τεταμένες επί μακρόν μιας και οι ΗΠΑ είχαν επιβάλλει κυρώσεις στην τουρκική αμυντική βιομηχανία έπειτα από την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400. Σημειώνεται πως η Άγκυρα είχε παραγγείλει πάνω από 100 αμερικανικά F-35. Ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση αφαίρεσε την Τουρκία από το πρόγραμμα εξαιτίας της αγοράς των S-400. Από την πλευρά της η Τουρκία είχε χαρακτηρίσει «άδικη» αυτή την απόφαση και είχε απαιτήσει να της επιστραφούν τα 1,4 δι. δολάρια που είχε καταβάλει.

Η Άγκυρα είχε προηγουμένως παραγγείλει περισσότερα από 100 αμερικανικά αεροσκάφη F-35, αλλά η Ουάσινγκτον αφαίρεσε την Τουρκία από το πρόγραμμα εξαιτία της αγοράς των ρωσικών S-400. Η Τουρκία είχε χαρακτηρίσει την κίνηση αυτή άδικη και είχε απαιτήσει την επιστροφή των 1,4 δισ. δολαρίων που είχε καταβάλει. Σημειώνεται ότι η Lockheed Martin κατασκευάζει τα F-35 και τα F-16.

Μάλιστα στις 10 Μαρτίου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Αμερικανό ομόλογό του πως έχει έρθει η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες» κυρώσεις στην τουρκική βιομηχανία. Παράλληλα είχε προσθέσει πως η Τουρκία αναμένει το αίτημά της για την αγορά των F-16 να ικανοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Το περιεχόμενο της επιστολής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το Κογκρέσο

Η επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δημοσιεύθηκε πρώτα από το Reuters, έχει ημερομηνία 17 Μαρτίου και υπογράφεται από την αξιωματούχο της υπηρεσίας Ναζ Ντουράκογλου. Η Ντουράκογλου, που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ από Τούρκους γονείς, αναγνωρίζει τις τεταμένες σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα περιγράφει την υποστήριξη της Τουρκίας και τους αμυντικούς δεσμούς της με την Ουκρανία ως «σημαντικό αποτρεπτικό μέσο για την κακόβουλη επιρροή στην περιοχή».

Παρά το γεγονός ότι η επιστολή δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση ή χρονοδιάγραμμα για την πώληση, επισημαίνει ότι οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον μετά την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400 από την Άγκυρα αποτελούν «ένα σημαντικό τίμημα που έχει πληρωθεί».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία ότι αποστέλλει στην Ουκρανία... πληρώνεται αδρά...σε αντίθεση με Ελλάδα ....
Μ.Ρ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.